Kochani jestem na studiach o specjalności Rachunkowość i Finanse Przedsiębiorstwa, potrzebuję temat w którym będę mogła wykorzystać "elementy matematyki finansowej w zarządzaniu firmą" , mam dostęp do wszelkich danych z Gminnej Spółki Wodnej, czy ktoś z was mógłby mi pomóc i wymyślić jakiś temat, wszyscy w grupie mają Analize finansową przedsiębiorstwa, no nie dam tego samego bo to juz jest nudne, to jest praca licencjacka więc nie ma być skomplikowany, może coś ze statystyką. Mam pustkę w głowie, i maleńko czasu od dziś do jutra niestety, jeśłi ktoś ma jakiś pomysł albo wie gdzie szukać to pomóżcie :)proszę:)
Wybacz za cynizm - jakby rachunkowość była ciekawa... Choć wiem, że potrafi być to dla większości niestety jest nudna. Ja Ci nie pomoge, co najwyżej coś z rehabilitacji,ale to nie na temat. Nie myśl tak intensywnie, bo nic nie przyjdzie Ci do głowy. Powodzenia w znalezieniu tematu i pisaniu pracy. Tak na marginesie to może jest coś co Cię bardziej ciekawi w tej dziedzinie i gdzie miałabyś mozliwość przeprowadzenia badań. Z doświadczenia wiem, że wymyslenie samego tematu to najmniejszy problem, bo jesli sie okaże, że nie masz do niego materiałów albo zupełnie Ci "nie leży" to im bliżej obrony tym trudniej. Na sugestie promotora jak mniemam już za późno...?
Wiesz co, tak na gorąco przyszło mi do glowy, z tego tematu, jakaś forma zastosowania teorii procentu w finansach przedsiebiorstwa, w powiązaniu z zaciąganymi przez tę firmę kredytami na prowadzenie działalności. Jako uzupełniacz ;) trochę o dźwigni finansowej.
Pomyślałam jeszcze o ciągach kapitałów, ale jeśli to spółka gminna,..
Zaś powiązanie matematyki finansowej ze statystyką może być stosunkowo trudne, ze względu na małą ilość czasu : wybranie metody badawczej, próby ilościowej, o przedmiocie badania nie wspomnąc.
Nie wiem czy o to chodzi,krótki czas do wyszukania,bo mam gdzieś pytania w głębinach schowane, podam Tobie główne tematy,lub też niektóre mogą stanowić podpunkty,rozdziały więc może coś się przyda,możesz też połączyć kilka tematów :
Istota analizy finansowej na przykładzie....
Ocena(Diagnoza) kondycji finansowej na podstawie sprawozdań
Znaczenie analizy finansowej dla rozwoju przedsiębiorstw
Kształtowanie i finansowanie rozwoju firmy
Analiza płynności finansowej
Analiza statystyczna przedsiębiorstwa
Ocena kondycji finanoswej przedsiębiorstwa i przewidywanie bankructwa w oparciu o analizę finansową
-sprawozdania,metody i testy statystyczne,analiza decyzji inwestycyjnych,spłaty długów itd.....
ulla bardzo ci dziękuję:) podszedł mi temacik :Kształtowanie i finansowanie rozwoju firmy (od siebie dodam"... na przykładzie GSW w latach ...." mogłoby być??, gdybyś mi mogła coś podrzucić co by się jeszcze przydało byłabym wdzięczna:), temat mamy dać tak narazie , ale ja wolę mieć wsio ok.
nie ma za co; w tym temacie jeszcze zgubiłam wyraz,powinno brzmieć"Kształtowanie i finansowanie programu rozwoju firmy na przykładzie GSW w latach..." W tytule nie może być skrótów, rozwiń nazwę firmy. Najpierw pomyśl,o czym byś tu pisała i czy będziesz miała dane na ten temat. Jak coś jeszcze znajdę,to podrzucę.
Może coś takiego : Identyfikacja i analiza czynników wpływających na ocenę kondycji finansowej.
Wpływ inwestycji na ocenę kondycji finansowej.
Finansowanie poprzez leasing na przykładzie przedsiębiorstwa ...
Kredyty bankowy, jako źródło finansowania potrzeb przedsiębiorstwa ...
Witam, ja też chciałabym się poradzić bo może macie jakieś pomysły na temat pracy inżynierskiej o jajkach myślałam o różnych odmianach jaj albo czy można w diecie czymś je zastąpić jak ktoś ma alergie ale może macie jakieś inne pomysły ?
A może tak:
Program rozwoju finansowego firmy (tutaj nazwa lub nie) w oparciu o analizę trendów rynkowych mających wpływ na restrukturyzację wzrostu aktywów powiązanych ze wzrostem koniunktury i wydolności finansowej. Możesz tu ująć aspekty wzrostu motywacyjnego, związanego z dotacjami Unijnymi i transformacjami na płaszczyźnie zmian ustrojowych.
Cześć,
Potrzebuję materiałów do mojego projektu w pracy licencjackiej. Studiuje Biznes elektroniczny. W pracy musiałem zaprojektować stronę dla firmy x to był wymóg.
Potrzebuję książek, gdzie udowodnie kod HTML, CSS + PHP zapsany w kodzie źródłowym strony.
Potrzebuję książek odnośnie serwerów FTP.