Jesteś tutaj: Strona główna / Forum / Gawędy o jedzeniu / Katastrofy kulinarne.

Forum

Katastrofy kulinarne.

Autor: dagusia_29
Data: 2010-10-03 20:49:17

Tyle piszemy o wspaniałych potrwach i o tym jak nam smakowały. Może dla odmiany napiszcie o tym czego już nigdy nie zjecie co nie nadaje się do zjedzenia.

Autor: Rzymianka
Data: 2010-10-04 09:28:51

Różne są preferencje smakowe, co dla jednych jest rarytasem, dla innych  może być niejadalne. Np. przez moje gardło nie przechodzą " owoce morza " ,ale ryby bardzo lubię . Pozdrawiam !

Autor: ekkore
Data: 2010-10-04 10:15:01

Co do owoców morza mam podobnie.

w tym roku jadłam kraby (te malutkie z Morza Północnego).
Obiektywnie pyszne - delikatne, mięciuteńkie...pod warunkiem, że je jadłam z zamkniętymi oczami. Normalnie - wszystko wracało do góry- odnóża są obrzydliwe...jak mnie ktoś poczęstuje - zjem. Ale wiem, że dobrowolnie sama nie sięgnę

Autor: malka200
Data: 2010-10-04 10:48:15

no mnie niestety nie smakuje sushi, wiem że się tym wszyscy zajadają, ale nie mój smak.

Autor: trylobicik
Data: 2010-10-04 14:29:50

NIe wszyscy. Ja też tego nie lubię. Surowe ryby z wodorostami to nie jest to, co mi podchodzi. Może będę mało oryginalna, ale od sushi zdecydowanie wolę schabowego z kapustą. No cóż - wychowałam się w Polsce, nie w Japonii. Ślimaków i małż też nie lubię. A jak jeszcze pomyślę, co przechodzi przez małże, to mnie odrzuca zupełnie.

Autor: Dorotaxx
Data: 2010-10-04 15:09:54

Użytkownik dagusia_29 napisał w wiadomości:
>  napiszcie o tym czego już nigdy nie zjecie co nie nadaje się do

> zjedzenia.

 

W życiu nie zjem:

-tatara,

-flaków,

-podrobów typu : serduszka,płucka,nerki

 

 

aaaa i jeszcze jedno.Mam odruch wymiotny jak widzę u kogoś na talerzy ozór cielęcy lub jak pokazują w programach kulinarnych jak ktos obgryza kurze łapki brrr

 

 

Autor: Figutka
Data: 2010-10-04 16:51:06

A ja tatar i flaki chętnie jadam. Natomiast na pewno nie zjem czerniny- dla,mnie obrzydliwość. Co do podrobów to mam podobne zdanie jak Ty- ale mam znajomego, który się nimi zajada;)

Autor: reniapos
Data: 2010-10-04 17:43:46

Nie jadłam nigdy i nigdy nie zjem
surowej ryby z wodorostami
krewetek
ślimaków
małż
surowego miesa w postaci nawet najdelikatniejszego tatara
żabich udek
a teraz to co jadłam i więcej nie będe
salseson, bo w nim są kawałki uszu
płucka na kwaśno, ani na żaden inny sposób
żołądki drobiowe
ogony wieprzowe ani wołowe
nerki
i jest jeszcze mleko którego nie cierpie ale nie wyrzekam się tego napoju bo zimne z plackami ziemniaczanymi mogę wypić ale nie slkepowe.

Autor: K-rin-k
Data: 2010-10-05 11:45:59

Nigdy więcej wątróbki pod żadną postacią (koszmar jeszcze z przedszkola), podobnie jak bobu i zupy z kalarepy. W życiu nie tknę flaków wołowych...

Autor: jacqueline
Data: 2010-10-11 22:32:09

Wątróbka.. Też nie znosze... Wszystko, wszystko zjem. Ale do wątroby mnie nikt nie zmusi

Data: 2010-10-11 20:38:24

1. czernina
2. sushi
3. mózdzek, serduszka, zoladki
4. wiekszosc owoców morza
5. nie lubie smazonych ryb

Autor: darai
Data: 2010-10-12 12:51:07

Nie lubię wybitnie surowych jabłek i kalarepy. Krupniku nie lubię, ale zjem jeśli gotuje go Matula by nie sprawić jej przykrości. Surowe mięso jadłabym namiętnie gdybym mogła, czerniny nie jadłąm bom tchórz, ale pewnie bym spróbowała.

Autor: matani
Data: 2010-10-13 20:59:29

Ha ha, w tym kontekście moja podróż służbowa do Włoch pod względem kulinarnym była sporą katastrofą.


Dzień pierwszy lunch - kelner tłumaczy, że mają bolognese "con cavallo". Hę? Mój włoski nie jest szczególnie rozwinięty, ale pytam Włochów i słyszę, że dobrze myślę, że to konina. O, w życiu! Poprosiłam o sosik warzywny :)

Pizza 4 sery (quattro formaggi) skończyła się straszeniem muszli klozetowej .

Kolejny lunch - klient uszczęśliwił nas zamówieniem sałatki z owoców morza dla wszystkich. Z grzeczności "łyknęłam" kalmara i czułam jak mi zalegał przez baaardzo długo.

O giczy cielęcej nie wspomnę, bo jej niejadalność złożyłam na karb tego, że Włosi chyba nie umieją obchodzić się z mięsem, ani go doprawiać.

Za to, jeśli ktoś nie próbował jeszcze ryby pieczonej w soli to wiele stracił (cała ryba oczywiście patroszona itd. jest obłożona całkowicie warstwą soli, i do piekarnika, sól powoduje że ryba piecze się "we własnych sokach", niebo, i nie jest słona)

Podróż miała miejsce ładnych kilka lat temu, ale te "niezapomniane" wrażenia kulinarne pozostaną w mojej pamięci na wieki ;)

Autor: anqe
Data: 2011-11-13 20:45:35

a ja uważam, że pizza 4 sery w wydaniu włoskim jest idealnie skomponowana i tak idąc tropem swojego uwielbienia postanowiłam takąż pizze zamówić we francuskiej pizzeri - i tam porażka owszem serów były 4 tyle że mozarelli, fety i żółtego po 10% a pozostałe 70% stanowił zielony peśniowy obrzydlistwo takie że szok

lubię sery plesniowe i te białe łagodne i niebieskie czy zielone ale na ząb nie zaś w takim przesycie i to na ciepło ich specyficzny "aromat" unosił sie w promieniu kilu metrów nawet na powietrzu

Autor: matani
Data: 2011-11-15 13:30:34

He he, ja takiej pizzy skosztowałam w Mediolanie, niestety jak się okazało prowadzonej przez Chińczyków (bez urazy) i skończyło się.... e, niech będzie, że niestrawnością (oszczędzę szczegółów). Nie wiem co oni tam wrzucili, niby były 4 sery, ale...

