Wiem,że na kawę już ociupinkę za późno
jednak chcę wszystkich zaprosić na popołudniową kawę i proszę.
Myślę, że wiele osób nie wyobraża sobie być może popołudnia bez małej czarnej, a wiecie ile kawa ma zalet!!!!!!!!!!
poproszę o swoje odczucia w sprawie tej" małej czarnej"
"
jak parzyć, aby się nie oparzyć tj. jak najlepiej została zaparzona!
w czym podać kawę np dla ukochanego do łóżka!
zaczęłam ten wątek ponieważ wszystkim moim przyjaciołom WŻ jestem winna w podzięce za miłe słowa skierowane do mnie w czsie mojej nieobecności chętnie wypiję z Wami łyk dobrze zaparzonej kawy
zapraszam!!!!!!
acha --- smaczne ciacho też się przyda
buzuaczki kamaxyz
Suuuuuuuuuuper ,że w końcu masz już net i mozesz być z nami !!
Witaneczko !! :):):)
Kawkę i ja z Tobą wypiję i na ciacho zapraszam :):):)
Pozdrawiam bardzo serdecznie - Elek
Witaj Kamo!!!! Jak miło że jesteś znowu z nami!! Już pije z Tobą kawkę, parzona w expresie ale dobra!!
Ja tez witam z rana ( u mnie 10 ) i dolaczam sie do ciacha , a zamiast kawki pije herbatke i kanapeczki z serkiem ,pomidorkiem i szczypiorkiem ...
Kamusia, z Tobą zawsze.I kawkę i ciacho i cmok ta łapka.
Chmm...? Kawa powiadasz... byla co prawdo rano w pracy, ale w pośpiechu nie mogłam się nią delektować a teraz z przyjemnością napiję się z Tobą! No i witam serdecznie raz jeszcze K.
Kama, Twoje zaproszenie potraktowałam dosłownie. Przed chwilą zrobiłam "małą czarną" w mojej ulubionej filiżance i z przyjemnością wypiłam w Twoim towarzystwie. Muszę powiedzieć, że o tej godzinie pijam kawę tylko przy wyjątkowych okazjach. Pozdrawiam. Alicja
Kamo, to chyba najprzyjemniejsze zaproszenie na kawe jakie pamietam :)) i bardzo chetnie sie dolacze. Co prawda jest juz lekko po poludniu, ale w moim przypadku kazda pora jest dobra na kawe, a w dobrym towarzystwie tym bardziej :)))
Ciesze sie, ze jestes juz spowrotem i niech juz tak zostanie .....pozdrawiam - maryla
Przyjęłam to zaproszenie,skierowane było ono,mam nadzieję,do wszystkich życzących Ci pomyślności.Mimo,że bardzo mało się znamy zaliczam się do nich.
Kawka pita w Twoim towarzystwie jest pyszna.
Codziennie rano budzi mnie zapach kawy stawianej koło łóżka przez mojego męża.Potem jest 2,3 a czasem 4 kawa około północy.Prawie zawsze przy kompie w najlepszym towarzystwie jakie miałam.
wpisuje sie na ta kawke a n a ciacho w szczegolnosci!!
A czy ja mogę się przyłaczyc z małą czarną ???? Mam dzisiaj baaaaardzo smutny nastrój (nie pytajcie proszę dlaczego).. mąż mi przytargał wprawdzie ukochane ptysie ale potem musiał pojechać. Chętnie się z Wami podzielę....
Pyszna!!! Kama fajnie ,że znów jesteś z nami.
Mi też (tak jak Piq)dziś trochę smutno, bo mój "Połówek" (jak mawia Elek) wyjechał. Jednak chętnie usiądę z Tobą do kawki mimo, że już wieczór. Przyniosę lody. Mam nadzieje, że lubisz...? Dobrze wiedzieć, że znów jesteś blisko. Uściski.
Na kawkęza późno, ale herbtaka jaknajbardziej. I bardzo dobry wypiek:):) Miło Cię tu widzieć spowrotem:)
Dobrze, że znowu jesteś z nami! Pozdrowienia z całego serca! Dzisiaj nawet zastanawiałam się, kiedy do nas się odezwiesz... bo brakowało mi Ciebie
, ale kawa to juz jutro rano z WŻ, teraz za późno...
