Jesteś tutaj: Strona główna / Forum / Kuchenne porady / Piekarnik elektryczny z termoobiegiem - jak piec, żeby się udało...?

Forum

Piekarnik elektryczny z termoobiegiem - jak piec, żeby się udało...?

Autor: MINIA76
Data: 2008-01-13 17:50:57

Witam wszystkich pasjonatów kuchni:)

Uwielbiam gotować ale od niedawna zaczęłam eksperymentowaqć z pieczeniem (w końcu trzeba się kiedyś nauczyć:)). Mam piekarnik elektryczny z termoobiegiem i próbuję piec zgodnie z wytycznymi z instrukcji obsługi - niestety jakoś mi nie wychodzi....a to mi się spód przypali albo zakalec wyjdzie :( Dotychczas ustawiałam formę na poziomie drugim od dołu na blaszce z wyposarzenia i włączałam funkcję nagrzewania góra-dół albo 25 min dół (żeby góra ładnie wyrosła) a potem góra-dół - tak podane w instrukcji. Błagam doradźcie co zrobić, żeby w końcu mi wyszło ekstra ciacho....

Autor: monika_70
Data: 2008-01-13 18:29:37

witam, od dawna mam taką kuchnię o której mówisz. Ja piekę i ciasta i mięsa na funkcji termoobieg.
Piecze się troszkę krócej niż na grzałkach dolnej i górnej. spróbuj cierpliwie, na pewno wyjdzie.Przeczytaj instrukcję bo zazwyczaj obniża sie o kilka stopni temp. pieczenia przy tej funkcji. mam nadzieję że pomogłam,pozdrawiam

Autor: Beata500
Data: 2008-01-13 20:49:59

Ja piekę na termoobiegu zgodnie z instrukcją ,ale nie na blaszce,tylko na ruszcie.Podobnie jak Ty piekę na drugim poziomie od dołu.

Autor: elo
Data: 2008-01-14 10:16:23

Ja też mam taki piekarnik, i ciasta piekę termoobieg i na ogół 180 stopni, na drugim poziomie od dołu. A czas to w zależności od rodzaju ciasta.  Wszystko zawsze się ładnie piecze.

Autor: gosik
Data: 2008-01-14 11:53:52

Piekarnik piekarnikowi nie równy - dlatego sama musisz dojść do ładu ze swoim W moim większość rzeczy piekę na termoobiegu, na 2-gim poziomie od dołu, na ruszcie stawiam blaszkę z ciastem. Ale po kilku próbach doszłam do tego, że babka piaskowa ładniej rośnie na grzałkach góra-dół (termoobieg sprawiał, że szybko robiła się "skorupka", a potem były takie "wybuchy" jak lawa z wulkanu , dlatego teraz przełączam na termoobieg jak już jest pięknie wyrośnięta), natomiast ciasta na kruchym spodzie (sernik, szarlotka) miały tendencję do niedopieczonego spodu, dlatego teraz załączam termoobieg + dolna grzałka i w sumie skróciło to czas pieczenia. Tyle moich obserwacji , ale sama musisz popróbować. Udanych eksperymentów

Autor: Darja
Data: 2012-02-07 15:28:16

Miałam tak samo, jakieś 3 msc temu wymieniłam cały sprzęt w kuchni. Mój nowy elektryczny piekarnik niestety szalał i nie mogłam dojść z nim do ładu albo przypalał od góry albo nie dopiekał z dołu. Po jakimś czasie przestałam sugerować się tym co napisane jest w instrukcji i na własną rękę przestawiałam opcje pieczenia w zależności od potraw i sprawdziło się . Więc polecam eksperymentowanie choć na początku może nas to kosztować spalony sernik albo niedopieczony kurczak 

Autor: vikunia
Data: 2008-01-14 13:07:07

Ciasto zawsze pieke na drugim poziomie . Blaszkę klade na ruszt i nie korzystam z termoobiegu tylko polowe czasu pieczenia na obydwu grzalkach a druga polowe na dolnej grzalce. Przy termoobiegu tekmp. pieczenia musi byc nizsza niz w przepoisie i nie nalezy wczesniej nagrzewac piekarnika.