Autor: Czeslaw
Data: 2010-10-13 21:43:37

Kawa + 4 łyżeczki soli (pomyliłem cukier z solą) Brrrr ....

Autor: Wkn
Data: 2010-10-13 23:40:19

Kawa + 4 łyżeczki cukru :D Jak można pić taki ulepek :)

Autor: Czeslaw
Data: 2010-10-14 09:50:04

Wydaje mi się, że na kubek 0,5l to nie jest dużo :-) Herbatę z cytryną słodzę 1,5 łyżeczki na taki sam kubek.

Autor: boroweczka25
Data: 2010-10-14 14:11:19

Od dawna nie słodzę ani kawy ani herbaty, nie przełknę posłodzonej.

Autor: renataz36
Data: 2010-10-15 10:08:15

No nie moja sprawa ale jednak uważam że trochę przesadzasz Czesław i 4 łyżeczki nawet na 0,5 l kubek to jednak o 2 za dużo.
No ale co kto lubi haha, ja nie słodzę ale też nie pijam czarnej kawy tylko zabielaną mleczkiem

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-16 21:56:16

Kawą z solą uraczył mnie kiedys mój małżonek. Brr.. Dziś ja zamiast cukru do ciasteczek dodałam soli. Zdarzyło mi sie to już 2 raz w życiu.
Niedawno stłukłam pojemnik no sól. Tymczasowo sól wylądowała w takim samym pojemnku jak cukier i stąd ta pomyłka. Na moje szczęście córka w porę się zorientowała. Na szczęście miałam jeszcze masło w lodówce. :)

Autor: as
Data: 2010-10-16 21:59:39

Herbata z wodą po gotowaniu parówek. Może być? Raz tak zrobiłam jak byłam młoda. Wodę zagotowałam w rondelku (nie w czajniku). Rondel był słabo umyty po gotowaniu parówek:D

Autor: as
Data: 2010-10-15 10:29:44

Do mojej kulinarnej wpadki nie doszło tylko dzięki mojej czujności:) Kilka lat temu robiłam na Wigilię barszcz. Tata podał mi butelkę kiszonego barszczu z moich przepisów. Tylko On ma zwyczaj nie robić wg przepisu tylko na oko co mi się nie podoba. Gdy miałam już go wlać najpierw skosztowałam. smak był paskudny. nie czułam tam żadnych buraczków.  Dobrze, ze miałam inne składniki i mogłam inaczej ten barszcz skończyć. Butelki nie wylałam tylko oddałam tacie. Po jakimś czasie skosztował i powiedział, ze się pomylił i dał mi zamiast barszczu sok z czarnej porzeczki, którego nie lubię. Chociaż ja tam nawet tej porzeczki nie czułam.

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 14:32:51

Ja lubie naprawdę wszystko, chetnie eksperymentuje.Jeżdzę po swiecie, podjadam i tu i tam. to wszystko ciekawe i rozwijające Nigdy nie upieram się zanim nie spróbuję. No i nie zjem więej: czeriny, żurku na dudkach i móżdźku. Ślimak, żaby, ogony, cynadry i cynaderki sa pyszne, ale toto to ...brrr((((

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-15 14:52:34

co to są dudki ?

Autor: jareksz
Data: 2010-10-15 14:53:42

płucka?

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-15 14:56:50

bleee mój tato napłuckach gotował żur. Tak śmierdziało w domu że trzeba było się ewakułować ;)

Autor: jareksz
Data: 2010-10-15 15:03:52

Tatowie tak mają:) Ja też pozwalam sobie na takie ekstrawagancje jak biały barszcz z płuckami, choć rzadko. Do jedzenia nie zmuszam:):):)

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-15 15:19:14

nas tato też na szczęscie nie zmuszał do konsumpcji

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 20:17:08

No właśnie. To płucka.Brrr.Nawet koty spod mojego śmietnika odwróciły sie ogonami na ten zapach. O smaku nie wspomnę.Brrr.

Autor: jareksz
Data: 2010-10-15 22:30:47

Nie znacie się:)

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 22:34:28

Z kotami? Oczywiscie, ze sie znamy.Zawsze im cos podrzucam do jedzonka, jak mam))Fajne te koty- charakterne)))byle czego nie zjedzą)))

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 05:39:29

Co prawda, jak sama gotuje flaki, czy przygotowuje jelita na kiszkę, to pewnie koty też wieją))Zapach jest " przeuroczy")))Ale, jak tylko czyszczę rybki to zawsze im cos tam podrzucam, to się nie obrażają))

Autor: jareksz
Data: 2010-10-16 09:22:27

No właśnie:) Świeże płucka, dobrze umyte, pierwszą wodę się wylewa... No w czym to gorsze od flaków?

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 21:16:57

Umiem robic i raz na 3 lata siedzę cały dzien-bo akurat mnie najdzie- i robię cynaderki. Cynadry też kiedyś jadłam, nawet dobre))Ale płucka to jakis taki(sorry) zgniły) zapaszek mają.Nigdy nie jadłam pierogów z dudkami, a słyszałam, ze dobre. Może czas spróbować))Mama mojej koleżanki kontrolowała  (PiSPAR) m inn. rzeźnie. Zawsze kupowała u nich- sorry za wyrażenie- świńskie ryjki i policzki. To była autentyczna pychota)))

Autor: jareksz
Data: 2010-10-18 10:19:26

Co do ryjków, to nie zapomnę sceny sprzed lat. Babcia z mężem się wykłócali, czy wybija się zęby, czy nie. Babcia oczywiście zrobiła w tajemnicy po swojemu i wyrąbała trzonowce. Po ugotowaniu, to jakaś kapusta była, małżonek stwierdza: no i widzisz! mówiłem, że się rozgotują.

