Pewnie, ze mozna,,,najwazniejsze jest to, zeby zrobic to u stomatologa. Na internecie sprzedaja wybialacze , jest to jednak niebezpieczny proces , zeby robic samemu i wynik nie bedzie dobry. Jest jeszcze jedno zastrzezenie, obojetnie czy zabieg bedzie u stomatologa czy nie: jak ma sie plomby jest ryzyko ich uszkodzenia i naprawiania zebow na nowo. Radze Ci znalezc specjaliste do takiego zabiegu i porozmawiac dokladnie o wszystkich aspektach. A widzialas zeby gwiazd filmowych? ; kazda/kazdy z nich ma albo wybielone ,albo biale nakladki na zeby. Pozdrawiam
Wiesz, jakoś mam dziwną podejrzliwość co do takich możliwości. Może jestem w błędzie, więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia to też się dowiem. Znajoma w pracy wybielała jeden lub dwa zęby u dentysty, ale jeśli dobrze kojarzę to dentysta ostrzegł, że zęby wybielone mogą być bardziej kruche. Uważam też, że wszystkie pasty wybielające mają działanie agresywne i mówiąc najprościej - niszczą zęby. Miałam kiedyś mocno przebarwiony ząb (po leczeniu kanałowym). Długi czas nic z nim nie robiłam bo szkoda mi było zęba, w końcu zdecydowałam się na koronkę - no ale jest to sposób dość radykalny i raczej możliwy przy pojedynczym zębie. Ty wspominasz o zmianie naturalnego koloru - pomyśl czy naprawdę warto ryzykować.
no myślę, że jednak lepiej jest już mieć te szarawe zęby, ale jednak je MIEĆ ! Tylko czasem wstydzę się uśmiechnąć. A biel zębów sławnych ludzi trudno nie zauważyć! Aż razi w oczy ich perlistość. Marzenie!
smiej sie szeroko, nikt nie zauwazy koloru zebow, tylko Twoja wesola buzie:)
Nie zapominajmy, ze slawnych ludzi rzadko widujemy na zywo. Zdjecia zawsze poddawane sa jakiejs obrobce przed opublikowaniem. Moze ty pijasz duzo czarnej herbaty? niektore nasze pozywienie ma na pewno wplyw na kolor naszych zebow..przynmniej krotkotrwaly. Cytryna jest naturalnym wybielaczem, moze jej dodatek do wody, ktora pluczesz zéby zmieni troche ich kolor.. ?? na pewno nie bedzie to proces typu "abracadabra-hokuspokus" ale moze z czasem ... ? :)
Z tego co zauważyłam, to większość gwiazd decyduje się na tak zwane licówki ceramiczne i stąd ten piękny efekt białego uzębienia. Tego raczej nie uzyska się środkami do wybielania. Jest to jednak z pewnością drogi zabieg stomatologiczny. Sądzę też, że jeśli ktoś ma żółtą czy szarawą kość od "urodzenia", to wybielanie nic nie da. Ono jest skuteczne tylko w przypadku przebarwień spowodowanych np.paleniem papierosów, piciem mocnej herbaty bez cytryny, kawy czy czerwonego wina. Moja wypowiedź niestety nie jest pomocna, ale nikt tu nie wspominał o tych licówkach więc postanowiłam wtrącić swoje trzy grosze :-)
Hehe, ja pisalam o "licowkach", nie wiedzac jak to po polsku nazwalam je nakladkami:))) Smakosiu, wybieli sie kazdy zab do bieli snieznej, ale po co?