Renato!
oszczędź pieniądze i zdrowie.
Przyznam, że zawsze bylem sceptycznie nastawiony do wszystkich cudownych kuracji, bioeneroterapeutow, reikii, etc.
Ale oczyszczanie organizmu z toksyn to jakas plaga ostatno. organizm sam sie oczyszcza znakomicie (co czuć nosem każdego wieczora). wszystko (i więcej) nad czym bym sie chciał produkować znajdziesz w artykułe http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,7820781,Oczyszczajace_zabobony.html
Użytkownik Mika K napisał w wiadomości:
> Podobno jedzenie jabłek i picie wody mineralnej przez 3 dni dobrze
> oczyszcza organizm.
Ja słyszałem, z wiarygodnych źródeł, że skuteczniejsze jest piwo i golonka. Warunek: piwo musi być z naturalnych składników a świnka z ekologicznego howu.
Potwierdzam kiedyś znajoma zrobiła mi z papierówek i wody mineralnej pyszny koktajlowy musik ledwo doszłam do domu
ichyba o takie przeczyszczenie chodzi :)
Zgadzam się !!
Detoks to mit , który jak najszybciej należy obalić !
Nie ma żadnych naukowych dowodów na skuteczność specjalnych diet i preparatów rzekomo odruwających z toksyn .
To tylko reklama i matketing , całkowicie pomijające możliwości organizmu ludzkiego , który sam sobie radzi z oczyszczaniem bez specjalnego wspomagania .
Wystarczy zdrowa i różnorodna dieta , oraz wypicie na czczo pół litra ciepłej wody - tanie , zupełnie niekłopotliwe i wypróbowane :)))
Jaki sens ma życie od detoksu do detoksu , a w przerwach zatruwanie się różnym badziewiem ?
Chyba , że chodzi o zaburzenie pracy przewodu pokarmowego albo pogorszenie perystaltyki jelit ( przez spożywanie gł. płynnych pokarmów ) ...
Jeśli ktoś prowadzi niezdrowy tryb życia , to nie pomoże mu nawet dwutygodniowa dieta oczyszczająca , nie ma co się łudzić .
I jeszcze ku przestrodze :
Dla pewnej Brytyjki , od lat próbującej zrzucić nadwagę , specjalna kuracja oczyszczająca i nawilżająca , którą poleciła jej dietetyczka , zakończyła się uszkodzeniem mózgu .
Za radą specjalistki miała pić dużo wody i unikać soli .
Kobieta po kilku dniach zaczęła się skarżyć na nudności ... Dietetyczka uspokajała , że to jeden z etapów odtruwania organizmu ze szkodliwych produktów przemiany materii .
Po tygodniu kobieta trafiła do szpitala z objawami epilepsji .
Diagnoza : uszkodzenie fragmentów lewej półkuli mózgu na skutek niedoboru sodu wywołanego przewodnieniem ogranizmu !!!
Wiem to wszystko po przeczytaniu artykułu " Oczyszczanie z poplątaniem " ( " Twój Styl " Kwiecień 2009 ) , który sobie zachowałam , na wypadek , gdybym wpadła na pomysł przeprowadzenia jakiejś kolejnej , rewelacyjnej i cudownej kuracji ...
Apeluję : wszelkie eksperymenty , które macie zamiar przeprowadzić na sobie konsultujcie z lekarzem !!
Mnie to nie grozi ,bo rozsadek u mnie jest zawsze na pierwszym miejscu. Wyprubuję picie wody.
Dziękuję. Czuję się jak po wizycie u lekarza. Pozdrawiam!
pamiętaj że najlepiej pić wodę niskozmineralizowaną . Codzienne picie 1,5 l wody popraiw cerę i ogólnie cały wygląd skóry. po dwóoch tygodniach zauważysz że Twój cellulit ( jeśli go masz) jest mniejszy. Na początku mogą być problemy z częstym bieganiem do toalety ale dośc szybko to się normuje. :)
Tak. Specjaliści z dziedziny żywienia zalecają picie 1,5 l dziennie najmniej. Zaleca się picie 2,3 l. Taka ilość + zupa + kawa itd to za duzo dla mnie, musiała bym sobie zamieszkać w WC. :):) Jako ciekawostke Ci powiem, że zdarza mi się chorować na nerki. Kiedyś byłam hospitalizowana z tego powodu, Lekarz dodatkowo oprócz lekarstw zalecał wszystkim pacjętom picie 2 l wody. Gdy wyszłam miałam przyjść jeszcze na konsultacje po jakimś czasie. Spytałam lekarza co moge zrobić jako pacjętka aby nie chorować na barkteryjne choroby nerek, pęcherza, ( mnie się przydarza piasek i kamienie jeszcze na moje szczęście takie które się same rozbijają ). Lekarz zalecił picie 2 l wody. Obojętnie jest jakiej gaz czy nie gaz. Chodzi własśnie o wypłukanie organizmu ( oczyszczenie). Ze względu na nerki należy wybierać wodę niskozmineralizowaną ( nie wiem jaka jest ta w lidlu) Od tamtego czasu mam spokój ( odpukać w niemalowane) a nawet jak mnie coś dopada to pije, biorę jaieś lekkie tabletki typu urosept i przechodzi. W tym roku przeszłam na diete protal. Dieta niestety nie dla mnie, zaleca się w niej picie wody również 1,5 l ( najmniej), niskozmineralizowanej. Wtedy pierwszy raz piłam tyle tak długo po 2 tygodniach zauważyłam tak jak Ci pisałam, poprawę cery, zmarszczki sie jakby wyprostowały i celulitit jest nie zauważalny.
