Nowy narybek/ rozszerzenie stanowiska:
* prawnik Beata500, wporzo babka, dziś stawia flaszkę. Ugadałam się z moderatorem, że jak nie dotrzyma słowa, to mod zdradzi nam jej adres domowy:)
* anneau z twórcy Parti rozszerzyła uprawnienia do Ministra Od Wszelkiego Ziela, wykazała predyspozycje:) Urząd piastuje z foczydłem na spółę.
*foczydło- jak wyżej. Dodatkowo proponuję rozszerzyć również uprawnienia foczydła, mianując ją Ministrem Sportu i Kultury. Uważam ,że to stanowisko należy jej się zwłaszcza za promowanie :jazdy na rolkach, tenisa na kortach w Bratysławie, oraz korzystania z i pomocy:)
*Basieńka00- nasz nowy Minister Do Spraw Zbędnych. Jako ,że chociażby ja mam w sobie duży potencjał lenia (od małego chciałam np. pracować w sklepiku szkolnym, tylko dlatego,że pracuje się w trybie: 10 minut pracy na 45 minut przerwy. z podobnych przyczyn chciałam zostac Św. Mikołajem) uważam, że Basia będzie miała pełne ręce roboty. Niemal wszystko jest tu zbedne, poza zabawą:)
*aggusia35 (dołączyła), aguś2404 (okazała się wykwalifikowanym pacjetem)- wspomogły grupę defraudującą kasę (boróweczkę i agik), albo inaczej : stworzyły wraz z koleżankami (wcześniej obsadzonymi na stanowisku) sprawnie działające Ministerstwo Finansów.
*jaska2503- nasz zoolog z wieloletnim doświadczeniem, zwłaszcza w temacie orangutanów:)
*nitka rozszerzyła uprawnienia zostając Doradcą Najważniejszych Osób. Stała się również prekursorką złotej myśli, dzięki której z Alfą rozkminiłyśmy naszego psychofana (patrz: loża szyderców :D, dział: jak sobie radzić z psychofanem. metoda 2- zrozumieć przyczynę). bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:))))))))))))
*ewka63- nasz nowy ochroniarz, który ma za zadanie, jak to powiedziła Alfa, pilnować żeby barek nie wysechł:) Amatorka słodkiej wiśniówki ;)
*Duniasza- sponosor parasolek do drinków. Fanka poezji o Krzysztofie Ibiszu. Grupa wsparcia-poparcia- wyparcia i parcia na szkło. Mistrz taktyczny w radzeniu sobie z mediami. Kobieta ze złotym sercem- gotowa nawet do oflagowanych protestów , przy których będzie musiała pić jedynie wódę mineralną:) Szybko znalazła sobie innych chętnych do współcierpienia, tym bardziej szacun za umiejętność nawiązania stosunków interpersonalnych w pełnej zgodzie:)
*kojonkosky- spóźniona, ale grunt,że dotarła. Chce ,czy nie chce została -specjalistą od pr. Przygotowuje się do przedstawienia nas w jak najkorzystniejszym świetle, wobec zaplanowanego reportażu, do nakręcenia którego mam zamiar nakłonic tv TRWAM:)
*Anovi trochę mnie w tamtej części na początku zasmuciła serwując również....... kawę. Okazało się jednak, że jej nie doceniłam. Kawa była z gruntem:) Tym samym rozszerzyła ofertę barku, ale w naszym stylu:) Anovi, posiada również dziś odkryty talent meteorologiczny......i nie chodzi o to ,że na zmianę pogody łupie ją w kolanach, czy nie daj Bóg, ma wiatry:)
*boróweczka25 rozszerzyła nieco zakres swoich obowiązków przyjmując dodatkowo funkcję Kapelana,Premiera, Ministra Do Spraw Niepotrzebnych, Grabarza, no i nie zapominajmy, nadzorując Komisję Do Defraudacji Pieniędzy w naszym Ministerstwie Finansów . Została tym samym lemurem- orkiestrą (lecz do 23 , zmuszone jesteśmy Szatana wypędzać same)
*agik - objęła również funkcję Minisra Bezpieczeństwa, równocześnie została naszym agentem i pośrednikiem kontaktującym się z partyzancką grupą wsparcia z zewnątrz (Mahiką), która to wymyśliła genialny w swej prostocie sposób na psychofana. Zabawa w „pomidora". Zasady każdy zna więc nie będę pisać. Agik, już jako Minister Bezpieczeństwa, wprowadziła również ustawę umożliwiającą śpiewanie w opowiedzi (repertuar dowolny). Dając tym samym przyzwolenie, że jak komuś „pomidor" nie daje wystarczającej satysfakcji, może psychofanowi rapować )))
Sprawy organizacyjne:
Mamy już hymn, własną maskotkę oraz czuwa nad nami Satyr wraz z Krzysztofem Ibiszem:) Jak już wspomniałam, postaram się załatwić nam najlepszy czas antenowy w najfajniejszej tv:) Mamy samoodnawialne źródło alkoholu. Czego można chcieć od życia wiecej?:))))))))))))
Z plotek:
aguś2404 migdali się z jakimś Morfeuszem:) Jakby ktoś namierzył profil i gość ma zdjęcie- prześlijcie mi na pw, też chcę zobaczyć:)
pozdrawiam
Marian Czterojajeczny