ja sie podepne bo wlasnie rozwazam zakup takiej maszynki i nie wiem czy warto, czy chlebki dobre. Tutaj u mnie to chlebki dmuchane albo strasznie drogie w piekarni, a ja chcialabym miec dobry chlebek w domu i niedrogi a zakwasu sie boje :):) wiec nie wiem czy ta maszyna to jest warta uwagi :)
dziekuje i przykro mi, ze o marmoladzie Ci nie pomoge
ja jestem zadowolona , polecam :)) mam codziennie świeży chlebek
witaj miauko ! mi też chodzi po głowie ta maszyna,dlatego podpinam się pod twoje pytanie,może niezawodne żarłoczki które mają takowe urządzenia podpowiedzą nam,które są w miarę tanie a dobre?
znalazlam watki o maszynie ale o marmoladzie z maszyny sie nie doczytalam :(
cześć dziewczyny , mam maszynę do chleba i służę przepisami
Marmolada W automacie do pieczenia chleba można szybko i prosto przyrządzić konfiturę lub marmoladę. Nawet jeśli wcześniej nie przyrządzaliście jej Państwo, warto spróbować. Otrzymacie Państwo wyborną, pyszną konfiturę. Proszę postępować zgodnie z poniższym: ·
Umyć świeże dojrzałe owoce. Jabłka, brzoskwinie, gruszki i inne problematyczne w obieraniu owoce, można je ewentualnie obrać. · Proszę stosować zawsze podane ilości, ponieważ są one dopasowane do programu MARMOLADA. W przeciwnym razie masa ugotuje się zbyt wcześnie i wykipi.
· Owoce odważyć, pokroić na małe kawałki (max. 1 cm) i zrobić piure a następnie przełożyć do pojemnika. · Dodać cukier żelujący do wymienionej ilości w proporcji „2:1”. Proszę używać tylko tego cukru, a nie cukru domowego lub żelującego w proporcji „1:1”, w przeciwnym razie konfitura nie będzie twarda. · Pomieszać owoce z cukrem i rozpocząć program, który biegnie automatycznie. · Po 1:20 godzinie włącza się sygnał dźwiękowy i można napełnić słoiki konfiturą a następnie dobrze je zamknąć.
Konfitura truskawkowa Świeże truskawki umyć, oczyścić, 900 g drobno pokroić lub zrobić piure cukier żelujący „2:1” 500 g sok cytrynowy 1 łyżka · Wszystkie składniki wymieszać w pojemniku za pomocą gumowego skrobaka. · Wybrać program MARMOLADA i rozpocząć. · Za pomocą łopatki usunąć resztki cukru ze ścian bocznych pojemnika. · Po sygnale dźwiękowym, za pomocą rękawicy do garnków wyjąć pojemnik z urządzenia. · Napełnić słoiki konfiturą i dobrze zamknąć.
Konfitura jagodowa Rozmrożone głęboko zamrożone jagody 950 g cukier żelujący „2:1” 500 g sok cytrynowy 1 łyżka · Wszystkie składniki wymieszać w pojemniku. · Wybrać program MARMOLADA i rozpocząć. · Za pomocą gumowej łopatki usunąć resztki cukru ze ścian bocznych pojemnika. · Po sygnale dźwiękowym, za pomocą rękawicy do garnków wyjąć pojemnik z urządzenia. · Napełnić słoiki konfiturą i dobrze zamknąć.
Konfitura pomarańczowa Obrane i pokrojone w małą kostkę pomarańcze 950 g Obrane i pokrojone w małą kostkę cytryny 100 g cukier żelujący „2:1” 500 g · Pomarańcze i cytryny obrać i pokroić w kawałeczki. · Dodać cukier i wymieszać wszystkie składniki w pojemniku. · Wybrać program MARMOLADA i rozpocząć. · Za pomocą gumowej łopatki usunąć resztki cukru ze ścian bocznych pojemnika. · Po sygnale dźwiękowym, za pomocą rękawicy do garnków wyjąć pojemnik z urządzenia. · Napełnić słoiki marmoladą i dobrze zamknąć.
mam sporo przepisow na chlebki , ktore dostałam wraz z zakupem automatu , pozdrawiam i smacznego :)))
Czy mogłabys podac parametry tej swojej maszyny (nazwe, symbol ) ? Chodzi mi po głowie zakup takiej, a z tego co piszesz Twoja jest wszechstronna :)))