Jestem pelna podziwu dla Ciebie. Jestes na WZ zalogowana dopiero 11 dni i wykazujesz sie tak doskonala znajomoscia wszystkich uzytkownikow, a nawet historii roznych zachowan i watkow. Przypominam sobie moje pierwsze nawet nie 2 tygodnie, ale miesiace i pamietam, ze zajelo mi dosc duzo czasu, zeby widziec kto jest kto, czesto mylil mi sie janek z lajanem, alidab z almand i jeszcze kilka osob...Nie wiem jak Ty to robisz??, ale masz kobieto glowe!!!! Co prawda w ustawieniach piszesz, ze jestes dociekliwa, ale mimo wszystko... Wyrazy uznania....;)
Marylko jesteś pewna, że należą sie wyrazy uznania??? Chyba w przenośni!! Coś mi tu nie gra z naszą nową użytkowniczką! Hm..
Miła dankarz a cóż Ci takiego nie gra ? Mogłabyś mi to wyjaśnić ? Bo ja nie wiem o co chodzi a wolałabym wyjaśnić wszystko do końca. Lubię jasne sytuacje a nie znoszę taniej sensacji..
No cóż miła Polu, przyznałaś , że jesteś teraz pod innym nickiem, skoro tak to bardzo proszę żebyś napisała pod jakim nickiem byłaś poprzednio i cała sprawa sie wyjaśni. Zapewniam Ciebie, że nie robię z tego taniej, jak to określiłaś sensacji, wyjaśnij do końca i sprawa będzie zamknięta. Pozdrawiam
No, cóż..nie chciałam robić tego na forum, ale w końcu...Mój wcześniejszy nick, to mamaNostry. zalogowałam się - już dokładnie nie pamiętam - ok.połowy stycznia i dość szybko , po uszczypliwych uwagach na temat nicka usunęłam konto.Niezalogowanym uzytkownikiem byłam ponad rok.
OOOO, szitski,,,to ja ,,mea culpa,,,ten moj jezor niewyparzony,,,fuj,fuj,fuj!
Chwala Bogu slalam juz Mamie Nostry wiele cieplych zyczen, nie wiedzac, ze to do Ciebie:)
Wybacz, prosze!
No, cóż tineczko..Nie będę ukrywać, ze to prawda. Ty i jeszcze ktoś, już nie pamiętam kto naśmiewaliście się z nicka, który ot, tak, przy logowaniu wpadł mi do głowy. Ale, kochana, nie czuję żadnej urazy, nie jestem pamiętliwa. Pozdrawiam Cię gorąco !
Dziekuje, kamien mi spadl z serca:)
Serdecznosci tineczka
A widzisz!! Teraz się sprawa wyjaśniła ale zupełnie nie rozumiem dlaczego komuś przeszkadzał Twój nick mama Nostry,eh mnie tam nic nie przeszkadza jak kto się loguje, pozdrawiam
Teraz dopiero dajesz mi do myslenia... bo skoro jak sama napisalas nizej w odpowiedzi do mnie ze (cytuje) "lubię jasne sytuacje, czasem aż do bólu", to dlaczego nie podalas do ogolnej wiadomosci ze zmieniasz nicka z "mama Nostry" na "Pola42" i wszystko byloby jasne, nikt nie mialby zadnych podejrzen.. Jak na osobe dociekliwa i prostolinijna to chyba przyznasz, ze takie zachowanie jest nieco zawile.
lucky, myślę,że teraz już doszukujesz się czegoś . Powinnam założyć watek " Uwaga ! Ja mamaNostry zmieniam nick na Pola42"? To już chyba przesada, zwłaszcza,że niewiele się udzielałam na forum...
Nie wiem czy przesada, ale wiem, ze gdybym ja zmienila nick to napewno bym o tym poinformowala mimo, ze niekoniecznie uwazam sie za osobe dociekliwa i prostolinijna i nie zawsze "lubie jasne sytuacje az do bolu" No tylko po to zeby nikt nic nie podejrzewal. Zwlaszcza, ze sama znasz historie roznych awantur opartych tylko na podejrzeniach. Owszem wytykam Ci w tej chwili brak konsekwencji, bo z innych Twoich wypowiedzi wynika, ze bardzo lubisz jasnosc zeznan i konsekwencje.
Skoro tak uważasz - i inni może też -, to mea culpa, bo przyznam że taka opcja nawet mi nie wpadła do głowy.Ale czy pamiętasz taką historię z WŻ ,ze ktoś założył wątek o zmianie nicka? Z chęcią bym się z nim zapoznała.
