Mam pytanie w może i prośbę do naszych kochanych moderatorów, czy można by wstawić takie coś w ulubionych przepisach (jak jest w "moich przepisach" ) a mianowicie chodzi mi o "ostatnio dodane przepisy".
Np mnie bardzo przydał by się taki "podgląd"
. Często przeglądając naszą stronkę wpadnie w oko, albo w kubki smakowe, jakiś przepis i... buch w ulubione. A już po kilku dniach niestety pamięć zawodzi "co to było i gdzie toto szukać" hehe
Cóż starość nie radość, skleroza nie choroba.(SKS).
Stąd moja propozycja, jeśli nie wykonalna to może podpowiedzcie koleżance jak sobie radzicie w podobnych przypadkach?
Mnie natomiast w "moich" brakuje takiego czegoś,jak "moje wypróbowane" przepisy.Takie ,które już próbowałam i wiem,że na pewno będę do nich wracać.Narazie radzę sobie w ten sposób,że te sobie drukuję i chowam do segregatora.
Ja również drukuje przepisy z których korzystam i wpinam do segregatora - to dobry pomysł.
Ja również drukuję i wpinam do segregatora.
Też mi brakuje opcji z wyprobowanymi przepisami.
Na razie mężuś mi zrobil moja ksiazke kucharska na necie i tam poprostu wyprobowane przepisy kopiuje, niestety bez zdjec (nad tym musi popracowac). Ksiazka jest tylko do dyspozycji mojej i nie jest udostepniana.
Teraz jak leze to prawie calymi dniami buszuje po WŻ i mam juz tyle ulubionych ze w sumie nie wiem kiedy to wszystko wyprobuje haha
Ja mam podobną bolączkę. Przepisy z których korzystam lub te które mi się bardzo podobają wysyłam do siebie na skrzynkę mailową. Zdarzyło mi się mieć coś w ulubionych, a autor przestał udostępniać przepis i klops, a tak na skrzynce mam małe archiwum:-))Oprócz tego drukuję przepisy, które wypróbowałam.
O mój Boże a myślałam , że tutaj tylko ja mam sklerozę.
No coś Ty. Jest nas więcej, tylko się nie chcą przyznać
A wiec moze w jednym miejscu umiescic co chciałybyśmy zmienic w Ulubionych (aby moderatorzy TEŻ nie musieli długo szukać:P )
- dodawanie nowego folderu (np ulubione synka, śniadanie)
- zmiana nazwy przepisu (lub "podnazwa")
- ostatnio dodane
- znacznik "wypróbowane" i "do wypróbowania"
- możliwosc przeniesienia przepisu do innego folderu (czemu rolada jest tylko w przepisach dla dzieci?)
- dodanie wątku z forum (ale to można rozwiazać dodajac link do art z forum w polu wlasne notatki do konkretnego przepisu)
Tyle pamietam z życzeń które znalazłam na forum i z własnego doświadczenia. Ktoś ma jeszcze jakies konkretne pomysły?
Kochani moderatorzy, liczymy na was!
moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość dodawania podfolderów w ulubionych i dowolnego ich nazywania. Wtedy każdy mógłby je nazywać jak mu się podoba, np. wypróbowane, ostatnio dodane itp