kOCHANI nie wiem czy nie naraże się tym postem na krytykę, zdaję sobie sprawę,że nie wszyscy z Was są religijni ,ale liczę na to ,że nawet dla niewierzących Jan Pawel II jest niezaprzeczalnie AUTORYTETEM.
Właśnie uslyszalam w radio ,że nasz Papież w nocy przeszedl zapaśc, mial duży kryzys kardiologiczny ,podejrzewana jest możliwiośc(oby nie) sepsy, jest podlączony do respiratora, udzielono Mu "ostatniego namaszczenia" Olejami Swiętymi, teraz nieco stan się poprawil i Papież jest przytomny.
PROSZĘ WAS módlcie się o jego zdrowie. Myślę ,ze pomocną tu będzie jakakolwiek modlitwa, nawet ta wlasnymi slowami. Jednakże dla zainteresowanych polecam Koronkę do Milosierdzia Bożego (dobrze jest odmawiac ją o godzinie 15- wtedy szczególnie otrzymuje się wypraszane Łaski, ale można ją także odmawiac o każdej porze dnia). Aby am przyblizyc nieco pojęcie jaka moc ma ta modlitwa pozwolę sobie zxacytowac słowa Pana Jezusa wypowiedziane podczas objawienia się siostrze Faustynie:" O trzeciej godzinie blagaj mojego MIlosierdzia, szczegolnie dla grzeszników i choc przez krotki moment zagłębiaj się w Mojej Męce, szczególnie w Moim opuszczeniu w chwili konania. Jest to godzina wielkiego Milosierdzia dla świata calęgo... W tej godzinie nie odmówię duszy niczego, ktora Mnie prosi przez mękę Moją."
K O R O N K A DO MILOSIERDZIA BOŻEGO( ODMAWIAC NA PACIORKACH RÓŻAŃCA:
NAJPIERW Ojcze Nasz.... Zdrowaś Maryjo.... Wierze w Boga Ojca wszechmogacego, Stworzyciela nieba i ziemi. I w Jezusa Chrystusa Syna Jego jedynego, Pana naszego, ktory się począl z Ducha Świętego; narodzil się z Maryi Panny. Umęczon pod Ponckim Pilatem, Ukrzyżowan, umarl i pogrzebion. Zstąpil do piekiel ,trzeciego dnia żmartwychwstal, wstąpil na niebiosa, siedzi po prawicy Boga Ojca Wszechmogącego. Stamtąd przyjdzie sądzic żywych i umarlych. Wierzę w Ducha Świętego, Swięty kościól powszechny, świętych obcowanie, Grzechów odpuszczenie, Ciała żmartwychwstanie, Zywot wieczny, Amen.
NASTĘPNIE: na dużych paciorkach odmow (za każdym razem po 1 razie): Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i BOstwo najmilszego Syna Twojego A Pana naszego Jezusa Chrystusa na przeblaganie za grzechy nasze i calego świata.
POTEM: na malych paciorkach odmawiaj (za każdym razem 10 razy):Dla Jego bolesnej Męki miej milosierdzie dla nas i calęgo świata.
NA ZAKOŃCZENIE: odmów trzykrotnie: Swięty Boże , święty Mocny, Święty a Nieśmiertelny zmiluj się nad nami i nad calym światem.
APELUJĘ DO WAS : PROSZE ZMÓWCIE CHOC BY 1 RAZ TĘ MODLITWĘ W INTENCJI NASZEGO OJCA ŚWIĘTEGO, A JA ZE SWEJ STRONY JUŻ WAM ZA TO TERAZ DZIĘKUJĘ . inka21
Nie narażasz się Inko!Ty pierwsza odważyłaś się tu na forum porosić o zdrowie dla Papieża - modlić się
Z całym swym sercem przyłączam się do tego apelu i zapewniam że modlę się codziennie o Jego zdrowie i tak jak Inka proszę wszystkich tu odwiedzajacych o jedno ZDROWAŚ MARYIA w Jego intencji. Cały świat modli się o zdrowie naszego wspaniałego Polaka Papieża. Przyłączmy się !!!! Koronka do MIŁOASIERDZIA BOŻEGO jest dla mnie czymś cudownie pięknym,czymś co daje nam wiarę !!!!!!!
Nawet ten kto nie wierzy, może jednak westchnąć do Swojego Boga o wstawinnictwo za naszego Brata Wielkiego Polaka i na swój sposób prosić o dar powrotu do zdrowia
kamaxyz
Użytkownik kamaxyz napisał w wiadomości: > Nie narażasz się Inko! > Nawet ten kto nie wierzy, może jednak westchnąć o > wstawinnictwo za naszego Brata Wielkiego Polaka i na swój sposób prosić o dar > powrotu do zdrowia > kamaxyz
co niniejszym czynie !!!!!!!!!
tylko to możemy dla niego zrobić. Mi cały czas dzisiaj krtań ściska ze wzruszenia, smutku, strachu. Świat się zmieni, nic nie będzie takie samo.
Dziękuję Ci Inuś za reakcje , ja słuchałam wiadomości ze ściśniętym sercem.
A jak usiadłam do komputera i otworzyłam stronkę WŻ ,wiedziałam że nie będzie obojętności na forum ;ludzie są wrażliwi i myślą o innych.Zachęcam wszystkich do odmówienia modlitwy...bo ma swoją moc!