Jesteś tutaj: Strona główna / Forum / Kuchenne porady / Piekarnik elektryczny z termoobiegiem - jak piec, żeby się udało...?

Forum

Piekarnik elektryczny z termoobiegiem - jak piec, żeby się udało...?

Autor: MINIA76
Data: 2008-01-13 17:50:57

Witam wszystkich pasjonatów kuchni:)

Uwielbiam gotować ale od niedawna zaczęłam eksperymentowaqć z pieczeniem (w końcu trzeba się kiedyś nauczyć:)). Mam piekarnik elektryczny z termoobiegiem i próbuję piec zgodnie z wytycznymi z instrukcji obsługi - niestety jakoś mi nie wychodzi....a to mi się spód przypali albo zakalec wyjdzie :( Dotychczas ustawiałam formę na poziomie drugim od dołu na blaszce z wyposarzenia i włączałam funkcję nagrzewania góra-dół albo 25 min dół (żeby góra ładnie wyrosła) a potem góra-dół - tak podane w instrukcji. Błagam doradźcie co zrobić, żeby w końcu mi wyszło ekstra ciacho....

Autor: monika_70
Data: 2008-01-13 18:29:37

witam, od dawna mam taką kuchnię o której mówisz. Ja piekę i ciasta i mięsa na funkcji termoobieg.
Piecze się troszkę krócej niż na grzałkach dolnej i górnej. spróbuj cierpliwie, na pewno wyjdzie.Przeczytaj instrukcję bo zazwyczaj obniża sie o kilka stopni temp. pieczenia przy tej funkcji. mam nadzieję że pomogłam,pozdrawiam

Autor: Beata500
Data: 2008-01-13 20:49:59

Ja piekę na termoobiegu zgodnie z instrukcją ,ale nie na blaszce,tylko na ruszcie.Podobnie jak Ty piekę na drugim poziomie od dołu.

Autor: elo
Data: 2008-01-14 10:16:23

Ja też mam taki piekarnik, i ciasta piekę termoobieg i na ogół 180 stopni, na drugim poziomie od dołu. A czas to w zależności od rodzaju ciasta.  Wszystko zawsze się ładnie piecze.

Autor: gosik
Data: 2008-01-14 11:53:52

Piekarnik piekarnikowi nie równy - dlatego sama musisz dojść do ładu ze swoim W moim większość rzeczy piekę na termoobiegu, na 2-gim poziomie od dołu, na ruszcie stawiam blaszkę z ciastem. Ale po kilku próbach doszłam do tego, że babka piaskowa ładniej rośnie na grzałkach góra-dół (termoobieg sprawiał, że szybko robiła się "skorupka", a potem były takie "wybuchy" jak lawa z wulkanu , dlatego teraz przełączam na termoobieg jak już jest pięknie wyrośnięta), natomiast ciasta na kruchym spodzie (sernik, szarlotka) miały tendencję do niedopieczonego spodu, dlatego teraz załączam termoobieg + dolna grzałka i w sumie skróciło to czas pieczenia. Tyle moich obserwacji , ale sama musisz popróbować. Udanych eksperymentów

Autor: Darja
Data: 2012-02-07 15:28:16

Miałam tak samo, jakieś 3 msc temu wymieniłam cały sprzęt w kuchni. Mój nowy elektryczny piekarnik niestety szalał i nie mogłam dojść z nim do ładu albo przypalał od góry albo nie dopiekał z dołu. Po jakimś czasie przestałam sugerować się tym co napisane jest w instrukcji i na własną rękę przestawiałam opcje pieczenia w zależności od potraw i sprawdziło się . Więc polecam eksperymentowanie choć na początku może nas to kosztować spalony sernik albo niedopieczony kurczak 

Autor: vikunia
Data: 2008-01-14 13:07:07

Ciasto zawsze pieke na drugim poziomie . Blaszkę klade na ruszt i nie korzystam z termoobiegu tylko polowe czasu pieczenia na obydwu grzalkach a druga polowe na dolnej grzalce. Przy termoobiegu tekmp. pieczenia musi byc nizsza niz w przepoisie i nie nalezy wczesniej nagrzewac piekarnika.

