Kochani otwieram ze smutkiem ten wątek , bo po raz kolejny padam ofiarą jakis podejrzeń, jak nie o trolling, to teraz o reklamowanie diety Protal.Pod jednym z moich przepisów rozgorzała dyskusja zainicjowana przez Majoliko na temat kryptoreklamy. To,że uwagi widniały pod moim przepisem spowodowało,że pewni użytkownicy WŻ zaczeli sie dopatrywać we mnie z kolei osobę bedacą na usługach ...nie wiem czyich. Jedna z dyskutantek posunęła sie tak daleko,że znów powróciła do sprawy mojej córki na WŻ.Chciałabym do końca wyjasnić te sprawę, więc piszę tę wiadomość.
Co kto ma do powiedzenia ?
Moja i mojej córki przygoda z dieta Protal rozpoczęła sie na początku lutego - chyba 8 . Wczesniej czytałam wiadomości innych protalówek, bo temat mnie zainteresował - sama potrzebuję zrzucic troche kilogramów nabytych przez ostatnie 3 latka i zimy.Zaczął mi siadac kregosłup i lekarz pierwsze co, polecił " wrócić do swojej wagi ". Także córka po 2-ch porodach nabrała nieco tłuszczyku, więc stwierdziłyśmy, że skoro rodzaj diety nam odpowiada, bierzemy się. Szybko się wciągnęłyśmy i kochając gotowac zaczęłysmy tworzyć swoje potrawy z dozwolonych produktów. Ponieważ córka wycofała sie pod wpływem pewnych zdarzeń z forumowania , ja wystawiałam przepisy. Prawie codziennie - to co jadłyśmy, co nam smakowało, co uważałyśmy za godne polecenia. Np sernik robiłysmy aż pięć razy, zanim udało nam sie uzyskać zadawalający efekt. W przepisach krok po kroku opisaywałam i ilustrowałam zdjęciami cały przepis, aby babki, które mają mniej czasu mogły łatwo i szybko przyrządzić sobie dania. Owszem , polecałam czasem zamiast pieprzu zwykłego np cytrynowy, który uwielbiam i który namiętnie stosuję do przykwaszania dań.
Ale skąd się wziął - odnośnie mojej osoby -pomysł o kryptoreklamie jakiś produktów, czy portali, to naprawde nie wiem !
Majoliko napisała,że ma podobno info o jakichs osobach, które logują sie pod kilkunastoma róznymi nickami z jednego IP i prowadzą taką reklamę, tylko dlaczego pewne osoby założyły,że chodzi o mnie, lub o moją córką ?
Powiedzcie mi, czy warto się wychylać, wystawiać nowatorskie przepisy ? Eksperymentować ? Po co, po to, aby znów narażac się na jakieś utajone uwagi, podejrzliwość i upokorzenie ?
Jak napisałam - mam dość i chcę wyjasnienia tej sprawy .
Kochana Polu42!!!
Domyslam sie że jest Ci bardzo przykro z powodu zaistniałej sprawy i nie dziwię sie bo gdyby mnie to spotkał tez czułabym sie rozgoryczona.Nie wiem jak inne protalówki ale ja jestem Ci ogromnie wdzieczna za cudownie pyszne przepisy i te rewelacyjne zdjęcia dzięki którym mozna i szybko i łatwo stworzyć na tej diecie coś pysznego :))
I nigy by mi to na mysl nie przeszło,że coś reklamujesz - wręcz przeciwnie dopingujesz nas jak tylko możesz:))
Jestem Ci wdzięczna,że zaczęłas tą diete i jesteś tu z nami :))
Serdecznie buziaki i głowa do góry
Basia
Pola nie przejmuj się, olej to. Fajnie że wstawiasz przepisy z których możemy korzystać. Najlepiej nie czytaj więcej komentarzy od Majoliko, szkoda że nie da się pod przepisami usuwać niepotrzebnych komentarzy. Olej ją przecież "widzisz" że nas to nie interesuje, że sobie i tak nic nie robimy z głupkowatych komentarzy, w końcu nikt nikogo nie zmusza do tej diety, każdy decyduje sam o sobie. Mnie też by do głowy takie coś nie wpadło że możesz cokolwiek reklamować, no ale są ludzie i ludziska, najważniejsze że chudniemy
, pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz nie przejmuj się bo nie ma czym, to nie istotne co Majoliko myśli o nas, ważne jest to co my o nas myślimy...............a myślimy dobrze.
