Jesteś tutaj: Strona główna / Forum / Gawędy o jedzeniu / Katastrofy kulinarne.

Forum

Katastrofy kulinarne.

Autor: dagusia_29
Data: 2010-10-03 20:49:17

Tyle piszemy o wspaniałych potrwach i o tym jak nam smakowały. Może dla odmiany napiszcie o tym czego już nigdy nie zjecie co nie nadaje się do zjedzenia.

Autor: Rzymianka
Data: 2010-10-04 09:28:51

Różne są preferencje smakowe, co dla jednych jest rarytasem, dla innych  może być niejadalne. Np. przez moje gardło nie przechodzą " owoce morza " ,ale ryby bardzo lubię . Pozdrawiam !

Autor: ekkore
Data: 2010-10-04 10:15:01

Co do owoców morza mam podobnie.

w tym roku jadłam kraby (te malutkie z Morza Północnego).
Obiektywnie pyszne - delikatne, mięciuteńkie...pod warunkiem, że je jadłam z zamkniętymi oczami. Normalnie - wszystko wracało do góry- odnóża są obrzydliwe...jak mnie ktoś poczęstuje - zjem. Ale wiem, że dobrowolnie sama nie sięgnę

Autor: malka200
Data: 2010-10-04 10:48:15

no mnie niestety nie smakuje sushi, wiem że się tym wszyscy zajadają, ale nie mój smak.

Autor: trylobicik
Data: 2010-10-04 14:29:50

NIe wszyscy. Ja też tego nie lubię. Surowe ryby z wodorostami to nie jest to, co mi podchodzi. Może będę mało oryginalna, ale od sushi zdecydowanie wolę schabowego z kapustą. No cóż - wychowałam się w Polsce, nie w Japonii. Ślimaków i małż też nie lubię. A jak jeszcze pomyślę, co przechodzi przez małże, to mnie odrzuca zupełnie.

Autor: Dorotaxx
Data: 2010-10-04 15:09:54

Użytkownik dagusia_29 napisał w wiadomości:
>  napiszcie o tym czego już nigdy nie zjecie co nie nadaje się do

> zjedzenia.

 

W życiu nie zjem:

-tatara,

-flaków,

-podrobów typu : serduszka,płucka,nerki

 

 

aaaa i jeszcze jedno.Mam odruch wymiotny jak widzę u kogoś na talerzy ozór cielęcy lub jak pokazują w programach kulinarnych jak ktos obgryza kurze łapki brrr

 

 

Autor: Figutka
Data: 2010-10-04 16:51:06

A ja tatar i flaki chętnie jadam. Natomiast na pewno nie zjem czerniny- dla,mnie obrzydliwość. Co do podrobów to mam podobne zdanie jak Ty- ale mam znajomego, który się nimi zajada;)

Autor: reniapos
Data: 2010-10-04 17:43:46

Nie jadłam nigdy i nigdy nie zjem
surowej ryby z wodorostami
krewetek
ślimaków
małż
surowego miesa w postaci nawet najdelikatniejszego tatara
żabich udek
a teraz to co jadłam i więcej nie będe
salseson, bo w nim są kawałki uszu
płucka na kwaśno, ani na żaden inny sposób
żołądki drobiowe
ogony wieprzowe ani wołowe
nerki
i jest jeszcze mleko którego nie cierpie ale nie wyrzekam się tego napoju bo zimne z plackami ziemniaczanymi mogę wypić ale nie slkepowe.

Autor: K-rin-k
Data: 2010-10-05 11:45:59

Nigdy więcej wątróbki pod żadną postacią (koszmar jeszcze z przedszkola), podobnie jak bobu i zupy z kalarepy. W życiu nie tknę flaków wołowych...

