Już o tym kiedyś wspomniałam, jestem ZA!!!
pomysl calkiem dobry. przynajmniej moznaby sie bylo autora przepisu zapytac co i jak, a nie pisac pytan w komentarzach.
Ja również jestem na tak :) To dobry pomysł!
Użytkownik Kayetanka napisał w wiadomości:
> Wg mnie mogłaby powstać taka opcja - te najważniejsze pytanie można byłoby
> komuś zadać bez naruszania cudzej prywatności, a znacznie ułatwiłoby to
> komunikację w sprawach niektórych przepisów...ktoś za? xD
Nie jestem ani za ani przeciw ale, ...gdybyśmy byli mniej "tajemniczy" (myślę o nas ŻARŁOKACH płci obojga), to wystarczyłoby w ustawieniach podać nr GG.(muślę, ze taka opcja w naszym postalu obciażyłaby "predkość"pracy serwera. Ale może mylę się, nie jestem na tyle "oblatany" w tej materii.
A co do pytań: są czasem (jak dla mnie) naiwne, a czasem i innni mogą skorzystać i nie zadawać tych samych pytań.
Tu uwaga do "zapytywanych"....po zadaniu pytania i udzielając nań odpowiedzi, zastanówcie sie: czy przepis Wasz nie potrzebuje uzupełnień., oczywiście z adnotacją w odpowiedzi :poprawka naniesiona
Pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą Janku w tej kwestii. Podanie gg czy tez maila znacznie uprościloby sprawe. Miesiąc temu zadalam pytaniwe nutelli i do tej pory nie uzyskalam odpowiedzi. Moze nie wchodzi na WZ a moze nie umie podpowiedziec..... oczywiscie w ustawieniach tajemnica państwowa ..... zadnego kontaktu. Myslę ze pole gg lub maile powinno byc obowiazkowe przy rejestrowaniu sie na WZ.
Użytkownik vikunia napisał w wiadomości:
> Zgadzam się z Tobą Janku w tej kwestii. Podanie gg czy tez maila znacznie
> uprościloby sprawe. Miesiąc temu zadalam pytaniwe nutelli i do tej pory nie
> uzyskalam odpowiedzi. Moze nie wchodzi na WZ a moze nie umie
> podpowiedziec..... oczywiscie w ustawieniach tajemnica państwowa ..... zadnego
> kontaktu. Myslę ze pole gg lub maile powinno byc obowiazkowe przy
> rejestrowaniu sie na WZ.
Nim przeczytam nastepne posty, to zastanawiam się: jka cos potrzebujemy pilnie to na forum podajemy(!!!) nry GG, adresy e-ilowe....ale w ustawieniach dalej (TOP SECRET) ...i jak nie nazwać teg normalnie po ludzku i po polsku :głupotą.
Obraził się ktoś z "tajemniczych", tak podajacych swoje namiary...??? No i dobrze.
Ja po prostu takich tajemniczych omijam i nawet jeśli swierzbi nie by " podać pomocną dłoń", ...
no bo jak postapić inaczej, wg. powiedzenia"...jak bida to do Żyda, jak po bidzie to pocałuj mnie w dupę Żydzie ..."
Co do obowiązkowego...nie uważam że to dobry pomysł, tylko niech taki Żarłok nie liczy na większy odzew(przynajmniej mój).
Jestem niewyrozumiały, sobek...moze. przemyślcie to.ale tak naprawdę porządnie...
mam prosta odpowiedz:
na przyklad, osoba zaklada darmowa poczte (jakakolwiek) i podaje w ustawieniach ten email co by inni mogli zobaczyc :)
jak komus przyjdze jakies pytanie lub chce wywiazac konwersacje nie tylko na temat potrawy, bedzie mial email udostepniony i napisze:)
to jest prosciejsze niz ustawianie calego forum technologicznie ze ktos moze wyslac wiadomosc:)
pozdr...
uważam ,że podanie gg w ustawieniach rozwiąże sprawę :)
Przyłaczam się do tej opini,i sama zresztą tak często zadaję pytania.
ale na razie zależy to od nas samych czy podamy gg, a jakby było to pole wymagalne przy rejestracji nie byłoby problemów.Ja np parę miesięcy po rejestracji nie wchodziłam na forum i taki watek przegapiłabym na pewno.Pozdrawiam
Ale mi właśnie chodzi o takie osoby, które albo nic nie podają, albo mają takie dane ukryte...
