Coś mi sie zrobiło na forum - jak czytam wątki - klikając na pierwszą osobę w oknie dialogu wyswietlaja się wszystkie wypowiedzi. Jak kliknę na osobę dalej - nadal jest wszystko, może sie trochę przesuwa, ale z racji, że się nie mogę przystosować to i tak zaczynam czytanie od góry.
Wydawało m isię, że kiedyś było do wybory - albo każda wypowiedź pojawiała się osobno, albo można było wyświetlić cały wątek ze wszystkimi odpowiedziami. Ale teraz nie ma nic - tzn w jednym oknie są osoby, w drugim wszystkie wypowiedzi
Czy to wszystkim tak się stało? Czy tylko ja kliknęłam na coś i teraz nie mogę odnaleźć drogi powrotnej?
Tak ma być. Dzięki temu forum zacznie działać dużo szybciej, ale niestety nie będzie możliwości wyboru pomiędzy pojedynczą wiadomością a wszystkimi. Po prawej zawsze jest lista wszystkich wiadomości, a klikanie na drzewku przesuwa listę tak, aby wybrana wiadomość była widoczna.
Łeeee. Nie podoba mi się to...Ale nie ma innego wyjścia jak się przyzwyczaić. No i zaakceptować...
Masz rację. Też uważam że jest lepiej:)
Mnie tez sie nie podoba, bo się gubię. Dostaje oczopląsu i nie kumam, na która wiadomość udzielam odpowiedzi. Ale trudno sie mówi...:(
przepraszam , ale to jest beznadziejne :(( jak już ma zostać to lepiej zlikwidować boczną tabelkę , miesza mi sie wszystko plissssssss
No własnie o tym pisałam. oczopląs.:(
Mi się nie podoba to drzewo. Jakos grafika sie zmieniła chyba.
Oto przykład, jak jeden post działa na podświadomość całej grupy ludzi. Drzewo było i jest takie samo, podobnie jak grafika. Zniknęła jedynie możliwośc wyboru wyświetlenia pojedynczej wiadomości, aby forum nie wczytywało się w nieskończoność.
Cała reszta dziwów jest wyłącznie wytworem Waszej wyobraźni albo niewłaściwych ustawień przeglądarki (choć w tym miejscu chcę zaznaczyć, że jak najbardziej wskazane jest meldowanie wszelkich zauważonych błędów, bo bez tego nie będziemy wiedzieli co jest nie tak).
Korzystanie z wyświetlenia całej listy na raz nie jest skomplikowane. Wydaje mi się, że wyraźnie widać, komu się odpowiada.
Pytanie czy zależy Wam na usprawnianiu działania Wielkiego Żarcia, rozwijaniu się naszej strony pod względem technicznym, graficznym oraz merytorycznym. Mam nadzieję, że tak. Nowe ciekawe opcje również się pojawią, będziemy się starać zadowolić każdego Żarłoka choć w malutkim stopniu, poświęcając stronie tyle czasu, ile tylko zdołamy wygospodarować.
Wydaje mi sie że w pionowej kolumnie gdzie jest drzewo było tło zielone a teraz jest białe. To mialam na myśli.
Nie, no drzewo jest chyba jakie było, chodzi o orientację w prawej kolumnie. Ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia.:)
Jestem .. Za !!! Podoba mi sie baaaaaaaaaaaaardzo ! Dziekuje !!
Jak to nic sie nie zmieniło. Przecież prawe okno zamiast pokazywać jedną wypowiedź pokazuje wszystkie - co z tego, że ta czytana podnosi się do góry, skoro nie zawsze. Czasami nie jest na samej górze -widać poprzednia wypowiedź. Niemiłosiernie bolą oczy od szukania tej właściwej. I do końca nie wiem co przeczytałąm a co nie - bo oczami dojeżdżam juz na sam dół. A potem jadąc po osobach jeszcze raz czytam to samo.
Ale czy nie można zostawić do wyboru? To mnie tutaj urzekło na forum - że jest inne niż wszystkie, że czytając wypowiedź pani x mam tylko ją przed oczami. Forum wcześniej było jedyne w swoim rodzaju - teraz będzie tak jak wszystkie, jak ze standardowych mechanizmów tworzenia forów - no może różnić się będzie kolorem - bo tam dominuje szaro- bury.
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> Jak to nic sie nie zmieniło. Przecież prawe okno zamiast pokazywać jedną
> wypowiedź pokazuje wszystkie - co z tego, że ta czytana podnosi się do
> góry, skoro nie zawsze. Czasami nie jest na samej górze
> -widać poprzednia wypowiedź. Niemiłosiernie bolą oczy od szukania tej
> właściwej. I do końca nie wiem co przeczytałąm a co nie - bo oczami dojeżdżam
> juz na sam dół. A potem jadąc po osobach jeszcze raz czytam to samo.Ale
> czy nie można zostawić do wyboru? To mnie tutaj urzekło na forum - że jest
> inne niż wszystkie, że czytając wypowiedź pani x mam tylko ją przed oczami.
> Forum wcześniej było jedyne w swoim rodzaju - teraz będzie tak jak wszystkie,
> jak ze standardowych mechanizmów tworzenia forów - no może
> różnić się będzie kolorem - bo tam dominuje szaro- bury.
Nic dodać nic ujać. Teraz jest beznadziejnie . Wolałam jak forum czasami muliło ale było inaczej niz wszedzie .
Ja juz dawno zawsze dawałam by było widac wszystkie widomości więc to mi nie przeszkadza.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
Pytanie czy zależy Wam na usprawnianiu
> działania Wielkiego Żarcia, rozwijaniu się naszej strony pod względem
> technicznym, graficznym oraz merytorycznym. Mam nadzieję, że tak. Nowe ciekawe
> opcje również się pojawią, będziemy się starać zadowolić każdego
> Żarłoka
bardzo się z tego faktu cieszę , ale to "udogodnienie" jest niewypałem , ale to jest tylko moje maleńkie zdanie .
Gdyby strona nie była podzielona , to by było ok , po plewej stronie użytkownik i obok jego wypowiedź , bez tabelek , może da sie to zrobić?
Szczerze mówiąc nie podoba mi się. Przy dłuższych wypowiedziach to jeszcze udaje mi się zatrzymać wzrok na słowach danej osoby, ale przy takich krótkich, jednozdaniowych to bardzo mnie rozprasza ilość pozostałego tekstu.
Lubię Wielkie Żarcie.
Szanuję Waszą chęć zmian i wiele z nich mnie cieszy.
Ta jedna akurat nie. Jeśli jest szansa na powrót do wyświetlania pojedynczej wiadomości, to o nią proszę...
Jeśli to już nieodwracalne, trudno...
Dopiero włączyłam kompa i trochę zgłupiałam-czy tabele mają być obok siebie czy jedna pod drugą?? Bo u mnie są jedna pod drugą a przed południem jeszcze wszystko było po staremu
Wydaje mi się,że teraz łatwiej jest się podpiąć pod wypowiedź osoby,której chcemy odpowiedzieć.
Wcześniej było tak, że jak się kliknęło na nicka to w prawej stronie tabeli pokazywała się jego wypowiedź ale w czarnej ramce, było to wyróżnione. Od razu się rzucało w oczy co jest dopisane. Teraz tak nie jest i jest to trochę niewygodne. Ale mam nadzieję, że się przyzwyczaję.
nie dam rady czytac teraz forum , sory , ale wysiadaja mi oczka :(( i bedę korzystac tylko z czata i przepisów ( niestety) ja się nie przestawię ... chyba