Autor: lubczyk69
Data: 2008-01-15 17:49:44

Poruszyłaś temat jak studnia. Do tego podajesz za mało danych.
O tym jak piec decyduje: co pieczesz, w jakiej formie, jaka jest masa tego co pieczesz, jaki efekt chcesz osiągnąć, itp, itd.

Często winę za niepowodzenie ponosi nie piekarnik a bezwiednie popełnione błędy podczas dodawania np. składników ciasta.

Generalnie (ale to nie jest żadne panaceum) w termoobiegu piecze się w temperaturze niższej o 20 stopni od podanej w przepisie.
Np. poprawnie przygotowany biszkopt powinien zawsze się udać w temp. 160 stopni i 30 - 35 minut. Ale tu wchodzą w rachubę dodatkowe komponenty. Masz tortownicę 20 czy 28 cm? Forma jest wypełniona surowym ciastem do połowy czy wyżej? Ciasto było rzadkie przy wstawianiu do pieca czy się smarowało?
Kobieto! To jest szkolenie na kilka dni

Autor: Ave
Data: 2008-01-16 10:54:26

No to do roboty Lubczyku, mówiłeś przecież, że sie nudzisz ;)))))))

Autor: lubczyk69
Data: 2008-01-16 14:05:56

Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
> No to do roboty Lubczyku, mówiłeś przecież, że sie nudzisz ;)))))))
Tu nie ma miejsca na wykład ogólny na 50 stron. Proszę o konkretne pytania. Jaka jest forma, co jest w formie, na ile jest wypełniona treścią, co ma z tego być, itp.

Autor: Monika09
Data: 2012-02-07 19:42:24

Wszystko zależy od piekarnika. Ja biszkopty zawsze piekę góra-dół na 3 poziomie od dołu, zawsze wychodzą super. Próbowałam kilka razy na termoobiegu, ale wychodziła mi góra na środku, a boki miały może 0,5 cm grubości. Kruche spody piekę na termoobiegu, można włożyć 3 na raz, co zaoszczędza czas i energię. Ale np. szarlotki czy serniki na kruchym spodzie piekę na góra-dół.

Mięsa pieczone, zapiekanki, ziemniaki, kurczaki i co tam jeszcze się da piekę zazwyczaj wykorzystując funkcję termoobiegu.

Ale chleb pieczony jest zawsze przy grzałkach góra-dół. I pizza raczej też.

Do tego wszystkiego dochodziłam sama, metodą prób i błędów. Każdy piekarnik jest inny i trzeba go "wyczuć".

Autor: pasia50
Data: 2012-02-07 22:37:47

Ja piekę wszystko na  termoobiegu i  grzałka dolna ,jak ustawiłam na grzałke górną i dolną to było spalone.

Autor: Lea2
Data: 2012-02-10 08:58:29

Ja też piekę w ten sam sposób i wszystko świetnie wychodzi. Jedynym minusikiem jest to, że troszkę mi przypieka w wewnętrznym prawym rogu.:)

Autor: Kasiace
Data: 2012-02-10 11:59:08

U mnie spalone są ciastka i ciasto od wewnątrz piekarnika(od tego śmigiełka), dlatego przekręcam w połowie pieczenia blachę, nie ma rady.Raz mi się spód pali, raz nie dopieka(na termoobiegu z grzałką dolną).Mam juz tę kuchenkę 3 rok, ale porozumienia nie możemy nawiązać. Mam podejrzenia, że jadnak z tymi grzałkami jest coś nie tak. W starej kuchence bez problemów pieknie mi sie wszystko piekło. A teraz raz wyjdzie, raz nie. Tez juz mi sie odechciewa czasami piec.

Autor: Lea2
Data: 2012-02-10 13:04:46

Kuchenkę z termoobiegiem mam już kilkanaście lat i jestem z niej zadowolona. Niestety cala już mi koroduje i poprostu pomału się rozsypuje. Najwyższy czas wymienić ją na nowszy model, ale tę opcję też trzeba będzie dokładnie przemyśleć i przejrzeć wiele ofert zanim się coś konkretnego wybierze.:)

