Jestem bardzo zdziwiona (zla), ze zamknieto watek "Wiara, czy bezmyslnosc" , w srodku ciekawej dyskusji, obojetnie czy sie z kazdym zgadzamy czy nie! 255 wypowiedzi i nagle znika:(((((
Watek "Roman Polanski" ciagnie sie jak psu jaja i nic tam ciekawego juz sie nie doczyta:( (przeczytalam na M) . 319 postow , no i w IE od dawna nie dziala, wiec moze to jest powodem jego "dopuszczalnosci"????
Smutny karp dozyl do 203 postow, tez nie pasowal "komus" ????
Ech, zaczynam sie zastanawiac nad sensem udzialu w jakichkolwiek watkach, moze mam sie skoncentrowac na "wlasnych watkach" i wypiciem kawy w kawiarence????
Pozdrawiam!
Przy okazji Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku Wszystkim bez wyjatku zycze!!!!
Ide na zasluzony urlop :)
A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak zmieszałaś nasze uczucia religijne ,i jeszcze śmiesz twierdzić że dyskusja była bardzo ciekawa, nie powiem masz tupet!!! Wiem tylko jedno ,że Twoje Święta będą beznadziejnie smutne i puste..................wyrazy ,współczucia ,że żyjesz w takiej nicości!!! I nie chrzań mi tutaj że Ty posiadasz jekieś ludzkie odruchy typu litość czy współczucie ,bo w to nie uwierze!!! Po wątku "wiera czy bezmyślność"i po Twoich postach tam pisanych jesteś dla mnie beznadziejnie pusta i pozbawiona jakichkolwiek uczuć!!!
Agaciu ,a ja wierze ze Tineczka pisala wszystko z przekory! ona juz taka jest!!! czasami mozna ja przylozyc do rany a czasmi jej odwala ze szok!!! :)wejdz w jej watek i zobacz jak cudnie udekorowala swoj dom na Swieta ,mysle ze jednak zostalo w niej troche wiary zanim wyjechala z Polski .
Jaki sens ma dekorowanie domu,ubierania choinki, dawanie innym prezentow ? jak sie nie ma Boga w sercu i sie nie wierzy.Faktem jest ze urazila wiele osob w tamtym watku,ale to jej slowa,mleko zostalo rozlane i koniec:(
Mamo Rozyczki, to jest dla mnie najwiekszy dowod, ze jestesmy naprawde "Rodzina na WZ" . Jak przyjdzie "potrzeba", to jak jedna piers:)
Wesolych Swiat Tobie i Twoim bliskim zycze!
Ps, dobrze, ze wina nie rozlalam, troche szkoda by bylo.....prawda:)))
Ja tez ci zycze Wesolych Swiat ;)
Mamo rozyczki ubieranie choinki nie jst zwiazane akurat z swietami katolickimi,to zwyczaj poganski,ludowy,pochodzacy z Alzacji,potem zapozyczony przez kosciol katolicki tylko.A do Polski zawedrowala z niemieckimi protestantami dopiero na przelomie XVIII-XIX w
Agaciu, nie za ostro? Nie oceniaj tak brutalnie Tineczki, bo krytykujesz ją za to samo. Rozumiem, że się zdenerwowałaś, ale proszę Cię, nie tak ostro.
agaciu hola! Tineczka czasem jak sie zaperzy to...wlasnie pisze co pisze ale tak naprawde ma dobre serce, wspaniala rodzine i nie jest ani beznadziejna ani pozbawiona uczuc. Rozumiem Twoje wzburzenie ale to nie "cala " tineczka. Nie oceniaj pohopnie. Pozdrawiam serdecznie!
agacia3323 W którym miejscu to co napisałaś ma związek z człowieczeństwem? Jad sie z tego leje strumieniem.
Czos, e tam, ja tez "polalam":)
Milych i spokojnych Swiat zycze!