Autor: jacqueline
Data: 2010-10-11 22:32:09

Wątróbka.. Też nie znosze... Wszystko, wszystko zjem. Ale do wątroby mnie nikt nie zmusi

Data: 2010-10-11 20:38:24

1. czernina
2. sushi
3. mózdzek, serduszka, zoladki
4. wiekszosc owoców morza
5. nie lubie smazonych ryb

Autor: darai
Data: 2010-10-12 12:51:07

Nie lubię wybitnie surowych jabłek i kalarepy. Krupniku nie lubię, ale zjem jeśli gotuje go Matula by nie sprawić jej przykrości. Surowe mięso jadłabym namiętnie gdybym mogła, czerniny nie jadłąm bom tchórz, ale pewnie bym spróbowała.

Autor: matani
Data: 2010-10-13 20:59:29

Ha ha, w tym kontekście moja podróż służbowa do Włoch pod względem kulinarnym była sporą katastrofą.


Dzień pierwszy lunch - kelner tłumaczy, że mają bolognese "con cavallo". Hę? Mój włoski nie jest szczególnie rozwinięty, ale pytam Włochów i słyszę, że dobrze myślę, że to konina. O, w życiu! Poprosiłam o sosik warzywny :)

Pizza 4 sery (quattro formaggi) skończyła się straszeniem muszli klozetowej .

Kolejny lunch - klient uszczęśliwił nas zamówieniem sałatki z owoców morza dla wszystkich. Z grzeczności "łyknęłam" kalmara i czułam jak mi zalegał przez baaardzo długo.

O giczy cielęcej nie wspomnę, bo jej niejadalność złożyłam na karb tego, że Włosi chyba nie umieją obchodzić się z mięsem, ani go doprawiać.

Za to, jeśli ktoś nie próbował jeszcze ryby pieczonej w soli to wiele stracił (cała ryba oczywiście patroszona itd. jest obłożona całkowicie warstwą soli, i do piekarnika, sól powoduje że ryba piecze się "we własnych sokach", niebo, i nie jest słona)

Podróż miała miejsce ładnych kilka lat temu, ale te "niezapomniane" wrażenia kulinarne pozostaną w mojej pamięci na wieki ;)

Autor: anqe
Data: 2011-11-13 20:45:35

a ja uważam, że pizza 4 sery w wydaniu włoskim jest idealnie skomponowana i tak idąc tropem swojego uwielbienia postanowiłam takąż pizze zamówić we francuskiej pizzeri - i tam porażka owszem serów były 4 tyle że mozarelli, fety i żółtego po 10% a pozostałe 70% stanowił zielony peśniowy obrzydlistwo takie że szok

lubię sery plesniowe i te białe łagodne i niebieskie czy zielone ale na ząb nie zaś w takim przesycie i to na ciepło ich specyficzny "aromat" unosił sie w promieniu kilu metrów nawet na powietrzu

Autor: matani
Data: 2011-11-15 13:30:34

He he, ja takiej pizzy skosztowałam w Mediolanie, niestety jak się okazało prowadzonej przez Chińczyków (bez urazy) i skończyło się.... e, niech będzie, że niestrawnością (oszczędzę szczegółów). Nie wiem co oni tam wrzucili, niby były 4 sery, ale...

Autor: Czeslaw
Data: 2010-10-13 21:43:37

Kawa + 4 łyżeczki soli (pomyliłem cukier z solą) Brrrr ....

Autor: Wkn
Data: 2010-10-13 23:40:19

Kawa + 4 łyżeczki cukru :D Jak można pić taki ulepek :)

Autor: Czeslaw
Data: 2010-10-14 09:50:04

Wydaje mi się, że na kubek 0,5l to nie jest dużo :-) Herbatę z cytryną słodzę 1,5 łyżeczki na taki sam kubek.

Autor: boroweczka25
Data: 2010-10-14 14:11:19

Od dawna nie słodzę ani kawy ani herbaty, nie przełknę posłodzonej.