I trzymaj tak dalej. Nie przejmuj się ... a moze to wraży człek chce siać zamęt w na forum? Przecież nie mozemy ulegać bzdurnemu pisaniu.Osoba ta wykazała się przy tym ogromną nieznajomością podstawowych rzeczy, które brała za swoje atuty. Olewator, oooooooooogromny olewator włącz.
Czasami czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie ,że ludzie nie mają czym się zająć więc robią "dym" o cokolwiek.Czytałam Twoje przepisy z zainteresowaniem bo przymierzałam się do tej diety.Cieszyłam się ,że jest ktoś komu się chce zamieszczać przepisy bo dieta jest dość monotonna i trzeba się nieźle nakombinować żeby taka nie była.Ze zdziwieniem zauważyłam dziś wcześniej wspomnianą dyskusję.No i ręce mi opadły...Nie zabieram głosu w takich dyskusjach bo szkoda mi czasu ale dziś ...boję się ,że kolejna fajna osoba zniknie z WŻ.No i mam prośbę -"olej" te gadki i rób swoje BO WARTO.Albo nie reaguj na zaczepki,choć wiem.że ciężko....Pozdrawiam cieplutko i spokoju życzę.
Warto, Polu, warto!!! Ja uwielbiam Twoje dietowe, precyzyjne przepisy!!! I protal też uwielbiam, bo czuję, że nareszcie moc jest ze mną (to znaczy, że nareszcie zrozumiałam, że dieta to nie dwa tygodnie głodówki i że może jeszcze ze mnie będą ludzie - a przynajmniej 1 trochę lżejszy i zdrowszy człowiek)! I uwielbiam to Twoje powiedzenie, które stało się myślą przewodnią mojej diety!!! .... może kiedyś powiem, że byłam gruba.... Głowa do góry! Nie przejmuj się głupotami. Szkoda czasu. Lepiej poeksperymentuj w kuchni i podziel się z nami nowymi przepisami!
Pola42 pytasz czy warto się wychylac - WARTO!!! Już nie
Wytrzyj oczka i poczytaj ile pozytywnych komentarzy jest pod Twoimi przepisami.Ile dziewczyn jest zadowolonych z Twoich wypowiedzi na forum i zostań z nami.
Dziekuje Wam za słowa otuchy, ale oczekiwałam i nadal oczekuję,że odezwie sie osoba, która zapoczatkowała tę dyskusję. podobno posiada informacje o "kretach " i chciałabym , aby tu, na forum uściśliła te informacje.
* Czy pisząc pod moim przepisem miała na myśli mnie, jako osobe logująca się pod kilkunastoma nickami z jednego IP ?
* Kiedy i gdzie zauwazyła kryptoreklamę - czy dotyczy to przepisów - szczególnie moich, czy też wątków o diecie Protal.
* Czy osoba / osoby / te zainicjowały watki o Protalu i namawiały do jakichś zakupów związanych z dietą ? Ja dołączyłam w połowie wątku 2-giego, więc nie wiem nic na ten temat.
Pisanie ogólnikami jest podobne do plotki - nic nie jest dopowiedziane do końca a to pozwala na spekulacje, czy luźne domysły, na jakie pozwoliła sobie tineczka.Nie podoba mi sieęto i po raz kolejny chcę wyjasnić sprawę.
Ja pierwszych wpisów Majoliko nie odebrałam, jako skierowanych do siebie , gdyż pisała "chcę was przestrzec,że...".Wywnioskowałam,że dała ten wpis, bo akurat na wejściu rzucił się Jej mój przepis z tytułem " Protal ".Dopiero potem sytuacja rozwinęła się w dziwnym kierunku a kropką nad "i" był komentarz tineczki. Wtedy postanowiłam sie skontaktowac z moderatorami, aby wzięli sprawę w swoje ręce.