Autor: majolika
Data: 2010-10-18 12:26:50

)))

Autor: majolika
Data: 2010-10-18 12:34:29

PS.Ryjki to te glutki , gdzie są dziurki od nosa.Policzki to wiadomo.
A to o czym piszesz to tzw głowizna i podobno faktycznie dodaje się ją do kapusty. Ogonki też)))Ale, że bez zębów to pierwsze słysze, może dlatego, żeby samemu nie stracić uzębienia)))

Autor: Lucynao
Data: 2010-10-15 16:09:21

Ja tez chyba wszystkiego juz spróbowałam: ostrygi, udka żabie uwielbiam, ślimaki też, ośmiornice i kalmary to mój rarytas ale nie zjem kisielu owsianego....a podobno jest bardzo zdrowy.

Data: 2010-10-15 19:27:44

Moją wpadką kulinarną było posłodzenie ziemniaków, niestety nie dały się zjeśc.

Wszyscy piszą, to zjem, tego nie, a ja myślę że nikt z nas nie zaznał jeszcze głodu, jakby każdy z nas nie jadł z tydzień, wtedy wszystko by smakowało:) i nikt by nie wybrzydzał.

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 20:31:52

Zaznał, zaznał...Kiedyś głodzili nmnie w szpitalu 2 tyg. Tylko glukoza do żyły. Nawet wtedy nie zjadłabym żurku na dudkach))Był jeden fajny skutek tego wygłodzenia-zaczęłam rozróżniać smaki poszczególnych składników potraw.I pozostało mi to do dziś.A dutków nie dotknę, oczywiscie nie tych z portfela)))

Data: 2010-10-15 20:41:25

W pierogach z kapustą i mięsem zjadłabyś dudki ze smakiem:) nawet byś nie poznała że tam są, tak samo w krokietach , czy kaszance swojej roboty:)

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 20:55:31

Słyszałam faktycznie,że w pierogach są OK.Ale się bojam)))Cuś, jakuś nie mam ochoty)))

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 21:00:01

Flaki też nie pachną fijołkami, czy prawdziwa kiszka ziemniaczana. Ten zapach wrażliwego odstraszy na kilometr, a to mnie nie odpycha. Ale dudki?!!! No cóż jadłam już wiele dziwactw.Najciekawsze jest to, że najczęściej pierwszy raz nie smakują(np. flaki, kawior, oliwki itp)ale za drugim razem, hm...oj jakie to dobre!Chyba mam alergię na dudki(nie mylić z dutkami-te baaaardzo lubię)))

Data: 2010-10-15 21:20:44

Ja bardzo lubię dudki, dodaję nie raz do pierogów z mięsem i kapustą, wcale nie śmierdzą przy gotowaniu, uwierz mi, flaki dużo gorzej cuchną:)A jakie są dobre, bardzo lubię tatara, ozory w sosie chrzanowym, oliwki też:)

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 21:41:39

Baa, ozorki! Mniam! Trudno je dostać, ale ja mam w Zatorzance znajomego rzeźnika))Czasem mi zostawi.Pyyychota!Oczywiście mówię o wołowych.Kiedyś wprosił sie do mnie kolega na żarcie. Pomyslalam- oj czekaj to ja cie ugoszczę. W menu były ozory, swińskie szy i ogony wolowe.Żarł, jak sloń. Na koniec dowiedzial się, co zjadl. Chciałabyś zobaczyć jego minę))))

Data: 2010-10-15 22:16:59

Szkoda że nie widziałaś mojej miny, jak zjadłam duszoną nutrie w sosie:) i mi później powiedzieli.

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 22:31:10

)))

Autor: majolika
Data: 2013-03-07 14:33:29

Nigdy tego cymesu nie jadłam, ale słyszałam,ze to całkiem dobre, jesli mieso wodnego szczura może być dobre))

Autor: Shanna
Data: 2010-10-15 22:48:53

Tez mialam okazje jesc nutrie. Nie powiem, ze bylo pyszne ani, ze okropne. Po prostu dalo sie zjesc. Danie specyficzne.
Powiedzcie mi tylko co to sa te dudki? Na mysl przychodza mi tylko skwarki

Autor: as
Data: 2010-10-15 22:50:21

Smakowała zanim się dowiedziałaś?

Autor: Shanna
Data: 2010-10-15 22:54:20

W moim przypadku wiedzialam co jem. Co do smaku - mialam obojetne podejscie. Zjesc sie dalo, ale o dokladke nie poprosilam ;)

Data: 2010-10-16 10:50:22

No właśnie że smakowała, ale jak się dowiedziałam co zjadłam , miny wesołej nie miałam:)) Potem już nigdy więcej, nutri nie jadłam.

Autor: as
Data: 2010-10-16 10:54:45

Ja kiedyś jadłam gulasz z sarniny. Też był dobry zanim się dowiedziałam z czego to było. Świadomie i dobrowolnie nie zjem dziczyzny. Widzę w niej źródło strasznych chorób.

Data: 2010-10-16 12:13:51

Dlatego trzeba kupowac mięso badane :)

Autor: as
Data: 2010-10-16 14:45:05

Skąd mam mieć pewność czy było badane. Wiem, że nie mam pewności czy świnia lub kura był badana ale zwierzęta te nie biegają nie wiadomo gdzie. Są na jednym terenie więc ryzyko jest mniejsze.  

Autor: Manciocha
Data: 2010-10-16 15:33:01

Ja kupuje dziczyznę w sklepie Lasów Państwowych przebadane i nawet nie drogo.

Autor: tineczka
Data: 2010-10-16 21:39:10

No tak, jak sie nie  ma wiedzy to diabel straszny:)))))))) Dziczyzna jest najzdrowszym miesem! Jedz sobie swinie chodowane na hormonach, napewno Ci na zdrowie wyjdzie:))))))))

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 21:43:45

Potwierdzam. Dziczyzna jest b. chuda i zdrowa. Oczywiście przebadana uprzednio.W mojej pracy od czasu do czasu są imprezy mysliwskie. Pieczone dziki. Przepyszne!Ale sa uprzednio peklowane i z dodatkiem tłuszczu, bo sa tak chude, że aż wiórowate.Ostatnio był nadziany kaszą gryczana ze sliwkami. no...czy ja wiem.Oryginalny w smaku.

Autor: as
Data: 2010-10-16 22:00:49

Wścieklizna , tasiemce, włośnica i inne . Smacznego. 

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-16 21:52:26

Nie wiem jak w przebadanym i kupionym z dobrego żródła mięsie można znaleźć zródło chorób no ale ..

Autor: as
Data: 2010-10-16 22:03:55

Wiele osób samemu upoluje zwierzę i je przygotowuje na obiad.Skąd wiesz czy to którym Cię częstują takim nie jest. Szef mojego męża jest myśliwym i częstował go  kiełbasą z dzika. Oczywiście musiał dodać tłustej wieprzowiny bo byłoby za chude. Nie sądzę by mięso dawał do zbadania najpierw.

