Bardzo przepraszam wszystkich, a zwłaszcza WKN i Bahusa, że śmiałam upomnieć się o Hymn Żarłoczków.
Kubeł zimnej wody doprowadził mnie do równowagi i pozwolił zauważyć, że jestem na stronce o gotowaniu.
MACIE RACJĘ!
Oświadczam, że od tej pory będę zabierała głos tylko w tematach związanych z gotowaniem.
Niestety nie wszystkie fotki nie związane z tym tematem udało mi się usunąć.
Pozwalam Wam drodzy moderatorzy to zrobić.
Nie chcę, by zaśmiecały i zapełniały nasz nowy serwer, który musi nam służyć jak najdłużej.
Z poważaniem ABA
Tak się smutno zrobiło......
a ja nasz hymn mam i wlaśnie puszczam go zawsze.... gdy smutno
znowu mnie nie bylo kilka dni...pracowitych dni i masz Ci los :(
jednak rozumiem Cie.... ehhh
Użytkownik ABA napisał w wiadomości:
> Bardzo przepraszam wszystkich, a zwłaszcza WKN i Bahusa,śmiałam upomnieć
> się o Hymn Żarłoczków.
Przeprosiny zupełnie niepotrzebne i trochę nie na miejscu, zamiast zamierzonego sarkazmu uzyskałaś raczej efekt braku taktu.
>Kubeł zimnej wody doprowadził mnie do równowagi
Kubła zimnej wody nie było, zostanie wylany dopiero w tej chwili, ponieważ muszę z przykrością przypomnieć, że strona MA właścicieli i twórców, którym byłoby szalenie miło, gdyby jednak użytkownicy pozostawili im wolną rękę w kwestii, czy afiszować się z radosną twórczością na pierwszej stronie czy nie. Argumenty uzasadniające podałam w dyskusji wcześmniejszej, która została przez Ciebie Abo i Lajana porzucona po moim pytaniu dotyczącym Waszych sugestii, gdzie jak umieścić hymn w artykułach/twórczości literackiej.
> pozwolił zauważyć, że jestem na stronce o gotowaniu.MACIE RACJĘ!
Od dawna istnieje dział "Rozmowy wolne i frywolne", więc Twoja uwaga jest nie na miejscu.
> Oświadczam, że od tej pory będę zabierała głos tylko w tematach związanych z
> gotowaniem.Niestety nie wszystkie fotki nie związane z tym tematem udało mi
> się usunąć. Pozwalam Wam drodzy moderatorzy to zrobić.
Bardzo dziękujemy za otrzymaną łaskę. Zapiszemy to sobie w kajetach moderatorów.
Czytając tę wiadomość odniosłam wrażenie, że nastąpiła obraza majestatu. Chyba jakiś wirus "jak nie będzie po mojej myśli, to się natychmiast do Was ... odwrócę" szaleje po Wielkim Żarciu.
Kich... poczułam się zarażona, bakcyl zaczyna działać. Zamykam połowę serwisu. Użytkownicy są brzydcy, za dużo gadają, w ogóle nie na temat, bo w kółko o kulinariach, no ileż można, po forum i po czacie jakiś Bodek szaleje, a fuj już nie mogę. Idę sobie otwierać portal o samochodach, tam na pewno będzie lepiej fajniej, będą kulturalni i wykształceni ludzie z IQ powyżej 4400. Phi...
Do widzenia
obrażona Wkn (dopisane parę godzin później, aby rozwiać wszelkie wątpliwości Użytkowników - Uwaga Uwaga, ten tekst nie jest prawdą, proszę uważnie czytać poniższe post scriptum! Gdyby jednak komuś przyszło do głowy traktować go poważnie, niech...
... przeczyta poniższe post scriptum. W nawiasie pisane g. 14:51)
ps. A tak poważnie, to uprasza się o odrobinę rozsądku i dobrej woli.
Coś mi się zdaje Wkn, że inaczej się zachowywałaś jak była potrzebna nasza pomoc. Obrosłaś w piórka.Zapominasz się, że to MY wpływamy na tą stronę.No, no, bezczelności Ci nie brakuje. Z poważaniem....