Witaj Kamusiu !!! Dobrze, że jesteś z nami. Czy ja się załapę na tą kawusię i małe ciacho? Pozdrawiam Agapis
tak tak załapiesz się, ciasto i kawa a jutro proponuję kawa i ciasto - biszkopt z serekami + truskawy+ galaretka równa się KALORIE!!!! ale nic to jak mawiała Baśka do Michała nic to
zapraszam na kawę od rana
i
od rana mamy dobry humor...
pozdrawiam
To ja już stoję w kolejce na kawę na jutro rano (jeśli można oczywiście). Oj przyda się, przyda.... bo ja jutro mam malowanie kuchni !!!
no to ja tez , rano na kawusi na wż :)) witaj Kamusiu :)) super ze jesteś , buziale wielgasne :)))))
no i zapowiadano się na rano z kawką a tu nie ma nikogo -to nic poczekam na chętnych -pozdrawiam wszystkich kawoszy i nie tylko -rosa
pozdrawiam Rosa -- łyk porannej kawy przy zaległościach czytam na temat wsparcia to jest dobry pomysł popieram i na pewno dorzucę "grosik" albo dwa niech nam ten serwer nadal ku pożytecznemu trwa
Kochani zapraszam na kawę
I ja chetnie sie z Wami napiję,pozdrawiam
Dzień dobry! Właśnie siedzę przy kompie a kubeczek z kawą stoi obok.
Ja już widzę dno szklanki. Kawa była jak zwykle smakowita...a ten aromat... Ciacho też się znalazło Miłego dnia!
Witam witam kawoszy:):)
Przy kawusi i ciasteczku doąłczam do Waszego grona:)
Jestem, jestem - kawka zaparzona w ekspresie pachnie bosko, a i kawałek drożdżówki z truskawkami jeszcze się ostał. Miłego dnia!
NAREEEESZCIEEEEEEEE !!
Witaj kamusku ponownie - dopiero teraz widze twoj watek i dobrze - bo kawe pijam tylko od rana. A oprocz kawy- SIUP - za Twoj powrot (a co tam - siupne nawet przed poludniem)
A witaj ! witaj !
No już się robi, kawa stoi przed kompem, więc "kawkujemy" wspólnie. Pozdrawiam!
Smakowicie wygląda- dzięki za zaproszenie
Panowie Panie WZ kubeczki do góry i niech się nam dobrze dzień rozpoczyna proszę o uśmiech szeroko o tak
a tak na dobry początek
czy wiecie że
na oparzenia słoneczne dobrze jest okład z
wziąć pół szklanki miodu + 5 łyżeczek oleju lnianego i 8 kropli witaminy A Tą miksturką smarować podrażnione miejsca na pewno złagodzi ból i zdecydowanie przyśpieszy gojenie
pozdrawiam
Kawusia z rana już była,ale co tam zrobię sobie drugą!
Ja też już przy drugiej kawusi.Śniadania nie było kawałek ciasta- tak.
kurcze teraz mogłam siąść do kompa :(( i kawusia mnie ominęła :(( moze jutro zdązę?? a jak nie to smacznego "babeczki" :)))
Skoro o kawie mowa to mam pytanie, jak jest teraz w Polsce, bo za moich czasow pijalo sie kawe w domu i w kawiarniach (tylko).
U nas w Stanach moge kawe kupic doslownie na ulicy i pic ja idac lub czasem jadac metrem (tego nie lubie, bo sie zawsze pochlapie :))), slowem kawa jest szeroko dostepna wszedzie i w kazdej sytuacji ....jestem niskocisnieniowcem, wiec bez kawy nie wyobrazam sobie zycia i wcale nie musi to byc jakies cudo.... aby sie nazywalo kawa :)) Mamy bardzo rozpowszechnione rozne sieci 'kawowe", ale niewiele jest kawiarni takich jak w Polsce (za moich czasow) gdzie przy kawie i ciastku mozna bylo siedziec do oporu. Nie lubie Starbucks, uwazam, ze maja zbyt wygorowane ceny poza tym mam do nich wiele innych zastrzezen lacznie ze smakowymi - dla mnie ichna kawa smakuje jak przypalona, no i to snobistyczne podejscie Amerykanow do Starbucksa tez mi dziala na nerwy.
Prosze niech mi ktos wyjasni jak to wyglada teraz w Polsce, czy widzi sie ludzi maszerujacych np. do pracy i popijajacych kawe "z marszu" w kartonowych kubeczkach ???
Lucky---chciałam skontaktować się z Tobą na gg, no niestety chyba jest nieaktualne, prośba moja jest ogromna proszę podaj numer gg będę wdzięczna
pozdrawiam kamaxyz
Kamo, moje gg i email jest w ustawieniach prosze mozesz korzystac kiedy tylko chcesz, bedzie mi baaaaaardzooooo milo :)) a # mojego gg 7718759