Autor: renataz36
Data: 2010-10-15 10:08:15

No nie moja sprawa ale jednak uważam że trochę przesadzasz Czesław i 4 łyżeczki nawet na 0,5 l kubek to jednak o 2 za dużo.
No ale co kto lubi haha, ja nie słodzę ale też nie pijam czarnej kawy tylko zabielaną mleczkiem

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-16 21:56:16

Kawą z solą uraczył mnie kiedys mój małżonek. Brr.. Dziś ja zamiast cukru do ciasteczek dodałam soli. Zdarzyło mi sie to już 2 raz w życiu.
Niedawno stłukłam pojemnik no sól. Tymczasowo sól wylądowała w takim samym pojemnku jak cukier i stąd ta pomyłka. Na moje szczęście córka w porę się zorientowała. Na szczęście miałam jeszcze masło w lodówce. :)

Autor: as
Data: 2010-10-16 21:59:39

Herbata z wodą po gotowaniu parówek. Może być? Raz tak zrobiłam jak byłam młoda. Wodę zagotowałam w rondelku (nie w czajniku). Rondel był słabo umyty po gotowaniu parówek:D

Autor: as
Data: 2010-10-15 10:29:44

Do mojej kulinarnej wpadki nie doszło tylko dzięki mojej czujności:) Kilka lat temu robiłam na Wigilię barszcz. Tata podał mi butelkę kiszonego barszczu z moich przepisów. Tylko On ma zwyczaj nie robić wg przepisu tylko na oko co mi się nie podoba. Gdy miałam już go wlać najpierw skosztowałam. smak był paskudny. nie czułam tam żadnych buraczków.  Dobrze, ze miałam inne składniki i mogłam inaczej ten barszcz skończyć. Butelki nie wylałam tylko oddałam tacie. Po jakimś czasie skosztował i powiedział, ze się pomylił i dał mi zamiast barszczu sok z czarnej porzeczki, którego nie lubię. Chociaż ja tam nawet tej porzeczki nie czułam.

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 14:32:51

Ja lubie naprawdę wszystko, chetnie eksperymentuje.Jeżdzę po swiecie, podjadam i tu i tam. to wszystko ciekawe i rozwijające Nigdy nie upieram się zanim nie spróbuję. No i nie zjem więej: czeriny, żurku na dudkach i móżdźku. Ślimak, żaby, ogony, cynadry i cynaderki sa pyszne, ale toto to ...brrr((((

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-15 14:52:34

co to są dudki ?

Autor: jareksz
Data: 2010-10-15 14:53:42

płucka?

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-15 14:56:50

bleee mój tato napłuckach gotował żur. Tak śmierdziało w domu że trzeba było się ewakułować ;)

Autor: jareksz
Data: 2010-10-15 15:03:52

Tatowie tak mają:) Ja też pozwalam sobie na takie ekstrawagancje jak biały barszcz z płuckami, choć rzadko. Do jedzenia nie zmuszam:):):)

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-15 15:19:14

nas tato też na szczęscie nie zmuszał do konsumpcji

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 20:17:08

No właśnie. To płucka.Brrr.Nawet koty spod mojego śmietnika odwróciły sie ogonami na ten zapach. O smaku nie wspomnę.Brrr.

Autor: jareksz
Data: 2010-10-15 22:30:47

Nie znacie się:)

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 22:34:28

Z kotami? Oczywiscie, ze sie znamy.Zawsze im cos podrzucam do jedzonka, jak mam))Fajne te koty- charakterne)))byle czego nie zjedzą)))

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 05:39:29

Co prawda, jak sama gotuje flaki, czy przygotowuje jelita na kiszkę, to pewnie koty też wieją))Zapach jest " przeuroczy")))Ale, jak tylko czyszczę rybki to zawsze im cos tam podrzucam, to się nie obrażają))

Autor: jareksz
Data: 2010-10-16 09:22:27

No właśnie:) Świeże płucka, dobrze umyte, pierwszą wodę się wylewa... No w czym to gorsze od flaków?

