Jesteś tutaj: / / Kuchenne porady

Forum

Kuchenne porady

Kuchenne porady
Data Temat wątku Wiadomości Autor wątku Ostatnia Wyświetleń
Data:2017-05-17
Wiadomości:
9
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-05-25 15:56:59
Rzymianka
Wyświetleń:
514
Data:2015-04-12
Wiadomości:
10
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-05-22 18:18:52
Herbaciana
Wyświetleń:
2421
Data:2017-05-12
Wiadomości:
54
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-05-18 06:04:25
Dżanina Fonda
Wyświetleń:
1279
Data:2017-04-29
Wiadomości:
52
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-05-15 19:56:39
alman
Wyświetleń:
1802
Data:2012-03-16
Wiadomości:
31
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-05-07 07:07:23
Krystyna911
Wyświetleń:
3728
Data:2017-04-25
Wiadomości:
3
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-29 06:53:50
aggusia35
Wyświetleń:
811
Data:2011-07-02
Wiadomości:
13
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-22 18:57:09
alman
Wyświetleń:
6885
Data:2017-04-01
Wiadomości:
4
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-20 09:52:34
neferet
Wyświetleń:
1057
Data:2017-03-12
Wiadomości:
12
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-18 18:27:38
rdzina
Wyświetleń:
1340
Data:2017-04-11
Wiadomości:
1
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-11 03:10:16
marcysia81
Wyświetleń:
563
Data:2017-04-05
Wiadomości:
2
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-05 17:50:22
iwciaG
Wyświetleń:
739
Data:2017-04-01
Wiadomości:
35
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-04-05 13:36:12
Izma73
Wyświetleń:
1656
Data:2017-03-06
Wiadomości:
5
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-03-15 22:38:08
makusia
Wyświetleń:
1245
Data:2014-11-25
Wiadomości:
5
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-03-13 10:02:42
imag123
Wyświetleń:
3811
Data:2012-12-14
Wiadomości:
13
Autor wątku: Ostatnia wiadomość: 2017-03-01 06:30:28
Laugasel1
Wyświetleń:
33218

Wyjec

2017-05-25 07:44:44
iwett
Wiesz uświadomiłam sobie, ze to juz rok jak ja gire złamałam :) Pamiętasz?.......Ty mówiłaś, że złamana a ja że przesadzasz haaa :)
2017-05-25 07:44:51
iwett
No i miałaś racje :)
2017-05-25 07:45:53
iwett
Jola gratuluje jak będziesz sie konkursować to daj znać bede wszystkie kciuki za Cie trzymać. Pozdrów Pana Miodka.
2017-05-25 07:46:45
iwett
Miałam kiedys zajęcia z jego uczennica dr Elwirą Kołodziej czy Kołodziejek.......oj juz nie pamiętam....tak dawno to było.
2017-05-25 08:10:41
jolka60
Nie bylo mnie po poludniu.Witam w nowym dniu
2017-05-25 08:14:51
jolka60
Matani,mnie spotkal ten zaszczyt,bo napisalam do |\Slownika"' z pewna kwestia odnosnie powszechnego bledu jezykowego.NIe jest tak,ze siedze i wymyslam cos na sile,bez przesadyTYle,ze tak juz stalo sie to powszechne i jak dla mnie dokuczliwe,ze pomyslalam,,,a, napisze,co mi tam.NO i sie zainteresowali i odpisali bardzo szybko.Moge,jak pisalam,wypowiedziec sie na Skypie,jak i pojechac do Wroclawia.Xhyba lepsze to drugie,daleko nie mam.mozna przyjsc z osoba towarzyszaca.
