jesli chodzi o moje ulubione restauracje w których mozna zjeść oryginalne i smaczne dania(choć nie zawsze tanio) to polecam:
1. Taj Mahal -Gdynia- kuchnia hinduska-drogo, ale smaki nieziemskie, zawsze z przyjemnością tam wracam
2. Tai Hut - Gdynia - kuchnia tajska - niedrogo, bardzo smacznie
3. Chok Chai - Sopot - kuchnia tajska - pysznie , ciut drożej niż w Gdyni
4. Pueblo - Gdynia - meksykańska - pysznie i przystępne ceny
5. Kuchnia rosyjska - Gdańsk na Długim Targu - klimatyczna knajpka, bardzo smacznie i niedrogo
6. Malinowy Ogród - Gdańsk-Osowa - bardzo smacznie i za przystępne ceny.
7. Dwór Oliwski - Gdańsk- wykwintnie, ale baardzo drogo
8. Lukullus - Gdańsk -kuchnia grecka - smacznie, ceny przystępne
9. Drewutnia - Olpuch - czynna chyba tylko w sezonie -dania rybne i sezonowe zupy (kurkowa mniam), rybki świeżutkie,usmażone zawsze na świeżym tłuszczu, polecem
10. Checz rybacka - Borkowo - bardzo smaczne dania rybne, ceny przystępne
11.Tawerna rybaki - Sopot - nie dość , że cudne widoki, to jeszcze wspaniałe dania rybne,ceny do przełknięcia:)
12. Bar mleczny KMAR - Żabianka - fantastyczne barowe jedzenie, wspaniałe pierogi, naleśniki i ..taniutko:)
To tak na tyle, jak mi sie przypomni jeszcze jakieś miejsce, gdzie dobrze jadłam to dopiszę
To ja też się dopiszę:
Sfinx -Gdańsk, Długi Targ - duże porcje, smacznie i za przystępną cenę
Zajazd Jejmościna - Stężyca - świetna pizza z pieca i plinc po kaszubsku (duży placek ziemniaczany z gulaszem), ceny przystępne
Nie, no Sfinxa jednak bym nie polecała - nic szczególnego.
Prawda:) Ostatnio bardzo zszedł na psy
I ja się dopiszę - przepyszne jedzenie serwuje Poczekalnia w Gdyni przy Tesco
a z dań barowych - polecam bar Łasuch w Oliwie - smacznie jak nigdzie indziej i bardzo schludnie
no to i ja dopiszę , bo właśnie spędzamy tu urlop)
Tawerny Rybaki w Sopocie jednak nie polecam..po za pieknymi widokami nic, plastikowe sztućce i jednorazowe talerze..za taką cenę.. szok, i ryba taka sobie
-polecam natomiast Tawernę Orłowską w Gdyni Orłowie , czysto , przytulnie, pysznie , niedrogo i cudowne widoki ,
- bar pomorza w Gdyni , na kutrze rybackim ( na przeciwko akwarium) pysznie i niedrogo :))
-i Dragon ( statek piracki) piękne wnętrze , pyszne jedzenie ,do wyboru do koloru, miła obsługa ,ceny przystępne, po prostu super;)
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> no to i ja dopiszę , bo właśnie spędzamy tu urlop) Tawerny
> Rybaki w Sopocie jednak nie polecam..po za pieknymi widokami nic, plastikowe
> sztućce i jednorazowe talerze..za taką cenę.. szok, i ryba taka
> sobie -polecam natomiast Tawernę Orłowską w Gdyni Orłowie , czysto
> , przytulnie, pysznie , niedrogo i cudowne widoki , - bar pomorza
> w Gdyni , na kutrze rybackim ( na przeciwko akwarium) pysznie i niedrogo
> :)) -i Dragon ( statek piracki) piękne wnętrze , pyszne jedzenie ,do
> wyboru do koloru, miła obsługa ,ceny przystępne, po prostu super;)
a tu zdjęcie Tawerny Orłowskiej

bar pomorze
i Dragon
Makusiu ! To nieprawdopodobneale kiedys czekając pare godzin na przylot siostry byłam ... dokładnie w tych samych miejsach na jedzonku ..Najpierw pospacerowliśmy sobie przy Kępie Orłowskiej i . myk do tawerny .. zajadalismy sie rybko przy zachodzie słonka.. a był to grudzień,, Pózniej przemiesciliśmy siedo Gdyni ..i na Dragonie wypilłam piwko garzne .. niestety mąz świezy soczek . [ kierowca ]. Miłej zabawy ! Pozdrawiam . Dzieki tobie przypomniałam sobie ten grudniowy wypad !
pierwsze słyszę,, zeby w Tawernie Rybaki były plastikowe sztuće i plastikowe talerze. A często tam bywam.
Pomyliłas chyba z Barem Przystań na plaży.http://www.tawernarybaki.pl/

zdjecia z serwisu tawerna rybaki
Pomyliła , bo Przystań i Tawerna są położone blisko siebie .
O, z barów mlecznych, to swego czasu stołowałam się w Syrence we Wrzeszczu, poza tym lubię Thai Hut, i knajpkę, która kiedyś nosiła nazwę Smok ( wietnamska) na Piłsudskiego w Gdyni, teraz zmieniła nazwę, również potrawy nieco się zmieniły!! Pozdrawiam wszystkich 3mieszczuchów!!!
A ja polecam pyszne żarełko na trasie Gdańsk-Kościerzyna. Miejscowość Borcz stacja benzynowa Oktan i przepyszne jedzenie serwowane cała dobę w barze na tej stacji. Do wyboru do koloru: smacznie, dużo i zupełnie przyzwoite ceny. Bar sprawdzony bo często tę trasę swego czasu przemierzałam o różnych porach dnia i nocy oraz w różnych porach roku :) Dodam jeszcze, że na miejscu jest bardzo duży wybór dań i bardzo różnorodne menu czego dowodem mogą być serwowane swojskie pierogi czy zupa ogórkowa a dla zróżnicowania pielemieni w rosole czy też krewetki :D Spory wybór dla małych Tadków-Niejadków (a mam takiego więc coś o tym wiem).
Dodam jeszcze, że miejscowość dalej w Wyczechowie zatrzymać się można na jedzonko ale też skosztować i zakupić wyroby wędliniarskie wiejskiej produkcji w jadłodajni "U Przyjaciół". Z wpisu oprawionego w ramki i zawieszonego na ścianie wynika, że jadł tam pierogi (o ile mnie pamięc nie myli to były właśnie pierogi) i mu smakowały Robert Makłowicz :)
dla smakoszy polecam
Dom Sushi w Sopocie na Monciaku.
Pyszności.