Wyjec

2015-08-22 22:42:27
mggi63
dzięki kobietki :))
2015-08-22 22:42:33
mggi63
dobranoc :)
2015-08-22 22:43:04
mggi63
jutro sie odezwę....:)
2015-08-22 22:43:25
mggi63
musze szybko spać bi rniutko wyjazd :)
2015-08-23 05:33:54
mggi63
dzień dobry :-)
2015-08-23 06:51:02
megi65
Dzień doberek
2015-08-23 06:51:49
megi65
Malgos ...szerokości
2015-08-23 08:03:46
Lea2
Witaski :)
2015-08-23 08:12:37
megi65
Sylka jak się czujesz? Odpoczywają?
2015-08-23 10:39:37
Dżanina Fonda
Hello!
2015-08-23 10:57:40
Lea2
meguś, dziękuję, czuję sië dobrze...
2015-08-23 11:00:46
Lea2
troszeczkę odpoczywam w ogródku, a nawięcej w kuchni, ale mam zamiar dzisiaj pojechać i pomoczyć nóżki brodząc przy morskim brzegu... :)
2015-08-23 11:09:51
Lea2
Hejka Dżaninko :)
2015-08-23 13:44:41
Dżanina Fonda
jedź, jedź, ja właśnie wróciłam z wymoczonymi (ale nie w morzu) i zapodalam rodzinie rosolek, który się sam w tym czasie ugotować :))))
2015-08-23 13:45:01
Dżanina Fonda
*ugotował
2015-08-23 14:28:34
iwciaG
doberek urlopowo:)
2015-08-23 16:31:41
mggi63
macham do Was :-D
2015-08-23 16:32:01
mggi63
pogoda cuuudo ;-)
2015-08-23 19:42:12
megi65
Malgos tak trzymaj
2015-08-24 06:05:51
Dżanina Fonda
Śpioszki, zrobiłam wam na dzień dobry herbatkę. :)
2015-08-24 06:29:13
megi65
A podziękować ....witam jeszcze z łóżka⏰
2015-08-24 06:32:00
megi65
Wybieram wodę z cytryną na początek dnia ...
2015-08-24 06:37:15
Lea2
Witam porannie i zmykam do pracy, do miłego spotkania wieczornego :)
2015-08-24 09:02:34
mggi63
Hejka ! :-D
2015-08-24 10:46:40
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-08-25 06:18:04
Lea2
Witam wczesnym rankiem :)
2015-08-25 06:27:28
Lea2
Dżaninko, a jakim to sposobem w tak błyskawicznie gotujesz rosołek ? Uchyl rąbka tajemnicy... :)
2015-08-25 06:35:23
Lea2
A czy mogłabyś mi podać namiary na priv do tego sklepu internetowego w którym zakupiłaś sporo fajnych przypraw, bardzo proszę... :)
2015-08-25 06:39:56
Lea2
Jak wrócę z pracy, to odczytam, chyba, że zdąże jeszcze zanim wyjdę do pracy...
2015-08-25 06:56:14
megi65
Dzień dobry w deszczowy poranek
2015-08-25 09:00:36
dorotaibasia
dzień dobry:)
2015-08-25 10:57:36
Wkn
dzień dobry, wcale nie dobry, bo mi lampa fotograficzna padła :( chlip
2015-08-25 11:14:15
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-08-25 11:15:12
Gluba666
znam ten ból Wkn :( mi body padło jakiś czas temu :(
2015-08-25 11:21:17
Dżanina Fonda
Witam wszystkich :)
2015-08-25 11:21:50
Dżanina Fonda
Lea - nie tak znowu szybko, ja moczyć się z psami jadę na pare godzin a jeszcze dochodzi spacer po lesie
2015-08-25 11:22:42
Dżanina Fonda
generalnie - nastawiam rano, pilnuję, żeby zaczął pykać i wybywam z domu
2015-08-25 11:23:22
Dżanina Fonda
piekę też w taki sposób drugie dania (na jakieś 150 stopni)... wracam i mam obiad prawie gotowy :)
2015-08-25 11:27:14
Wkn
ja się na tym gadziostwie zupełnie nie znam i nawet nie wiem, czy da się naprawić, czy trzeba się rozejrzeć za nową
2015-08-25 11:27:33
Dżanina Fonda
PW poszło, Lea
2015-08-25 21:56:21
Alll
