Do wszystkich korzystających z moich przepisów,bardzo proszę o kopiowanie moich przepisów ponieważ do środy ukryję swoje przepisy już na dobre.Nie mogę już wytrzymać nerwowo,dzięki niejakiej Paoli_r dlatego postanowiłam tak a nie inaczej.Kilka osób się jeszcze ucieszy razem z nią ja znikam:)
Skoro moje przepisy oceniane są jako babry,lepiej ich nie wstawiać i nie udostępniać.
Dziękuję wszystkim mi życzliwym osobom za miłe komentarze i do widzenia.
OOOO!!!
Mała księzniczka znów fochem o scianę???
TO JEST NIE FAIR!!!
Czemu wywołujesz Paolę, która wstawiła niewinne komentarze? Przeczytałam wszystkie komentarze Paoli- nie ma w nic nic zaczepnego.
Nie sledze Twoich przepisów, ani komentarzy do nich. Teraz przeczytałam. Uważam, ze to są NORMALNE komentarze- takie w duchu dyskusji- kazdy ma do niej prawo. A już szczególnie, jesli wie, co jest na rzeczy.
Inna sprawa, jesli uważasz, zę naleza Ci się hołdy za udostępnienie przepisu... wtedy rozumiem- mamy po prostu do czynienia z obrazą majestatu.
W sumie to miło, ze mimo obrażonego majestatu wyrażasz zgode na kopiowanie...
Rób jak chcesz RÓżyczko, ale dorośli ludzie tak nie postępują.
Jeśli się obrażasz o to, zę nie jesteś jedyną gwiazdą w rzeszy 12 tys osób- to cóż- Twój wyór, Twoje prawo, ale JA oceniam to jako śmieszne i niedojrzałe ( do czego też oczywiście masz pełne prawo)
Pozrawiam serdecznie i zycze jasnego czoła, sa sprawy warte uwagi i sa sprawy zupełnie jej niewarte.
zgadzam sie z Agik niestety to dosyc nie powazne podejscie, chyba ze lubisz niebieska rozyczko jak ktos prosi , pewnie sie tacy znajda, ale ja do nich nie naleze, nie raz stawałam juz w obronie przepisow bo ktos je brzydko skomentował, ale zazwyczaj reakcja autor była przeciwna do Twojej DOJRZAŁA pozdrawiam
Różyczko rób jak chcesz,ale nie mysl ze kazdy przepis wstawiony przez Ciebie bedzie przyjmowany tylko z wielka pompa...bo jednym sie moze spodobac a innym nie...Powinnas sie liczyc z tym ze kazdy moze wyrazic swoje zdanie i ocenic w sposob dowolny...A Ty chyba liczysz ze pod kazdym przepisem bedzie 100pozytywnych komentarzy i zachwytów.....
"Marudy"(przepraszam jak obraziłam...
) nie powinny wstawiać wcale przepisów-każdy pisze co chce i co mu się podoba-żyjemy w wolnym kraju i mamy prawo się wypowiadać....po to są komentarze......
Podpisuje się po tym również, to bardzo nieprofesjonalne zachowanie,uważam,że nie ma sie o co kłucić,bo to miejsce naprawde służy do innych celów i tutaj każdy ma prawo wyrazic swoją opinie,kochana niebieska różyczko,chyba nie spodziewalas sie ,że będziesz otrzymywać tylko pozytywne komentarze?
Nie no nie rób tego tyle tu sie napisałas taki bogaty zestaw przepisówm nie przejmuj sie wszystkim mi ty i wiele innych osób naprawde pomogliscvie swymi przepisami. Pozdrawiam.
Chetnie bym skopiowała twoje przepisy ale jest ich duzo i wszystkich naraz nie umiem zostan tu.
Nie martw się, nie raz straszyła już zabraniem przepisów i ukrywała na dzień czy dwa. Potem wszystko wracało do normy. Nie panikuj.
Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
> Nie martw się, nie raz straszyła już zabraniem przepisów i ukrywała na
> dzień czy dwa. Potem wszystko wracało do normy. Nie panikuj.
dokladnie bea
pasowałoby zeby ktos w koncu zrobił z tym porządek bo ta strona zaczyna przypominac cyrk
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości:
> Użytkownik bea39 napisał w wiadomości: > Nie martw się, nie raz straszyła
> już zabraniem przepisów i ukrywała na > dzień czy dwa. Potem
> wszystko wracało do normy. Nie panikuj.dokladnie beapasowałoby zeby ktos w
> koncu zrobił z tym porządek bo ta strona zaczyna przypominac cyrk
z Różyczką (czy jej Mamą- sama się już pogubiłam w tych sklonowanych postaciach) - w "roli głównej"
Szkoda by było Niebieska Różyczko abyś ukryla swoje przepisy,korzystam z nich ,ale jeśli taka jest Twoja wola to trudno....Jestem na WŻ od niedawna z racji tego że przebywam na urlopie wychowawczym to mam sporo czasu aby tu zaglądać.Wyczuwam tu niekiedy niemiłą atmosfere.
Niebieska Różyczko powodzenia i wytrwałóści.
Pozdrawiam.
Nie wiem komu zrobisz na złość jeśli usuniesz swoje przepisy _??? to bez sensu .Różyczko każdy ma prawo tu być i ty też masz tu swoje miejsce.
Dziękuję Asti chyba masz rację:) Pozdrawiam.
Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
> Nie martw się, nie raz straszyła już zabraniem przepisów i ukrywała na
> dzień czy dwa. Potem wszystko wracało do normy. Nie panikuj.
No, i wszystko zgodnie z przewidywaniami. Nastąpił powrót.
Nooo ,ale Paola_r zbanowana , a i Dorotaxx szykuje się do odwrotu ...:(
Wieeelka szkoda ...
Bo to chyba o to tylko chodziło
, a nie o "znikanie"
Właśnie :((((
Zwracam honor : cel został osiągnięty :((
Szkoda , że moderatorzy nie chcą widzieć tych gierek i intryg ...
gierki i intrygi w wykonaniu 13 czy 14 latki.......brak mi słów....nastąpiła jakaś zbiorowa psychoza.....Co się z Wami dzieje???Dorośli a zachowują się jak dzieci i dziwia się autentycznemu dziecku.....Paranoja,ech........
Użytkownik aga1 napisał w wiadomości:
> gierki i intrygi w wykonaniu 13 czy 14 latki.......brak mi
> słów....nastąpiła jakaś zbiorowa psychoza.....Co się z Wami
> dzieje???Dorośli a zachowują się jak dzieci i dziwia się autentycznemu
> dziecku.....Paranoja,ech........
No właśnie. Co się z Wami dzieje? Dziecko to może i jest autentyczne, tylko te teksty coś są zbyt dorosłe. Dziecko siedzące przy komputerze o 2 w nocy? Czy pozwoliłabyś na to swojej 13-letniej córce?
Jak sama napisałaś-dziecko moze i autentyczne tylko teksty coś są zbyt dorosłe.....A co w tym złego że dziewczyna pisze mądrze,nie koniecznie językiem dziecka,może ma bogaty zasób słów a że dosc ciety języczek i potrafi odbic piłeczkę???Tylko chwała jej za to,że nie pozwala się zaszczuc....myślę,że tych ripost sami ją tego niektórzy nuczyli bo w myśl powiedzenia-z kim przystajesz takim się stajesz.....Nie śledzę z zegarkiem w ręku czasu kiedy i do której Różyczka tutaj przebywa,masz rację nie pozwolilabym córce siedziec do tak poznej pory ale to chyba sprawa jej rodzicow,nie uwazasz????Nie nam oceniac metode wychowawcza innych rodzicow bo jesli nie ma rzadnych przykrych konsekwencji jej posiedzen przed kompem to chyba nie nasza sprawa,prawda???Takie jest moje zdanie.