2017-05-25 08:19:14
jolka60
Jestem na FB,polubilam strone ||Slownik Polsko Polski \\ i czasami wlasnie do Nich pisze.Moze zacznij tak wlasnie.Nie musisz |\polubic\\,wystarczy wyslac wiadomosc,pytanie.spytaj,moze da sie wziac udzial bez zadawania zadnych pytan.Przeciez w czasie programu tylko kilka osob zadaje pytania,a reszta to widzowiee.Sprobuj i koniecznie napisz,czy sie udalo.nIe zwlekaj,bo juz zaczynaja nabor,jeszcze nieoficjalnie.TRzymam kciuki,
2017-05-25 08:25:15
jolka60
Iwett,to nie konkurs,tylko taki udzial.Ludzie dzwonia lub bezposrednio na wizji przedstawiaja jakas watpliwosc z naszeg0o ojczystego jezyka.Ja tak sie borykalamz tym,oczywiscie bez bezsennychnocy,he,he,alee juz dlugo yo trwa.Moze niektorzy nawet nie zwracaja uwagi na to,ze popelniaja blad.wielu jest to obojetne i ma prawo byc.MOze ja jestem nawiedzona,hmm,ale przeszkadza mi to.Co,tego nie powiem jeszcze,bo mi skradniecie ,he,he.W kazdym razie prawie codziennie to slysze i juz sie nawet nie odzyw
2017-05-25 08:26:17
jolka60
Iwett,jesli pojade,na pewno pozdrowie Profesora od Ciebiee.Slowo harcerki....
2017-05-25 08:37:56
mggi63
Iwett...no takich doktorow mamy....
2017-05-25 08:38:19
Dżanina Fonda
Heloł..... wszyscy żyją, ktoś nowy się urodził? :)
2017-05-25 08:39:08
mggi63
Jola, ja niestety tez jestem uczulona na tym samym punkcie :-D
2017-05-25 08:41:16
mggi63
A jak slysze slowa : poszlem,zara czy zrobilam torta to juz rece opadaja....
2017-05-25 08:42:33
mggi63
Mozna w zartach sobie mowic i owszem bo czemu nie....ale czasami wypowiedzi wyksztalconych to zwalaja z nog....
2017-05-25 09:42:49
Dżanina Fonda
uuuuuu... to powinnaś usłyszeć moją bardzo wykształconą szefową, "ligitymacja", "koliguje", "zaaspirowało mnie", "serek malcapone", "pani sie postawi w swojej sytuacji", "zmienic się o 360 stpni"
2017-05-25 10:17:31
Beata500
Dzień dobry.
2017-05-25 10:18:26
Beata500
Dżani litości , oszalałbym z taka szefową
2017-05-25 10:33:15
Dżanina Fonda
costy, założyłabyś zeszycik i zapisywała "perełki"...
2017-05-25 10:33:33
Dżanina Fonda
a jeszcze lepsze są jej niewiarygodne opowieści o rodzinie :D
2017-05-25 10:34:08
Dżanina Fonda
i trzeba udawać, że się wierzy.... a człowiek ma ochotę powiedzieć "Babo, co ty pier***?"
2017-05-25 10:53:32
Gluba666
Dzień dobry :)
2017-05-25 11:59:15
mggi63
No wiesz Dzani,niektorzy sztukuja jak moga :-D :-D :-D
2017-05-25 13:35:17
jolka60
Oj,Dzani,rozbawilas mnie/
2017-05-25 13:37:22
jolka60
Mggi,ja nie wariuje,mam nadzieje,ale jak od ilus tam lat slysze to samo i to samo,i to samo od roznych ludzi,to naprawde mam dosyc.TYm bardziej,ze slysze to przynajmniej co kilka dni.
2017-05-25 13:38:19
jolka60
W tym przypadku chodzi o nazewnictwo ulic,kinkretnie mojej.
2017-05-25 17:09:36
matani
Hej, znowu :) Dzięki Jola (albo dziękuję, Jolu :P )
2017-05-25 17:09:57
matani
Ja pisuję sobie do poradni językowej sjp, też ładnie odpowiadają
2017-05-25 17:10:54
matani
Dzani, "babo, co ty pier**" też się lęgnie na opowieści jednej takiej koleżanki w pracy ;)
2017-05-25 17:11:15
matani
Niektórzy to po prostu mają zacięcie
2017-05-25 17:58:36
olena
A to ci heca, jak wy juz macie znajomosci z profesorem Miodkiem to ja juz chyba nigdy niebede miala smialosci do was sie odzwac
2017-05-25 18:13:11
ekkore
Cześć
2017-05-25 18:14:02
ekkore
Na dworze 26 stopni a człowiek się zastanawia czy swetra nie założyć, hehehe
2017-05-25 18:15:01
ekkore
Olena do mnie możesz, nie mam takich znajomości
2017-05-25 18:26:36
mggi63
Olena, ja tez nie mam Miodka tylko z tv znam :-D
2017-05-25 18:27:21
mggi63
Kupilam dzisiaj szparagi....tanie jak nie wiem 5.50 zl
2017-05-25 18:28:53
mggi63
Pierwszy raz jadlam ale....szalu nie ma...dla mnie najsaczniejsze rozyczki czy jak to sie tam zwie :-) a reszta taki wiechec....