Z ziołami bym bardzo uważała to nie jest tak że są one nie szkodliwe. w skład tych ziołowych herbatek wchodzi wiele ziól po których np nie możesz wystawiać się na słońce. Czasem wystarczy zwykły spacer i można nabawić się przebarwień skóry. Do tego picie w dużych ilościach może szkodzić na inne narządy wewnętrzne. Także z ziołaki too z umiarem :)
Ta jest nisko mineralizowaną. Najlepsza mineralizacja dla człowieka jest to przedział pomiędzy 150 a 600 mg/l Wszystkie wody w UE które mają mineralizacje do 600 to wody źródlane a powyżej 600 wody mineralne. Polska norma za wode mineralną uznaje tą w ktorej łączna suma składników mineralnych przekracza 1500 mg/l. Liczy to się sumując wszystkie wymienione składniki mineralne ( kationy i aniony)/
Jeśli tak bardzo chcesz oczyszczać organizm to domowy fachowiec w dziedzinie wód mi podpowiada. Poczytaj o wodzie Słotwinka, Jan, Zuber i odpowiednim ich zastosowaniu ( w odpowiednich proporcjach najllepiej konsultując to z dietetykiem). Oczyszczają one organizm z toksyn,leczą wiele chorób.
http://www.golddetox.pl/ a może takie plastry byłyby lepsze, ostatnio bardzo głośno o nich, sama się zastanawiam nad kupnem.
No nie wiem ...
Może lepiej byłoby po prostu tradycyjnie umyć nogi ? ;)))))
Na pewno taniej :)
Matko Marto, naprawde ludzie daja sie naciagac na takie bzdury???
A pewnie ...
Ja teraz jestem taka mądra , bo kiedyś ( dawno temu :) kupiłam krem " Wielkie cycki " ;))))
No i niestety , " porost " nie nastąpił :)))
Hahaha, dobrze, ze "porost"........wlosow nie nastapil :))))))))))))))
Nogi trzeba myc, ale akurat w tym miejscu gdzie się przykleja plaster, nogi sie tak nie brudzą ......... chyba że ma się platfusa:)
Z tego co się doczytałem, to to coś (60 zł kuracja) robi dokładnie to co onuce, czy nowocześniejsze skarpetki: pochłania to co się wydzieliło. Nie licząc środków podrażniających wywołujących wrażenie gorąca. Jakiś odczuwalny efekt wszak być musi:)
Dla Zdrowia i urody należy stosować właściwą Dietę i ..., nie jeść Wolnie i frywolnie
No, zwrociłaś mi uwagę ....więc "objaśniam": podałem dużą literą pogrubionym tekstem właściwe (wg mnie!) tematycznie miejsce na założenie tego typu watka.
Gdybyś przeczytała uważnie i zastanowiła się to ... nasunęło by się samo> dlaczego z dużej litery i pogrubione
Po to są działy na WŻ by trzymać się pewnych reguł.
Nie chciałem tak dosadnie zwracać Ci uwagi ale zmusiłaś mnie do tego.
Pychol, pozdrawiam
Użytkownik reniapos napisał w wiadomości:
> Czytaj uważnie ... ja nie lubię i nie stosuję żadnych diet.
> Głodówka dobra przy biegunce
Odniosę się do treści tego co napisałaś.
Pisząc, że nie stosujesz żadnych diet, po prostu ... mijasz się z prawdą: przecież jesz (odsyłam do definicji) czyli stosujesz JAKĄŚ dietę w skrócie: sposób odzywiania się : np normalna, wątrobowa, nerkowa, żołądkowa itd.itd.
Co do głodowki to też napisalaś ... mhmhm ... nieprawdę (delikatnie mówiąc) ... nie każ mi się więc stukać (gifek)młotkiem w głowę, nie jest to grzeczne zbytnio.
Nie ma problema, ślę pychola ...dwa na dokładkę
Przeczytałem kilka postów i od razu wątek Tineczki o "lekarzach doradcach" mi stanął przed oczyma.
Mozna taki zabieg wykonać ale wyłącznie pod okiem lekarza i po zasiegnieciu jego porady. Każde inne działanie na podstawie mądrości i-netowych nazywam dosadnie: skrajną głupotą, bo jak inaczej nazwać igranie z własnym zdrowiem, życiem.
Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można dostać świra od wielu mądrości.
.Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania
> powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale
> wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można dostać
Użytkownik reniapos napisał w wiadomości:
> .Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania >
> powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale >
> wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można
> dostać
> > świra od wielu mądrości. Dlatego też szukam sprawdzonych
> sposobów i prawdziwych mądrości, które tutaj mogę otrzymać
> od życzliwych Wuzetowiczów.
Reniu, wszystkie sposoby sa dobre i wszystkie moga okazać się fatalne w skutkach, cechy indywidualne licż się też w tym przypadku. Jakiegholwiek schorzenia wewnetrzne mogą być przeciwwskazaniem do czegoś., dlatego napisałem: współptraca z lekarzem zasięgmniecie opini, nawet gastrologa, czy dietetyka ale ...prawdziwego DZIETETYKA(!) i potem szukanie opinii w i-necie.
To jest tak jak i z kosmetykami, czy zwykla tabletką przeciwbólową, a nawet aspiryną.