Autor: lubczyk69
Data: 2008-01-15 17:49:44

Poruszyłaś temat jak studnia. Do tego podajesz za mało danych.
O tym jak piec decyduje: co pieczesz, w jakiej formie, jaka jest masa tego co pieczesz, jaki efekt chcesz osiągnąć, itp, itd.

Często winę za niepowodzenie ponosi nie piekarnik a bezwiednie popełnione błędy podczas dodawania np. składników ciasta.

Generalnie (ale to nie jest żadne panaceum) w termoobiegu piecze się w temperaturze niższej o 20 stopni od podanej w przepisie.
Np. poprawnie przygotowany biszkopt powinien zawsze się udać w temp. 160 stopni i 30 - 35 minut. Ale tu wchodzą w rachubę dodatkowe komponenty. Masz tortownicę 20 czy 28 cm? Forma jest wypełniona surowym ciastem do połowy czy wyżej? Ciasto było rzadkie przy wstawianiu do pieca czy się smarowało?
Kobieto! To jest szkolenie na kilka dni

Autor: Ave
Data: 2008-01-16 10:54:26

No to do roboty Lubczyku, mówiłeś przecież, że sie nudzisz ;)))))))

Autor: lubczyk69
Data: 2008-01-16 14:05:56

Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
> No to do roboty Lubczyku, mówiłeś przecież, że sie nudzisz ;)))))))
Tu nie ma miejsca na wykład ogólny na 50 stron. Proszę o konkretne pytania. Jaka jest forma, co jest w formie, na ile jest wypełniona treścią, co ma z tego być, itp.

Autor: Monika09
Data: 2012-02-07 19:42:24

Wszystko zależy od piekarnika. Ja biszkopty zawsze piekę góra-dół na 3 poziomie od dołu, zawsze wychodzą super. Próbowałam kilka razy na termoobiegu, ale wychodziła mi góra na środku, a boki miały może 0,5 cm grubości. Kruche spody piekę na termoobiegu, można włożyć 3 na raz, co zaoszczędza czas i energię. Ale np. szarlotki czy serniki na kruchym spodzie piekę na góra-dół.

Mięsa pieczone, zapiekanki, ziemniaki, kurczaki i co tam jeszcze się da piekę zazwyczaj wykorzystując funkcję termoobiegu.

Ale chleb pieczony jest zawsze przy grzałkach góra-dół. I pizza raczej też.

Do tego wszystkiego dochodziłam sama, metodą prób i błędów. Każdy piekarnik jest inny i trzeba go "wyczuć".

Autor: pasia50
Data: 2012-02-07 22:37:47

Ja piekę wszystko na  termoobiegu i  grzałka dolna ,jak ustawiłam na grzałke górną i dolną to było spalone.

Autor: Lea2
Data: 2012-02-10 08:58:29

Ja też piekę w ten sam sposób i wszystko świetnie wychodzi. Jedynym minusikiem jest to, że troszkę mi przypieka w wewnętrznym prawym rogu.:)

Autor: Kasiace
Data: 2012-02-10 11:59:08

U mnie spalone są ciastka i ciasto od wewnątrz piekarnika(od tego śmigiełka), dlatego przekręcam w połowie pieczenia blachę, nie ma rady.Raz mi się spód pali, raz nie dopieka(na termoobiegu z grzałką dolną).Mam juz tę kuchenkę 3 rok, ale porozumienia nie możemy nawiązać. Mam podejrzenia, że jadnak z tymi grzałkami jest coś nie tak. W starej kuchence bez problemów pieknie mi sie wszystko piekło. A teraz raz wyjdzie, raz nie. Tez juz mi sie odechciewa czasami piec.

Autor: Lea2
Data: 2012-02-10 13:04:46

Kuchenkę z termoobiegiem mam już kilkanaście lat i jestem z niej zadowolona. Niestety cala już mi koroduje i poprostu pomału się rozsypuje. Najwyższy czas wymienić ją na nowszy model, ale tę opcję też trzeba będzie dokładnie przemyśleć i przejrzeć wiele ofert zanim się coś konkretnego wybierze.:)