Nie chcę , aby moja osoba ciągle jak bumerang wracała w tytułach wątków na forum.Dość mam taniej sensacji związanej ze mną i "tajemniczym zniknięciem " mojej córki. Własnie dlatego zmieniłam kiedyś nick, bo wiedziałam ,że ciągle będziemy łaczone na forum,że ciągle będą wyciągane rózne rzeczy związane raz ze mną raz z Nią. Że przy okazji moich grzeszków oberwie Nostra , przy okazji grzeszków Nostry oberwie Pola - tak, jak jest to z inną mamą i córką na tym portalu.
Czekając na jakiekolwiek wyjasnienie sprawy , jeszcze raz proszę niektórych uzytkowników WŻ, trzymajcie trochę swoje detektywistyczne pociągi na wodzy, a jesli chcecie już czegoś się dowiedzieć nie wciągajcie w to osób, które nie mają nic wspólnego z danym przypadkiem.
Tu jeszcze specjalna wiadomość dla tineczki : ktoś niedawno napisał na tym forum,że jestes, jak przyczajona kotka i niedługo pokażesz znowu swoje pazurki. I tak sie stało.Przykro mi, bo wydawało mi się,że wszystkie sprawy między nami zostały wyjaśnione i fajka pokoju wypalona. Powiedz mi kobieto, co wspólnego miała " miłość ,jaką wzbudziła Nostra na WŻ " - jak napisałaś, do tego,że ja udzielam się w wątkach protalowych i zamieszczam przepisy ? Dlatego,że moja córka już nie pisze, nie udziela się, ja jestem podejrzaną osobą ? Napisałam dość jasno : Nostra z powodu zdarzeń, jakie tu zaszły nie chce się udzielać na forum i nie będzie tego robić. Chciała zlikwidować swoje konto, ale przetłumaczyłam jej,że może jeszcze kiedyś zmieni zdanie, więc szkoda. Niejedna osoba odeszła tak czy inaczej z WŻ , więc co jest takiego dziwnego ciągle dla Ciebie,że młoda dziewczyna o " artystycznej duszy "/ słowa lajana / nie chce być tam, gdzie się źle poczuła. Po co to robisz, jakich sensacji szukasz ? Zastanów się i pomyśl .
Pola kochana , nie denerwuj sie ! od razu mi sie nie chcialo wierzyc w ta reklame ,dlatego zapytalam Ciebie.a figurke masz super,nie jedna kobieta moze Ci pozazdroscic.
Nie gniewaj sie na Tineczke ,ona jest dobra dusza :) ale wybuchowa ,najpierw napisze a potem pomysli
, wstawiaj swoje przepisy bo wygladaja bardzo smakowicie ! na pewno nie raz skorzystam z nich po ciazy.Pozdrawiam i buziaki.
Moje zdjęcie na profilu jest sprzed 2 lub 3lat. Od tamtej pory trochę zbabiałam i niestety trzeba teraz cierpieć.
Kochana Mamo Rozyczki, bardzo dziekuje, ze mnie "obronilas", nizej wytlumaczylam co bylo powodem mojego postu.
Mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze i bebisek rosnie zdrowo!!!
Usciski tineczka
Witaj Pola!
Niestety nie zrozumialas mnie dokladnie. Ja napisalam, ze ta dyskusja pod przepisem powinna przeniesc sie na forum.
Tutaj mozna o wszystkim porozmawiac.
Napislam rowniez o podejrzewaniu ludzi i adresach IP. Wielka krzywde robia takie insynuacje! Ja na przyklad teraz pisze z innego numeru IP, bo mieszkam u syna ( narazie ), jak jestem u corki, to jeszcze inny bedzie adres IP.
Byla juz taka dyskusja o adresach i wielolicowych uczestnikach na forum i nawet podejrzeniu o trolowanie.
To, co podalam pod przepisem o Nostra, bylo przyslane do mnie slowo w slowo na mail, po moim zapytaniu na forum: "gdzie jest Nostra" i ze za Nia tesknie! Nienawidze takich zachowan!!! Jak mam jakis zarzut/ podejrzenie do kogos ,o cos, to pisze otwarcie na forum. Nie bawie sie w plotki i intrygi na GG, albo Czacie, ani nie wysylam obrazliwych maili do nikogo !!!!