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-16 22:05:43

As nigdy nie jadam miesa z niewiadomego żródła które nie było zbadane nigdy

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 22:12:42

W okolicy, gdzie mieszkam jest zagłębie grzybowe rybne i mysliwskie. Dziczyzne można kupić w specjalnych sklepach.Jest przebadana.Jeszcze w czasach studenckich pieklismy na imprezy dziki, barany itp. Wszystkie kupowaliśmy w centrali mysliwskiej.Taki pan nam je marynował i przygotowywał.
Jest bardzo smaczna, ale zawsze przebadana.W tych mysliwskich sklepach sprzedają też wędliny. Są b. drogie i myślę, że w tych czasach ubadziane chemią niestety.

Data: 2010-10-16 23:47:09

Kiedyś był taki program w tv, że ludzie kupili w państwowym sklepie u rzeźnika kiełbasę z dziczyzny i wszyscy byli chorzy. Jak  Cię ktoś zaprosi na wesele, też możesz się zatruć, nie wiesz z jakiego mięsa są potrawy, a nikt zaświadczeniem się nie okazuje:) Ile jest takich przypadków, że ludzie grupowo się zatruwają. Mój mąż nigdy nie jada poza domem, nawet jak jest bardzo głodny , to kupi sobie ewentualnie suchą kajzerkę, lub jakiegoś batona. Kiedyś zjadł na mieście rybę i bardzo mu zaszkodziła, od tamtej pory woli nie ryzykować.

Autor: lolopopa
Data: 2011-11-13 16:54:02

W bardziej odległych czasach (nawet kilka lat temu) przepisy nie były tak rygorystyczne jak w chwili obecnej, teraz nikt nie ryzykuje (trychinoza).

Oczywiście niezbyt świeże mięso można spotkać wszędzie

Autor: lolopopa
Data: 2011-11-13 16:49:10

Mięso z dzika badane jest w kierunku włośnia (nie dotyczy kury, sarny itd.), dokonując zakupu z pewnego źródła masz pewność, że było poddane badaniu.

Autor: piegusowa
Data: 2012-12-07 20:51:57

Kiedy czytam takie rzeczy, to chce mi się wyć z powodów o których z wrodzonej kultury nie wspomnę, więc lepiej nie komentuję...

Autor: piegusowa
Data: 2012-12-07 20:53:31

Ja kiedyś jadłam gulasz z sarniny. Też był dobry zanim się dowiedziałam
z czego to było. Świadomie i dobrowolnie nie zjem dziczyzny. Widzę w niej
źródło strasznych chorób.

Kiedy czytam takie rzeczy, to chce mi się wyć z powodów o których z wrodzonej kultury nie wspomnę, więc lepiej nie komentuję...

Autor: Animozja
Data: 2010-10-18 08:55:44

Schabowy z ćwikłą. Okropny zestaw, wytworzył się jakiś dodatkowy smaczek, blee...
Słodzone pomidory.
Sałata ze słodką (tzn. posłodzoną) śmietaną na sposób stołówkowy.
Barszcz czerwony, czarnina na słodko. 
Ogórki małosolne z miodem.
Awokado pokropione sokiem cytrynowym. Przecież to już nie smakuje jak awokado! A niech sobie ciemnieje, byleby pozostało sobą.

Nie lubię dokładania do wszystkiego na siłę melisy, nawet jako przystroju, nie pasuje mi do większości deserów, a wystarczy popatrzeć na zdjęcia w gazetach - melisa niemal przy wszystkim słodkim. W ogóle jestem zdania, że przystrój powinien być jadalny i komponujący się z potrawą. 

Data: 2010-10-18 09:31:07

Lepsze do deloracji deserów, są listki mięty, melisy też  nie lubię w deserach.

Autor: TrendCenter
Data: 2012-12-07 19:48:06

Schabowy z ćwikłą. Okropny zestaw, wytworzył się jakiś dodatkowy
smaczek, blee...

Z ćwikłą może niekoniecznie, ale z zasmażanymi buraczkami jest super. Ale jeszcze większą porażką jest smażenie schabowych (i w ogóle wieprzowiny) na oleju. Według zasad sztuki kulinarnej wieprzowinę smaży się wyłącznie na smalcu, pozostałe mięsa na klarowanym maśle. Nigdy na tłuszczu roślinnym, bo zmienia smak mięsa. Olej jest dobry tylko do smażenia ryb i warzyw.

Autor: majolika
Data: 2013-03-07 06:31:53

Podobno tak jest, ale ja , jak wielu wyeliminowałam smalec z kuchni ze wzgledów zdrowotnych.Tylko raz na kilka lat bierze mnie "oskoma" i robie smalczyk domowy ze skwarkami.Potem go pożeramy i na kilka lat spokój.))

Autor: Isis-Sothis
Data: 2011-11-12 22:42:00

W życiu bym nie zjadła owoców morza, pomidorów, ogórków, chrzanu.

Autor: daga26
Data: 2011-11-13 00:34:37

ja nie zjem nigdy szpinaku i sera z plesnia :P...................a katastrofe to mialam wczoraj wieczorem rolada pekla i troche masa serowa sie wylala ale co tam i tak wszystko idzie do brzucha:D

Autor: beata66
Data: 2011-11-13 16:40:46

Jako dziecko na widok szpinaku dostawałam torsji. Dziś przyrządzam mnóstwo potraw ze szpinakiem i serem pleśniowym. Ale jak wiemy, o gustach (tym bardziej kulinarnych) nie dyskutujemy :) Pewnie masz jakieś ulubione potrawy i szpinaku czy tego specyficznego sera jeść nie musisz. Pozdrawiam!

Autor: alicja_bt
Data: 2011-11-13 09:05:38

Nie zjem zupy mlecznej z cukrem.Na cieście nie cierpie cukru pudru.

Autor: Laugasel
Data: 2011-11-13 11:40:08

Islandzkie rolnictwo jest nastawione głównie na hodowle owiec. Ich lambarairi naprawdę jest pyszne zarówno z grylla jak i tradycyjnie z piekarnika. Co rocznie zamykany jest sezon związany z owcami zakończony balem. A na balu głównym daniem były głowy baranie przedzielone na połowe i uwędzone i do tego różne sosy. Ponoć pychota, ale ja nie lubię jak jedzenie patrzy na mnie.