2017-05-25 18:29:16
mggi63
No ja to w ogole maruda....:-D
2017-05-25 18:30:25
mggi63
Wedlug mnie to zaden rarytas
2017-05-25 18:31:27
mggi63
Nie mam pojecia czy ludzie to zachwycaja sie bo cena czy smak ich powala ? :-D
2017-05-25 18:43:01
iwett
Mggi bo to kasa czyni reklame.........też sie wkurzałam ..........zapłaciłam dyche za wiechec z czego 3/4 odpadło.
2017-05-25 18:43:24
iwett
Wole marchewke i buraka i jabłko .......sok wycisne i tyla
2017-05-25 18:45:26
iwett
Wiecie mam problem chciałam namalowac obraz terrorystów islamskich ale taki co pokazują w TV........
2017-05-25 18:45:38
iwett
Myślicie, że mnie zamkną???
2017-05-25 18:49:28
ekkore
Szparagi muszą być zerwane zaraz jak tylko wyleza z ziemi
2017-05-25 18:50:31
ekkore
Ktoś z mojej rodziny kiedyś miał plantacje, pamiętam, że mówili, że trzeba zbierać nim słońce całkowicie wzejdzie
2017-05-25 18:51:04
ekkore
Ile prawdy nie wiem, tyle zostało we wspomnieniach z dzieciństwa
2017-05-25 18:51:48
ekkore
Nie lubiłam szparagów, do czasu
2017-05-25 18:53:09
ekkore
Najpierw przemowilo do mnie danie z obrazka, wiedziałam, że muszę spróbować. W połączeniu nie było źle, trochę trwało nim przekonałam się do jedzenia ich samodzielnie
2017-05-25 18:54:01
ekkore
Iwett, nie zdarzyło mi się wyrzucić z ponad polkilowego pęczka ani jednej gałązki
2017-05-25 18:54:51
ekkore
Lykowate kawałki może trafiły się w pojedynczych egzemplarzach, głównie zimą
2017-05-25 18:55:57
ekkore
Gdy trzeba więcej odcinać
2017-05-25 18:56:56
ekkore
Niby dlaczego mieliby Cię zamknąć?
2017-05-25 18:58:45
ekkore
Mggi, jeszcze o szparagach, myślę, że bardzo krótki sezon bycia na stołach, przynajmniej w Europie, czyni je tak popularnym
2017-05-25 18:59:22
mggi63
Iwett, umnie byly ladne, odpadly tylko koncowki a reszta spoko....
2017-05-25 18:59:23
iwett
O jeny ekkore ale chodzi o to ,że nawet w zielonych szparagach koncówki są do d...y twarde
2017-05-25 18:59:36
iwett
nie tylko w białych,,,,,,,
2017-05-25 19:00:22
ekkore
W Stanach, gdy można je kupić na okrągło, obiad ze szparagami wyjdzie cenowo podobnie jak mizeria z ogórków
2017-05-25 19:01:10
iwett
O jej zamknąć .......żartuję bo strasznie mi sie podoba ujęcie które pokazują w tv jak islamiści ida z karabinami .......jeden rząd czarny drugi biały z karabinami ...takim jednostajnym krokiem.
2017-05-25 19:01:33
ekkore
Moje ulubione to owinięte boczkiem, posmarowanym philadelphia. Albo same, w sosie serowym
2017-05-25 19:01:50
iwett
Mi sie to podoba bardzo jako rodzaj sztuki ale wiesz w tym porąbanym świecie to niewiadomo.................
2017-05-25 19:02:23
ekkore
Krok defiladowy?