Krystyno a czy my jestesmy policja albo inna jednostka kontrolna zeby pilnowac o ktorej kto, jakiej plci i wieku siedzi przy komputerze? O Rozyczke niech sie martwia Jej Rodzice a nam nic do tego. Bo nawet jesli mialabys racje i ktos inny pislby pod nikiem Rozyczki to niestety obwiniasz wina doroslych dziecko.Nie masz ; moim zdaniem, ani ty ani ja pawa na podstawie domnieman i pustych domyslow oceniac innych. Poza tym nie mozesz wiedziec kto co i kiedy pisze chyba ze masz podglad do danego mieszkania.
To co tu sie dzieje to juz pomalu zakrawa na histerie.
A co , 13 - czy 14-latki nie intrygują ?
Zresztą jak wiadomo nr to byt połączony i dość schizofreniczny ...
Pewnie niektóre tak ale mam wrażenie że Różyczka została już osądzona i cokolwiek by tu nie napisac będzie tak właśnie postrzegana-mała wredna intrygantka.....Tylko dziwię się dorosłym,niby tacy doświadczeni,inteligentni życiowi,zamiast dac przyklad dzieciom jak nalezy w zyciu postepowac gnoja i robia nagonke-ładny przyklad nie ma co.....
Oj Mamo !!;)))
Każdy lans jest dobry ?
Chyba jednak nie każdy , bo ten na razie przynosi odwrotny skutek do zamierzonego :))
Następny trzeba będzie chyba bardziej dopracować ...
Ode mnie legendarny kubełek :)
A Twoje przepisy machają do nas radośnie z większości stron kulinarnych .
Kubełek zimnej wody wylewany na głowę Różyczki .
Różyczka wspomina o nim prawie przy każdym sporze ...
Piszę informacyjnie na życzenie Pampasa.
Konto Paoli_r zostało zablokowane z powodu osobistych wycieczek w komentarzach. Mialam okazję zapoznać się z częścią tych wypowiedzi usuniętych przez wycofywanie i wstawianie od nowa przepisów przez niebieską różyczkę i rzeczywiście nie ma wątpliwości co do ich przesłania. Na tej stronie nie ma miejsca na zachowania agresywne, jawne lub zawoalowane.
Użytkownicy korzystający z przepisów różyczki proszeni są o skopiowane ich na prywatny użytek, ponieważ nie jest naszą intencją nakłanianie niebieskiej różyczki do pozostania na wielkim żarciu poprzez zbanowanie Paoli_r.
Nie będę po raz kolejny komentować zagrań typu "ukryję swoje przepisy z pobudek emocjonalnych". Zawsze kończy się to niekorzystnie nie dla osoby, którą się chce się ukarać, bo nam dopiekła (sprawiedliwie lub nie), lecz dla całej reszty.
Każdy wiek ma swoje prawa. Będąc nastolatką, wolałabym, aby obowiązywało prawo do odrobiny szacunku mimo błędów, jakie się popełnia, a nie prawo do bezlitosnego ich wytykania, bo to diabła warte. Diabła warte za młodu, za jaru i za staru.
Nie cierpię nagonek. Puknijcie się w kapusty, młode i stare.
Nie wiem po co w ogóle cały ten szum,po co tracic energie na jakieś idiotyczne spory i to w imię czego???....Mi osobiście przepisy Różyczki bardzo się podobają a to czy należą do niej,jej mamy czy babci nic mnie to nie obchodzi....co w rodzinie to nie zginie,zreszta użycza ich zapewne za przyzwoleniem autorów,sama też wstawia swoje.Jak dla mnie to poprostu rodzinna "ksiazka kucharska".....Naprawdę odpuście sobie,Różyczko wyluzuj!
Aco do komentarzy.....wiadomo,nie każdemu musi się podobac czy smakowac,mimo wszystko uważam że mozna się czasami powstrzymac od negatywnego oceniania potraw.Każdy ma swój gust,smak.I nie chodzi tu wcale o ograniczenie wolnosci słowa a o kulture,jak mi coś nie smakowało to poprostu nie robie tego więcej i juz...Ja mam wrażenie,że tu o co innego chodzi, jest jakiś konflikt i chyba nie bardzo ma coś wspólnego z kucharzeniem,to tylko pretekst.....To tyle,pozdrawiam serdecznie i zycze milego dnia!!!!
aga1 czemu uważasz, że nie można wstawić negatywnego komentarza? Czasami taka dyskusja, co komu przeszkadza, lub czego nie lubi w połaczeniu z czym, co do czego bardziej pasuje (w przepisie oczywiście) prowadzi do wymyślenia lepszej, a może wręcz innej potrawy. Ja zawsze komentuję potrawy tak jak mi smakowały lub niesmakowały. Uważam to za uczciwe. Czy nie mam racji?
