Rozmawiałam dzisiaj z Pampasem co zrobić z reklamami. Wyłączenie ich nie wchodzi w rachubę - nasze ukochane dziecko - serwer jest bardzo żarłoczne, zjada dużo prądu i trzeba go cały czas nim karmić - jeżeli chcemy, aby zdrowo się chowało.
Powstała luźna propozycja, żeby reklamy za niewielką stałą opłatą, tym którzy zdecydowaliby się na płacenie wyłączyć. Czy byliby chętni? Bo zrekompansowałoby w jakiś sposób utracone, z tytułu klikania wpływy.
Co Wy na to?
bylabym z checia. i pewnie sie jeszcze i inni znajda (jak ich lotkiem postraszyc ;-) :-) - wybaczcie to w naplywie czarnego humoru
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> bylabym z checia. i pewnie sie jeszcze i inni znajda (jak ich lotkiem
> postraszyc ;-) :-) - wybaczcie to w naplywie czarnego humoru
Kurczę, mi też ten lotek lata wte i wewte przed oczami, ale jakoś przestałam go zauważać. I tak się cały czas zastanawiam, czy on niektórym skacze bardziej? Hm...
Wkn
nie wiem dlaczego ale u mnie bylo juz tak ze mialam tylko i wylacznie tego paskuda jesli pobylam chwile na wz. U mnie wypieral on wszystkie inne reklamy. ...Inne pojawialy sie tylko sporadycznie.
Taka propozycja to uczciwa próba rozwiązania poważnego dla mnie (i mam nadzieję dla innych) problemu . WŻ-e jest dla mnie b.ważne, lubię tu bywać ale ostatnio nie mogę korzystać tak jak bym chciała.Reklamy bardzo mnie ograniczają - nie chcę jednak ze swoich problemów ze wzrokiem robić karty przetargowej. Mam je i już. Zaprzyjażnić się z tymi skaczącymi reklamami moje oczy nie chcą i nie bardzo mam na to wpływ. Z bywania na WŻ-u też byłobyprzykro zrezygnować. Krótko mówiąc dla mnie jest to światełko w tunelu...:))) Mam nadzieję, że chętnych będzie więcej.
Użytkownik alidab napisał w wiadomości:
> Taka propozycja to uczciwa próba rozwiązania poważnego dla mnie (i mam
> nadzieję dla innych) problemu . WŻ-e jest dla mnie b.ważne, lubię tu bywać ale
> ostatnio nie mogę korzystać tak jak bym chciała.Reklamy bardzo mnie
> ograniczają - nie chcę jednak ze swoich problemów ze wzrokiem robić karty
> przetargowej. Mam je i już. Zaprzyjażnić się z tymi skaczącymi reklamami moje
> oczy nie chcą i nie bardzo mam na to wpływ. Z bywania na WŻ-u też
> byłobyprzykro zrezygnować. Krótko mówiąc dla mnie jest to światełko w
> tunelu...:))) Mam nadzieję, że chętnych będzie więcej.
Miałem się nie odzywać ale niestety....ja widzę tylko jednym okiem...i nie narzekam na reklamy, a włażą mi też przed to oko, tylko gdy myślę, że dzięki tym cholernym reklamom możemy sobie pogadać ... klikam w nie i idę dalej. Co myślę, to myślę, co powiem czasem pod nosem to powiem.
to proste -- ja zaakceptowalem ten zolty kolorek . jak chce przelaczyc na rozmowy frywolne to koleczkiem zjezdzam nizej i reklama sama sie przesuwa ... itd :):):):) tak samo na forum jak czytam watki :) milego rolowania zycze:)
ps.... prosze o cennik reklamy na WZ (miesieczny) NA maila!!!
Robie tak samo jak Bodek, daje sie ich tym sposobem " nie widziec" a ogolnie, ludzie troche cierpliwosci.
Nie denerwujcie sie zaraz, te reklamy... one maja swoje dobre strony, a jakie to wiecie sami :)
Czy Wy wszyscy naprawde musicie je widziec? jesli zagladacie na te strone, patrzcie na to co chcecie zobaczyc.