Dlatego nie wytlumaczylam wszystkiego pod przepisem i moim zamiarem bylo przeniesienie dyskusji na forum.
Ja nie mam pojecia dlaczego Nostra odeszla z WZ, bardzo ja polubilam i mnie jej tu brak!
Kochana Polu, naprawde nie chcialam Ci dokuczyc w zaden sposob!!!!
Chcialam tylko moc stanac w Twojej obronie i nic innego!!!
Mama Rozyczki jako jedyna zrozumiala mnie:)
Pola przyjmij, prosze przeprosiny , bo mialam inna intencje, niz wyszlo.
Serdecznoasci tineczka
No i właśnie sęk w tym, że nie doczekasz się tutaj dyskusji tej osoby. Jej zależało tylko żeby wzbudzić zamęt, namieszać a na większym forum nie ma już nic do powiedzenia. Dlatego olej ją, nie przejmuj się i rób dalej "swoje":) Tym bardziej, że tylu osobom to odpowiada. Pozdrowionka
Kochana Pola42 !!! Nic się nie przejmuj.Masz wspaniałe przepisy i wiele osób,i ja również jesteśmy wdzięczni za staranność i trud który Ty i Twoja córka wkładacie w przekazanie swojej wiedzy i doświadczeń.Dzięki temu sama unikam bolesnych doświadczeń,bo Ty podajesz już wszystko dopracowane i gotowe.Dla mnie jest to bezcenne i doceniam Twoją bezinteresowną pracę i fatygę! A co do komentarzy to tak jak w każdej społeczności trafiają się tacy "dziwni" ludzie i nie ma się co przejmować.Głowa do góry
.POzdrawiam kasia
Pola- tak mi się jakoś przykro zrobiło
I nie dziwię Ci się, ze twój entuzjazm "klapnie"
I szkoda, ze Nostra juz nie chce pisac... tyle dobrego wnosiła. Entuzjazmu własnie, dobrego powera, temperamentu, dobrej energii...taki pozytywny wiatr...
Szkoda, szkoda...
Szkoda, zę taki dobry, zaraźliwy wręcz dobrem i pozytywami zapał tak łatwo zgasić...
Szkoda
Pola,PROSZE- nie zrażaj się.
Popatrz na tych ludzi, dla których Twoje wpisy są ważne. Dla których Ty jesteś ważna. I dla których Nostra jest ważna.
Malkontent zawsze się znajdzie. Wszędzie..
Prosze, pochyl się ze wspólczuciem nad człowiekiem, dla którego całym celem zycia jest kopanie, gnojenie i dosrywanie.
I badź- jesli możesz.
Choćbysmy się zesrali i tak nie dogodzimy wszystkim na świecie, a nawet "tylko" na wielkim zarciu.
Wierzę, ze Ci bardzo przykro. I mnie tez jest przykro.
I już nie wiem, co mogłabym powiedzieć więcej.
Na pewno się wyjasni.
I tez mi entuzjazm klapł :(
Agik, słonko, ja nie mam zamiaru - póki co - odchodzić .
Ty jesteś tak mądra,wytłumacz mi, co jest nie tak ze mną,że ciągle mam takie kłopoty ? Że ciągle jestem na cenzurowanym, pod bacznym okiem osób, które kiedy chcą wywlekaja moje sprawy? Ja tylko wstawiałam przepisy ,pisałam w wątku jak nam idzie odchudzanie , podnosiłam inne babeczki na duchu.Boziu...staram się już mniej pisać na forum, chyba,że coś mnie bardzo poruszy.Nie wiem..nie mam pojęcia. Leżałam teraz w wannie i rozmyślałam, dlaczego ?
Najlepiej byłoby machnąć ręką - tak zrobiłam za pierwszym razem - pamiętasz ? Ale teraz to juz nie jest zabawne ! W mojej sprawie wyciaga sie nagle z kapelusza Nostrę - rozumiesz teraz, dlaczego chciałam zmienic nick , aby nas nie łączono ?
