Udostępniam zdjęcia z Konkursu Florystycznego, które przysłała mi miauka :
... tak było na początku ...
...tu ogólny rzut ..."oka"...
....prace innych uczestniczek...
... cd prac innych ...
...czas na odbiór gratulacji ...
A teraz takie małe usprawiedliwienie :ja nie wstawiałam wczesniej zdjęc , bo miałam nadzieję ,
że miauka znajdzie na tyle czasu ,żeby je osobiście powkepywać i opisać - ale jednak nie udało się ,
no to ja teraz spełniam Jej duuuuuużo wcześniejszą prośbę o wstawienie tychze zdjęć!!
Miłego ( mam nadzieję ) oglądania - Elek
Loj Matulu, Matulu :)) Nie tlumacz sie i tak sie cieszymy, ze mozemy "podgladnac" mistrzynie Islandii, a w przyszlosci Europy, czy Swiata, bo juz sie gubie.
Tylko niech sie ten Miaukolek wreszcie jakos zbierze w sobie i zalatwi dostep do netu, bo nawet jak mamy cos tam przez Ciebie to ......radocha, ale i tak nie to samo...:(( Mnie tam bardzo brakuje tego miaukowego "pyskowania" mam prawo tak napisac, bo moja z Miauka przygoda zaczela sie wlasnie od roznicy zdan, a doprowadzila do .......przyjazni (tak przynajmniej ja mysle).
Jeszcze raz prosze o przeslanie buziakow i usciskow.....maryla
Marylko - jasne ,że jasne !! Jak tylko będę z miaukolem ""gaduliła"" to z wielką przyjemnością Jej przekażę od Ciebie pozdrówka ,uściski i cmokasy :))))
A z przyjaźnią właśnie TAK bywa, czasami właśnie TAK jak Ty piszesz się zaczyna :))))
Najlepszegooooooooooooooooo !!!!
Żyeś Ty Marylka wiedziała, jak ten Wściekły Kizior Miaukolowaty zaczął ze mną znajomość, to włosy by dęba Ci stanęły, Ale to niech Ona sama powie, ...może kiedyś...
Janek
piekna fotorelacja :D:D:D czekamy na miauke jak bedzie miala neta !!!!!
Jeszcze raz serdeczne gratulacje dla Miauki i życzenia wygranej w lipcu w Mistrzostwach Świata !!!!!!
Elek, mam nadzieję, że sukcesy Miauki choć troszeczkę łagodzą Twoją tęsknotę ? Pozdrawiam Was obie :)))
Piękne zdjęcia, zdolna córka i baaaardzo dumna mama.GRATULACJE raz jeszcze.
zdjecia superowe musisz byc bardzo dumna mama, pozdrowienia dla miauki i oby tak dalej
luckystar , Janek , Bodek , alidab , piq , małgoska ---
dziękuję Wam serdecznie za gratulki i pozdrówka dla mojego miaukola :))))
To ,że jestem baaaaaaaaaardzo dumna z miaukola to nie ulega wątpliwości-
JESTEM BAARDZO DUMNA z MAGDY !!.
Zdaję też sobie sprawę ,że być moze -tu w Polsce - tak szybko nie byłaby miauka zauważona i.....
nie miałaby takiej szansy jaką zdobyła w Islandii.
Bycie reprezentantką Islandii na Światowym Konkursie Florystycznym napewno jest wielkim obciazeniem dla miauki ,
ale i wielkim wyzwaniem oraz sznsą na zdobycie nowych doswiadczeń.
Mimo to - to wszystko nie rekompensuje mi tego ,ze nie mam Jej bliżej siebie -
baaaaardzo boleję ,że jest aż TAK daleko - chociaż jak zapewne każda matka swojemu dziecku -
tak i ja Magdzie życzę aby była tam gdzie Jej szczęście , gdzie jest szczęśliwa , gdzie ma szansę na lepsze życie !!!