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 21:16:57

Umiem robic i raz na 3 lata siedzę cały dzien-bo akurat mnie najdzie- i robię cynaderki. Cynadry też kiedyś jadłam, nawet dobre))Ale płucka to jakis taki(sorry) zgniły) zapaszek mają.Nigdy nie jadłam pierogów z dudkami, a słyszałam, ze dobre. Może czas spróbować))Mama mojej koleżanki kontrolowała  (PiSPAR) m inn. rzeźnie. Zawsze kupowała u nich- sorry za wyrażenie- świńskie ryjki i policzki. To była autentyczna pychota)))

Autor: jareksz
Data: 2010-10-18 10:19:26

Co do ryjków, to nie zapomnę sceny sprzed lat. Babcia z mężem się wykłócali, czy wybija się zęby, czy nie. Babcia oczywiście zrobiła w tajemnicy po swojemu i wyrąbała trzonowce. Po ugotowaniu, to jakaś kapusta była, małżonek stwierdza: no i widzisz! mówiłem, że się rozgotują.

Autor: majolika
Data: 2010-10-18 12:26:50

)))

Autor: majolika
Data: 2010-10-18 12:34:29

PS.Ryjki to te glutki , gdzie są dziurki od nosa.Policzki to wiadomo.
A to o czym piszesz to tzw głowizna i podobno faktycznie dodaje się ją do kapusty. Ogonki też)))Ale, że bez zębów to pierwsze słysze, może dlatego, żeby samemu nie stracić uzębienia)))

Autor: Lucynao
Data: 2010-10-15 16:09:21

Ja tez chyba wszystkiego juz spróbowałam: ostrygi, udka żabie uwielbiam, ślimaki też, ośmiornice i kalmary to mój rarytas ale nie zjem kisielu owsianego....a podobno jest bardzo zdrowy.

Data: 2010-10-15 19:27:44

Moją wpadką kulinarną było posłodzenie ziemniaków, niestety nie dały się zjeśc.

Wszyscy piszą, to zjem, tego nie, a ja myślę że nikt z nas nie zaznał jeszcze głodu, jakby każdy z nas nie jadł z tydzień, wtedy wszystko by smakowało:) i nikt by nie wybrzydzał.

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 20:31:52

Zaznał, zaznał...Kiedyś głodzili nmnie w szpitalu 2 tyg. Tylko glukoza do żyły. Nawet wtedy nie zjadłabym żurku na dudkach))Był jeden fajny skutek tego wygłodzenia-zaczęłam rozróżniać smaki poszczególnych składników potraw.I pozostało mi to do dziś.A dutków nie dotknę, oczywiscie nie tych z portfela)))

Data: 2010-10-15 20:41:25

W pierogach z kapustą i mięsem zjadłabyś dudki ze smakiem:) nawet byś nie poznała że tam są, tak samo w krokietach , czy kaszance swojej roboty:)

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 20:55:31

Słyszałam faktycznie,że w pierogach są OK.Ale się bojam)))Cuś, jakuś nie mam ochoty)))

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 21:00:01

Flaki też nie pachną fijołkami, czy prawdziwa kiszka ziemniaczana. Ten zapach wrażliwego odstraszy na kilometr, a to mnie nie odpycha. Ale dudki?!!! No cóż jadłam już wiele dziwactw.Najciekawsze jest to, że najczęściej pierwszy raz nie smakują(np. flaki, kawior, oliwki itp)ale za drugim razem, hm...oj jakie to dobre!Chyba mam alergię na dudki(nie mylić z dutkami-te baaaardzo lubię)))

Data: 2010-10-15 21:20:44

Ja bardzo lubię dudki, dodaję nie raz do pierogów z mięsem i kapustą, wcale nie śmierdzą przy gotowaniu, uwierz mi, flaki dużo gorzej cuchną:)A jakie są dobre, bardzo lubię tatara, ozory w sosie chrzanowym, oliwki też:)

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 21:41:39

Baa, ozorki! Mniam! Trudno je dostać, ale ja mam w Zatorzance znajomego rzeźnika))Czasem mi zostawi.Pyyychota!Oczywiście mówię o wołowych.Kiedyś wprosił sie do mnie kolega na żarcie. Pomyslalam- oj czekaj to ja cie ugoszczę. W menu były ozory, swińskie szy i ogony wolowe.Żarł, jak sloń. Na koniec dowiedzial się, co zjadl. Chciałabyś zobaczyć jego minę))))

Data: 2010-10-15 22:16:59

Szkoda że nie widziałaś mojej miny, jak zjadłam duszoną nutrie w sosie:) i mi później powiedzieli.

Autor: majolika
Data: 2010-10-15 22:31:10

)))

Autor: majolika
Data: 2013-03-07 14:33:29

Nigdy tego cymesu nie jadłam, ale słyszałam,ze to całkiem dobre, jesli mieso wodnego szczura może być dobre))

Autor: Shanna
Data: 2010-10-15 22:48:53

Tez mialam okazje jesc nutrie. Nie powiem, ze bylo pyszne ani, ze okropne. Po prostu dalo sie zjesc. Danie specyficzne.
Powiedzcie mi tylko co to sa te dudki? Na mysl przychodza mi tylko skwarki

Autor: as
Data: 2010-10-15 22:50:21

Smakowała zanim się dowiedziałaś?

Autor: Shanna
Data: 2010-10-15 22:54:20

W moim przypadku wiedzialam co jem. Co do smaku - mialam obojetne podejscie. Zjesc sie dalo, ale o dokladke nie poprosilam ;)

Data: 2010-10-16 10:50:22

No właśnie że smakowała, ale jak się dowiedziałam co zjadłam , miny wesołej nie miałam:)) Potem już nigdy więcej, nutri nie jadłam.

Autor: as
Data: 2010-10-16 10:54:45

Ja kiedyś jadłam gulasz z sarniny. Też był dobry zanim się dowiedziałam z czego to było. Świadomie i dobrowolnie nie zjem dziczyzny. Widzę w niej źródło strasznych chorób.

Data: 2010-10-16 12:13:51

Dlatego trzeba kupowac mięso badane :)

Autor: as
Data: 2010-10-16 14:45:05

Skąd mam mieć pewność czy było badane. Wiem, że nie mam pewności czy świnia lub kura był badana ale zwierzęta te nie biegają nie wiadomo gdzie. Są na jednym terenie więc ryzyko jest mniejsze.  

Autor: Manciocha
Data: 2010-10-16 15:33:01

Ja kupuje dziczyznę w sklepie Lasów Państwowych przebadane i nawet nie drogo.

Autor: tineczka
Data: 2010-10-16 21:39:10

No tak, jak sie nie  ma wiedzy to diabel straszny:)))))))) Dziczyzna jest najzdrowszym miesem! Jedz sobie swinie chodowane na hormonach, napewno Ci na zdrowie wyjdzie:))))))))

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 21:43:45

Potwierdzam. Dziczyzna jest b. chuda i zdrowa. Oczywiście przebadana uprzednio.W mojej pracy od czasu do czasu są imprezy mysliwskie. Pieczone dziki. Przepyszne!Ale sa uprzednio peklowane i z dodatkiem tłuszczu, bo sa tak chude, że aż wiórowate.Ostatnio był nadziany kaszą gryczana ze sliwkami. no...czy ja wiem.Oryginalny w smaku.

Autor: as
Data: 2010-10-16 22:00:49

Wścieklizna , tasiemce, włośnica i inne . Smacznego. 

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-16 21:52:26

Nie wiem jak w przebadanym i kupionym z dobrego żródła mięsie można znaleźć zródło chorób no ale ..