Nie wiem czy byla taka historia, nie bede teraz szukac, bo to nie o to chodzi. Ja tylko mowie, ze po tym co widzialam juz na tutejszym forum to JA bym tak zrobila. Fakt, ze nikt nigdy wczesniej tego nie zrobil nie znaczy, ze nie mozna tak zrobic. Chociaz teraz pamietam, ze byla kiedys taka sprawa ... o juz wiem Erka, ktroa przez jakis czas z powodow niezaleznych od Niej samej nie mogla sie zalogowac pod nickiem Erka, zalogowala sie pod nowym Temida i dala na ten temat notke w Powitalni. Czyli juz tak bylo, byl jeszcze inny przypadek ale juz nie pamietam kogo dotyczyl, wiec nie bede "zmyslac".
Mnie to generalnie "lotto" kto jest kto i w ilu wcieleniach wystepuje, tylko czasem tak mi wlasnie wpadnie w oko ktos, kto lubi sie pokazac w czasie "zadymy" nagle i znienacka. I tyle, ot tak sobie czasem glosno mysle...
Ok...mam nadzieję,ze nie masz jakiejkolwiek urazy za tę, może miejscami niemądrą dyskusję ?
Posluchaj, gdybym ja chciala miec urazy, to by mnie tu juz dawno nie bylo:)))
Tak to bylam ja, nie moglam sie zalogowac, wiec zalozylam nowe konto.
Użytkownik Pola42 napisał w wiadomości:
> .Ale czy pamiętasz taką historię z WŻ
> ,ze ktoś założył wątek o zmianie nicka? Z chęcią bym się z nim zapoznała.
A jednak taki watek byl
,
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=38902&post=38902
Marylo, ale Ty spostrzegawcza jesteś, ja, gapa, dopiero po Twoich słowach sprawdziłam.
Mamy na forum podwójne lub potrójne tożsamości.
Zresztą sama tego doświadczyłam, bo jakiś użytkownik wcześniej niezbyt aktywny - też miesza i się wtrynia między wódkę a zakąskę.
Kto tak robi? Ludzie tchórzliwi? Zakompleksieni? Kto?
Ja w każdym razie tego nie rozumiem.
Po co ludzie zakładają kilka kont i z nich piszą?
To jest zwykłe oszustwo.
piegusowo, czy napisałaś to a propos mojej osoby? Tak sugerują pierwsze zdania Twojej wypowiedzi...Wierz mi zatem, ze naprawdę nie jestem podwójną tożsamością ! Nie podszywam się pod nikogo i nie szukam tu taniej sensacji. Nie zamierzam Ci kadzić, ale zawsze uwaznie czytam Twoje przemyślane wypowiedzi , więc trochę dziwię się tej...
Polu, bardzo miło, że wytłumaczyłaś swoje stanowisko.
Po prostu są tu osoby, które logują się pod różnymi nickami i wypisują różne inwektywy.
Nie bierz tego do siebie. Jeśli poczułaś się skrzywdzona, to przepraszam.
Wiele osób nie zna, niestety, tego magicznego słowa.
Dzięki pegusowo. Nie było moim celem rzucanie tu - na WŻ - jakichkolwiek obelg, czy sianie zamętu. Wprost odwrotnie.Jestem osobą, która lubi jasne sytuacje.Może napisałam zbyt obcesowo, ale trudno mi pisać oględnie do osób, które "zadymiają" sytuację. Przyznam,że tak, jak pewnie zrobiło to wiele osób i ja zapoznałam się i z twoim profilem. Dobry przyjaciel - straszny wróg.Ja również mogłabym to napisać też o sobie.
Chcę powiadomić i ostrzec osoby posługujące się kilkoma nickami, że jako moderator posiadam parę uprawnień, które pozwalają mi zidentyfikować dwu lub nawet trój "licowość" użytkownika. Do tej pory tego nie robiłem, ale gdy "zjawisko" to stanie się nagminne będę musiał zabrać się do roboty i efekty podać do wiadomości na forum
Bahus
PS. Informacja dla Till: są to nowe uprawnienia ;)
Śledzę ten watek, bo mnie tyczy. dlaczego " dokleiłeś " się bahusie pod piegusową ?
Gdyby były jakieś dalsze wątpliwości co do mojego nicka, chętnie zaproszę nawet moderatorów na kawkę.Możemy pogadać lepiej niż na forum...