Znów się głupio bedę wyzewnętrzniać, więc może lepiej pójdę spać, bo jeszcze coś palnę, czego ...dzisiaj będę żałować :(
Witaj Polu,nie tłumacz sie robisz dużo dobrego,ja korzystam z Twoich przepisow i jestem bardzo zadowolona.Pamietaj,że podlość ludzka nie ma granic, takich ludzi najlepiej olać a najwyżej pomodlić się dla nich o zdrowie bo o rozum zapożno.Wiem coś na ten temat.Pisz dalej CZEKAMY.
Polu droga, podpinam się pod Twoją odpowiedzią do Agik, bo przyszła mi na myśl taka refleksja...widzisz, ludzie Cię lubią, uwielbiają wręcz...tak samo jak uwielbiali Nostrę.
Komuś nie pasuje, ze jesteś osobą lubianą, że jesteś popularna...ktoś Ci zazdrości i pragnie Cię skompromitować - takie jest moje zdanie.
Proszę Cię, nie przejmuj się.
Nostrę udało się komuś stąd wykurzyć
nie pasowało, że rymuje, że dużo się udziela...trzeba było namieszać i już po Nostrze.
Ojjj, jak mnie to wkurza!
Polu, jesteś potrzebna tym kobitkom, które są zaangażowane w dietę, jesteś potrzeban innym na forum, bo zawsze służysz mądrym słowem, radą - myśle, że te teksty powyżej w bardzo jasny sposób pokazują, że większość osób na tym forum ufa Ci, lubi Cię i szanuje i nie ma zamiaru podejrzewać Cię o jakieś przekręty. Wszyscy widza, że to zwykłe kłamstwa!
Nie przejmuj się takimi głupstwami, nie warto!
Pola- wczoraj mnie tak ukłuło, ze takie cos miało miejsce i tak bardziej z serca napisałam.
Dziś zajrzałam sobie do Twoich przepisów, żeby chociaz tak mniej- więcej wiedziec o co chodzi.
Czy moge powiedzieć, co zobaczyłam?
Powiem ;)
Nie chcę wymyślac powodów, dla których użytkowniczka napisała tak a nie inaczej. Bo ich po prostu nie znam. Dlatego szukam takiego ogólniejszego wyjaśnienia. Dziewczyna napisała, ze ostatnio schudła (inną dietą) 10 kilo. Moim zdaniem to wyczyn. Zrobiła to inaczej i myslę, ze to taka gorliwośc neofity- wykrzyczeć całemu swiatu, zę się ma skuteczną metodę. że ma się monopol na prawdę.
A tu nagle rozkwita, wytryskuje wręcz jak gejzer inna prawda i inna racja.
Zauważyłaś, jak ( choćby na tym forum, ale nie tylko) ludzie bronią swojego przekonania o posiadaniu absolutnej racji??? Jakby to była najważniejsza sprawa na swiecie- posiadać absolutną rację. Ostatnio spadłąm z krzesła i wytarzałam się pod biurkiem, jak przeczytałam , zę powodem do obrażenia się jest zakwestionowanie nazwy części zwierzecia!!!!
Widocznie Modowie usunęli czesć komentarzy, bo nie dopatrzyam się innych podejrzeń, więc się do nich nie odniosę.
Tylko znowu ogólnie- jesteś taka wyrazista, charyzmatyczna, energiczna- bardzo się wyróżniasz. Moze to taka cheć sprowadzenia Cię do szeregu? Moze taka próba z Tobą czy jesteś taka naprawdę, czy tylko taka się wydajesz? Taka próba odbrązowienia?
Nie chciałam tego pisać, ale moze to też faktycznie taka zawiść. Taka polska, nasza- zawiść o wszystko- o bardziej udane dzieci, o przystojniejszego męża, o popularność... a nie chciałam tego pisać, bo nie chcę w to wierzyć... i nie chcę tak widzieć świata.
I jeszcze jedno ogólne przemyślenie- zauważ z jakich ludzi składa się społeczność WŹ- są to ludzie, którzy kochają gotować, zaskakiwac gości. Prawie każdy ma jakiś przepis, który powala na kolana bliskich. Przychodzą tu z zamiarem bycia "ekspertem"- najpierw z radością, ze oto ogłaszają swiatu swoją tajemnice i swoje osiągnięcia... a potem się okazuje, ze są oceniani przez innych "ekspertów".