Wyjec

2015-07-02 10:04:11
Dżanina Fonda
to ja już bym wolała trzecią rękę, np. na plecach
2015-07-02 10:04:29
Dżanina Fonda
mogłabym się sama drapać zamiast prosić... przechodniów
2015-07-02 10:04:37
mggi63
kurcze ale Ci sie trafiło Beatko :)
2015-07-02 10:04:51
mggi63
Dżani jakaś przemiane przechodzisz:)
2015-07-02 10:05:05
Beata500
e tam, ja bardzo lubię cynaderki
2015-07-02 10:06:57
Beata500
Dżani , mnie tam maz powiedział , że ostatnio sie niedobra zrobiłam
2015-07-02 10:52:56
Dżanina Fonda
o widzisz! to musisz coś postanowić!
2015-07-02 10:54:15
mggi63
oj tam od razu postanowić,chłop raz zajęczał i juz sie będzie zmieniała....:))
2015-07-02 10:55:09
mggi63
a co Ty tak wszystkich nawracasz Dżani tak w ogóle???
2015-07-02 10:55:19
mggi63
cooo????
2015-07-02 10:55:27
mggi63
tłumacz sie tu....:)
2015-07-02 10:55:30
Dżanina Fonda
no nie wiem.... mówię, że jakas dziwnie dobra się robię
2015-07-02 10:55:39
Dżanina Fonda
może to wizja urlopu????
2015-07-02 10:55:45
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-07-02 10:56:28
Dżanina Fonda
jutro ostatni dzień ... lalala..... a jak wyjadę, to mnie nie zobaczycie, bo tak netu nie ma... uwolnię was na trochę od siebie
2015-07-02 11:04:47
Dżanina Fonda
heloł, Gluba :)
2015-07-02 11:36:56
mggi63
ale Ci superrrr Dżani :)
2015-07-02 11:37:28
mggi63
wspaniałego i zdrowego wypoczynku Ci życzę :)
2015-07-02 11:38:00
mggi63
szkoda,że nie bedziesz na łaczach
2015-07-02 12:05:21
Gluba666
właśnie sąsiadka z kwiaciarni obok przyniosła do skserowania wydrukowany przepis i mówi, żebym sobie też skserował bo dobra sałatka z buraczków jest, no to patrzę, a tam źródło "wilekiezarcie.com" :D
2015-07-02 12:28:17
mggi63
hahahaha :D
2015-07-02 12:50:12
Dżanina Fonda
ej, no to zapodaj ten przepis :D
2015-07-02 13:03:01
Gluba666
znalazłem :) http://wielkiezarcie.com/recipes/30007155
2015-07-02 13:03:31
Gluba666
nie wiem czy fajne bo nie robiłem :)
2015-07-02 13:08:54
mggi63
mam w swoich przepisach podobną i polecam jest bardzo smaczna a ja robie zawsze z podwójnej porcji bo u mnie schodzi ta sałatka :)
2015-07-02 13:09:12
mggi63
oczywiście dla tych co lubia buraczki :)
2015-07-02 13:10:14
mggi63
http://wielkiezarcie.com/recipes/30110952
2015-07-02 13:32:20
Gluba666
ja bardzo lubię buraczki, wczoraj miałem do łobiadu zasmażane na maśle podane do ziemniaków i strogonowa :)
2015-07-02 13:40:16
mggi63
ja dzisiaj mam do obiadu do szyneczki w sosie mniammm:)
2015-07-02 13:41:12
mggi63
moje dziecię szczególnie pochłania buraczki :)
2015-07-02 13:42:34
Dżanina Fonda
a ja dzisiaj nie mam! ale na zimę też robię, chyba z tego przepisu co mggi
2015-07-02 13:44:52
Dżanina Fonda
chyba z tej.... ale komentarza dlaczego nie dałam?
2015-07-02 13:45:00
Dżanina Fonda
http://wielkiezarcie.com/recipes/30011365
2015-07-02 13:49:53
mggi63
bo Ciebie trzeba gonic bys dodała :) zapominalska!
2015-07-02 13:50:57
Dżanina Fonda
łojtam, łojtam! :>
2015-07-02 13:51:12
mggi63
ten przepis stary jak świat...
2015-07-02 13:52:56
mggi63
niii ma łoj tam
2015-07-02 13:53:12
mggi63
zbieram sie do domku...narka :)