Pola w watku Bahusa nr 14 , po prawej stronie jest napisane ! do jakiego numeru skierowana jest odpowiedz .Onego czasu napisalam odpowiedz do kogos innego ,a J mi odpisal ze sie jego czepiam i sama zaczynam :) bo tez nie umial przeczytac do kogo sierowana jest odpowiedz
. Dlatego najlepiej sprawdzic do kogo jest dana odpowiedz skierowana ,bo wychodza pozniej niesnaski :)
Użytkownik Pola42 napisał w wiadomości:
> Śledzę ten watek, bo mnie tyczy. dlaczego " dokleiłeś " się
> bahusie pod piegusową ? Gdyby były jakieś dalsze wątpliwości co do mojego
> nicka, chętnie zaproszę nawet moderatorów na kawkę.Możemy pogadać lepiej niż
> na forum...
"Dokleiłem" się do posta 12-stego czyli do Twojego.
Bahus
Sorry, moja wina, chyba źle spojrzałam.Wydawało mi się, że dokleiłeś do piegusowej.Zwracam honor i przepraszam.
Na innych Forach posiadanie 2 nicków jest zabronione.
Korzystaj ze swych uprawnień drogi Modzie, to spowoduje większy spokój na Forum. To taka moja nieśmiała prośba i sugestja.
Pozdrawiam
Wiedziałam, że kiedyś wreszcie to usłyszę: "będę musiał zabrać się do roboty" ;)))))))) Brawo Bahus, tak trzymać!!!
till (jak zawsze)
to, że ktos jest zalogowany od niedawna, nie znaczy, że nie odwiedzał wcześniej WŻ i nie miał okazji poznać użytkowników. Może to też byc nowy nick już wcześniej zalogowanej osoby
Nie ma się czemu dziwić - przynajmniej mi się tak wydaje.
No właśnie ! To jest to ! I widzicie, jakie to proste.Dlaczego więc reszta ma takie wątpliwości ?
No nie wiem kto ma tu racje ale...moze tak zalozymy kolko dedektywistyczne: kto kogo usledzi i na czym przylapie tudziez jakie wnioski wyciagnie? Moim zdaniem wyjdzie i tak, ze na dwoje babka wrozyla :-). Bo, ze taki znawca nie jest z nami od wczoraj wcale nie znaczy ze ma zdolnosci paranormalne lub jest trollem. Bardzo mozliwe jest tez, ze mamy rzesze cichych obserwatorom ktorzy od dawna wszystko czytaja ale nic nie mowia? Takie szare eminencje? ja mowiac szczerze nie wiem czy niezalogowani moga czytac forum czy nie? Bo jesli moga to moga rowniez wyrabiac sobie zdanie o poszczegolnych uzytkownikach choc ci aktywni nawet nie wiedza, ze oni istnieja. Ot i co...
Forum mozna czytac bez logowania, tylko nie mozna pisac, dlatego wielka zagadka dla mnie jest nowy nick meski, ktorego "nie znaleziono", jednak moze pisac w watkach???
No , to jaki z tego wniosek:)
Czy mzoe chodzi o tego uzytkownika? http://wielkiezarcie.com/user.php?id=149215
Nie o to chodzi. Po prostu wyszukiwarka głupieje przez ten znaczek :)
Dla mnie po prostu taki: Ptasie radio
Otóz to Doroto..spójrzcie czasem na "użytkowników". W tej chwili jest 102 zalogowanych użytkowników i...1510 niezologowanych. Wszyscy oni - gdyby ich to interesowało -mogliby widzieć co teraz piszemy..
Marylko, ja tez wiem bardzo duzo, mimo "krotkiej" kariery na forum:)
Sle cieplosci "tineczka",,,,:)
Ja nie jestem aktywnym użytkownikiem - brak czasu - ale jak mam czas to wpadam - oglądam , czytam , obserwuję, a jak mam czas to coś wybazgram :))
Ostatnio miałam właśnie trochę wolnego czasu więc moja aktywność się zwiększyła :))
Ale zapewniam , że nie zalogowany użytkownik też może czytać posty i korzystać z przepisów , mój brat tak np.korzysta i nie ma profilu na wż.
"Tineczko" Jakież było moje zdziwienie kiedy weszłam na Twój profil i zobaczylam, że to właśnie Ty- bardzo mi ciebie brakowało na forum Wielkiego Żarcia. To, że nie wypowiadam sie i nie zabieram glosu w dyskusjach, nie oznacza, że nie śledzę wątków, ale Ty zresztą wiesz dlaczego. Bardzo się cieszę, że jesteś. Nawet nie wiesz jak mile jestem zaskoczona... Dziekuję, że jesteś... Pozdrawiam Cię cieplutko- Kasia
Kasiu, a mnie brakuje Twoich relacji "dzieciecych" , chyba , ze przeoczylam?