To tak, jakbyscie przyszli odwiedzic, swietnie gotujaca Ciocie... wszystko na stole apetycznie pachnie i wyglada
a Wy jestescie zdenerwowani, bo zaslony w oknach Cioci Wam sie nie podobaja... Dom Cioci... to i zaslony Cioci
ale jakie pysznosci tu na Was czekaja :)
Luz Luz Luz
jakos male zainteresowanie watkiem , a tak wszyscy narzekają na reklamy
Z powodu reklam wielokrotnie rezygnuję z pobytu na WŻ, albo po wejściu szybko się wycofuję, gdyż uważam, że mój spokój jest mimo wszystko ważniejszy niż obecność na stronie którą bardzo cenię, gdzie jednak reklamy burzą mój spokój i wprawiają w stan poddenerwowania. Często nie ma możliwości otworzenia jakiegoś działu na forum albo przeczytnia wypowiedzi czy przepisu. Jestem gotowa partycypować w kosztach w zamian za uwolnienie od reklam (o ile te koszty będą rozsądne i będzie stać mnie je ponosić)
Omijalam problem reklam, bo jak sie spodziewalam prowadzi to ........ no widac, gdzie prowadzi ;)
Zachwycona nimi nie jestem, sama mam problemy ze wzrokiem (wynik pewnie wieku i pracy) ale chyba glownie dzialaja mi na nerwy, wiec postanowilam to wykorzystac do swoistej terapii uspakajajacej :)) czyli wiem, ze sa, ze beda mi dawaly po oczach i staram sie tak jak Bodek podchodzic do nich z rezerwa dajac sobie na uspokojenie i zauwazylam, ze jesli ja sie nie wsciekam to i lotek jest jakis spokojnieszy :)) i da sie z nim zyc..... albo tak jak napisala Glumanda, czyli ustalilam sobie moje priorytety.... A swoja droga to mysle, ze jest wsrod nas jedna osoba, ktora naprawde ma powazne podstawy do narzekania, a jednak nie narzeka ......
Mysle o Ifasi ...... Jesli jest taka mozliwosc, bo narazie z tego co napisalas, to "luzna propozycja" to moze faktycznie wprowadzic ja w zycie, ale tak okrezna droga, zeby nie wzbudzac niezdrowych emocji .... przeciez mozna sie kontaktowac bezposrednio z moderatorami i wlascicielami i zalatwic to w jakims sensie "poza forum"....... prosze potraktowac moja wypowiedz jako "luzne rozmyslania" a nie probe przetargu nad problemami indywidualnych uzytkownikow .....
mysle Marylko ze nie ma nic zlego w tym , aby ta rozmowa byla na forum , przeciez wiele jest takich stron ( np. www.zagraj.onet.pl) ze placi sie za to aby reklam nie bylo
, i kto chce to placi a kto nie chce to nie, i reklamy mu smigaja :))) jest taka opcja na głównej stronie , może i u nas da sie to zrobic , wtedy kazdy bedzie miał wybor :)) pozdrawiam Magda
Oczywiscie Magdziu, jak najbardziej jestem za wyborem, tylko wiem, ze nasze dyskusje nad "luznymi propozycjami" sa czesto gesto za bardzo zaognione ;))) Dlatego wlasnie, mozliwosc podana juz na pierwszej stronie, jest doskonalym wyjsciem z sytuacji ..... i problem bylby rozwiazany raz i po wsie czasy :)))
Warto by podac na pierwszej stronie - tyle, ze jak juz beda konkrety. Z oplatami za brak reklam, placonymi powiedzmy sms wiaza sie koszty - oplata dla operatora. I dlatego najpierw male sondowanie. Bo tak jak do tej pory chec placenia wyrazily trzy osoba - nie mam pojecia ile sobie zyczy operator za usluge - ale nie wiem czy w tym momencie wszystkie pieniadze, ktore mialyby rekomensowac reklame nie pojda na utrzymanie linii (numeru).
Dlatego pytanie czy byliby chetni.