Witam, nadal nie mogę pisać na WŻ, usuwanie plików cookie nie pomogło. Trudno... było mi miło. Trochę się przyzwyczaiłam.
2015-08-25 22:01:50
Basialis
Niestety, "Towarzystwo" sie wykrusza...............smutne ! A taka super stronka byla (osobiscie nie mam problemu) sa jednak osoby ktorym to nie pasi.
2015-08-25 22:04:23
Basialis
Witam, przede wszystkim..................Madzia liczysz juz dni do powrotu?
2015-08-25 22:11:24
mggi63
dobry wieczór :-)
2015-08-25 22:12:57
mggi63
podczytuje Was w locie ale na pisanie nie mam czasu ;-)
2015-08-25 22:14:53
mggi63
Dżani, zostawiasz na kuchence gotującą się potrawę i wybywasz ? Czy ja nie kumam?
2015-08-26 00:25:31
Lea2
Dżaninko, wielkie dzięki... :)
2015-08-26 00:28:29
Lea2
Tak myślałam, że pewnie wstawiasz żeby powoli sie gotowało wtedy kiedy jesteś na spacerze ze swoim zwierzyńcem...:)
2015-08-26 00:30:29
Lea2
Tak trzeba sobie ułatwiać życie, bo wiadomo, że z czasem różnie to bywa...
2015-08-26 00:37:00
Lea2
Dobranoc :)
2015-08-26 05:43:04
megi65
Dzień dobry
2015-08-26 05:44:14
megi65
Basiu ,trafnie ujelas..
2015-08-26 05:45:03
megi65
No cóż reformy nie zawsze wychodzą ....
2015-08-26 05:46:23
megi65
Basiu ...czas tak szybko płynie ,na liczenie nie mam czasu
2015-08-26 05:47:22
megi65
Tylko rano pijąc kawę zerkne na kalendarz i zapamietm dzisiejsza datę
2015-08-26 05:48:14
megi65
A już aż chwilę kolejny,ranek ,data i ....kubek świeżej jako ...
2015-08-26 05:48:50
megi65
Nie znam słowa nuda ani ....tęsknota...
2015-08-26 05:49:34
megi65
Tylko muszę stwierdzić coraz szybciej zmm
2015-08-26 05:50:54
megi65
Zmykam że stronie ,bo tu wakacyjna pustka
2015-08-26 05:51:47
megi65
Prwdaz ,czy tak już zostanie ?
2015-08-26 06:57:32
mggi63
dobry dzień :-)
2015-08-26 06:58:14
mggi63
sądzę,że zostanie... :-/
2015-08-26 06:59:18
mggi63
zaparzyłam świeżynkę herbatkę czy ktoś chętny?
2015-08-26 07:00:02
mggi63
jakby co mam każdy rodzaj ;-)
2015-08-26 07:49:25
Dżanina Fonda
Witam cieplutko i podeszczowo! :)
2015-08-26 07:49:36
Dżanina Fonda
Mggi - ja z miłą chęcią się napiję.
2015-08-26 07:49:59
Dżanina Fonda
Dobrze zrozumiałaś, że zostawiam gar na gazie i wybywam. Wiem, wiem, trochę to mało rozsądnie. :)
2015-08-26 07:50:41
Dżanina Fonda
Ale tylko z rosołem to robię. Gar ma 11 litrów a palnik ten najmniejszy, więc nie ma prawa wykipieć i zalać gaz.
2015-08-26 07:51:12
Dżanina Fonda
Raz zostawiłam powidła dla leniwych, ale mąż został w domu i miał przykane doglądać i nie mieszać. :)
2015-08-26 07:51:17
Dżanina Fonda
*przykazane
2015-08-26 07:51:46
Dżanina Fonda
już powideł nie zostawiam, od kiedy zamiast w 3 godziny, zrobiły sie godzine i zaczęły przypalać
2015-08-26 07:53:04
28stefan28
:)
2015-08-26 08:35:38
Dżanina Fonda
Ooooo! Siadł w kącie i się z nas śmieje. I się nie odzywa. :)
2015-08-26 10:54:19
megi65
Heloo Beacia ...
2015-08-26 10:54:24
megi65
dom czy praca ?
2015-08-26 10:57:51
Beata500
witam
2015-08-26 10:57:55
Beata500
dom
2015-08-26 10:58:10
Beata500
ale w zasadzie między domem , a pracą
2015-08-26 10:59:26
Beata500
koło 16.00 bedę miała luz
2015-08-26 11:02:49