Witaj serdecznie, bardzo mnie uradowalas serdecznoscia:)
Buziaki tineczka
Nie przeoczyłaś kochana, wycofałam się z ich umieszczania, ponieważ obawiałam się negatywnych reakcji. Dziekuję, że o tym też pamietasz.
Kasiu, no co Ty, negatywne reakcje,,,na przepiekne reportarze o "Twoich" dzieciach??
Matko, ten swiat juz chyba zupelnie zwariowal:(((
Wstawiaj, ja Cie bede bronic przed kazda przykroscia do upadlego:)
Drogie moje ! Zapewniam Was, ze jestem , kim jestem . Panią pod 5o-kę, która długo korzystała z tej stronki, aż w końcu postanowiła się zalogować.Prawdą jest, że przez ok. 2 tygodnie miałam inny nick, nick który przeszkadzał mi w funkcjonowaniu na tym forum, gdyż wskazywał na moje związki z inną - dość znaną / ?/ tu osobą. Nie chciałam, aby moje wypowiedzi - a jestem kobitą bezpośrednią i dociekliwą - skazywały tę dość wrażliwą i bliską mi osobę na jakiekolwiek nieprzyjemności.
W moich pierwszych wypowiedziach na forum wyjaśniałam te kwestię : http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=229087&post=229087&offset=20.Jeśli ktoś sobie życzy, bo wątpi uaktywniam swój mail i przez pocztę mogę podać namiary na siebie. Można mnie też znaleźć przez NK szkoła gotowania ( Gdańsk ), do której akces zgłosiłam wczoraj.
Rozwiewając wątpliwości - osoby niezalogowane mogą śledziś forum , nie moga się wypowiadać ! W ten sposó - korzystając z przepisów, czytając to i owo jestem tu dobrze ponad rok.Dla jasności sytuacji - na tym "innym" profilu o którym wspominam nie jestem zalogowana .Ale nawet baz logowania można się dowiedzieć co kto powiedział na tam tejszym forum, od kiedy jest uzytkownikiem i jakich ma znajomych. Ale jesli sobie zadasz taki trud i takie informacje są potrzebne. Tak prawde mówiąc nie bardzo obchodzi mnie gdzie kto przeszedł, bo każdy ma prawo do dowolnego rozporządzania swoim czasem. ![]()
Co do innej kwestii, poznawania wielu osób na WŻ, to nic trudnego...Wystarczyły mi 2, słownie :dwa wieczory, aby lepiej poznać "sztandarowe" osoby na tym profilu, łacznie z miłym dla mnie spojrzeniem w real na Naszej Klasie..Nie trzeba do tego jakichś specjalnych zdolności - wystarczy chcieć. Mało tego poczytałam nieco wątki archiwalne, dowiedziałam się też co nieco od zaprzyjaźnionej osoby, która poleciła mi niegdyś WŻ.
Teraz ostatnia kwestia..dlaczego moja osoba wzbudziła tyle zamieszania ? Dlatego,że odważyłam się napisać odpowiedź do lajana ? Tak, odważyłam się ponieważ nie będąc zaangażowana uczuciowo , nie znając Go, podchodząc z dystansem mogłam dostrzec to, czego być może inne osoby nie mogły, lub nie chciały dostrzec.
Spróbujcie zrobić to co ja zrobiłam - odnaleźć info odnośnie mnie w internecie- a zobaczycie,że to naprawdę łatwe ! Właśnie przed chwilką zostałam odnaleziona przez jedną z osób z WŻ na NK.
Dziękuję też za te - wydaje mi się - nieco uszczypliwe wyrazy uznania...Przesyłam Wam serdeczne pozdrowienia i idę czytać forum.
Właśnie znalazła mnie następna osoba na NK.Pozdrawiam...
luckystar! Bez przesady, zanim się tutaj zalogowałam bardzo często korzystałam z przepisów i dość systematycznie przeglądałam forum co (jeszcze przed zalogowaniem) pozwoliło mi poznać co bardziej aktywnych jego użytkowników. Nie budzi więc moich żadnych podejrzeń Pola42. Pozdrawiam.
Luckystar...Janka z lajanem trudno pomylić /było/, Ty jesteś jedną z osób dość często i mocno po babsku wypowiadającą się osobą - trudno nie zapamiętać Twoich wypowiedzi...Ale nie znam dobrze wszystkich uzytkowników WŻ. "Znam" lepiej tych kilkanaście "nicków", których wypowiedzi robią na mnie jakieś wrażenie. Nie ma w tym wątku agik, więc nie powinnam może o Niej pisać, ale i Ona jest jedną z takich osób.Jak tak policzę...to "rozpoznawalnych " jest dla mnie około 20 osób. To chyba nie przekracza możliwości ludzkiego, bo nie napiszę babskiego ,umysłu? Zwłaszcza tuż po tak burzliwym okresie, jaki ostanio przechodziliśmy na WŻ. Wierz mi, łatwo jest zapamiętać aktywną czołowką WŻ. Mam nadzieję,że rozwiałam Twoje i innych wątpliwośi - jesli nie...Masz moje gg i maila, które właśnie uaktywniłam. Pozdrawiam rankiem...