To ja jestem czwartą osobą. Ale mam pytanie - czy to musi byc za pomocą sms-a? Może ustalic opłatę np. miesięczną, którą można uregulowac za pomocą przelewu? Ja mam wtedy spokój przez miesiąc z toto-lotkiem. Składam do rachunku: zlecenie cykliczne i nie muszę pamiętac o tym czy zapłaciłam czy nie, i spokój na kolejne miesiące.
Co będzie - nie ode mnie zależy. Sms - to był tylko przykład
Pytanie nie całkiem do tego wątku ale z reklamami związane. Co zrobić w sytuacji kiedy reklama (w tym i Lotto) skutecznie zasłania np. w forum niektóre działy, i tak ostatni dział jaki mogę otworzyć to "dobre pomysły", a następny to "rozmowy wolne" cały środek jest zasłonięty reklamą i nic nie daje "odświeżanie", przechodzenie na pierwszą stronę czy klikanie na "forum". Wiem, że ten temat jest wałkowany do obrzydzenia, ale naprawdę ostatnio takie uciążliwe reklamy skutecznie mnie zniechęcają do wchodzenia na WŻ
musisz trochę na około - rozwiń forum na całą stronę - bez wybierania działu. I wtedy możesz wejść w poszczególne działy. Ja tak robię
A ja niestety zburzę Wam ten plan...
To propozycja mojego rozwiązania, którego sama się trzymam.
Przede wszystkim zalecam zmienić przeglądarkę internetową z IE na Mozillę Firefox'a, która ma mnóstwo świetnych dodatków na add-ons.mozilla.org - szkopuł w tym, aby nadinstalować dodatek o nazwie NoScript, który najskuteczniej blokuje wszystkie wyskakujące okna, reklamy, javę, flashe na każdym portalu i dzięki temu strony otwierają nam się szybciej. ;]
Ale!... Coś zawsze dzieje się kosztem czegoś - nie jest to inteligentny program, który wie co jest reklamą, a co nie. Wchodzimy przykładowo na YouTube chcąc obejrzeć filmik, nagle portal nam krzyczy, że nie macie zainstalowanego dodatku do oglądania filmu (na youtube - macromedia flash player), ale jak to nie macie, jak instalowaliście?!... Bez płaczu i paniki - wtedy będziecie musieli sobie ręcznie odblokować youtube.com - zawsze na dole okna pojawia się żółty paseczek z informacją, że zostały zablokowane skrypty i jest taki guziczek "opcje". Klikamy - rozwija się długaśny (; pasek linków, które w większości są reklamami, wśród nich znajdujemy youtube.com, a pod nim są dwie opcje "odblokuj youtube.com" lub "tymczasowo odblokuj youtube.com".
To samo dzieje się np. na softmania.pl lub dobreprogramy.pl - trzeba odblokować odpowiedni link, aby wyskoczyło okienko "zapisz plik", jeżeli chcecie ściągnąć jakiś plik instalacyjny.
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=136644&post=136644&offset=0
Takie rozwiazanie juz tu padlo, ale nie w tym sek.. z reklam sa pieniazki na utrzymanie strony.. jak je wszyscy w ten sposob przegonimy, to serwer padnie od oplat dodatkowych.
No i właśnie tu jest ten ból... :/
Martyna, ja mam Mozillę, z tego co piszesz to widać nie potrafię wykorzystać jej możliwości. Skoro ta Mozilla jest lepsza, to nie wyobrażam sobie co się dzieje przy innych przeglądarkach.
Tylko spokój może nas uratować...taką przyjęłam zasadę i klikanie w reklamy czasami mnie bawi.Tak dużo jest spraw które nas denerwują,że tę traktuję bardzo luźno(byle co mnie nie denerwuje,reklamy to zło konieczne,niewarte moich nerwów).
Basiu ja tez zrobilam sobie z tego swoista terapie, takiemu cholerykowi jak ja napewno sie przyda :))
i ja to podzielam!!!!! nerwy na bok a toto moze lotto a kasa jest na WZ!!!!!
A nie da sie ich zmniejszyc? To serwis ma kontrole nad tym kiedy wyswietla reklamy i ile. Nie wiem jak jest sformulowana umowa z ARBO, ale czy nie da sie wyeliminowac tych reklam 'atakujacych'.