Afero ,nikt nikomu nie zabrania wstawiać negatywnych komentarzy,ale pisać komuś pod przepisem komentarze wogóle nie dotyczące przepisu tylko po to żeby dokopać ,to chyba nie fair:(
Ja nie napisałam,że nie można wstawiac negatywnych komentarzy,można ale nie jestem przekonana co do słuszności takiego postępowania.Jak już wspomniałam,jednemu smakuje,innemu nie,gusta są różne.Co innego sugerowanie komuś użycie innej przyprawy czy dodanie jakiegoś składnika"dla ulepszenia potrawy"a co innego ewidentne krytykowanie smaku czy wyglądu potrawy.I jeszcze dochodzi do tego ironia wobec autora przepisu.....Mi tu pachnie jakaś nagonką i to na kogo.....na dziecko,ludzie,brak mi słów!!!
widze ze n-r ma u was przyzwolenie na kretynskie zachowanie.
Przepraszam, że zapytam, ale sądzisz, że efektem czego jest to jak nazwałaś "kretyńskie" zachowanie? Bo sądzę, że w dużej mierze jest to reakcja na ataki na jej osobę. Sami doprowadzacie do chorych sytuacji wzajemnego wyzywania, szkalowania i posądzania o nie wiadomo co. Jakieś wojny podjazdowe, nachalna dydaktyka, chęć wygranej w sporze za wszelką cenę, wyzwiska, awantury.
Dziwnym trafem wiele osób nie bierze udziału w dyskusji, lecz osądza, w dodatku w sposób, który pozostawia wiele do życzenia.
Wiele miałam do czynienia z ludzką nieprzychylnością, uprzedzeniami i mogę napisać tylko jedno, z dwojga złego wolę dobrą głupotę niż mądrą nienawiść. I proszę ostatnie zdanie traktować jako mój wniosek z obserwacji nie życia na wielkim żarciu, tylko w ogóle zachowań ludzkich.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Przepraszam, że zapytam, ale sądzisz, że efektem czego jest to jak nazwałaś
> "kretyńskie" zachowanie?
No nieeee ręce opadają aż do wód gruntowych ( jak to pisze agik) .
Ty jej jeszcze bronisz?????Nie widzisz co ona tu wyprawia czy moze nie chcesz widziec!? Jakoś inni nie są tacy ślepi ! wystarczy przeczytac komentarze w tym wątku!!!myslalam,ze jestes obiektywnym moderatorem ale sie mylilam. Juz dwano zauwazylam ( i nie tylko ja) ,ze dajesz jej przyzwolenie na takie zachowanie. Robi na tej stronie co chce! Niech dalej ciągne tą farse , niech nadal robi z wżtu cyrk ale ja nie będe jego częścią
Święte słowa WKN, podpisuję się pod nimi .....Puknijcie sie....
Też korzystam z autorki przepisów,ale podpowiedzcie jak to nagrac,żeby były wszystkie przepisy,przecież drukowanie każdego to jest bez sensu.
leszku ja sadzilam ze moge sobie zgrac na cd:)::) a tu nijak nie moge)::) a drukowac to naprawde duzo tego.Macie jakies sposoby jak to zrobic wlasnie.....
Otwórz na dysku twardym folder pt "Przepisy n-r" , w tym foderze otwórz worda i metodą kopiuj (zaznaczjąc) -wklej, wstawisz każdy przepis. (Najlepiej każdy na osobnej stronie worda.) Póżniej po wklejeniu robisz "zapisz jako..." i tu tytuł. I tak po kolei. Wcale to długo nie trwa a będziesz miał książkę kucharską, ułożoną alfabetycznie.
