Jestem na zakupie pralki automatycznej do tej pory mialam WHIRLPOOL , ktory juz wysluzyl swoje.
Podoba mi sie pralka INDESIT ta z wyswietlaczem czasu i cos podobnego, pralka firmy MASTERCOOK.
Nie jestem jeszcze zdecydowana moze WY mi pomozecie.
Licze na WAS.
dwa tygodnie temu stalam przed podobnym wyborem :) wybrałam MASTERCOOK'a i jestem bardzo zadowolona :) szczerze go polecam (a stałam zdezorientowana dwie godziny wlepialam jak sroka w gnat) pozdrawiam
Ja mam właśnie indesit REWELACJA- naprawdę jestem zadowolona. Radziłam się eksperta- człowieka który od lat siedzi w tym biznesie. polecał MIELE, WHIRLPOOL,INDESIT. odradził ardo, mastercooka, amica i mało znane firmy. Ja ekspertem nie jestem, nie mam pojęcia o pralkach, więc jedyne co mogę to powtórzyc co mówił. Aha, nie warto radzić sie znajomych, bo każda firma raz robi lepsze, raz gorsze podukty, np ARDO kiedyś(5-8 lat temu) były super, teraz stanowczo się zepsuły i ponoć nie warto inwestować w tą firmę. Ten facet powiedział mi jeszcze coś istotnego, otóż to, że np. Amica robi najlepsze na rynku kuchenki elektr. nie znaczy, że np okap czy lodówka tej firmy jest równie dobra. nie warto więc kupować całego sprzętu AGD jednego producenta.
Mam nadzieję, że sie przydałam ;-) Pozdrawiam!!!
Ja nie polecę Ci żadnej. Mam aktualnie Ardo kupioną 8 lat temu. W między czasie przy przeprowadzce teściu z mężem spuścili ją ze schodów
. O dziwo nadal chodzi bez zarzutu. Jest co prawda lekko obita i panel przy programatorze trzeba było wymienić bo popękał ale działa jak gdyby nigdy nic i jestem z niej bardzo zadowolona.
Zgadzam sie z Kasią, że produceni mają swoje lepsze i gorsze produkty :)
Klio
~(*_*)~
Ja nie polecę Ci żadnej konkretnej firmy natomiast polecam gorąco pralkę ładowaną od góry. Łatwiej się wyciąga pranie, nie trzeba się schylać, nie ma szans że czerwona skarpetka pozostanie w bębnie niezauważona i zafarbuje Ci potem białe rzeczy bo widać cały bębęn. No i jest mniejsza.
Kiedyś myślałam, że tego typu pralki są do niczego ale musieliśmy taką kupić ze względu na metraż łazenki i jestem baaaardzo zadowolona.
Jedyną wadą, którą widzę jest to, że jak się pralkę suszy to trzeba podnieść całą klapę i otworzyć "właz" do bębna i nie wygląda to super. Jak mają przyjść goście to raczej pralkę zamykam i otwieram później.
Serdecznie polecam takie urządzenie.
Pozdrawiam
A ja tą pralke odradzam. Każde pranie oznacza przemeblowywanie góry pralki (u mnie pralka służy za dodatkową półkę.
Ja posiadam Indesit od kilku lat. To pralka z suszarką (z suszarka tylko dlatego, że akurat wtedy ten model, nawet ciut lepszy od zwykłej, był sporo tańszy). Jedno co jej mogę zarzucić to głośne wirownie - dzień po zakupie dzwoniłam do serwisu, że zepsuta. Ale wytłumaczyli, że tak ma być - bo wiruje krótko a intensywnie. Przyzwyczaiłam się.
U mnie pralka to pralka, nie jest półką tylko pralką :) Jest super
polecam pralki firmy CANDY bardzo dobrze sie u mnie sprawuja.juz trzecia,ale poprzednia miała ooooj!!! ile lat!!!!
Ja we wrześniu kupiłam pralke INDESIT i jestem bardzo zadowolona.Znajomi też mają od roku i sobie chwalą.
Naprawdę polecam.