Użytkownik lajan napisał w wiadomości:
Abę przepraszam za ostry ton mojej wypowiedzi, mam nadzieję, że pierwszy gniew minie i zrozumie naszą decyzję o zdjęciu linka do hymnu z pierwszej strony. Jak już pisałam, zdaję sobie sprawę z wagi, jaką dla dużej części społeczności ma tego typu twórczość, i podkreślam jeszcze raz, właśnie dlatego ma ona dla mnie i Pampasa szczególną wartość. Pragnęliśmy w jakiś wyraźny sposób wydzielić ten utwór z Twórczości, niestety nie doczekaliśmy się wyczekiwanej odpowiedzi, będziemy widać musieli zdecydować sami, mając nadzieję, że uda nam się załagodzić spór.
> Obrosłaś w piórka.
Niestety nie masz racji, po prostu mam teraz więcej czasu, który mogę poświęcić stronie.
>Zapominasz się, że to MY wpływamy na tą stronę.
>No, no, bezczelności Ci nie brakuje.
Kultury tej części wypowiedzi komentować nie będę. Jednocześnie, na wszelki wypadek i nieco na wyrost, mając na uwadze zdenerwowanie użytkowników, proszę innych moderatorów o ewentualne nieudzielanie upomnień w tym wątku. Jeżeli pociąg, którym podróżuje ta dyskusja zupełnie się nam wykolei, zdecyduję, w jakim momencie oddać go na złom.
pozdrawiam
i do licha proszę sobie wylać parę wiader zimnej wody na głowę (co niniejszym również czynię, żeby było sprawiedliwie) i nie robić z igły wideł
Zawieram wredną paszczę, mając cichą nadzieję, że jednak istnieje możliwość zakopania topora wojennego. Ja puszczam wszystko w zapomnienie, zdając sobie sprawę, że w zdenerwowaniu człowiek mówi różne niepotrzebne rzeczy. Jeszcze raz przepraszam, że wciórności jestem tym piekielnym moderatorem, który nie potrafi, gdy trzeba zawrzeć kłapaczki. Na razie wpycham sobie do gęby knebel i uciekam gdzie pieprz rośnie, żeby już nikogo nie denerwować. Wylezę z krzaków po Świętach.
Kochani!!!! Święta idą!! Nie kłóćcie się!!! Wkn, topór trzeba koniecznie zakopać, bo i po co się kłócić, można to wszystko załatwić spokojnie np. na gg.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, przestraszona danka
Wkn, jestem już tak długo na tej stronie, że mam prawo zabierać głos w kwestii strony. Nie mam najmniejszego zamiaru rozpoczynać wojny na tej stronie.Czytając wypowiedź Aby w sprawie hymnu zrobiło mi się przykro , nie dlatego że go usunęłaś lecz zasmucił mnie ton jakim to powiedziałaś do Aby cyt,Kubła zimnej wody nie było, zostanie wylany dopiero w tej chwili, ponieważ muszę z przykrością przypomnieć, że strona MA właścicieli i twórców, którym byłoby szalenie miło, gdyby jednak użytkownicy pozostawili im wolną rękę w kwestii, ,, układania strony? Mamy tańczyć tak jak nam zagrasz? Stwierdzasz, że teraz masz czas i możesz zaglądać na stronę. Dobrze , zaglądaj - pod warunkiem, że spokojnie poczytasz co się dzieje i działo na stronach. Ty potraktowałaś NAS jak UDZIELNA PANI , WŁAŚCICIELKA STRONY, Kochana Wkn, więcej pokory, bo zabraknie Ci wody do polewania głowy.Twierdzisz, że strona ma być nowoczesna, sterylna? Przecież ten klimat jaki tu istnieje, MYŚMY WYPRACOWALI, To dzięki NAM członkom WŻ jest tak przyjemnie.Osobiście zaznaczyłem, że nie dam się zaszufladkować, moje bazgroły pisałem i pisać będę w każdym temacie, nie napiszę słowa w poezjach. Żyłem i żyję tym co dzieje się na stronach. Raz szydzę , raz chwalę a ogólnie podaję to co się dzieje w sposób mniej lub bardziej udany. Jeśli będziesz dalej tak postępować jak to zaczęłaś robić w stosunku do ABY to nie dziw się, że zaczniemy opuszczać tą stronę, zależy Ci na tym? Tak gorzkich słów jak napisałaś TY , nikt jeszcze nam nie rzucił w twarz.