2015-07-02 13:56:41
Dżanina Fonda
pa pa
2015-07-02 21:00:54
megi65
Witam wieczorem
2015-07-02 21:01:25
megi65
Podróż i pogoda ok
2015-07-02 21:23:01
mggi63
dobranoc... z migrenką ;-)
2015-07-03 05:21:38
megi65
Dzień dobry z pięknym świtem za oknem
2015-07-03 05:22:11
megi65
Na to już dzień na calego
2015-07-03 05:22:30
megi65
Szkoda mieć oczxy zamknięte
2015-07-03 06:11:50
agusia040675
dzień dobry wszystkim
2015-07-03 06:12:25
Dżanina Fonda
Hejka! Jakiż piękny dzień - ostatni przed urlopem. :)))))
2015-07-03 06:15:55
agusia040675
Dżanino udanego urlopu życzę
2015-07-03 07:18:43
mggi63
dzień dobry :))))
2015-07-03 09:02:28
Dżanina Fonda
Dziekuję, Agusiu
2015-07-03 10:19:11
mggi63
mi nie podziękowałaś wczoraj :(
2015-07-03 10:19:41
mggi63
jak mogłaś???
2015-07-03 10:28:40
as
Witam. W niedzielę dzieci wyjeżdżają na tydzień. My wyjeżdżamy w poniedziałek.
2015-07-03 10:33:24
mggi63
as i dokad jedziecie? aleee super ! :)
2015-07-03 10:36:32
as
Krynica zdrój i może Poronin
2015-07-03 10:37:03
mggi63
fajnie :)
2015-07-03 10:42:12
dorotaibasia
dzień dobry:)
2015-07-03 10:43:06
dorotaibasia
ktoś polecał kiedyś stronkę z dokładna prognozą pogody (smakosia?) kojarzycie?
2015-07-03 10:44:46
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-07-03 10:44:57
Gluba666
wetteronline.de
2015-07-03 10:45:25
Gluba666
prognoza pogody przeważnie trafiona :)
2015-07-03 10:48:08
Dżanina Fonda
Mggi, mggi, mggi!!!!! Wybacz mię! Dziękujęęęęęę!!!!!!! :)
2015-07-03 10:49:22
Dżanina Fonda
a ja polecam meteo.pl masz tam wszystkie parametry
2015-07-03 10:54:40
mggi63
wybaczam Tobie tym razem :)
2015-07-03 11:20:28
Beata500
Witam
2015-07-03 11:20:54
Beata500
od bladego światu poirę kołdry , poduszki, jak leci
2015-07-03 11:23:24
mggi63
chyba pralka pierze? :)
2015-07-03 11:24:06
Gluba666
to ja też życzę Tobie Dżanino udanego urlopu :)
2015-07-03 12:19:30
Dżanina Fonda
Mggi - jakbym słyszała swojego męża! :((((
2015-07-03 12:19:53
mggi63
:D
2015-07-03 12:19:59
Dżanina Fonda
Gluba... a ja bardzo serdecznie dziękuję, z całego mojego zepsutego serduszka! :>
2015-07-03 12:24:27
mggi63
oj nie jest takie zepsute :))))
2015-07-03 13:31:31
dorotaibasia
Gluba, dziekuję :)
2015-07-03 18:49:58
Dżanina Fonda
człowieki, jak się gotuje na parze to kiedy się soli? jak się ułoży warzywa w sicie czy można dopiero po? bo ja nie mam zielonego pojęcia
2015-07-03 19:09:00
Bahati
Dopiero po :)
2015-07-03 19:27:37
Dżanina Fonda
dzięki, to kiepsko bo Słońce tego nie zje :((((
2015-07-03 20:47:49
as
ja solę na początku ale trochę soli ucieka otworami
2015-07-03 20:51:46
megi65
Witam wieczorem
2015-07-03 20:52:22
megi65
AS udanego wypoczynku
2015-07-03 20:52:38
Dżanina Fonda
as, czyli poukładane warzywa, surowe?
2015-07-03 20:52:39
megi65
Dobrej nocy
2015-07-03 20:53:44
Dżanina Fonda
bo ja dzisiaj pierwszy raz w życiu gotowalam sobie marchewkę, nie byłam pewna co i jak, mnie smakowała i bez soli
2015-07-03 21:00:56
mggi63
warzywa mają w sobie sole mineralne i podczas pieczenia czy duszenia wydzielają i nie koniecznie trzeba solic chyba,że ktoś nie umie inaczej jeść