Użytkownik Kayetanka napisał w wiadomości:
> Ale mi właśnie chodzi o takie osoby, które albo nic nie podają, albo mają
> takie dane ukryte...
Odpowiem może "ostro"...czyli chcesz ułatwieni życia dla "sobkow" ...męczyć serwer dodatkowym programem!!!???.. są chyba(?) płatne portale o podobnej tematyce dla "tajemniczych".
A moze lepiej takie przepisy lekcewważyć, jeśli ktoś wklepuje przepis, a nie odpowiada na zadawane pytania ....wklepal przepis zasłyszany, a nie swój, niesprawdzony.
Ale to tylko moje zdanie, każdy ma prawo do swojej opinii.
mam podane gg i sdres mailowy w ustawieniach i nie mam zadnej nieprzyjemnej poczty ani na gg ani na mailu. Na maila napisaly do mnie 3 osoby potrzebujące pomocy. Malo tego kiedys na jednym z portali podalam moj numer komorki , ktory mam do chwili obecnej i tez nie bylo zadnych glupich telefonow ( a numer nadal tam figuruje). Nikt mnie nie odwiedzil , nie napadl, nie okradl i nie zgwalcil ... znając moj numer gg czy tez maila. Mysle ze kazdy sadzi innych wedlug siebie. Jesli ja wysylam glupie wiadomosci to i inni tez beda wysylac do mnie!
Janku masz zupelną racje!!!!!!! Nie ma w ustawieniach danych, nie ma odpowoiedzi!!!!!
Użytkownik vikunia napisał w wiadomości:
> Mysle ze
> kazdy sadzi innych wedlug siebie. Jesli ja wysylam glupie wiadomosci to i inni
> tez beda wysylac do mnie!
Dosyć bezczelnie to określiłaś! Ja mam takie zdanie a jednak nie wysyłam do innych żadnych wiadomości. Wyraziłam swoje zdanie, ja nie mam zamiaru podawać swoich danych i koniec! Ty masz inne zdanie-w porządku- szanuję je. Na forum kilka osób pisało, że pewna osoba wypisywała do nich głupie teksty na gg i maila, ja sobie nie życzę takich sytuacji i dla mnie najprostszym wyjściem jest nie podawać swoich danych. Na prawie każdym forum jakie znam jest taka opcja jak "prywatna wiadomość". Skoro tutaj większość jej nie chce, ok. Ale to nie jest powód do wyżywania się na innych bo ty masz jakieś problemy. Wyluzuj trochę kobieto.
Nie biorę w obrone żadnej z Was...ale zastanow się: są dwie wypowiedzi, jedna bezczeln (czy tylko!?)a, a druga ostra ale nie "dosrywna".
Która jest która?
Pozdrawiam i ...wyluzuj trochę ... i nie zachowuj się jak obrażone(czym!!!?) dziecko
P.S.
Co do "niemilych korespondencji" ...ja między innymi dostawalem takie, jeśli j(?) chcialabyś wiedzieć.
Ja się nie zachowuję jak urażone dziecko tylko nie lubię jak ktoś na mnie bez powodu naskakuje. Każdy na tym forum ma prawo wyrazić swoje zdanie i dobrze by było gdyby z każdym można było po ludzku podyskutować. Niestety czytając większość wypowiedzi wielu osób widać, że tak się nie da. I to jest poprostu przykre.
Piszesz Janku, że byłeś jedną z osób, które dostawały niemiłą korespondencję. Ja nie chcę i chyba mam prawo o tym decydować.
Pozdrawiam cieplutko