Autor: alicja_bt
Data: 2011-11-13 15:08:51

Ja nie jem jak się rusza ,a zwłaszcza galaretek czy to wytrawne , czy słodkie.

Data: 2011-11-13 16:31:13

A to moje niejadalne dania:

- czernina,

- gęsina,

- kaczki,

- królik,

- nutria,

- głowizna,

- konina,

- podroby ,ozory,ogony, móżdżek

- ciepłe mleko od krowy,

- baranina, jagnięcina,nerki, wątróbka,ogony, ratki wieprzowe 

Autor: beata66
Data: 2011-11-13 16:38:42

Nutirii i głowizny nie jadłam- reszta jest do przełknięcia- nawet to ciepłe mleko od krowy ( fuuuj)...To są potrawy z mojego dzieciństwa i nikt wtedy nie pytał, czy mi to smakuje. Kazano jeść i koniec. A miałam babcię na wsi, i bywałam u niej całe wakacje...

Autor: as
Data: 2011-11-13 19:25:40

Mmm. Melko prosto odm krowy. Z pianką. Super ale dla mnie nie do osiągnięcia.

Autor: beata66
Data: 2011-11-13 19:37:11

Ja Ci zazdroszczę tej tęsknoty za mlekiem. Picie tego mleka...co ja piszę...jakiegokolwiek mleka było katorgą. Byłam francuskim pieskiem jeśli chodzi o jedzenie. Moja mama miała ze mną trzy światy...

Autor: Laugasel
Data: 2011-11-15 13:46:14

Ja nie mogłam nigdy przełknąć pomodorowej z makaronem i kwaśnego mleka domowego. Sam ich widok był już odrażający. Chociaż pomidorowa z makaronem była  pyszna, a ryż na ciepło ze śmietanką i cukrem był pyszny i jest nadal. Placuszki z jabłkami na kwaśnym mleku też są moim miłym wspomnieniem.

Autor: hanah30
Data: 2011-11-26 22:44:29

Ja marzę o takiej gęstej smietanie w słoiku jaką  przywoziła mama ze wsi smarowałam chlebek i sypalam cukrem

Autor: lolopopa
Data: 2011-11-13 16:43:32

Postanowiłam przyprawić karkówkę tym co mam pod ręką, wyszłam z założenia, że karkówka zawsze wychodzi dobra, bez względu co się doda.

Była pasta wasabi i brandy między innymi. Nigdy nie trzymałam niczego gorszego w ustach, do karkówki się nie zbliżam.

Sałatka z marchwi i kalarepy, lodówka była mocno oczyszczona, został tylko jogurt truskawkowy ... nie praktykować :) całość smakuje jak spleśniałe coś :)

Autor: crizz
Data: 2011-11-13 18:12:42

oj dużo miałem wpadek.. naśmieli byście się na całego.. dawno temu próbowałem zrobić majonez z oliwy i maślanki i jak się już porządnie nakręciłem, to doszło do mnie, że przecież pomysł jest absurdalny.. lubię zapach listków laurowych choć stanie pod drzewem pełnym tych liści nieco oszałamia.. postanowiłem kiedyś zrobić sos laurowy na bazie wywaru mięsnego i sporej ilości sproszkowanych liści laurowych.. nie róbcie tego, taki sos można zrobić tylko dla wroga.. kiedyś dosypałem do żurku cukru zamiast soli (pozdrowienia dla Czesława) i pod adresem autora przepisu poszły niewybredne epitety, które odszczekałem jak zrozumiałem że to mój błąd..

Autor: agulinia
Data: 2011-11-13 18:58:47

Dzisiaj- ciasto zakalec :(((((((((((

Autor: panda25
Data: 2011-11-13 19:37:15

A u mnie miała być dzisiaj pyszna pizza, zawsze ciasto wychodziło pyszne i puszyste !!! Po prostu rewelacja !

A dzisiaj?

Cienkie jak kartka papieru! Nic nie urosło i średnio się upiekło :(

Wszystko robiłam jak zawsze i zonk, widocznie było coś nie tak z drożdżami, ciekawostka co bo termin do 27.11, a w środku super świeże.

Cóż zjedliśmy jaka była.

 

 

Autor: emilka155
Data: 2011-11-13 22:35:21

Nie zjem czerniny ,poprostu się jej boje;) A jeżeli chodzi o katastrofy to nie jako pierwsza i nie ostatnia dodałam sól zamiast cukru do sernika, strasznie się dziwiłam ze tak się słabo zarumienł;)

Autor: crizz
Data: 2011-11-26 13:49:26

moje kolejne dwie wpadki..

1. chlebowy zakalec - zapomniałem że ciasto na chleb musi wyrosnąć a dopiero potem się piecze..

2. mętny krupnik na kurczaku - właściwie zupa mleczna, zawsze to jakiś sukces..

Autor: punca
Data: 2011-11-27 08:30:21

Ja ostatnio tak przesoliłam zupe pomidorową,że nadawała się tylko do wylania.

Nigdy juz nie zjem oliwek i awokado

Autor: ella173
Data: 2011-11-27 10:33:37

Moja wczorajsza wpadka: piekłam ciasto i zapomniałam dodać do niego cukru. 

Autor: Laugasel
Data: 2011-11-27 10:36:57

To posyp je teraz cukrem pudrem.

Data: 2012-12-08 08:50:55

Lub zrób lukier, można też polać jakąś słodką polewą np. karmelową

Autor: Czeslaw
Data: 2013-03-07 01:14:55

Nastawiłem mleko na maleńkim gazie aby się podgrzało i wyjechałem na tydzień w góry. Garnek staram się doprowadzić do użytku już trzeci tydzień. Szkoda wyrzucić bo to Zepter.

Autor: renataz36
Data: 2013-03-07 07:25:50

Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu że zniszczył sie tylko garnek....... mam nadzieje że nie wysadziłeś w powietrze kuchni:)

ale rachunku za gaz nie zazdroszcze:)

Autor: Gluba666
Data: 2013-03-07 13:30:21

Łooo, gruba sprawa :) Jak wróciłeś to gaz się palił?

Autor: Czeslaw
Data: 2013-03-07 16:04:23

Nooo ... Woda wyparowała, a reszta zamieniła w grubą warstwę węgla :-(

Autor: Gluba666
Data: 2013-03-07 17:55:02

No to faktycznie dobrze, że tak się skończyło.