Wybacz, ze znow bedzie "mocno po babsku", ale jak zauwazylas ja widocznie nie potrafie inaczej;)))
Nie rozumiem dlaczego moj, przeciez pozytywny wywod spotyka az tyle tlumaczenia i natychmiast gg i mail. Kobieto ja nie bede do Ciebie pisac. Myslalam, ze moze pracujesz w jakiejs dochodzeniowce, a moze jestes tylko nauczycielka i zapamietywanie 30 nowych twarzy w klasie nie robi Ci problemu, bo masz w tym lata praktyki. A Ty zaraz podstawiasz "dowody rzeczowe".
W zasadzie to dopiero teraz brzmi to bardziej zawile niz brzmialo...
Nie mam co wybaczać lucky, lubię jasne sytuacje, czasem aż do bólu .Nie musisz do mnie pisać- maila i gg podałam , gdyby ktoś zechciał sprawdzić...Okazało się,że już kilka osób zechciało. Czy to jest naprawdę takie zawiłe? Nie rozumiem.
Skoro wyjaśniamy pewne rzeczy :Twojego -jak piszesz- wywodu nie odebrałam , jako całkiem pozytywnego. Wyczułam na tzw. dnie lekką cierpkość wypowiedzi i niedowierzanie. Spójrz na dalsze posty - nie tylko ja tak odczytałam Twoją wiadomość.Nie znaczy to, ze czuję jakąkolwiek urazę, wprost odwrotnie, bo nie mam w tej kwestii nic do ukrycia.Lepiej niech niebo się przetrze, może wyjrzy słońce?
Kurcze szalejecie ostatnio jakbyście się wszyscy napili jadu ognistej jaszczurki.Ziejąc tym jadem i cuchnąc diabelską siarą nienawiści do innego.Mam nadzieję , ze nie szykuję się jakaś Mała Apokalipsa :((((
edziu droga, my tylko dyskutujemy a po to jest forum. Ja nie czuję się urażona o to,że ktoś zwątpił w moje istnienie, ba jestem zadowolona, ze wszystko się wyjaśni. Nie denerwuj się, posłuchaj tego pięknego nagrania Grechuty, które wczoraj nam poleciłaś i uśmiechnij się .
Pola42! Ale teraz bedziesz rozpoznawalna!
Zazdroszcze ci tej - choc nie do konca zamierzonej i nie od poczatku pozytywnej - popularności. Przygotuj sie teraz na szturm na twoje przepisy. Pozdrawiam serdecznie.
Mam kochanie tylko jeden - resztę najlepszym gwizdnęła mi córcia. Ale mam w zanadrzu nieco sprawdzonych przepisów - takich włoska woda po kisielku - i zabiorę się za ich wystawianie.Muszę tylko sprawdzić, czy nie ma identycznych. A co do popularności, moja mama mówiła " Im wyżej wejdziesz, tym bardziej będzie bolał upadek ".Rozumiesz mnie?![]()
Ale gdy z wyższego miejsca się upada, to przynajmniej ma się ładniejsze widoki po drodze
Po całodziennych podróżach niedzielnych zasiadam przed moim ekranikiem i co widzę ? Jest wątek - wokanda , są śledczy i oskarżyciele, jest podejrzana o ..no właśnie o co ? Posiadaczką jakich to informacji o użytkownikach WŻ jest Pola42? Ze wiadome osoby odeszły i gdzie odeszły ? Przecież tu, na tym forum powiedziano to tyle razy ! Kto śledzi watki, ten wie...Że wchodzi na profile innych osób - przecież po to one są i nawet tu, na tym forum chwalono wiele osób, właśnie dlatego,że na ich profilach można zobaczyć prawdziwe cudeńka. Że przebywając na innym forum - jako obserwator - rzucił Jej się w oczy ten sam wierszyk , którego część lajan tu zamieścił? Że weszła na NK, i zapisała się tam, gdzie chciała się zapisać ?