Wiem ,ze miauka też okrutnie tęskni -napiszę ogólnie - za wszystkim co tu zostawiła- ale wiem ,
że TAM stoi przed wielką szansą robienia tego co chciała robic ,
a w Polsce było mało relalne aby swe marzenia TAK SZYBKO zrealizowała.
Wiem już ,że gdy już nauczy się jezyka islandzkiego ( chodzi razem z mężem na kurs nauki tego języka)
ma zagwarantowaną pracę jako wykładowca w Szkole Florystycznej .
Narazie pracuje i .......... trenuje ....... w kwiaciarni w Reykiaviku.
Jak już miauka bedzie miała net - to być moze sama więcej o tym napisze i ....................
ewentualnie poprawi mnie --- jeżeli coś nie tak napisałam :))))))))
Pozdrawiam - Elek
.........ale nich Jej i im się wiedzie jak najlepiej ... Masz racje tutaj to nie miałaby szans na cokolwiek ...cóż, przykro przyznać ale my ( Polska) to jeszcze "ciemnogród" i kołtuństwo.
Janek
Elku, Ty wiesz.....a Miauce z calego serca zycze, zeby im sie tam wiodlo jak najlepiej.
Niestety, gdzie chleb tam ojczyzna, taka jest prawda.
Fantastyczna relacja z konkursu. Szczerze mówiąc tak mnie wciągnęło to "wspieranie" Miauki, że po konkursie od razu szukałam relacji, ale nawet na str islandzkich nic nie mogłam znaleźć - chyba było po prostu za wczesnie Gratuluje raz jeszcze. Tak się domyslałam, że ta praca, tak odmienna od innych "wysokich" jest Twojej Córci - i pewnie dlatego została od razu wyrózniona .
Wiem że ciekawośc to pierwszy stopień do piekła, ale może jak Miauka w końcu dostanie net - to wzorem swojej przyjaciółki Luckystar - też poprowadzi taki Dziennik Emigracyjny i opisze nam swoje przeżycia. Z chęcią bym cos takiego poczytała
Elek dziekuje za wstawienie zdjec z konkursu o ktore sie tak upominalamGratuluje Miauce ze tak daleko zaszla w polsce niestety tak szybko to nie idzie,wiem o tym bo w tej branzy pracowalam prawie 9 lat.Jeszcze raz najszczersze gratulacje.Pozdrawiam was cieplutko ciebie na miejscu i Maiuke na zimnej Islandii
till - to faktycznie baaaaaaardzo trafne określenie
Cieszy mnie bardzo to osiągnięcie miauki.Ostatnio opowiadałam znajomym o konkursie w taki sposób,że smieli się ze mnie ,że chyba my WŻ-owcy wszyscy uważamy że to też nasz sukces.
Ja po prostu gratuluję i bardzo cieszę się zawsze gdy komuś COŚ wychodzi.-Basia
Basiu, ja z kolei mówiłam o tym swojej mamie :-D Też się uśmiechała, że opowiadam o tym tak, jakby to był ktoś z moich najblizszych znajomych. Najwyraźniej WŻ staje się częściowo treścią naszego życia :-)
kochani dziekuje dziekuje dziekuje :):):):):)
jestescie kochani jak nie wiem co
teraz troszke czesciej bede zagladac, bo mam net choc czasu nie
pozdrawiam i Bless Bless
Bodek opowiadał a ja czekałam żeby cos zobaczyć . Super! co klasa to klasa !!! Gratuluję!!! Ewa
no no no -- sie narobilo -- znowu ja w innym watku :) ---- spotkanie za rok w kraku -- bo na rajd pojade i juz pertraktuje warunki z szefowa :) mam nadzieje ze mi sie uda wyrwac -- nie poddaje sie.....
miauka napisz do mnie czasami na maila albo kom i gg ..............
i pozdrow piotrka i mam nadzieje ze sie wybierzecie razem tu na wakacje pomiedzy lotem do polski :)
pozdrawiam wszystkich :)
ja