Droga Agaciu, ja tez nie zgadzam się z tym, co Tineczka pisze na temat - ogólnie mówiąc - wiary. Ona wie swoje, ja wiem swoje. I kiedyś też tam z siebie coś na ten temat jej napisałam. Z czasem jednak zmieniłam zdanie o Tineczce i nie będę pisała o niej źle. O nikim nie będę pisała źle, kogo znam tylko z forum. Jak prześledzisz inne wątki to zauważysz, że i litości i współczucia ma wiele. I jej Święta nie będą dla niej smutne, bo spędzi je wśród ludzi, których kocha z wzajemnością.
I po cichu Ci powiem, że ona dużo i szybko pisze, ale z Tamtymi w górze też zdarza sie jej rozmawiać. Choć, jak się zapędzi to twierdzi, że nie wierzy :)
Tak na koniec za Lennonem
"And so happy Christmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight"
Pozdrawiam!
Usciski w imie GORY:)
"Let`s stop all the fight"!!!
Wesolych Swiat zycze! :)
Oj , oj , jaka wspaniała odpowiedź na życzenia ...
" Kochaj bliźniego swego jak siebie samego " ...:)
Mimo wszystko , życzę i Tobie WESOŁYCH ŚWIĄT :))
A Tineczkę uwielbiam ( chociaż często się nie zgadzam ) za to cudowne " co w sercu , to na języku " , za to , że jest najbardziej chyba realna wśród innych internetowych tworów / bytów / nicków .
Agaciu , pamiętaj , że Ewangelia Miłości czyni cuda , w przeciwieństwie do agresywnej , odwetowej ewangelii złości ...
E , tam Kochana, nastawiam drugi policzek i juz po sprawie:)
I love You too!!!
Wesolych Swiat zycze!!!:)
A ja Ci życzę takich świąt jak będzie miała Tineczka bo z pewnością będą one cudowne właśnie dzięki jej osobie.
Myscho , a Tobie to zycze (z wielka zazdroscia:))))), kochanych ramion Lubego, swiecacych z zachwytu oczu Juniora przy otwieraniu paczek pod choinka i wszystkiego naj.....!
Wesolych Swiat!
Przeczytałem jeszcze raz to co napisałaś i tylko chwilowa niedyspozycja, jak sądzę była autorem treści. Jak coś jest nie tak u Ciebie to pogadajmy. Też nieraz tak mam, że jak coś się źle układa to się zapominam i obdzielam innych swoją frustracją, a później jest mi głupio.
Agaciu, mimo wszystko jest mi bardzo milo, ze napisalas moje imie duza litera:) Tak obchodze Swieta Bozego Narodzenia ( odpowiedz na pytanie w pryw). Nie stosuje postu, bo mam mieszana rodzine, troche protestantow zawsze przy stole, ale jest co wybrac i kazdy je co chce:) Zreszta , podobno juz nie musicie miec postu na Wigilii, moja Babcia w grobie sie przewraca (chyba).
Idziemy na msze o godzinie 24, oczywiscie w protestanckim, skromnym kosciele, bo tu nie ma katolickich (wyjatek wynajmowane w duzych miastach) . Bylam na takich pasterkach mieszkajac w Sztokholmie wiele razy, kosciol wynajety, spiewy pod niebiosa a przed kosciolem biznez lecial jak trzeba.Rodacy szukajacy pracy, sprzedajacy wodki wyborowe i papierosy mallboro....Wole, ta cicha chwile zadumania, bez "Gloria" na caly kosciol:)
Przytaczam Twoje slowa z Twojego profilu: " naprawde jaka jestem nie wie nikt ".....ja mysle, ze jestes czlowiekiem, tak jak ja z wadami i sercem bijacym nad zoladkiem....
Pozdrawiam Cie cieplo!
Wyrazy szacunku dla Ciebie, pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt :)
Wesolych Swiat Kochana!!
Pozdrawiam cieplutko:)
Zapraszam do watku "matka chrzestna" i :
http://wiadomosci.onet.pl/2700,2096777,nie_mieli_koscielnego_slubu__ksiadz_ich_popedzil,wydarzenie_lokalne.html
dobrze, ze nie mam czasu i nawet ochoty na kontrowersje, bo bym musiala wypisac sie ze wspolnoty WZ-ej........ i chyba zal by mi bylo:)))
Dobrej nocy i cudownych Swiat zycze Wszystkim!