I na koniec ( z góry przepraszam, ze tak wprost)
Nie za bardzo się przejmujesz? Nie odbierasz tego wszystkiego zbyt osobiście? zbyt do srodka?
Warto to? z powodu pisania w necie? Przeciez prawdziwe życie toczy się gdzie indziej.
A już pomijając wszystko- chciałabym Cię przekonać, zebys widziałą, ze masz aż pól szklanki- żebyś zwracała uwagę na tych ludzi, dla których jesteś ważna, którzy Cie szanują. A nie na tych nielicznych, którzy mają potrzebę dokopania Ci, dyskutowania z Tobą.
Wierzę, jak frustrujące jest udowadnianie, zę nie jest się wielbładem. Ty wiesz, zę nim nie jesteś. Jak ktoś uważa inaczej- to niech udowodni- a nie sieje insynuacje.
( chyba zaraz przekroczę czas edycji)
Dokończę
Przyszła mi jeszcze do głowy próba obrony przed takimi "kretami"
Napisać wprost- wyjaśnij mi o co chodzi... Widze, ze tak zrobiłaś- probowałaś pociągnąc za jezyk.
Pola popatrz jaki efetk osiagnęla użytkowniczka- popatrz jaką sobie i swojemu wizerunkowi zrobiła krzywdę
-teraz pól forum ją ocenia, wymyśla powody itd.A ona najwyraźniej nie ma nic do powiedzenia, oprócz wykrzyczenia swojej frustracji, coś najwyrażniej jej nie pasuje, ale "osochozi"- albo nie wie, albo zwyczajnie zmieniła zdanie a teraz jej łyso sie przyznać.
Alem utoczyła z siebie madrości![]()
Pozdrawiam serdecznie Ciebie, twojego meza Jarka, Nostrę i jej meża ( nie doczytałam imienia) Jerusia i Jagódkę.
Nie daj się, Pola
Nie daj sie zciągnąć na siłe do szeregu, tylko dlatego, ze komuś się nie podoba Twoja aktywność i Twoje pozytywne zakręcenie.
Nie przejmuj się, nie warto. Za każdym razem zwracaj się do moderatorów - aby usunęłi takie dyskusje i przenosili je na forum, bo tu jest ich miejsce
Protalowiczką nie jestem - i pewnie nie będę, nie potrafiłabym wyrzec się owoców i warzyw (choć te to tylko na kilka dni). A moze nie mam aż takiej motywacji? Nie ważne.
Ale Twoje przepisy są super. Chce Ci się kombinować, masz wyobraźnię, a to pomaga innym, którzy nie zawsze sobie z tym radzą. Ja sama wykorzystam niektóre przepisy - nie dlatego, że dieta, ale dlatego że są fajne. Może coś pozmieniam - ale liczy się pomysł.
Także wymyślaj dalej, przystosowuj przepisy z normalnej diety do protalu - jak nie sama to ktoś skorzysta. Przecież tak naprawdę robisz to dla siebie -a to, że inni mogą skorzystać to jest tylko uprzejmość z Twojej strony. Nie ma obowiązku korzystania.
Pola martwisz się opinią jednej osoby zupenie nie potrzebnie. Jeśli nie ma co robic, tylko sprawdzac IP, to już jej problem. Może zazdrości Ci pomysłów albo próbuje rozreklamowac swoje przepisy. Nie masz się czym przejmowac. Mnóstwo osób jest po Twojej stronie i z tego co się orientuję nikt nie popiera stanowiska "łowcy kryptoreklam". Trzymaj się cieplutko i nie daj się przegadac. Pozdrowienia
Droga Polu mam takie samo zdanie jak poprzedniczka,to ewidentna zazdrośc że jesteś tak pomysłowa i mądra i potrafisz stworzyc tak wspaniałe przepisy i tak obrazowo nam przekazac.Nie jestem jeszcze na tej diecie ale poważnie się przymierzam i bardzo dokładnie śledzę Twoje cudowne przepisy.Tylko nie likwiduj konta bo bym musiała wszystkie sobie wydrukowac.Serdecznie pozdrawiam!!!