2017-05-25 19:03:39
ekkore
Końcówki się odkraja, do miejsca, gdzie, jak naciśniesz, ugina się,
2017-05-25 19:04:01
iwett
No nie wiem..........jaki.....ale jestem mocno zakochana w tym ujęciu i chce se je uwiecznić
2017-05-25 19:04:19
ekkore
Im młodszy szparag, tym mniej obcinasz
2017-05-25 19:04:45
ekkore
Bo mniej zrogowacen w środku
2017-05-25 19:05:08
ekkore
Ja obcinam jakieś 3-4 centymetry
2017-05-25 19:05:12
iwett
Aaa tTy o szaragach....podobno jak ugniesz to sie złamie gdzie trzeba :)
2017-05-25 19:05:36
ekkore
Wystarcza. Cały pęczek jednym cięciem
2017-05-25 19:06:27
iwett
U nas nadal drożyzna......
2017-05-25 19:06:58
ekkore
Tutaj też nie najtaniej, tylko ogórki drogie
2017-05-25 19:08:05
ekkore
Szparag jest elastyczny. Tylko ja cały czas mówię o zielonych, białe to tylko z puszki albo sloika, rozgotowane okropienstwo
2017-05-25 19:09:24
iwett
Tak ekkore czytam u góry tzn. na forum.......ale ja normalnie mam wszystkie komentarze z 1 strony
2017-05-25 19:09:51
iwett
W tym ostatni Mój pierwszy dlatego wiem
2017-05-25 19:12:32
Bahati
Dobry wieczor. :)
2017-05-25 19:16:02
iwett
Cześć Bahati! Co tam ciekawego słychowac?
2017-05-25 19:21:52
ekkore
Bahati jak się robi majonez? Bo oczywiście nie zapisałam. I w czym to mieszasz i czym
2017-05-25 19:23:00
Bahati
W blenderze mozna, najlatwiej. Ja to lyzka najczesciej i zawsze szukam przepisu w google, bo nie pamietam. :D
2017-05-25 19:25:53
Bahati
Wysylam Mamie wlasnie filmy z występów Ryski w teatrze. Swietnie przygotowana impreza. :)
2017-05-25 19:26:02
ekkore
Ale Ty miałaś mniej olejowy
2017-05-25 19:26:27
ekkore
Bo to co czytałam to dla mnie sam olej był
2017-05-25 19:27:45
Bahati
Postaram sie znalezc przepis w historii...tylko musze sobie przypomniec czy on byl wloski, polski czy amerykanski z pochodzenia.
2017-05-25 19:30:37
iwett
No pewnie z gwiezdnych wojen!:)
2017-05-25 19:33:36
Bahati
1 jajko 1 łyżka soku z cytryny/octu pół łyżeczki cukru 1⁄3 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka musztardy 200 ml oleju rzepakowego
2017-05-25 19:34:33
Bahati
Zdaje sie, ze to ten. :)
2017-05-25 19:36:28
iwett
Bahati...to przecież sos na vinigret.......no co ty????
2017-05-25 19:37:59
ekkore
Chyba tak, zaraz sobie zapiszę
2017-05-25 19:38:45
Bahati
Nie prawda. Nikt ci nie kaze go robic. Mozesz zawsze podac lepszy, jesli znasz.
2017-05-25 19:39:25
Bahati
Jajko, przyprawy, olej, blender po kilka sekund, w minute gotowy.
2017-05-25 19:40:08
iwett
Ale t y jesteś durna..........we wszystko wierzysz
2017-05-25 19:40:42
Bahati
Nie pisz o mnie, do mnie, ok?
2017-05-25 19:44:49
ekkore
Teraz wyjeżdżamy, ale za tydzień zrobię. Wreszcie bez nadmiaru octu
2017-05-25 19:45:45
Bahati
Gdzie was znowu niesie?! :)
2017-05-25 19:45:53
ekkore
Mamy teraz musztardę kamisa, z Polski. Kolosalna różnica w smaku. Już wiem co będziemy przewozić, hehehe
2017-05-25 19:46:23
ekkore
W góry, u nas memorial day, dlugi weekend
2017-05-25 19:47:34
Bahati
U nas tez jakies wolne sie szykuje, zaplanowalam wycieczke do Rainbow Magiclandu
2017-05-25 19:47:39
ekkore
Bedziemy w zamku Biltmore, zobaczcie obrazki Biltmore estate
2017-05-25 19:48:45
Bahati
Woow. Super!
