Kochani, wiem że przepisy pisane na koloro, różną czcionką, wydają się może na pozór bardziej atrakcyjne, rzucające się w oczy. Ale tak nie jest, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Czytają je osoby o różnym wzroku /niekoniecznie sokolim/ i wierzcie, im bardziej koloro tym mniej czytelnie, oczy wychodzą z orbit, bolą, tekst się zlewa po chwili. Jeśli mogę apeluję, piszcie normalnym drukiem!
A co pozostałe Żarłoczki o tym sądzą? Pozdrawiam!
Popieram, ja natomiast żeby taki przepis wydrukowac, muszę go przerabiac, bo moja drukarka drukuje tylko na czarno
no widzisz, a ja mam młode oczy a te kolory jasne, jaskrawe którymi są pisane niektóre przepisy to i mnie sięzlewają. Są naprawdę mało wyraźne iciężko się je czyta. Ja popieram Twój apel.
Ja też jestem za brakiem szaleństw w tym przypadku.
jestem za tym aby przepisy byly pisane jedna czcionka i jednym kolorem.
jezeli chodzi o zdjecia to jestem za tym aby wklejac zdjecia(kto ma mozliwosc) bo wtedy przepis jest ciekawszy.
a gdy ktos nie chce zdjec to niech nie wkleja.
pozdrowienia dla zarloczkow.
Rowniez popieram,kolorowo moze jest i ladnie ale malo czytelnie.
jestem za - plus dodatkowo - to już do Pampsa - za możliwością opcjonalnego drukowania przepisów bez zdjęć - czasami połowa przepisu znajduje sie na drugiej stronie, a i zdjęcia po wydrukowaniu i do tego czarno-białe (jak w moim przypadku) niewiele wnoszą - lepiej je oglądać na stronce w ulubionych
Ekkore masz rację, z tymi zdjęciami, ja zawsze gdy chcę wydrukowac to muszę kopiowac i likwidowac zdjęcia, zdjęcia mogą byc w przepisie ale do druku mogli by je wycofac żeby się lepiej drukowało .
A ja prosze by nie wstawiać 66-tej pizzy.. która niczym nie różni się od 20-tu innych...a przynajmniej nie udostepniac bo to wprowadza zamieszanie.
A jeśli chodzi o kolorki to nie czytam przepisów od których mnie oczy bolą, nie mowiac juz o wstawianiu do ulubionych.
Tak samo sie dzieje gdy przepis jest nieczytelny, tez go pomijam.
Pozdrawiam
Użytkownik aga9999 napisał w wiadomości:
> A ja prosze by nie wstawiać 66-tej pizzy.. która niczym nie różni się od 20-tu
> innych...a przynajmniej nie udostepniac bo to wprowadza zamieszanie<
Chyba nie masz racji. Każdy ma prawo ( tak mnie się wydaje ) podać swój przepis na potrawę. Nie wydaje mi się, abym ja "biegała " po kilku setkach przepisów i szukała czy któryś nie przypomina mojego :) Co prawda , żadnego swojego przepisu jeszcze tu nie wstawiłam ,ale chętnie korzystam z doświadczenia innych. Takie jest moje zdanie :) Pozdrawiam:)
Dado nie napisałam że ktoś nie ma prawa wstawiać przepisu który niczym nie różni sie od innych.
Napisałam że PROSZE by nie wstawiac takowych, tak jak alman prosi by nie wpisywać jakas dziwna czcionka czy dziwnym kolorem, ale nie zabrania.
Wydaje mi sie że, jezeli ten przepis jest taki sam jak inne to chyba jest bezsensowne powielanie go, ale to MI sie wydaje, ja bym nie wstawila.
Powtarzam, nikomu nie zabraniam.
Nikt nie kaze biegac po niezliczonej liscie przepisow. Wystarczy wpisac w wyszukiwarke PIZZA i juz przegladajac 2 pierwsze przepisy..wiem czy mam cos do dodania czy nie.
Pozdrawiam równiez.
Jestem za apelem Almanki popieram i pozdrawiam gorąco madzina!!!
Czarna czcionka jako jedyna politycznie poprawna :)) .
Te pastelowe są nieczytelne ... czasem nawet nie czytam kolorowych tekstów ...
Zdjęcie to jedyna "ozdoba" przepisu , którą lubię . Reszta bardziej mi przeszkadza , niż pomaga.
Podobnie jak Ekkore chciałabym mieć mozliwość drukowania samego tekstu , bez zdjęcia . Może kiedyś?
Pozdrawiam.
Dla mnie bez różnicy czy przepis pisany jest czarną czy kolorową czcionką... Pozdrawiam
Witam wszystkich!! Maja R morze tobie jest bez różnicy jaką czcionką piszesz, ale alman ma racje bo na przykład mnie też ciężko się czyta!! trzeba toszkę wejść w położenie INNYCH!! popieram alman!!!!!!! po za tym sama nie jesteś na WZ!!!
pozdrawiam wszystkich!!