Ty naprawdę tak myślisz? I masz to w sercu? Proponuję do poduszki postudiować Biblię. Tam jest coś o miłości bliżniego i o sądzeniu kogoś.
Życzę spokojnych świąt. Nie muszą być wesołe, ale żeby były spokojne.
Czeslaw
Oj Słońce!!!
Szukasz dziury w całym :))
200 wpisów, na forum, w którym każdy może się odnieśc do każdego ( chodzi mi o "drzewo") to jest naprawdę dużo.
Jesli "warujesz" przy temacie i czytasz na bieżąco każdą pojawiającą się odpowiedź- to masz jakąś całość i mniej więcej wiesz, o co biega.
Jesli ( jak np czasem ja) nie sledzisz interesującego Cię wątku dosłownie co wpis- to jak po paru godzinach chcesz przeczytać- to zwyczajnie mam chaos.
Wątek o Polańskim wydyskutował się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))- niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...
Z tego co widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi- tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta. Jesli chcesz jeszcze coś dopowiedzieć w interesujacym Cie temacie- zakładasz kontynuację i po sprawie.
Jesli mogę pozwolić sobie na małą prywatę- to zamknięcie watku "wiara czy bezmyślość"- akurat dla Ciebie- to wielka przysługa. Mam wrażenie to Twój jakiś delikatny przycisk, którego nie umiesz obronić. Pisałaś juz takie BZDURY, ze zaczynałam się o Ciebie poważnie martwić- twoje pisanie zaczynało urągać już wszystkiemu- jakiejkolwiek logice, racjonalemu myśleniu, zasadom tolerancji...
Poza tym, Kochana- o czym chciałaś dyskutować na temat? Znaczy na temat zapodany przez Autorkę? O katolickich Świetych?
Wątek o karpiu- mnie osobiscie interesował- ale powiedziałam, co miałam do powiedzenia ( wiele razy, hi) ... i nie pojawiły się żadne nowe argumenty, za to pojawiły się osobiste wycieczki i morze pretensji ( np na gg)
Chciałas cos jeszcze dopowiedzieć? Przecież załóż kontynuacje- masz masę miejsca, zeby Twój głos był wyraźnie słyszany.
Mam wrażenie, ze masz o coś żal- ale nie umiem jakoś wgłębic się- o co???
Pozdrawiam Cię serdecznie.
...Wątek o Polańskim wydyskutował
> się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))-
> niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...Z tego co
> widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-
> tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....
Nie muszę nic dodawać Agik wyjaśniła za mnie...za co dziękuję.
Bahus
Agik, popiol do jutra na glowie, bo rano musze zmyc:) Jade jutro do syna do Sztokholmu a w piatek do corki i Alvinka. Trzymaj kciuki, bo mamy straszna zime i ledwo nas odkopali dzisiaj:)
Wesolych Swiat zycze!!!!
Seedecznosci:)
Czyżbyś nie czytała dokładnie? Trzeci od końca post zawiera słowa:
...jutro ten wątek zamknę (tylko i wyłącznie z powodów technicznych) Jeżeli sobie życzysz otwórz proszę wątek kontynujący.
Bahus
Nie rozumiesz tego zdania, czy się z nim nie zgadzasz? Jeżeli dlatego założyłaś nowy wątek, by podyskutować o technikaliach, to staraj się używać argumentów technicznych. Ja wiem tylko tyle, że u mnie wspomniany wątek ładował się koszmarnie długo i poza tym kazał przerywać jakieś skrypty. Nie znam się na tym, więc na ten temat głosu więcej zabierać nie będę.
Dzięki Falkor. Nie muszę już odpowiadać. Cała treść jest zawarta w Twojej wypowiedzi. Dodam tylko, że każdy może kontynuować temat otwierając nowy wątek nawet pod tym samy tytułem dodając tylko "cd"...