2017-05-25 19:50:38
ekkore
Taka amerykańska wersja neo coś tam
2017-05-25 19:51:27
ekkore
Ale miła dla oka
2017-05-25 19:54:52
iwciaG
Hej ;))
2017-05-25 19:55:08
iwciaG
tysz sobie zanotowałam Majoneza....hihi
2017-05-25 21:06:40
mggi63
Ja taki majonez robilam jak mialam tyle wiosen a moze i mniej co Bahati :-D
2017-05-25 21:07:15
mggi63
Mikserem robilam bo wtedy to byl jedyny sprzet :-)
2017-05-25 21:08:04
mggi63
Iwett....zrob i zobaczysz czy to vinegret :-D
2017-05-25 21:09:56
mggi63
Przede wszystkim do zrobienia vinegretu nie trzeba tyle oeju i jajek sie nie dodaje ani octu....
2017-05-25 21:22:20
olena
sekret szparagow lezy w ich gotowaniu i troche w obraniu. Nie zalowac wyzuconych obierek, to znaczy biale obrac jak rabarbar. A gotowac jesli w wodzie to na prawde bardzo krotko. Zielone na parze niewiecej jak 3 minuty a biale ok. 7 minut. Beda lekko al dente i ani troche likowate; ostatnio zamiast w wodzie gotowalam dusilam na patelni, troszke masla i 3 lyzki wody
2017-05-25 21:24:38
olena
Nauczylam sie robic szparagi we Wloszech, jak byl sezon to kucharka spozadzala je na sto sposobow i zawsze byli fantastyczne
2017-05-25 21:37:15
ekkore
Muszą być al dente, bo inaczej mamalyga w smaku. Ale starym to tylko rozgotowanie pomoże
2017-05-25 21:37:49
ekkore
Mój Ślubny mówi, że majonez to nic, tylko się kręci
2017-05-25 21:38:26
ekkore
Jak pytałam o szczegóły to rybkę zrobił. Za mikser służył
2017-05-26 06:15:13
Dżanina Fonda
Heloł dziewczyny.
2017-05-26 06:15:35
Dżanina Fonda
Mnie szparagi nie smakowały tylko za pierwszym razem (u kogoś na stole).
2017-05-26 06:15:59
Dżanina Fonda
Teraz robię sama. Śmierdzą, jakbym kot nasikał w saunie ale mi smakują. :)
2017-05-26 06:16:58
Dżanina Fonda
Patrzę na majonez Bahati - w końcu ktoś, jak ja, robi z całym jajkiem a nie tylko z żółtkiem. Ja też śmigam blenderem, Ale rzadko robię, bo prawie nie używam.
2017-05-26 07:42:50
iwciaG
doberek:))
2017-05-26 07:43:36
iwciaG
słoneczko dziś pół na pół z chmurkami ma być......
2017-05-26 07:44:14
iwciaG
może uda mi się wreszcie te grządki z palet zrobić hihi
2017-05-26 07:46:32
mggi63
dzień dobry :)
2017-05-26 07:47:21
mggi63
ja ogólnie lubieę wszystko al dante...nie lubię jesć wymemlanych warzyw :D
2017-05-26 08:09:40
Bahati
Czesc :) zaspalysmy dzis lekko. Rys od rana opowiada o wczorajszym występie, wszystkie nagrania obejrzala juz 100 razy. :D Bardzo z siebie dumny Rys.
2017-05-26 08:10:37
Bahati
Jeszcze dwie imprezy przed nami do konca roku: sport i szkola na stadionie i koncert Io canto na placu w centrum.
2017-05-26 08:10:49
Bahati
Za to 8 czerwca juz wakacje!
2017-05-26 08:32:49
iwciaG
super zaplanowany koniec roku, a że już 8 koniec, to zazdraszczam.....