2015-07-03 21:04:53
mggi63
ja lubię marchewkę przyprawioną ziołami prowansalskimi,uduszoną mniam :-)
2015-07-03 21:30:24
as
bez soli nie zjemy
2015-07-03 21:31:17
as
owszem jest aromatyczne ale nie słone więc surowe solę bo posolenie po ugotowaniu to nie to samo dla mnie
2015-07-03 21:31:38
as
megi dziękuję
2015-07-03 21:36:37
mggi63
dobranoc :-)
2015-07-03 21:36:43
Dżanina Fonda
as, dzięki, własnie o to mi chodziło!
2015-07-03 21:37:14
Dżanina Fonda
mggi - no właśnie "ktoś" nie potrafi bez soli, z czym od lat walczę... jak z wiatrakami
2015-07-03 21:37:36
Dżanina Fonda
moje dziecko własnie jadło bób ze swoim kotem..
2015-07-03 21:38:06
Dżanina Fonda
przerażające, ile to stworzenie potrafi bobu w siebie władować!! (kot a nie Młoda)
2015-07-03 21:38:24
Dżanina Fonda
tym bardziej przerażające, że śpi u mnie w pokoju....
2015-07-03 21:38:40
Dżanina Fonda
przewiduję niespokojną noc :D
2015-07-03 21:39:25
Dżanina Fonda
dobra, wskakuję do łóżka i czekam na Słońce Moje....
2015-07-03 21:39:38
Dżanina Fonda
może nie odlecę zanim wróci z pracy
2015-07-03 21:40:31
Dżanina Fonda
oczywiście o ile nie zasłabnę od kocich bąków!
2015-07-03 21:40:52
Dżanina Fonda
dobrej nocy wszystkim :)
2015-07-04 02:04:51
Bahati
Dobranoc :)
2015-07-04 02:21:53
ekkore
Hej!
2015-07-04 02:25:09
ekkore
Już śpicie wszyscy pewnie. Ja wazywa na parze solę jak as - przed gotowaniem. Nie cierpię solenia po - bo wyczuwam sól jako osobny składnik i mi przeszkadza, czasami podrażnia gardło (zastanawiam się czy można mieć uczulenie na sól). Posypuję warzywa po wierzchu - albo z łapy, albo z solniczki. One nie są słone jak normalnie - ale dla mnie ta ilość wystarcza dla uwydatnienia smaku, pozbycia się bezpłciowości
2015-07-04 06:45:49
mggi63
dzień dobry :-)
2015-07-04 07:00:47
megi65
Witam w słoneczny poranek
2015-07-04 07:02:26
megi65
I myk dalej ,szkoda dnia na maznie palcem po klawiaturce
2015-07-04 07:02:57
megi65
Przyjemności wszelakiej
2015-07-04 09:27:32
Bahati
Dobry :)
2015-07-04 09:27:55
Bahati
Myjuz o 8 bylismy po godzinnym spacerze :)
2015-07-04 09:35:10
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-07-04 10:57:22
Dżanina Fonda
helol
2015-07-04 10:58:13
Dżanina Fonda
a my o 8 siedzieliśmy w 4 w jeziorze :P
2015-07-04 11:18:53
Gluba666
a my o 8 siedzieliśmy w makdonaldzie, a po śniadaniu zakupy w lidlu z okazji tygodnia francuskiego :P
2015-07-04 11:19:15
Gluba666
kupiłem dużo różnych serów m.in. :)
2015-07-04 11:19:49
Gluba666
będzie jakiś quiche, jeszcze do końca nie wymyśliłem :)
2015-07-04 14:15:06
ekkore
A ja dopiero co wstałam... Córka obudziła telefonem - bo jej się zapomnialo, że dzisiaj sobota. Od wczoraj wolne - dzień Niepodległości. Wieczorem fajerwerki - mieliśmy oglądać z balkonu, ale osy zajęły nasz balkon, całkiem spore gniazdo już wybudowały. A że upał, okna pozasłaniane, to nikt nie wychodził
2015-07-04 14:15:56
ekkore
I nie widział co się święci. To już kolejne gniazdo w tym roku. W poniedziałek pewnie przyjdzie obsługa i usunie, jak i poprzednie
2015-07-04 14:16:34
ekkore