Autor: ulcia76
Data: 2013-03-07 16:24:39

nie zjem flaków, ich smród mnie powala....ogólnie zjem wszystko ale nie wiem czy ze mną cuś nie tak...? bedąc w niektórych domach "w gosciach" po przekroczeniu progu zapala mi się jakaś lampka i wiem że w tym domu nic mi przez gardło nie przejdzie.....nie wiem czemu. Nie żeby było brudno czy cos w tym stylu, po prostu tak mam. Raz pojechalismy do rodziny męża, byłam tam po raz pierwszy a tu cyk! moja lampka...było mi tak głupio bo nawet herbata mi nie przechodziła....mieliście kiedyś cos takiego czy ja jakaś stuknieta jestem 

Autor: mahika
Data: 2013-03-07 18:24:34

nie zjem flaków, ich smród mnie powala....

Mnie też.

Wyjec

2015-08-04 08:14:15
gromki-on
witaj
2015-08-04 08:16:08
gromki-on
czyżby na urlopie?
2015-08-04 08:17:33
mggi63
nie trzeba byc na urlopie by nie siedziec non stop na kompie....życie to nie komputer i WŻ :)
2015-08-04 08:43:52
iwciaG
doberek:)
2015-08-04 08:47:10
iwciaG
kolejny gorący dzionek przed nami.....dziś bydzie pluskanie w basenie od rana....synuś znaczy z kolegą, a ja doglądaniem się zajmę:))
2015-08-04 09:00:09
mggi63
ale im fajnie :))
2015-08-04 09:12:50
iwciaG
myślę nad jakimś lekkim obiadem, ale żeby nikt nosem nie kręcił i jeśli się uda to chyba padnie na knedle z morelami....
2015-08-04 09:26:04
mggi63
ooo to u mnie by nie przeszło :/
2015-08-04 09:48:46
kasiachodziez
dzien dobry
2015-08-04 09:49:04
kasiachodziez
gdzie sie nie obejrze wszyscy narzekają na upały
2015-08-04 09:49:13
kasiachodziez
pytam jakie upały???
2015-08-04 09:49:27
kasiachodziez
te pare dni można chyba przeżyć bez zawodzenia
2015-08-04 09:49:41
kasiachodziez
zaraz bedzie zimno i też będą wszysy narzekać
2015-08-04 09:49:51
kasiachodziez
mi tam nigdy nie jest za gorąco
2015-08-04 09:56:43
Beata500
Kasiu , młoda jesteś to Ci upał nie przeszkada. Poczekaj pare latek to zobaczysz , czy Ci nie będzie przeszkadzał
2015-08-04 09:58:21
kasiachodziez
bez przesady Beatko mój tata jest po 60 babcia ma 88 i nie słyszałam żeby kiedykolwiek narzekali że za gorąco
2015-08-04 09:58:41
kasiachodziez
zamiast sie cieszyc że mamy lato to wszyscy narzekają
2015-08-04 09:58:46
kasiachodziez
no typowo polskie
2015-08-04 10:11:17
Beata500
wiesz, jak ktos siedzi w domu to mu może nie przeszkadza, ale pracując pod gołym niebem to już chyba może ponarzekać
2015-08-04 10:11:55
kasiachodziez
polak to narzeka nawet jak jest na urlopie
2015-08-04 10:12:13
Beata500
a czy tu ktos narzeka, chyba nie
2015-08-04 10:12:18
kasiachodziez
tylko patrzec jak we wrzesniu bedzie narzekania ze zimno ze pada
2015-08-04 10:16:42
Beata500
Kasiu, a ciebie cos dzisiaj ugryzło, czy tak dla zasady
2015-08-04 10:20:41
makusia
:)
2015-08-04 10:21:18
iwciaG
Kasiu, nikt nie narzeka....no może mój M bo koło południa jego biuro aż paruje, ale przez to szybciej do domciu zjedzie, a to już nie takie w tym złe:)
2015-08-04 10:23:46
iwciaG
...no i przyjemniej pojeść lekko gdy takie ciepło panuje, ale muszę patrzeć na obie moje marudy, bo każdy by co innego zjadł:)
2015-08-04 10:24:37
iwciaG
...więc będą knedle i chłodnik :)
2015-08-04 10:45:28
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-08-04 11:01:55
mggi63
:))
2015-08-04 11:02:30
mggi63
a mnie sie chce sledzia :D
2015-08-04 11:02:54
mggi63
Ood paru dni za mna łazi ten smak....
2015-08-04 11:10:36
Bahati
Czesc :) kawa i beignets znow na sniadanie, na obiad chyba cos indyjskiego, upalow u nas nie ma, caly czas ok 33 stopnie
2015-08-04 11:20:53
mggi63
dla Ciebie to standard:D
2015-08-04 11:34:26
Bahati
Od pazdziernika do marca zavto bedzie codziennie lalo, wiec ciesze sie sloncem poki moge
2015-08-04 11:34:55
Bahati
Co orawda nadal jestem blada jak sciana ale to z wyboru, filtr 59 robi swoje.
2015-08-04 11:35:36
Bahati
filtr 50 ;)
2015-08-04 11:40:10
Beata500
u mnie podobna temperatura , tyle tylko,że u nas to sa anomalie pogodowe. Potem wiadomo bedą burze i znowu bedzie placz ludzki, bo będa nieszczęścia.
2015-08-04 11:40:41
Beata500
nie, ja nie uważam ,że trzeba sie cieszyć z takiego lata
2015-08-04 11:44:43
mggi63
tez takiego filtru uzywam...niestety dla mnie upały są masakrą
2015-08-04 11:45:35
megi65
A ją filtruje się w cieniu
2015-08-04 11:46:08
megi65
Za nic nie będę leżeć jaj naleśniki na slonku
2015-08-04 11:46:51
megi65
Jak MSWiA mój mąż jestem biały i taki chce pozostać
2015-08-04 11:47:06
mggi63
ja jakbym sie położyła to już nie wstała....
2015-08-04 11:47:37
megi65
Oczywiście zawsze jesteśmy liznienci spójnikiem na jasny brąz
2015-08-04 11:47:57
mggi63
lubie słońce ale niestety mam zakaz....smażingu i wogóle wystawiania się
2015-08-04 11:48:03
megi65
Ale nie na czekoladę ..gorzką
2015-08-04 11:48:32
mggi63
wcale nie jest zdrowe takie lezenie....
2015-08-04 11:48:41
megi65
Za oknem cudnie spokojnie leje ,burze poiszxly na płn...