2017-05-26 11:09:21
Gluba666
Dzień dobry :)
2017-05-26 12:07:30
ekkore
cześć
2017-05-26 12:08:16
ekkore
Duma mnie rozpiera - wczoraj było rozdanie nagród, córka dostała sznurki, szarfy i medale w większości nagradzanych dziedziń
2017-05-26 12:10:14
ekkore
Serce rosło - jak w prawie każdej wyczytywanej grupie pojawiało się zniekształcone polskie nazwisko, nie do przeczytania tutaj poprawnie. I tak za każdym razem wyczytywali inną osobę - nie ma jednej techniki wymawiania, heheee
2017-05-26 12:13:31
ekkore
To Ślubny opowiadał - byli na jakimś spotkaniu w Niemczech. Na drugi dzień siedzą w autokarze, przed wycieczką do elektrowni i czekają na jakiegoś gościa. Nie ma go i nie ma. Po pół godzinie Ślubny zajarzył, że w sumie to jego nie wyczytywali. Podszedł sie zapytać - okazało się, że tym nieobecnym był on sam - takiego zniekształcenia nazwiska sie nie spodziewał. Może, gdyby nie byli po wieczornej imprezie integracyjnej, umysł pracowałby bystrzej...
2017-05-26 12:13:59
ekkore
Wszystkim mamom wszystkiego najlepszego
2017-05-26 12:15:27
ekkore
mggi ja kalafiora muszę mieć na bardzo miękko - inaczej mi nie przjdzie. Brokuły zjem na surowo już - a kalafior nie przejdzie
2017-05-26 12:16:35
ekkore
Dżani - ja też używam bardzo mało majonezu - dlatego nie odważyłam się nigdy robić - bo co z resztą, któej nie zużyję? To nie przemysłowa konserwacja, zeby mogło stać i stać
2017-05-26 12:17:03
ekkore
ale tak mi przeszkadza ilość octu, że nie mam wyjścia, jak chcę jeść majonez
2017-05-26 16:19:30
Dżanina Fonda
Ja dlatego robilam wtedy, miedy np. Planowalam salatke jarzynowa
2017-05-26 16:21:32
Dżanina Fonda
Kurde, patrze na ceny mrozonego miesa dla psow w necie i zastanawiam sie, czy mi sie oplaca....
2017-05-26 16:22:05
Dżanina Fonda
Musialabym zwolnic z jedna zamrazarke
2017-05-26 20:36:09
iwciaG
dobrego wieczoru i weekendu wszystkim ;)))
2017-05-27 05:12:48
Dżanina Fonda
Miłego dnia wszystkim :)
2017-05-27 06:33:21
mggi63
Dzien dobry :-)
2017-05-27 06:33:52
mggi63
Piekny dzionek sie zapowiada :-)
2017-05-27 06:34:23
mggi63
Wspanialego weekendu Wszystkim zycze !
2017-05-27 09:19:28
Gluba666
Dzień dobry :)
2017-05-27 09:29:29
Beata500
Dzień dobry.
2017-05-27 09:29:39
Beata500
Piekny , słoneczny dzień .
2017-05-27 09:30:35
Beata500
Mama pojechała dzisiaj nad morze na wczasy. Wczoraj byłysmy u niej z siostrą na kawie .
2017-05-27 11:15:58
mggi63
Beatko, sama pojechala ?
2017-05-27 11:16:34
mggi63
To dobrze bo zaczyna wracac do siebie...
2017-05-27 11:16:50
mggi63
:-)
2017-05-27 11:17:29
mggi63
A do jakiego kurortu pojechala mama?
2017-05-27 12:48:11
iwciaG
doberek słonecznie;))
2017-05-27 13:28:52
Bahati
Hej. Moja Mama wybrala sie na wyprawę rowerowa z kolezanka. Kolezanka wczoraj na Dzien Mamy dostala kask. Moja spadla z roweru i wyglada jak po walce bokserskiej. Na szczescie nic powaznego sie nie stalo. Kask juz zamowilam. Poprosilam tez, zeby na przyszlosc mowila wprost, ze chce cos dostac,a nie sie uszkadzala. :D Przynajmniej sie posmiala i poprawil jej sie humorDo glowy mi nie przyszlo, ze jezdzi bez kasku.
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij