Ja ostatnio tez mialam,obylo sie bez lekarza,popros w aptece tabletki bez recepty na to schorzenie i rob nasiadowki z goracej wody i rumianku.Wlac do wiaderka zaparzony rumianek , troche goracej wody, usiasc na wiaderko i posiedziec nad para,oczywiscie podnoszac sie na chwilke zeby sie nie poparzyc.Efekt murowany,nasiadowki zrobic 3 razy dziennie przynajmiej,az do ustapienia bolu,ale tabletki tez pomoga,ja bralam urosept ! ale sa inne tanie dostepne bez recepty :) i oczywiscie cieple gatki bawelniane na ten czas zakladaj.Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Sok z żurawiny ponoć pomaga,pić bardzo czesto.
Tabletki urosept i zioła urosan. Jest też furalgina (furalginum-nie wiem dokładnie jak się to pisze :), z tym, że jest ona dostępna tylko na receptę.
Polecam nalac gorącej wody do butelki i trzymac ją na brzuchu, nerkach i między nóżkami do momentu aż będzie ci sie robiło bardzo ciepło. Pij dużo i kwaśne. Ja mam często zapalenie pęcherza i to jest mój sprawdzony sposób do tego w\w nasiadówki z rumianku i w aptece bez recepty można dostac tabletki tylo nie podam ci nazwy ale chyba na litere u. Zycze powrotu zdrowia i pozdrawiam :):)
Sok z żurawiny jest bardzo dobry na drogi moczowe. Można kupić w sklepie.
Ja brałam urosept, witaminę C i nospę.
Byl czas, gdy zapalenie pecherza meczylo mnie nawet co miesiac. Wyprobowalam wszystko. W moim przypadku najskuteczniejsza bronia bylo siedzenie pod kocem, picie bardzo duzych ilosci plynow, najlepiej wody. Gy duzo pijesz to masz czym siusiac, a nie tylko latasz bo pecherz kaze a z siusiania nici poza bolem. Wiec picie naprawde bardzo pomaga, siusianie mniej boli a poza tym przeplukuje sie tamte rejony :)
Lekarz, a póki co to pij duzo wody z sokiem z żurawiny. Furagin jest świetny, ale tylko na receptę. Może uda Ci sie kupić w jakijś aptece bez, sprobuj.
Mnie 'chwilowo' pomagal urosept. W koncu poszlam do lekarza bo zapalenie bylo coraz czesciej. Okazalo sie ze moze to byc wina mydla badz plynu do kapieli, ktory uczula a dla pecherza wywoluje stan zapalny. Zapalenie lekarz wyleczyl antybiotykiem a ja zmienilam mydlo na takie specjane ktore myje ale tak naprawde mysla nie zawiera i klopotow z pecherzem nie mam.
Ja używam -uronazol- .Wskład kabsułek wchodzi ekstrat z żurawiny ,który korzystnie wpływa na uklad moczowy.
A tak profilaktycznie - by dolegliwości nie powracały - wprowadzić do jadłopisu miód AKACJOWY. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Ogromne dzięki ,nie spodziewałam się takiego zainteresowania i takiej troski z Waszej strony /jestem z Wami od niedawna/.Urosept kupiłam na efekt trzeba będzie trochę poczekać a od jutra zabieram się za nasiadówki ale z 2x ponieważ pracuję i może w naszej mieścinie uda mi się kupić sok żurawinowy. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Noś sie ciepło ......... stringi przy tem .. 30 C ... Tak na serio higiena i .. dbanie o drogi moczowe ..... my kobietki mamy krótka cewke moczowa .. wszystkie bakterie mozemy łapać .. Zycze zdrówka i pozdrawiam ..
furagin pomoze juz przy dwuch,trzech tabletkach i no spa.Zrób badanie moczu koniecznie by wiedziec więcej i do lekarza.A furagin najlepiej po pobraniu moczu na badania zastosowaćPozdrawiam
Użytkownik magma56 napisał w wiadomości:
> może ktoś z was ma sprawdzony sposób na ból pęcherza bo nie
> bardzo wiem co robić- najlepiej byłoby iść do lekarza, ale może się obejdzie
> .Może są jakieś specyfiki które pomogą - proszę o pomoc
Urosept i nasiadowki moga pomoc do czasu. W pewnym momencie moze byc to infekcja drog moczowych i lepiej isc dolekarza i dostac antybiotyk. Powaga. Pare lat temu miala to nosstop az mialam krwawienie w moczu na koniec. I tylko antybiotyk. Po 1 tabletce nimal przeszlo.
Napiszę coś w temacie. Dziewczynka 4 letnia zaczeła dostawać zapalenia dróg moczowych 3 razy w ciągu 1,5 miesiąca. Lekarz rodzinny zapisywał antybiotyk i pewnie badanie moczu ale nie wiem jak dokładne. Matka zaczeła sie niepokoić. Popytała mamusie o dobrego urologa dziecięcego i jedna podała jej namiary. Matka poszla do lekarza po skierowanie a lekarz nie chciał wypisać. Wkońcu wypisał ale dopisał, że "wydane na prośbę rodzica". Okazało się, że przyczyna tych zakarzeń było zrośnięcie warg sromowych u dziecka. Urolog pochwalił, że dobrze że przyszła z tym problemem, a dopisek skomentował, że dobrze by było by wszystkie mamy takie były. Dziewczynka miała zabieg i musiała potem brac hormony by dalej się nie sklejało. Nigdy nie wiedziałam, że dziewczynki moga mieć taki problem.
Wyłącznie furagin. Moja mama miała okropne zapalenie, brała urosept i inne jakieś takie ale pomógł tylko furagin i to błyskawicznie. (na receptę).
Furagin/ładnie poproś w aptece i na pewno dostaniesz/ i NO-SPA.
Zdrowy efekt murowany!!!
ogromne dzięki za wszystkie rady - zapalenie przeszło po zastosowaniu się do Waszych rad - teraz uważam na to, żeby się ciepło nosić , mam nadzieję że to się nie powtórzy.
Jak znajdziesz czas to idz do lekarza i zrob badanie ogolne moczu, wtedy bedzie wiadomo czy sie wyleczylas domowym sposobem...u kobiet czesto sa zwiazane problemy pecherza z ginekologicznym wiec nie lekcewarz niczego pozdrawiam
niedawno moją koleżankę dopadło tzw " zespół młodej mężatki" :) to jest tak jej lekarz powiedział od za częstego hm...sexu, przepisał Furagin i Buscopan (rozkurczowo) , no i miał rację :) furagin widze wszystkie znamy ale ten buscopan też jest dobry bo działa rozkurczowo i tez na drogi moczowe no i można kupi recepty. życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)
Co to jest zespół młodej mężatki? Nie słyszałam o tym nigdy.
Ja jakoś nie. przeszukałam google ale nic takiego nie znalazłam.
Na przyszłość proszę zadbać o higienę w całym zespole.
Cieszę się, że przeszło. Oprócz wymienionych środków profilaktycznych jeszcze raz polecam zurawinę, zawiera w sonie związki dzięki którym bakterie są wydalane z drog moczowych. Jeśli nie uda ci sie kupić nigdzie świeżych owoców czy nawet gotowego soku, to popytaj w aptece o tabletki z zurawiną, nazwy nie pamiętam, ale warto je brac profilaktycznie co jakiś czas, jeśli masz skłonności do stanów zapalnych pęcherza.
nie obejdzie sie bez lekarza. domowe sposoby to napary z rumianku i inchalacja drog moczowych nimi, cherbata z zórawiny i dużo napoi zeby przeczyscic pecherz. ale i to za malo, lekarz konieczny