Bahus
Oki.....
Wesolych Swiat "Dziadku" !!!! :)
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
> Oki.....Wesolych Swiat "Dziadku" !!!! :)
Jeszcze nie !!
Witaj, nie mam pojecia o tym "ladowaniu" , koszmarnie dlugo . U mnie wszystko smiga w sekundy, gdyby nie reklamy, to blyskawicznie:)
Wesolych Swiat zycze!
> U mnie wszystko
> smiga w sekundy, gdyby nie reklamy, to blyskawicznie:)
A na WZ są reklamy? Siedzę tu od jakiegoś czasu i nie widziałem ani jednej.
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:
> A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak
> zmieszałaś nasze uczucia religijne
Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie zmieszała"
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
Z tego co > widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-
tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....
Jeśli tak miałoby być to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów, a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???
Edi
Nie mnie co prawda pytasz, ale podzielę sie z Tobą moją obserwacją :))
Mało który watek ma więcej niz dwiescie parę wpisów.
Możliwe, że masz na myśli ten wątek o religii, który załozyłeś. Bahus uprzedził, ze go zamknie w jakimś okreslonym czasie. Pamiętam, że go czytałam. Odeszłam od komputera kiedy miał ok 250 wpisów. Jak przyszłam po paru godzinach miał już 400! Po prostu rozwinął się w tym określonym czasie.
Przeważnie Bahus zamyka, lub prosi o złożenie kontynuującego watka, kiedy przekracza 200 wpisów.
Są jeszcze takie "tasiemce" jak watki sniadaniowe, obiadowe, kolacyjne, watek o pieczeniu- te mają zazwyczaj trochę więcej wpisów- bo je zwyczajnie łatwiej czytać- nie rozgałeziają się, wpisy są raczej lakoniczne, informujące- nie ma potrzeby ich tak szybko kończyć.
A ja ciagle nie wierze, ze ludzie tyle moga zjesc kazdego dnia i na dodatek to pieczone :)))))
Ps. Az mnie palce "swedza" zalozyc "anty" watki......hihihihi
Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))
Wesolych Swiat zycze!!!!
> Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))Wesolych
> Swiat zycze!!!!
Tineczko... nawet jeśli nie w "swoim domku" to przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby "wolnoć Tomku" mogła realnie zaistnieć. Jednak nie za wszelką i "uzurpatorską" cenę... Czasami trzeba również uznać racje innych, a nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia. Życzę Ci i Twojej rodzinie Wesołych Świąt....
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a
> co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia.
Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne. Logika kłania się w pas. :-)
Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
> Użytkownik bahus napisał w wiadomości:> nie tylko narzucać swoje
> własne, na wskroś subiektywne, a > co za tym idzie nie zawsze słuszne
> przemyślenia. Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne.
> Logika kłania się w pas. :-)
To, że subiektywne, to już z samej definicji wynika, że osobiste i "stronicze" (przeciwieństwo do "obiektywne")...A że nie zawsze musi być prawidłowe i słuszne to pewnie wynika właśnie z owej logiki. Myślę, że zarzut nielogiczności dotyczy (niestety) Twojego niezrozumienia mojego tekstu....przeczytaj jeszce raz, pomyśl, przemyśl i pokłoń się w pas pani LOGICE, której tak hołdujesz. W przyszłości będę się starał tak precyzować moje wypowiedzi abyś mógł za nimi nadążyć ...(to Tylko żart oczywiście) ![]()
Bahus
Użytkownik Edi® napisał w wiadomości:
> Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:> A czy Ty Tineczko będziesz
> obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak> zmieszałaś nasze uczucia
> religijne Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie
> zmieszała"Użytkownik bahus napisał w wiadomości:Z tego co > widzę-
> długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-tylko
> właśnie z tego powodu, że się je źle czyta.... Jeśli tak miałoby być
> to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów,
> a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???
Edi coś Ci się "pozajączkowało" nie ja to napisałem. ![]()
Bahus