Nic nie musisz robić,przepisy jednak zostaną:)zakładałam ten wątek w chwili silnego wzburzenia,po tym jak pisano do mnie pod moimi przepisami komentarze nie dotyczące przepisu.
Wkn bardzo Ciebie przepraszam za zamieszanie,a reszta nieżyczliwych niech da mi wreszcie spokój.
Użytkownik niebieska-różyczka napisał w wiadomości:
> Nic nie musisz robić,przepisy jednak zostaną:)zakładałam ten wątek w chwili
> silnego wzburzenia
buhahahahahhahahahhaahah jestes tak cholernie przewidywalna
Takie i podobne reakcje można uznać za regularne prowokowanie i uważam, że są dość niesmaczne.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego nie można istnieć obok siebie, jesli nie mozna z sobą. Po co zagrywki (zarówno te perfidne jak i te nie do końca świadome), które mają na celu wykopanie kogoś z danego miejsca.
Dorotko ze Ty a i inne osoby nie trawia Rozyczki, Jej Mamy i kogo jeszcze, jest mi albo nam tu zebranym wiadome. jednak w przeciwenstwie do Rozyczki jestes osoba dorosla. Szkoda ze tego ne widac w Twoich ostatnich wypowiedziach tutaj. Ludzie odpuscie sobie wreszcie temat Rozyczki i jej stosunkow rodzinnych bo po prostu nic wam do tego. Dajcie jej spokoj, nie prowokujcie to i nie bedzie takich sytuacji. Czy tak trudno istniec obok siebie jesli juz nie potraficie czy nie checie ze soba?
Podkreslam dopiero zajrzalam nie wiem co napisala Paola_r ale to wiedza moderatorzy i jesli oni uznali jej komentarze za nieodpowiednie to zapewne mieli po temu powody.
Ty Rozyczko odetchnij i nastepnym razem odczekaj zanim cos napiszesz. Rozumiem jednak to, ze cala nagonka tutaj na Ciebie i Twoja Rodzine dziala Ci na nerwy i moim skromnym zdaniem jest zupelnie nie na miejscu.
Przy kolejnym razie policz do dziesięciu.Na pewno emocje opadną i unikniesz a raczej wszyscy unikną nieprzyjemnych sytuacji.
Wiem, czasem aż paluszki świeżbą,żeby coś napisać ale.... czasem lepiej przemilczeć :).I nie odbieraj,że wszyscy są tutaj Twoimi wrogami, bo tak nie jest.
I tak trzymaj,niedaj sie następnym razem prowokowac i nie postępuj tak pochopnie bo dajesz tylko używkę innym;)))Pozdrawiam i życzę wytrwałości i dalszych kulinarnych inspiracji czy to Twoich czy Twojej mamy lub babci!!!
Gdzie dużo słów tam ...głupia mowa .... Juz bardzo dawno temu stwierdził mądry król izraelski Salomon .... nie było wtedy jeszcze PC... Patrzcie jak trafnie tą ujął ..
... Pozdrawiam ..!!!
szkoda, będzie 300 przepisów mniej. wielu z nich nawet nie sprubuję bo nie mam czasu by wszystkie sprawdzić i kopiować.
Czytaj uwaznie ... Rózyczka zostaje z nami z.. przepisami .. !!
no i całe szczęście...a na przyszłość nie prowokujcie i nie dawajcie się sprowokować...a wtedy będzie spokój...i nie w każdym temacie od razu wszyscy muszą zabierać głos, bo wtedy robi się od razu "zadyma"...
Różyczko ignoruj złośliwe komentarze, szkoda zdrowia. Potrafimy odróżnić złośliwy komentarz od merytorycznego. Osoby wstawiające takie takie komentarze same wystawiają sobie opinię.
No i "to by było na tyle" jak mawiał pewien profesor mniemanologii stosowanej. Myślę, że temat się wyczerpał, a więc wątek zamykam. ![]()
Bahus
PS. Wątek "Do niebieskiej różyczki" z uwagi na jego prywatny i bardzo osobisty charakter, usunąłem. Tego rodzaju "dyskusje" proszę prowadzić na gg.