Kochane Zarloczki, poniewaz nie wszyscy dojada do Otomina na Zlot, chce Was powiadomic, ze bedziemy rowniez w Krakowie, Toruniu i Kielcach i jesli ktos mialby ochote na spotkanie sie z nami w malym, kameralnym gronie to bedzie mi bardzo milo. Jesli ktos jest chetny to prosze o kontakt (w ustawieniach sa moje dane), albo jesli jest taka potrzeba to podam wiecej szczegolow tutaj.
Megi, w Toruniu bedziemy od poniedzialku (popoludnie) 8 wrzesnia do srody (ok poludnia) 10 wrzesnia. To bardzo krotko, ale jesli mieszkasz gdzies niedaleko i moglabys dojechac (sama lub z Polowkiem) wieczorem 8 lub 9 tego na pierniczki, piwko lub kawke z ekspresika to byloby cudownie :))) Zerknelam do Twoich ustawien i niestety nie masz tam ujawnionego kontaktu, ale moje kontakty sa wiec jak chcesz to napisz i dogadamy sobie szczegoly. Wiem, ze to normalne dni pracy, ale ...... moze mieszkasz na tyle niedaleko, ze to nie ma znaczenia.
Megi, zdradź gdzie trzeba szukać w Toruniu tych naleśników. Kto wie, może i ja się w tym roku na nie załapię...?
Smakosiu
już melduje jest to lokal Manekin - otej nazwie są 2 w Toruniu .My wybieramy na Wysokiej {mala uliczka na Starym Mieście}.Porcja jest ogromna i smaczna
My wybieamy 1 porcje pikantną np gyros a druga na słodko np z malinakami i serkiem w sosie czekol.posypane migdałkami . Zapraszam znajdzcie czas na Toruń a gdybys miała ochote na pyszną pizze parę kroków dalej jest Capri na Prosowym Zaułku . Porcja duża na nas dwoje wystarcza - smacznie i .. tanio .Pozdrawiam
Megi, już sobie notuję i baaardzo Ci dziękuję. Postaram się tak "zbałamucić" "Połówka" żeby wreszcie jechał przez Toruń w ciągu dnia a nie jak zwykle o świcie. A teraz powinnam Cię "udusić" za ten szczegółowy opis naleśników, bo wyobraźnia zaczęła współpracować z żołądkiem i pewnie zaraz zaczną hałasować kiszki
. Pamiętam, że kiedyś natrafiłam w Toruniu na jakiś (chyba) bar mleczny czy cuś. Podawali tam ryż z owocami i z bitą śmietaną. Wiem, że było to gdzieś blisko Starego Miasta a może nawet na Starym Mieście...? Nie pamiętam, bo to było chyba 8 lat temu i wtedy byłam w Toruniu pierwszy raz. Od tamtej pory chodzi za mną tamto wspomnienie. Tak sobie myślę...a może to własnie było w tym Manekinie...? Jeszcze raz dziękuję
Megi, jeszcze raz dziekuje,ze wspomnialas o tych nalesnikach, bo dzieki temu mialam "niebo w gebie"
. Tak jak wczesniej pisalam zaryzykowalam i udalo mi sie zbalamucic "Polowka"
Zrobil dodatkowe 30 km (bo tym razem nie bylo nam calkiem po drodze do Torunia) i wieczorkiem bylismy w "Manekinie" na przepysznych nalesnikach. Ta ulica Wysoka (gdzie jest nalesnikarnia) ma jakis fajny "klimat"... Wszystko to razem bylo zaczarowane, a moze to tylko ja sie tak zaczarowalam zeby wspaniale zaczac urlop...? Pozdrawiam i polecam to miejsce wszystkim, ktorzy beda w Toruniu. Nawet jesli by to miala byc tylko jedna godzinka spedzona w tym przeuroczym miescie.