2015-08-04 11:48:48
mggi63
teraz i słońce jest niebezpieczne i dla zdrowych
2015-08-04 11:49:57
mggi63
zawsze powtarzam,że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia....
2015-08-04 11:50:17
megi65
Jutrto mam już ciepło ,a od czwartku upały
2015-08-04 11:50:27
mggi63
jak sie jest wiekowo ulalalala to mozna sobie pobrykać i w upały człowiek szalał....
2015-08-04 11:50:57
mggi63
ja juz psychicznie nastawiona na wypoczynek jestem....
2015-08-04 11:51:20
mggi63
za 3 tygodnie wybywam :)
2015-08-04 11:51:29
mggi63
trójmiasto moje! :D
2015-08-04 11:51:45
megi65
Ale malgos niunie albno na piasku albno w solarium skórkę wysuszaja
2015-08-04 11:52:06
Bahati
Tamara mimo smarowania jest czekoladowa, Tuska lekko opalona a Rys jak matka, bielusienki
2015-08-04 11:52:22
mggi63
nie wiedza co czynią....
2015-08-04 11:52:32
mggi63
ja mam skórkę super :)
2015-08-04 11:52:41
mggi63
jak na swoje latka
2015-08-04 11:52:54
mggi63
nieskromna jestam ale to prawda :D
2015-08-04 11:53:00
megi65
Ale za chwilę poczxuja i zobaczą
2015-08-04 11:53:14
megi65
Malgos jak corcia
2015-08-04 11:53:19
mggi63
zadnej tapety nie nanoszę bo i po co :)
2015-08-04 11:53:30
megi65
Malgos jak corcia?
2015-08-04 11:53:32
Bahati
W cieniu na kezaczku przeczytalam zalegle ksiazki, teraz odpoczywam od odpoczywania
2015-08-04 11:53:59
mggi63
:))
2015-08-04 11:55:01
megi65
A ją czekam na pokolenie wytatualownych babc i dziadków + zjarana skóra po solarium
2015-08-04 11:58:44
mggi63
będą :)
2015-08-04 11:58:57
mggi63
pomarszczona....
2015-08-04 12:02:33
megi65
Zmykam obie serwować Marga po zbiegu ale apetytu nie straci
2015-08-04 12:07:13
Bahati
Ich cialo i ich prawo, ja tez bede wydziarana babcia :)
2015-08-04 12:07:33
Bahati
Ale solarium nieee, nie dla mnie
2015-08-04 12:10:05
Bahati
Tapeta obowiazkowa. Krem z filtrem, baza, podklad, korektor, rozswietlacz i mat, wszystko z letnich, ultralekkich edycji. :) no i cien i wosk na brwi, tusz i szminka z filtrem. No make up - make up :)
2015-08-04 12:16:34
iwciaG
nie wiem co jest ze mną ale poczytując Was wyżej zamiast filtry zobaczyłam Litry.....no no 50 a to Bahatek ma formę...hi hi;)
2015-08-04 12:31:49
Bahati
Litry... Ja tylko wino z kartonu ostatnio pilam ;) rewelacyjne btw
2015-08-04 13:10:30
Dżanina Fonda
Ludzie, muszę przy was CHWILĘ odpocząć od pracy
2015-08-04 13:11:08
Dżanina Fonda
Megi, masz zamiar żyć 150 lat, żeby zobaczyć pokolenie wytatuowanych babć i dziadków?????
2015-08-04 13:11:08
mggi63
Bahati, to Ty jak lalka Barbie :D
2015-08-04 13:11:46
Dżanina Fonda
Mnie tam wisi kto sie tatuuje, opala i kolczykuje. Każdemu wolno.
2015-08-04 13:12:07
mggi63
sorry....ale jestes młoda,piekna osóbka to po co sie upiekszasz aż tak??
2015-08-04 13:13:25
mggi63
nie wiem moze ja jestem 10 lat za murzynami....ale jak sie maurodę i owszem to po co taka az tapeta....owszem tusz....cień....pomadka...krem...ale dzień w dzień tak sie ''woskowac''?
2015-08-04 13:13:47
mggi63
a co Tobie brakuje?
2015-08-04 13:14:32
mggi63
za 20 lat co sobie połozysz na twarz....bo bedzie na pewno zniszczona od chemii....?
2015-08-04 13:15:09
mggi63
chyba,że tak sie pindrzysz na wyjscie specjalne a nie dzień w dzień....
2015-08-04 13:15:24
mggi63
jasne Twoje lico itd....
2015-08-04 13:15:44
mggi63
ja tylko tak od siebie piszę....przemyslenia....
2015-08-04 13:16:16
as
Witam. Mam podobne przemyslenia jak Ty
2015-08-04 13:19:35
as
idę sobie
2015-08-04 13:20:40
as
aha córka nad morzem używała filtr 50 i się spaliła. miała nawet oparzenia I stopnia
2015-08-04 13:21:47
as
rana na uchu, zeszła jej skóra z pleców i strupy i rany na rękach. Jak wróciła to wszystko było już wygojone
2015-08-04 13:22:10
Dżanina Fonda
a ja mam takie przemyslenia, że moja twarz przez bity miesiąc nie widziała nic, poza kremem ... :) a wczoraj się pierwszy raz musiałam umalować
2015-08-04 13:22:19
Dżanina Fonda
masakra, odzwyczaiłam się :)
2015-08-04 13:22:57
mggi63
ale jak masakrycznie wyglada taka twarz nie umalowana :D
2015-08-04 13:23:28
as
moja twarz nawet kremu nie widziała
2015-08-04 13:23:35
mggi63
babeczki malujace sie non stop jak sie kładą i wsaja rano to jak upiorki hahahaha
2015-08-04 13:24:16
Dżanina Fonda
a tak na poważnie, abstrahując od makijażu Bahati, to nie oszukujmy się... niewiele jest kobiet i dziewczyn tak slicznych, że nie potrzebują makijażu, czy choćby delikatnego podkreślenia
2015-08-04 13:24:18
as
mggi63 masz rację. Twarz mocno tapetowana wygląda fatalnie i wytapetowana i bez tapety
2015-08-04 13:24:46
Dżanina Fonda
z tym, że jak na spowiedzi wyznaje, że z całą swiadomością powyższego - i tak w czasie urlopu nie tykałam malowidełek
2015-08-04 13:25:02
mggi63
w ogóle tragedia....ja widziałam modelki i aktorki bez ubarwień....lepiej nie mówić....
2015-08-04 13:25:27
mggi63