A powiedz otwarcie - czy jak zwale Ci sie do domu z całą rodziną- codziennie zacznę mówić co masz jeść, gdzie pójść, jak umeblowac mieszkanie. Będziesz zadowolony? Nie będziesz protestował? Nie podniesiesz buntu?
Zawsze musimy pamiętać- że jak nam tu jest dobrze, tak zawsze jesteśmy gośćmi. Musimy nauczyć się to szanować i respektować. Atmosfera nam nic nie da - gdy nie będzie miejsca. Gdyby nie działania Pampasa i Wkn nie mielibyśmy takiego miejsca - stronę można zlikwidować no może nie jednym kliknięciem, ale bardzo szybko...Wtedy nikt nie będzie musiał tańczyć jak mu zagrają...
Dlaczego tylko Ty uzurpujesz sobie prawo do niezadowolenia. do wyrażenia go? Ty który jesteś gościem? A odmawiasz tego właścielom
Podam ci przyklad, chyba dużo łatwiejszy do zobrazowania prawa posiadania:
Pewnego dnia od teściowej dostajesz wazonik - żeby było jej miło ustawiasz go na honorowym miejscu. Wygląda ładnie. Pewnego dnai jednak zmieniasz wystrój mieszkania, wazonik jakoś się nie nadaje, nie pasuje do całości chowasz go do szafki - bo to jednak jest pamiątka (niektórzy moze by i wyrzucili). I nagle przychodzi teściowa, widzi brak swojego dawnego prezentu - zabiera wszystko co ofiarowała i powie, że nie będzie się więcej odzywać, bo została obrażona takim postępowaniem. Skulisz uszy po sobie - i powiesz - "oczywiście mamusia ma rację, już wazonik wraca na główne miejsce" czy inaczej?
To co napisała Wkn może nie było oględne - ale napisała sama wprost - że przeprasza, że emocje wzięły górę...przyznała się. Nie zawsze da się być bezstronnym, gdy sprawa dotyczy bezpośrednio nas. A zamiast przyznawać się mogła usunąć wątek...albo go zamknąć
Wiem, że moderatorzy mieli sie nie wypowiadać - ale to bardziej ze strony użytkownika,
Ekkore, nie zabieraj głosu, nie zalezy mi na awanturze. Nie jestem baranem przeznaczonym do rzezi. Uświadamiam tylko, że nawet jako gość mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Wypowiadam je grzecznie i niech tak zostanie. Chętnie wysłucham Wkn ale nie Ciebie
Lajan, błagam... Ekkore ma nie zabierać głosu ?
Każda zalogowana osoba może wypowiadać się na forum, niezależnie od tego, czy jest tu jeden dzień, czy kilka lat i Ekkore nie jest żadnym wyjątkiem.
Till, podpiszę się pod Twoją wypowiedzią, bo może wtedy będę rozgrzeszona za zabieranie głosu w tym wątku :-) No to teraz mój skromny komentarz: Ekkore, napisałaś wszystko, co ja chciałam ująć w swojej wypowiedzi za co Ci bardzo dziękuję. Wkn, mam nadzieję, że w związku ze zbliżającymi się nasrojami świątecznymi będziesz z nami jeszcze częściej :-)
![]()
Ekkore czy Ty aby nie poznałaś mojej teściowej osobiście? Przykład z wazonikiem.. jestem w szoku! ;-)
pozdrawiam cieplutko
aga
Użytkownik lajan napisał w wiadomości:
>zasmucił mnie ton jakim to powiedziałaś do
> Aby (...) Kochana Wkn, więcej pokory, bo zabraknie Ci wody do polewania
> głowy.(...) Tak gorzkich słów jak
> napisałaś TY , nikt jeszcze nam nie rzucił w twarz.
Pamięć bywa bardzo krótka. Przypominam, że rozmowa zaczęła się nie w tym wątku, lecz tutaj: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=139518&post=139518&offset=20 (wypowiedzi 26 do 32) cyt:
Ok, Wkn, cmok ta łapka, szkoda nerwów na swary. Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieliśmy, że WŻ jest ważniejsze. Wspólne ustępstwa dobrze nam zrobią.
Cieszę się niezmiernie, postaram się (nawet sprowokowana i urażona) skutecznie gryźć w język!
radosne pozdrowienia z powodu... no przecież wiadomo z jakiego powodu
Wkn,
mysle, ze wielu czyta i nie moze uwierzyc...To nawet smieszne nie bylo:((