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-08-26 14:10:35
ekkore
hejka. z upalnego Południa. W temacie pogody nic się nie zmieniło. poproszę herbatę z kopru włoskiego z imbirem i cytryną. Tutaj nie znalazłam kopru, przywiozę zapas z Polski. a najlepiej z Niemiec, bo oni się w tym lubuja.
2015-08-26 18:13:50
iwciaG
doberek urlopowo:))
2015-08-26 18:35:03
ekkore
co dobrego dziś gotowalas?
2015-08-26 19:00:42
iwciaG
Hejka Ekkore, dziś mój M smażył rybki -Bary, a do tego na pierwsze danie z wczorajszego mojego debiutu...Zupa Rybna z Rybką i krewetkami....i jeszcze Tielles z Owocami Morza polane moim Sosem Chili :))
2015-08-26 19:53:28
ekkore
zazdraszczam Ci tego rybnego życia. Choć nie powiem przez ten ostatni rok zjadłam więcej gatunków ryb niż przez całe życie. jeszcze w tym tygodniu będzie mahi, mahi.
2015-08-26 21:24:42
iwciaG
:D
2015-08-26 21:29:53
iwciaG
Misiu!!! Jesteś tu??? Mam biznesik.....:)
2015-08-26 21:32:11
megi65
łoooo ale zycie towarzyskie wrze ... DDD
2015-08-26 21:32:32
megi65
akto widział lub słyszał ostatno as ..... zachorowała czy co ??
2015-08-26 21:32:43
megi65
Jasiu .. pozdrwaim pięknie ..
2015-08-26 21:34:01
megi65
aaa Małgoś .. uzywaj morza ile mozesz i na różne sposoby ...
2015-08-26 21:34:18
megi65
dobrej nocy Wam ..
2015-08-26 21:44:13
janeczka669
dobry wieczór :)
2015-08-26 21:45:08
janeczka669
megi... za mocno wrzało i odparowało :)
2015-08-26 21:50:30
iwciaG
ciekawe czy się ,,nawróci" pourlopowo, czy nadal lidwie bydzie zipać
2015-08-26 22:03:08
janeczka669
czas pokaże :)
2015-08-27 06:00:16
megi65
Witam porannie
2015-08-27 06:18:52
agusia040675
Dzień dobry
2015-08-27 06:51:52
mggi63
dzien dobry :-)
2015-08-27 06:54:59
mggi63
megus pogoda super,żarełko też... full wypas :-D nie przejadamy, do morza 50 m, duzo sie ruszamy, ja czuję się świetnie jak zawsze nad morzem :-)
2015-08-27 06:55:41
mggi63
chyba zmienie miejsce zamieszkania ;-)
2015-08-27 06:56:15
mggi63
po prostu sielanka :-D
2015-08-27 06:58:39
mggi63
iwciu, jeźeli to o moim zipaniu mowa :-D to myślę, źe po powrocie jak bedzie juź chlodniej to i ja bede w miare ;-)
2015-08-27 06:59:13
mggi63
a Ty we Francji jeszcze?
2015-08-27 07:00:42
mggi63
zjadlo mi posta :-/
2015-08-27 07:01:12
mggi63
dzien dobry zatem :-)
2015-08-27 07:03:53
mggi63
megus pogoda super, żarcie tez, full wypas, do morza 50 m, duzo łazimy, jest cudnie, czuje sie swietnie bo to moje klimaty i zawsze tak jest :-)
2015-08-27 07:08:21
mggi63
o widzę, ze mi cos swiruje z tymi postami na wyjcu :-o
2015-08-27 08:21:20
Dżanina Fonda
Dzień dobry, człowieki. Jak miło was widzieć z rana. :)
2015-08-27 08:31:33
matani
Witajcie w kolejny słoneczny dzień :)
2015-08-27 08:32:04
matani
Megi wysyłam Ci coś :)
2015-08-27 08:38:58
Lea2
Witaski :)
2015-08-27 09:16:08
megi65
matani ... jestes Wielka .... Maleńka ...
2015-08-27 09:16:22
megi65
kłaniam sie pas ..... dziękując ... ))
2015-08-27 09:16:36
megi65
aa Basiu ... mojego chłopa nie poznaje .....
2015-08-27 09:17:02
megi65
jak tylko wspomniałam od zaraz bez oprów zgodził się .... hihihihi
2015-08-27 09:17:23