Pytam o jakie informacje i o jakich użytkownikach chodzi ? Odpowiem sama sobie - takie, do zebrania których nie trzeba detektywa, gdyż wielu użytkowników podaje je , jak na tacy.Jestem tu zalogowana od 4.12.2008 r, czyli dwa miesiące, ale biorąc czynny udział w dyskusjach na forum także wiele wiem. tak, jak każdy z Was, jesli tylko czyta ze zrozumieniem.
Więc może nie chodzi o cytuję : " wykazywanie się tak doskonałą znajomością wszystkich użytkowników, a nawet historii różnych zachowań i wątków " ? Więc o co chodzi ?
Myślę, że gdyby ten watek nie dotyczył mojej mamy a innego uzytkownika, już posypałyby się iskry, obelgi, złośliwości itp. Dzięki Bogu jest Ona osoba opanowana i pełną humoru . podeszła do "tej" sprawy bez większych nerwów.Odpowiedźcie sobie sami drodzy użytkownicy WŻ, jak zareagowalibyście na taki wątek, gdybyście musieli udowadniać,że nie jestescie Ufoludkiem , bo komuś się wydaje,że jestescie.
Myślę też ,że tak właśnie odbywały się polowania na czarownice.I nadal się odbywają, jeśli ktoś " nowy " ma coś niewygodnego do powiedzenia a przy tym jest dośc bystry, aby łączyć fakty i kojarzyć rózne informacje. Pozdrawiam smutno
Kochana, słodka Nostro :)
Padło pytanie- wprost, nie poza obiegiem :)
Na pytanie została udzielona odpowiedź równiez wprost :)
Jest dobrze :)
I jeszcze do Poli- mnie trochę tez zdziwiła Twoja orientacja :), ale zwyczajnie sobie pomyslałam, ze bystra jesteś :)
załapałaś wszystko, rozumnie zorientowałas się kto jest kto ( to rzeczywiście łatwe ;) - jak ma się ma przycisk "szukaj".
Troszkę się zastanawiałam, gdzie się podziała Mama Nostry, ale pomyślałam, ze może uznała, ze forumowe osy sa na tyle dokuczliwe, że nie chciało jej się od nich opędzać.
Jeśli moge wtrącić swoje 3 grosze ;) ( a wiem, zę mogę, hi)- to wszelkie wyjaśnienia są jak najbardziej przekonujące, ne ma się czego doszukiwać złego...
Wyjasnione, załatwione :)
Bardzo się ciesze, ze jesteś, że chce Ci sie pisać, ze nie chowasz głowy w piasek,,,
I jesli moge sobie pozwolić na prywatę ( a chyba moge, hi)- to bardzo Cię lubię :)- bardzo lubię czytac Twoje wyważone i nienapastliwe wpisy. I dobrze, ze jesteś.
P.S.
Dowiedziałam się, jak maniacko przyciskałam przycisk "szukaj" ;)- że były tutaj takie osoby, które posługiwały się w niecnych celach kilkoma nickami... i tak sobie myśle, ze te osoby znów są- znów jakies napastliwe osoby, które w pierwszych wpisach juz wojuja, domagają się obcięcia głów...
No, niefajnie - prawda?
Piszemy, odsłaniamy siebie po troszku i coraz więcej- a tu przychodzi ktoś "nowy", kto wydaje się wiedzieć o mnie więcej niż ja sama o sobie ;) atakuje, uderza w czułe punkty... a zresztą ;)... wiadomo przeciez
Ja się tam Lucky nie dziwię :)
Ale już dobrze, prawda?
Przeczytałam, jeszcze raz, to co napisąłm( w peesie) i pomyślałam, ze moglas to odebrac, ze za pomoca aluzji zwracam się do Ciebie ( Pola), a to nie do Ciebie - tylko ogólnie- tak ostanio jakis zament jest- Obrażony Lajan pisze z konta Hiciorka, Edi( chyba czytałas jakie badziewia wypisuje, a kto to jest Edi- w ogóle? Edwards? Edwards 2?)
Mnie sie podoba, jak sprawę załatwiłaś- dlatego pisze do Ciebie,
I chyba też nie chciałabym, zebyś przestała pisać :)
No co moge jeszcze zrobić, żebys wiedziała, ze mam jasne, czytelne intencje? Buziaka wyślę :) , mam nadzieję, ze nie odbierzesz, jako zbytnie spoufalanie się :)
Moderatorzy wiedzą kto pisze ,maja adresy ip kazdego uzytkownika :)
Mamo Różyczki, czy macie dwa komputery w domu?
Tak ,corka ma laptopa i ja tez mam swoj :) ale adres ip ten sam ,bo ten sam zarzadzajacy. Możemy obie siedzieć na stronce .
A czy ktoś Ci zarzucił,że jesteście jedna osobą, albo że masz kilka nicków , jeśli macie to samo ip?