Smakosiu !! bardzo mi mio . ze pomogłam tobie i męzusiowi delektowac sie ... nalesniczkami w tej uroczej dziupli ... hahhah . Polecam wam teraz .. Pierogarnie na Moscie Paulińskim..... wybór pierożków ... zawrót głowy.. sama komponujesz porcje samaku na talerzu ...do tego przesympatyczne dziewczątka , które dbają o głodomorków !! A na wykwinte jedzonko ''Zaczarowana Dorozka" klimat i jedzonko .. wyborne ehhh !!!Pozdrawiam
Megi zerknij nizej, bo odpowiedzialam Tobie i Elo razem ..... hmmmmm nalesniki :)))))
Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
> Kochane Zarloczki, poniewaz nie wszyscy dojada do Otomina na Zlot, chce Was
> powiadomic, ze bedziemy rowniez w Krakowie, Toruniu i Kielcach i jesli ktos
> mialby ochote na spotkanie sie z nami w malym, kameralnym gronie to bedzie mi
> bardzo milo. Jesli ktos jest chetny to prosze o kontakt (w ustawieniach sa
> moje dane), albo jesli jest taka potrzeba to podam wiecej szczegolow tutaj.
Mieszkam w Kielcach...gdzie i kiedy....się spotkamy????
Teresko, super juz sie ciesze :))) Ja przyjezdzam do Kielc w srode 3 wrzesnia i potem jade do Lodzi w piatek 5tego. W Kielcach znow bede na sam koniec podrozy 20 i 21 wrzesnia. Widze, ze masz gg, juz sobie nawet pozwolilam :) dodac Ciebie do mojej listy znajomych. Ja jak juz bede w Polsce to bede miala telefon komorkowy wiec jesli mozesz to podaj mi na gg Twoj numer i tak bedzie sie latwiej dogadac. A co do spotkania to mysle, ze moglybysmy sie np. spotkac na Zlotej na lodach u Poniewierskiego, to jest obok szkoly 12tki, do ktorej kiedys chodzilam i wlasnie obzeralam sie tymi pysznymi lodami. Szczegolow to tak dobrze jeszcze nie mam opracowanych, ale napisz czy masz ochote na lody ???? :))))) Napewno da sie wygospodarowac jakies 2 godzinki na mile spotkanie, rodzina mnie znielubi, ale co tam ...Zarloczki to tez rodzina :)
Ja też potwierdzam spotkanie w Toruniu, pozdrawiam Alicja
Megi 65 i Elo, ja przyjezdzam do Torunia 8 wrzesnia i 10tego ok. poludnia wyjezdzam do Gdanska .... a co by bylo jakbysmy sie spotkali wlasnie 8ego ??? Widze, ze Megi65 ma wspanialego nosa.... te nalesniki brzmia bardzo kuszaco :))) Ja bede w Hoteliku w Centrum, jesli dacie mi jakis numer telefonu na gg to, bedzie latwiej, mysle ze mozna tez w Hotelu zostawic dla mnie wiadomosc .... Elo mam Twoje gg wiec jakos da sie to dopracowac .... Ale sie ciesze :)))))
Luckystar !! Już dla ciebie a raczej dla was rezerwuję cały wtorek 9 września . Jezeli to bedzie popołudnie - wieczorek to przysmigam z moim szczesciem
widziałam ,ze nalesniczki ciebie rusza
.Jestem raczej dobrą organizatorką i spotkanie wypali - cisze sie jak nie wiem co
gg.13684114 .Pozdrawiam pięknie
Ja się pisze na Kraków i napewno sie spotkamy
Alicja i Aga :) z tego co wiem to jestescie w mniej lub wiecej stalym kontakcie z Beatka, ja wroce z Otomina prosto do Krakowa prawdopodobnie razem z Beatka i chyba dogadamy jakos szczegoly. W Krakowie jestem od wieczora 14tego do popoludnia 17tego wrzesnia. Mamy noclegi w pensjonacie przy Poselskiej 20 wiec to prawie Rynek. Jesli mozecie to na gg dajcie mi jakis numer telefonu. Ja zabieram cala liste kontaktow do Polski i tam bede miala telefon komorkowy (podobno juz czeka :))).