skóra traci koloryt,jedrnośc,blask....
2015-08-04 13:25:35
mggi63
oczy wypłowiałe....
2015-08-04 13:25:52
mggi63
dobra kończę bo mnie ktos zjedzie....:)
2015-08-04 13:27:12
as
ja się nie maluję. Raz byłam sama w domu. Wymalowałam usta błyszczykiem. Nagle telefon ze szkoły. nie wiedziałam co robic zmywać te usta czy jechać z pomalowanymi. Pojechałam z pomalowanymi. Potem jeszcze z sąsiadką przy drodze rozmawiałam. nikt tych ust nie skomentował
2015-08-04 13:27:58
mggi63
as...błyszczyku to w zasadzie nie widać....
2015-08-04 13:28:18
as
kolor był dość mocny
2015-08-04 13:28:42
mggi63
no ja muszę nawilzać usta i pomadka zawsze jest ale bez przesady nie świechtam się na zabój jak do sklepu wychodzę....
2015-08-04 13:29:11
mggi63
a 35 stopni ciepła to tapeta takim panim spływa po prostu :D
2015-08-04 13:29:23
Dżanina Fonda
e tam, cos ty taka bojąca?
2015-08-04 13:29:48
mggi63
as no Ty to jak zakonnica niemal....
2015-08-04 13:29:51
mggi63
:)
2015-08-04 13:30:17
Dżanina Fonda
ja tam wychodzę z założenia, że najbardziej na świecie to mam się mężowi podobać
2015-08-04 13:30:22
as
u mnie na razie jest 29 stopni w cieniu
2015-08-04 13:30:27
mggi63
krem do twarzy to małym dzieciakom sie stosuje...a błyszczyk to też dziewuszki uzywają
2015-08-04 13:30:40
Dżanina Fonda
chociaż z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żebym miała przyjść do pracy nieumalowana :(((
2015-08-04 13:30:53
as
dziś dałam wywiad do lokalnej telewizji:D Poprosili mnie o wywiad i się zgodziłam
2015-08-04 13:31:02
mggi63
to mozesz sie umalować jak tylko tyle temperaturki :)
2015-08-04 13:31:13
mggi63
śmiało!
2015-08-04 13:31:15
Dżanina Fonda
z moją urodą slińskiej blondynki, przerobionej w tej chwili na rudo :)
2015-08-04 13:31:26
Dżanina Fonda
*świńskiej
2015-08-04 13:32:11
mggi63
no jask ktoś jest niedop[racowany przez nature to niestety musi korygować mankamenty :D
2015-08-04 13:32:18
as
a wyjechałam do miasta nie mówiąc nikomu
2015-08-04 13:32:53
mggi63
as a wywiad na jaki temat?
2015-08-04 13:32:55
Dżanina Fonda
as, a o czym gadałaś?
2015-08-04 13:33:35
mggi63
wywiad no kilka dobrych pytań....
2015-08-04 13:34:10
iwciaG
Bahati, jak dobrze pójdzie, to z urlopu na poł.Francji 5-cio litrowe winka będą przodowały jako ,,pamiątki" z wakacji:))
2015-08-04 13:34:15
mggi63
as bo umieram z ciekawosci
2015-08-04 13:34:19
as
byłam na "ulicy zdrowia" Bezpłatne badania
2015-08-04 13:34:40
as
złapali mnie z telewizji i pytali czy takie akcje sa potrzebne
2015-08-04 13:35:14
iwciaG
...bo kartoniki łatwo się przewozi, a są naprwdę pyszne
2015-08-04 13:35:55
mggi63
to nie wywiad tylko pytanie zadali....
2015-08-04 13:36:37
as
pytań było pewnie ze 3 ale na ten temat
2015-08-04 13:37:03
as
pani z mikrofonem, a pan z kamerą
2015-08-04 13:37:48
mggi63
oj to wywiad to obszerny materiał a to po prostu łapanka z ulicy :)
2015-08-04 13:38:01
mggi63
to bedziesz w TV sławna:)
2015-08-04 13:38:04
as
nich ci będzie
2015-08-04 13:38:13
as
niech ci będzie
2015-08-04 13:39:12
mggi63
no nie mi będzie tylko tak jest....to nie mój wymysł
2015-08-04 13:39:40
Dżanina Fonda
a mozna to gdzies zobaczyć, czy niekoniecznie? i z innej beczki: a jakiego typu badania mozna było zrobić?
2015-08-04 13:40:04
as
przecież się zgodziłam z Tobą
2015-08-04 13:41:03
mggi63
ginekologiczne zapewne :D
2015-08-04 13:41:16
as
badania beznadziejne: glukoza, ciśnienie, badanie słuchu i badanie stóp. Z badania słuchu nie korzystałam.
2015-08-04 13:41:48
mggi63
albo glukoza+ cholesterol :)
2015-08-04 13:41:59
as
badanie stóp to beznadzieja bo robione w celu sprzedania specjalnych wkładek.
2015-08-04 13:42:20
Dżanina Fonda
no to rzeczywiście nie zabłysnęli z gamą badań
2015-08-04 13:42:34
mggi63
zawsze jakis cel musi być....
2015-08-04 13:42:53
Dżanina Fonda
dobra, kochani, mykam dalej ogarniać bajzel, który "się zrobił" jak mnie tu nie było...
2015-08-04 13:42:53
mggi63
i znajdzie sie parte osób,które kupią
2015-08-04 13:43:02
Dżanina Fonda
do potem, albo do jutra
2015-08-04 13:43:53
as
akcja jest co miesiąc od kwietnia do października raz w miesiącu. Na rynku ustawione stanowiska i przez 3 godz można skorzystać
    Dżanina Fonda: no to rzeczywiście nie zabłysnęli z gamą badań
    mggi63: zawsze jakis cel musi być....
    Dżanina Fonda: dobra, kochani, mykam dalej ogarniać bajzel, który "się zrobił" jak mnie tu nie było...
    mggi63: i znajdzie sie parte osób,które kupią
    Dżanina Fonda: do potem, albo do jutra
    as: akcja jest co miesiąc od kwietnia do października raz w miesiącu. Na rynku ustawione stanowiska i przez 3 godz można skorzystać

Statystyki

Na naszej stronie znajdziesz:

63940 przepisów
1213 artykułów
262159 opinii
538541 wypowiedzi na forum
144907 zdjęć
70570 zarejestrowanych użytkowników
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.
Zamknij