Dobrze,że mój brat, który lubi pichcić się nie zalogował, bo już chyba stosy by tutaj płonęły.No i trzeba chyba zmienić Regulamin : jedno logowanie z jednej rodziny, na każde następne trzeba nabyć następny sprzęt...Nie dajmy się zwariować !
:) Do tej pory niektore osoby uwazaja ze ja i rozyczka to jedna osoba :) i teraz juz nawet nie zamierzam im tego tlumaczyc ,bo to nie ma sensu.Sa tez takie osoby , ktore nas znaja i wiedza jak jest naprawde ![]()
Dlatego przestalam sie przejmowac ,co ktos sobie wmawia !
To cieszę się, że Ty też umiesz do tych spraw podejśc z dystansem...Ja jakoś nie potrafię się tak wyluzować, jak Wy / Ty i moja mama/![]()
Chyba się przerzucę jednak z forum na przepisy.
No widzisz agik...(chyba nie pójdę spać ), lajan ma chyba jednak większe prawa, bo nadaje z konta użytkownika WŻ ,sam nim nie będąc...Cały czas powtarzam,że niestety są tu równi i równiejsi.
Agik, przeczytaj, co napisałaś ! Jest córką i...i co z tego? Nie zmienia to faktu,że lajan nie jest użytkownikiem WŻ. Sam zrezygnował ze swej tutaj obecności. A Ty mi piszesz :"Czemu piszesz takie rzeczy? :(
Równość tu nie ma nic do rzeczy... :("
A co ma tutaj do rzeczy ? To jest właśnie to o czym pisałam - są równi i równiejsi. Mogę tylko napisać : łatwiej się wybacza tym, których się zna dłużej niż innych, lubi, ceni, niż tym , którzy są nam obcy, mniej znani.
Nostro , ogladalas moze film Mgla ,w zeszlym roku lecial w kinach ? to film typu horror i wlasnie w nim jest pewna scena , zyciowa i prawdziwa , mianowicie reakcja tlumu .Polecam .:) glowa do gory dziewczyno :)
Nostra - spokojnie...
Ja tu w ogóle nie widzę nic do wybaczania, ani do wałkowania tematu- po prostu fakt do zarejestrowania i już.
Nie zrozumiałam co ma do tego równość.
Nie zrozumiałam, co ma do tego wszystkiego też fakt bycia lub nie bycia uzytkownikiem WZ- no, owszem, zeby miec techniczna mozliwość pisania i odpowiadania- trzeba się zalogowac, ale sama procedura w niczym nie przypomina chrztu bojowego ( czy nie wiem jak to nazwać- w kązdym razie fakt bycia uzytkownikiem nie jest róznoznaczny z przyjeciem do tajnego bractwa- bo tak zabrzmiał Twój wpis)
O co chodzi z ta równością?
Mnie się wydaje, ze chyba wiem, co Cię tak uraziło- posądzenie, ze Pola zachowuje się jakos dwulicowo- tak?
Dlatego wydało mi się wazne, zeby napisac jak ja to odebrałam- nie widzę w tym żadnej dwulicowości, wyjaśniło się i już.
Fakt posiadania dwóch nicków w tym przypadku nie ma jakiegoś negatywnego znaczenia. A teraz odsuń emocje i popatrz na to z tej strony: ktos się loguje, jakiś czas jest, po czym sobie nagrabi u innych uzytkowników ... i pojawia się jako zupełnie nowy byt- z całą wiedzą o kimś, kto udzielił tej wiedzy w dobrej wierze. Jeszcze raz prosze- odsuń emocje i sporóbuj odpowiedzieć na pytanie ogólne- to jest fair?
Lepiej wyjasnić- moim zdaniem, wtedy od razu wiadomo z jakim przypadkiem mamy do czynienia- czy chodzi o naganną chęć szkodzenia innym, czy chodzi o jakies inne sprawy. Jesli chodzi o jakies inne sprawy ( tak jak np Poli) - to całkiem w porządku- fakt do zarejestrowania i koniec. W tym przypadku równość nie ma nic do rzeczy- moze tylko tyle, ze faktycznie- o ile ktoś dał się juz poznac, to łatwiej zrozumieć, jak ma gorszy dzień. Nie oznacza to akceptacji dla tego "gorszego dnia".
A tak to już nie wiem, o co może chodzić z tą równością.
Pozdrawiam
P.S.- Jakby co ;) - ja tez jestem "nowa";) ( ciekawe, jak długo będę?)