Pora na śniadanie. Dzisiaj pancaksy z owocami, jogurtem i bitą śmietaną
2015-07-04 22:15:37
as
o godz 8 toja spałam
2015-07-04 22:15:44
as
dzieci spakowane
2015-07-04 22:16:01
as
jutro po obiedzie wyjeżdżają na tydzień
2015-07-04 22:37:46
mggi63
no i niech jadą :)
2015-07-04 22:37:55
mggi63
i Wy też :)
2015-07-04 22:38:20
mggi63
wypoczywajcie i wykorzystujcie wolne chwile :)
2015-07-04 22:39:06
mggi63
to miałas roboty z wyprawieniem ich ...poprac...poprasowac...spakować...
2015-07-04 22:39:26
mggi63
kurcze galimatias :))
2015-07-04 22:39:41
mggi63
dobranoc :)
2015-07-04 22:41:27
as
trochę to trwało. Jeszcze jutro buty muszę spakować
2015-07-04 22:42:05
as
3 waliski
2015-07-04 22:42:24
as
walizki
2015-07-04 22:53:22
as
jutro my się pakujemy
2015-07-04 22:56:02
as
dobranoc
2015-07-05 06:11:43
Dżanina Fonda
Witam. Znowu pięknie :))))
2015-07-05 07:19:53
Beata500
Witam. Piekny dzień mamy.
2015-07-05 08:39:45
mggi63
dzień dobry :)
2015-07-05 08:40:12
mggi63
piękny ale upalny...dla mnie niezbyt piekny :)
2015-07-05 08:41:14
mggi63
Beatko jak tam kociątak znalazły się?
2015-07-05 08:41:37
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-07-05 09:49:41
Beata500
mgii, nie znalazł siś. Ale przychodzi matka do jedzenia i jeszcze jakiś kot . Wyglada na to , że zrobiałam stołówkę dla obcych kotów.
2015-07-05 09:50:55
Beata500
nie wyjadają do końca, więc doszłam do wniosku, że nie są tak bardzo głodne, czyli mają gdzieś dom
2015-07-05 11:27:19
Dżanina Fonda
mggi, to dobrze, że wolny... gorzej jutro tym, co w pracy
2015-07-05 12:06:55
Beata500
Dżani, mnie w pracy taka tempuratura nie przeszkadza , powiem więcej , jest mi wtedy cieplutko
2015-07-05 12:24:28
Dżanina Fonda
a ja nie znoszę wysokich temperatur
2015-07-05 12:25:33
Dżanina Fonda
dzisiaj to już jestem wymoczona w jeziorze, siedzę w cieniu i jem owoce :)))
2015-07-05 12:29:27
mggi63
Beatko bo pewnie sobie upolują coś :-)
2015-07-05 12:30:51
mggi63
ja jutro do pracy ale okna mam od strony zacienionej a zanim sie rozbuja to ja do domku o 14 :-D
2015-07-05 12:31:14
mggi63
ale dlamnie masakra taki upał
2015-07-05 12:31:43
mggi63
Dzani dobrze Ci na wodą :-)
2015-07-05 15:58:25
dorotaibasia
dzień dobry:)
2015-07-05 15:59:58
dorotaibasia
chylę czoła przed tymi którzy muszą pracowac przy takiej pogodzie
2015-07-05 16:00:19
dorotaibasia
ja ledwo dycham siedzac w domu :(
2015-07-05 16:21:28
Beata500
ja też nie lubię takich temeratur, ale ja w pracy mam na ogół bardzo zimno , a jestem zmarzluchem .
    mggi63: ale dlamnie masakra taki upał
    mggi63: Dzani dobrze Ci na wodą :-)
    dorotaibasia: dzień dobry:)
    dorotaibasia: chylę czoła przed tymi którzy muszą pracowac przy takiej pogodzie
    dorotaibasia: ja ledwo dycham siedzac w domu :(
    Beata500: ja też nie lubię takich temeratur, ale ja w pracy mam na ogół bardzo zimno , a jestem zmarzluchem .

Statystyki

Na naszej stronie znajdziesz:

63875 przepisów
1213 artykułów
261834 opinii
537577 wypowiedzi na forum
144191 zdjęć
70483 zarejestrowanych użytkowników
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.
Zamknij