Alman pyta jakie jest zdanie innych... Moje jest takie... Wyraziłam swoje i wyłącznie swoje zdanie. Wiem, że nie jestem sama i że niektórym osobom się ciężko czyta. Pozdrawiam
Przyjąłem jako dbałość o WSZYSTKICH Wielkich Żarłoczyńców, a jeżeli choć jednemu Żarłoczyńcy ma sprawiać kłopot odczytanie przepisów w kolorach...czernimy. Można zamiast barwić...tłuśćić...to tak po kucharsku bardziej....IFASIU ja Ciem tes lubiem i dla Ci WSZYSTKO..............no nie tak całkiem...![]()
P.S.
Jestem małym żarłoczkiem ale WIELKIM ŻARŁOCZYŃCĄ...jak wszyscy chyba.....
czyli mało jesz a dużo gotujesz????????/
ja bym powiedziała, że raczej odwrotnie > dużo jesz a mało gotujesz
NOOOOOOOOOOOOOO
.............nie tak całkiem. Co , zawsze mam mówić prawde, 1-szą prawdę...
nie zawsze, ale może by ci się przydało, jeśli bys to robił choćby czasami
hehe...
Szanowna Pani(?)
Nie zasługuje Pani(?) na post ode mnie.
Powód prosty.
Ten jeden wysyłam.
Liczyłem , mimo wszystko na jedno, jedno słowo....
Czas minął.
Nie wiem, Janku, o co ci chodzi, lecz sądzę, że powinieneś przemyśleć swoje postępowanie w stosunku do mnie. Jeśli chodzi ci o moje zachowanie w dniu wczorajszym to przeprosiłam cię wczoraj na ów tym forum.
No cóż, interesujące mnie przepisy wrzucam do ulubionych, wiadomo. Poza tym do wykorzystania bierzącego kopiuję do edytora tekstu, wycinam fotki potrawy (bo już się napatrzyłam) i drukuję przetworzone przez siebie przepisiki wraz z komentarzami, które bywają bardzo przydatne. A kolorowe literki mnie odstraszają, niestety. I wiele przepisów mi z racji kolorów pewno umknęło, niestety. Na szczęście nie wszystkie, i choć część z nich zrobiłam. I nie żałuję, bo świetne. W/g mnie- a może piszmy czarną, wyraźną, poważną, solidną, wypróbowaną i solidną czcionką?
Starszy Brat poprawił swoje wypociny.....grzeczny jestem no nie????
IFASIUUUUUUUUUUUUUUUUUU dla Ciebie ...wszystko, luuuuuubioeeeeeeeem Cięęęę baaaaaaardzo
,
Twoją Rodzinke też
.
P.S
Uwaga słuszna, wzywam wszystkich "malarzy", do poprawek, Wielkie Żarcie jest dla wszystkich, nie tylko wybrańców losu.
NIE DYSKUTUJMY NA TEN TEMAT. Myślmy o NASZEJ BRACI...................![]()
Wszystkim
.
Jak widać, apel bez echa. Pojawiają się nowe przepisy i nadal aż dostaje się oczopląsu. Ale postanowiłam już, będę omijać z daleka wszystkie przepisy napisane na kolorowu, pogrubioną czcionką, pochyłą, dużymi literami.
Wstawiający nowe przepisy, nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu czytelników /i być może wykonawców/ tracicie!!!
A Tobie Wielki Bracie za naniesione poprawki należą się wieeeeelkie podziękowania. Oby za Twoim przykładem poszli też inni.
Kopa do przodu "wąteczku aktualny stale".
Pozdrawiam "Młodych" i "Starych" Żarłoków.
Masz rację kolorowa czcionka jest mniej czytelna a w szególności jeżeli ktoś ma słaby wzrok. Można dostać oczopląsu. Popieram i pozdrawiam Mlena
O kurcze! Dopiero teraz do mnie dotarło, że ja przecież pisałam swoje przepisy pochyłą trzcionką. Melduję, że już wszystko poprawione! :-) Pozdrawiam.
SUPER - smakosiu - DZIĘKI w imieniu wszystkich !!
I to jest prawidłowa reakcja !! BRAWOOOOOOOOO!!
Pozdrawiam -Elek
Gdyby tak wszyscy pozytywnie reagowali...moderatorzy byliby niepotrzebni...;) i byłoby pięknie.
Bahus
Jest tak jak piszesz , bo nie masz problemów ze wzrokiem !!
Do osoby niedosłyszącej zapewne mówisz głośniej i wyraźniej - tak aby Cię zrozumiała! Więc piszmy przepisy i nie tylko-bo i na forum tak ,aby mogły to przeczytać osoby dotknięte brakiem sokolego wzroku !!
Uważam , ze w ten sposób podchodzą osoby które same nie mają żadnych problemów typu wzrok i innych, a i nie mają styczności z takimi osobami.W związku z tym nie widzą w kolorach i formie liter żadnego problemu i życzę oby jak najdłużej nikogo TAKI problem nie dotknął!! nie mniej jednak miejmy na uwadze takie osoby , bo to nie jest wielka trudność zadbać o czytelność przepisu!!
Popieram w 100 %. Przepisów pisanych drukowaną czcionką nie czytam. Ignoruję je.