Nie mam takiego wrażenia, ze nowi uzytkownicy są traktowani inaczej niż starzy :)
Droga agik, miałam sie właśnie wylogować, bo nic mi się nie chce, ale Tobie odpiszę.
Może i dobrze, ale komu ? Nie dostałam ani jednej odpowiedzi na moje pytania. Piszesz o Niej bardzo miło,więc widziałaś Jej wpisy. A tu nagle..."Ja się tam Lucky nie dziwię :)" - skoro tak, to ja już nic nie rozumiem ! Chyba lepiej pójdę spać, zanim mnie poniesie.
Nostra-0 a użyłas tego przyciska?
czytałaś w archiwum, z ajkimi sytuacjami spotkała się Luckystar?
Ile osób logowało się, zeby zwyczajnie nabluzgać?
Ja po prostu napisałam jak ja to rozumiem- nie siedze w głowie Lucky i nie wiem, czym się kierowała- ja odczytałam ten temat jako normalne, wprost nawołanie do wyjasnienia watpliwości...może nietrafnie
I -juz pomijając, czym się kierowała Luckystar- wyjasnienia Poli są jak najbardziej przekonujące.
prosze Cię- weź wprost, tak zakładając dobrą wiarę, dobrą wolę.
Może być jutro też
Piszę to tylko z takiej pozycji obserwatora- przeczytałam bez żadnych emocji, powiedziałam co myslę.
Wierze, ze niemiło natknąc się na taki zarzut- ale chyba lepiej tak ( wprost) niż zastanawiac się nad każdym słowem?
Ja przynajmniej tak myslę
Mnie się wydaje, zę jest dobrze!
Co było niezrozumiałe- zostało wyjaśnione.
Kurcze
zastanawiam się, jak Cię przekonac, ze nic złego się nie stało... :(
I z jednej strony rozumiem Lucky- że zadała takie pytanie i rozumiem Polę, ze czuje się niekomfortowo ( no bo faktycznie niefajnie udowadniać, ze ne jest się wielbłądem)
I teraz z pozycji obserwatora piszę: przeczytałam jedne i drugie wpisy- wyjaśnienia Poli są jak najbardziej ok!!!
Jak dla mnie sprawa wyjasniona.
Natomiast jeśli czujesz, ze to nie fair z mojej strony, ze nie napadłam na Lucky, ze w ogóle śmiała załozyć taki temat- to ja na to nic nie poradzę :(
Podoba mi się jasny sposób, w który Lucky podeszła do "tematu" i podoba mi się sposób, w który Pola odpowiedziała.
Jak dla mnie sprawa załatwiona w dojrzały, cywilizowany sposób- z jednej strony jasne wątpliwości( jasno wyrażone) z drugiej strony- jasna odpowiedź.
Nie widze żadnego ataku.
Bużka Nostra- jak dla mnie jest dobrze- jasno, przejrzyście, zrozumiale.
co jeszcze mogłabym powiedzieć- nie wiem. Nie mam żadnych złych intencji, ani wrogich.
( chyba wpadłam w słowotok...)
agik, nie obwiniam Cię, że nie napadłaś na lucky - tez jestem ostatnia do napadania.Ty nie brałaś udziału w tej dyskusji zajęłaś tylko stanowisko w stosunku do tego, co przeczytałaś.Ja to świetnie rozumiem. Ja też wole sprawę zawsze wyjaśnić spokojnie, niż się kłócić. Mam nadzieję, że także po moich postach to zauważyłaś, jeśli nie, przykro mi.Wierzę w Twoje intencje i akurat nie od Ciebie oczekuję odpowiedzi na zadane pytania. Jednak od kogoś chciałabym je otrzymać.
Nostra, kochana, to wszystko przez to co dzieje się na forum...zobacz, przychodzą jakieś nowe osoby i natychmiast rzucają sie do walki...mieszają, kręcą (nie mam tu na myśli Twojej mamy! Akurat stwierdziłam już jakis czas temu ze Pola to rozsądna i miła osoba :) ale tego co sie pisze na forum to mi sie już nawet nie chce czytać...a Luckystar coś nie pasowało, wiec chciała wyjaśnić sprawę.
Ktoś tu miesza...od pewnego czasu nie ma za bardzo co na forum poczytać...znowu przeczytałam że Piegusowa jest moherem i przeżyłam coś w rodzaju deja vu...sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć!
W takiej atmosferze każdy węszy, każdy patrzy podejrzliwie...
Brrrr....Dziwnie się zrobiło...przynajmniej ja to czuję.
Trzeba sie trzymać i nie dwawć się prowokować...wszystko przemyśleć dwa razy i będzie OK.
O i tyle...pozdrawiam serdecznie...oby do wiosny!!!