Kochana Polu bardzo Cię proszę w imieniu własnym i nie tylko o przepyszne przepisy, bez nich byłoby trudniej.Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i mam nadzieję że nasze opinie są dla Ciebie bardziej miarodajne niż "przemądre spostrzeżenia"Majoliko /ją też pozdrawiam ale zdecydowanie mniej serdecznie/
To jest poprostu chore! O diecie protal bylo glosno na dlugo przed Pola nawet przed "mama nostry" wiec o jakiej kryptoreklamie jest mowa?Przepisow?Ja tez gdzies w watkach pisalam o slodziku z lidla o occie ryzowym...Czy to znaczy,ze pracuje dla tych firm? Polu slonko olej to,nie warto nerwow szarpac! Robisz wspaniala robote i tego sie trzymaj.Ja tez wymyslam dania i nawet smaczne ale w zyciu by mi sie nie chcialo a nawet bym nie potrafila zilustrowac ich tak jak TY.Dlatego jestem pelna podziwu dla Ciebie...Pozdrawiam i Nostre tez...Brakuje mi jej rymowanek...Zawsze na dobry poczatek dnia mnie rozweselaly
Jeszcze raz dziekuję za wszystkie miłe słowa :)
Ale nie wydaje mi się, aby słowa Majoliko wynikała z zazdrości, czy innych niskich powodów. Owszem, dyskutowałyśmy na temat diety, ale to sprawa poboczna i jakoś doszło między nami do ugody.Majoliko zupełnie spokojnie napisała swoje ostrzeżenie , abyśmy uważały, bo ona wie ,że są takie osoby.Ostrzeżenie odnosiło się także do mnie i myślę,że powaznie chciała nas przed czymś ostrzec. Być moż wybrała do tego celu złą drogę ? Dlatego nie oceniam Majoliko i Jej intencji źle, nie wierzę, aby chciała świadomie spowodować zadymę.Dopiero później, w trakcie żywiołowej dyskusji, kiedy dołaczyli się inni WŻ-towicze ,zaczęły padać jakieś insynuacje i sytuacja nabrała dla mnie niemiłego obrotu.
Co mogę napisać na koniec ? Nie mam zamiaru odchodzić, mam zamiar nadal ciągnąć dietę aż do wymarzonego efektu / blisko, coraz bliżej.../ .Może jeszcze uda się wyjasnić coś w tej sprawie, zobaczymy. Pozdrawiam Was wszystkich i jeszcze raz dziękuję :)
Sorry Polu ale dla mnie komentarze tej dziewczyny brzmia jak akwizytora Herbalaifu czy jakos tak
I tak trzymaj, bo niestety gdybyś przestała wklejać przepisy to ukarałabyś nas , osoby które z Tobą odchudzają się a Twoje przepisy sa fantastyczne. Nie muszę wymyślać co zjem tylko wracam z pracy i wiem już co zrobię na obiad. Przecież dzięki Tobie dalej trwamy w tej diecie bo jest urozmaicona a nawet pyszna. Jest mi przykro, że takie sytuacje zdarzają się na WŻ i wiele wartościowych osób już nie pisze ale to jest nasza polska mentalność - bardzo nie lubimy jak ktoś odnosi sukces. Mam nadzieję, że założysz pancerz i staniesz się odporna na ludzką zawiść. Serdecznie pozdrawiam
Pola nie martw się , jesteś mądrą babą i bardzo Cię lubię!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrwaiam.