Przy 5 milionach odslon miesiecznie dochody z tego serwisu to nie jakies tam marne grosze ledwo wystarczajace na utrzymanie serwera a raczej dziesiatki / setki tysiecy miesiecznie.
Zobaczcie tutaj: http://www.arbomedia.pl/download/ARBOcennik.xls
Dla klienta tysiac odslon kosztuje okolo 100 zl, gdyby nawet tylko 1/10 z tego trafiala do wlascicieli serwisu to byloby to 50 tysiecy zl miesiecznie! Nie uwierze ze z tego 'ledwo starcza na utrzymanie serwera'.
Prosimy o ulitowanie sie nad biednymi zarlochami :)
Litosci.
No właśnie widać, że nie wiesz jak jest skonstrowana umowa. Nawet nie bardzo się orientujesz, z kim mamy umowę i tak się składa, że nie jest to ARBO.
Powiem tylko jedno, jak jesteś taki expert od reklamy i jesteś w stanie podpisać umowę na takie pieniądze, to chętnie oddam ci połowę tej kasy.
Pampas, Ty wstrętny ukryty milonerze....Ładnie to tak nabierać użytkowników? Pytam się....po jaką cholerę Ty chodzisz do pracy?. Ja przy takich dochodach to bym nie ruszał się z domu....no chyba, że po odbiór mamony.
Bahus
Ha, nawet się zastanawiam co ja jescze robię o tej porze roku w kraju. Zimno i ciemno, ble. Raczej powinienem gdzieś na tropikalnych wyspach spędzać zimę
Użytkownik maxio napisał w wiadomości:
> gdyby nawet tylko 1/10 z tego trafiala do
> wlascicieli serwisu to byloby to 50 tysiecy zl miesiecznie!
Szukałam emotikony, która by umierała ze śmiechu, szkoda, że takiej nie ma.
Daj Ci Boże zdrowie człowieku do końca długiego i mądrego życia, żeby Twoje słowa stały się ciałem.
Wkn, która natychmiast poleciała odpukać w niemalowane, żeby nie zapeszać tfu tfu
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Użytkownik maxio napisał w wiadomości:> gdyby nawet tylko 1/10 z tego
> trafiala do> wlascicieli serwisu to byloby to 50 tysiecy zl miesiecznie!
> Szukałam emotikony, która by umierała ze śmiechu, szkoda, że takiej nie
> ma.Daj Ci Boże zdrowie człowieku do końca długiego i mądrego życia, żeby Twoje
> słowa stały się ciałem.Wkn, która natychmiast poleciała odpukać w niemalowane,
> żeby nie zapeszać tfu tfu
służe emotką Wkn :)) i jedna ode mnie
A ja, odkąd dowiedziałam się, jakie zyski czerpie Pampas ze strony, żądam natychmiastowego wypłacenia comiesięcznego wynagrodzenia za moderowanie strony w wysokości 1/5 zysków! I też rzucam pracę w budżetówce i jadę do ciepłych krajów... trabantem... hehehe
wkn
trabantem ??? hahahaha raczej winda na 8 pietro :) hahaha :) bylem i widzialem :) i samochod pozyczany aby mnie z dworca przywiesc :) hahahahaha :) no to se napchali kieszenie ---- komentarzami :) :):):):):):):):):):):)
Czy reszta moderatorów też może wystąpić o 1/5 domniemanych zyskow...akurat starczyłoby dla wszystkich...nie...jest nas sześcioro.
Pampasa nie licz...on kasy nie potrzebuje... wystarczy, że wkn dostanie ..
Bahus
No Bodek też jeszcze nie zdążył się tutaj zasłyżyć więc dzielimy na czworo.
Bahus
Tylko pamiętaj, aby dzielić kasę a nie zobowiązania...
jak mi braknie to sie odezwe do ciebie bezposrednio o czastke :) hahahah :)
Dobra, to ja się już nie pcham w tym układzie po kasę, skoro wszystko rozdysponowaliście beze mnie...Mordy Wy Moje...