megi65
a tak to zawsze musze go ''namolać '' ...
2015-08-27 09:17:42
megi65
aaa i suuper focia ... :))
2015-08-27 09:18:06
megi65
czyli e-meil .. :))
2015-08-27 09:18:25
megi65
zmykam .. poszwędać się po dochotorach .... ale służbowo ...
2015-08-27 10:34:00
Basialis
Dzien dobry Wszystkim.Madziu to w takim razie do zobaczenia.Juz sie ciesze!!!
2015-08-27 11:11:47
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-08-27 12:32:00
bahus
Makusia ma dzisiaj urodziny....biegnijcie składać życzenia :)
2015-08-27 12:36:51
mggi63
a co stawia ? :-P
2015-08-27 13:03:10
makusia
mggi, wszystko co ma :)
2015-08-27 13:30:35
Gluba666
:)
2015-08-27 16:17:41
megi65
mam pytanie durne bo durne ale przeca forum nie bedę zaśmiecać ...
2015-08-27 16:18:21
megi65
jeśli dodam do masacropne ubitą śmietanę kremówke to już chyba nie muszę usztywniać ?
2015-08-27 16:18:51
megi65
czy lepiej trochę '' popiołu'' dosypać ? nadmieniam żelatyny nie mam .. :))
2015-08-27 16:19:36
megi65
dekracja to bedzie czapusia Pavlowej a ciacho na fest .. ma niedzielę ma być 30 C ...
2015-08-27 16:19:54
megi65
więc .... chyba sama sobie odpowiedziałam .. :DDD
2015-08-27 16:23:17
makusia
Madziu, ja dodaję mascarpone do ubitej śmietany i to wystarczy.
2015-08-27 16:23:33
makusia
i troszkę cukru pudru :)
2015-08-27 16:25:15
megi65
witaski ... Madziu ..
2015-08-27 16:25:31
megi65
ale czy nie spłynie czapa ... na stół ?
2015-08-27 16:25:53
megi65
to byłaby moja ''miedzynaarodowa kopmpromitacja'' ...
2015-08-27 16:26:22
megi65
min.Sikorski to nic , ja to moge skuchę zaliczyć .. :)))
2015-08-27 16:26:50
megi65
sorki kompromitacja .. ..
2015-08-27 16:53:03
mggi63
ja bym troszkę sztywności dodała ;-)
2015-08-27 18:49:55
megi65
Malgos na cię to zawsze można liczyć
2015-08-27 18:50:07
megi65
Jak Bałtyk?
2015-08-27 18:50:28
megi65
U mnie ceberkowo....czyli leje
2015-08-27 19:57:20
dorotaibasia
witojcie:)
2015-08-27 19:58:08
dorotaibasia
Megus, z mascarpone nie trza usztywniac dodatkowo....ale skoro upały to ida to bierz sie za bezę bo w skwar nie wyjdzie
2015-08-27 19:58:46
dorotaibasia
a 2-3 dni zawinięta i zostawiona w pokojowej temperaturze spokojnie dotrwa
2015-08-27 20:47:21
mggi63
meguś, Bałtyk mokry :-D
2015-08-27 21:14:15
megi65
Dorcia .... beze zrobie od reki ...
2015-08-27 21:14:34
megi65
małgoś ..a browar i fladra ... smakuje ?
2015-08-27 21:14:47
megi65
dobrej nocy Wam ... ide na pogaduchy ..
2015-08-27 21:15:10
megi65
aaa i mam pytanie .. co zrobiliscie z as ? :DD
    dorotaibasia: a 2-3 dni zawinięta i zostawiona w pokojowej temperaturze spokojnie dotrwa
    mggi63: meguś, Bałtyk mokry :-D
    megi65: Dorcia .... beze zrobie od reki ...
    megi65: małgoś ..a browar i fladra ... smakuje ?
    megi65: dobrej nocy Wam ... ide na pogaduchy ..
    megi65: aaa i mam pytanie .. co zrobiliscie z as ? :DD

Statystyki

Na naszej stronie znajdziesz:

63993 przepisów
1217 artykułów
262475 opinii
539598 wypowiedzi na forum
145526 zdjęć
70645 zarejestrowanych użytkowników
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.
Zamknij