Polu piszę dopiero dziś choc wczoraj wszystko obserwowałam , wiem jedno nie powinnaś się tym przejmować , może ona poprostu zazdrości Ci , ze potrafisz wymyślać nowe przepisy za które my jestesmy wdzięczni , cieszmy się tym co do tej pory osiągneliśmy a szczególnie Ty , bo my się odchudzamy a TY mimo , że się odchudzasz razem z nami to jeszcze chce Ci się nie dość , ze wymyślać nowe przepisy , to jeszcze dzielić się z nami nimi -wstawiać zdjęcia itd ja napisze tyle WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przestań się przejmować głupimi komentarzami!! Tworzysz bardzo ciekawe dania i to jest najważniejsze! A niech tam sobie piszą , ważne że większość ocenia Twoje przepisy pozytywnie, zgłoś do moderatorów i usuną albo przeniosą na forum, nie strsuj się tym, mało problemów mamy na codzień?? Pozdrawiam danka
Droga Polu, pozwolisz, ze i ja dolacze swoje 3 grosze. Nie przejmuj sie tym co ktos powiedzial, bo zawsze sie znajdzie jakis "ktos".
Pamietasz nie tak dawno to wlasnie ja napadlam na Ciebie, bo pewnie nie obserwowalam forum na biezaco, bo nie wiedzialam skad sie nagle "wzielas":)) Ale zrobilam to otwarcie i obie wyjasnilysmy sobie sprawe. Takie potyczki moge tolerowac. Natomiast jesli ktos Cie napada nie podajac zadnych argumentow, to olej to spokojnie i rob dalej co robisz.
Ja osobiscie nie jestem zwolenniczka diety Protal, a moze powinnam ;) Ale jest duzo ludzi, ktorzy te diete stosuja i korzystaja z Twoich przepisow i tego sie trzymaj. Robisz to czego nie zrobil nikt wczesniej, tworzysz te potrawy najpierw w kuchni, udoskonalasz i gotowe podajesz ludziom. To naprawde piekna praca i nie przejmuj sie, ze ktos wysuwa jakies insynuacje, a nie potrafi ich poprzec argumentami, chocby w postaci "bo ja tak to odbieram". Tacy ludzie zawsze beda, i jak widzisz do tej pory ta osoba sie nie odezwala. O czym to swiadczy? o tchorzostwie. A czy warto przejmowac sie tchorzem, sama sobie odpowiedz.
Ja ze swej strony mam nadzieje, ze nie zaprzestaniesz swojej aktywnosci tak na forum jak i w przepisach. Pozdrawiam serdecznie - lucky.
Całkowicie,ależ całkowcie zgadzam się z agik !!Pola robisz kawał dobrej roboty i za to dzięki serdeczne,a cała ta sprawa. .dla mnie niesmaczna.Tak sobie myślę że niektóre tematy,komentarze chore,najzdrowiej by było pominąć milczeniem. .Pozdrawiam serdecznie
Nie odzywałam się wcześniej - gdyby moderatorzy wkraczali do akcji przy pierwszej wiadomości na kontrowersyjny temat, nie byłoby to normalne forum tylko dziwny twór wiecznie na cenzurowanym.
Nie widzę powodu, aby podejrzenia Majoliki uznać za wystarczające. Jak już napisałam w dwóch miejscach, w których toczy się dyskusja na wskazany temat, Wielkie Żarcie jest portalem służącym przede wszystkim wymianie wiedzy, jest miejscem udzielania pomocy innym we wszystkich możliwych dziedzinach, na których znają się nasi użytkownicy chętni do dzielenia się swymi doświadczeniami.
Nie jest w tym momencie ważne, czy jestem zwolenniczką diety protal - mam do niej dość obojętny stosunek. Nie muszę, więc na razie nie stosuję żadnej diety, która ma doprowadzić do utraty wagi, ale wydaje mi się, że należy honorować zdanie tych, którzy różnego rodzaju diety stosują z powodzeniem, a przy okazji z głową, aby nie doprowadzić do wyniszczenia organizmu czy efektu jojo.
Jeżeli więc podejrzenia Majoliki są niesłuszne, proszę zapomnijcie o niesławnych komentarzach i dalej swobodnie dysktujcie i zamieszczajcie własne opracowane przepisy.
pozdrawiam i jak już gdzieś na forum pisałam
głowy do góry
Ale proszę nie dyskutujcie na jakikolwiek temat na komentarzach. Od tego jest forum. Komentarze nie dotyczące merytorycznie przepisu będą nadal przeze mnie usuwane bez ostrzeżenia. To nie cenzura tylko dbanie o porządek. A do takich działań zobligowano mnie...ładnych parę lat temu. ;)
Bahus