Autor: as
Data: 2010-10-16 22:03:55

Wiele osób samemu upoluje zwierzę i je przygotowuje na obiad.Skąd wiesz czy to którym Cię częstują takim nie jest. Szef mojego męża jest myśliwym i częstował go  kiełbasą z dzika. Oczywiście musiał dodać tłustej wieprzowiny bo byłoby za chude. Nie sądzę by mięso dawał do zbadania najpierw.

Autor: aggusia35
Data: 2010-10-16 22:05:43

As nigdy nie jadam miesa z niewiadomego żródła które nie było zbadane nigdy

Autor: majolika
Data: 2010-10-16 22:12:42

W okolicy, gdzie mieszkam jest zagłębie grzybowe rybne i mysliwskie. Dziczyzne można kupić w specjalnych sklepach.Jest przebadana.Jeszcze w czasach studenckich pieklismy na imprezy dziki, barany itp. Wszystkie kupowaliśmy w centrali mysliwskiej.Taki pan nam je marynował i przygotowywał.
Jest bardzo smaczna, ale zawsze przebadana.W tych mysliwskich sklepach sprzedają też wędliny. Są b. drogie i myślę, że w tych czasach ubadziane chemią niestety.

Data: 2010-10-16 23:47:09

Kiedyś był taki program w tv, że ludzie kupili w państwowym sklepie u rzeźnika kiełbasę z dziczyzny i wszyscy byli chorzy. Jak  Cię ktoś zaprosi na wesele, też możesz się zatruć, nie wiesz z jakiego mięsa są potrawy, a nikt zaświadczeniem się nie okazuje:) Ile jest takich przypadków, że ludzie grupowo się zatruwają. Mój mąż nigdy nie jada poza domem, nawet jak jest bardzo głodny , to kupi sobie ewentualnie suchą kajzerkę, lub jakiegoś batona. Kiedyś zjadł na mieście rybę i bardzo mu zaszkodziła, od tamtej pory woli nie ryzykować.

Autor: lolopopa
Data: 2011-11-13 16:54:02

W bardziej odległych czasach (nawet kilka lat temu) przepisy nie były tak rygorystyczne jak w chwili obecnej, teraz nikt nie ryzykuje (trychinoza).

Oczywiście niezbyt świeże mięso można spotkać wszędzie

Autor: lolopopa
Data: 2011-11-13 16:49:10

Mięso z dzika badane jest w kierunku włośnia (nie dotyczy kury, sarny itd.), dokonując zakupu z pewnego źródła masz pewność, że było poddane badaniu.

Autor: piegusowa
Data: 2012-12-07 20:51:57

Kiedy czytam takie rzeczy, to chce mi się wyć z powodów o których z wrodzonej kultury nie wspomnę, więc lepiej nie komentuję...

Autor: piegusowa
Data: 2012-12-07 20:53:31

Ja kiedyś jadłam gulasz z sarniny. Też był dobry zanim się dowiedziałam
z czego to było. Świadomie i dobrowolnie nie zjem dziczyzny. Widzę w niej
źródło strasznych chorób.

Kiedy czytam takie rzeczy, to chce mi się wyć z powodów o których z wrodzonej kultury nie wspomnę, więc lepiej nie komentuję...

Autor: Animozja
Data: 2010-10-18 08:55:44

Schabowy z ćwikłą. Okropny zestaw, wytworzył się jakiś dodatkowy smaczek, blee...
Słodzone pomidory.
Sałata ze słodką (tzn. posłodzoną) śmietaną na sposób stołówkowy.
Barszcz czerwony, czarnina na słodko. 
Ogórki małosolne z miodem.
Awokado pokropione sokiem cytrynowym. Przecież to już nie smakuje jak awokado! A niech sobie ciemnieje, byleby pozostało sobą.

Nie lubię dokładania do wszystkiego na siłę melisy, nawet jako przystroju, nie pasuje mi do większości deserów, a wystarczy popatrzeć na zdjęcia w gazetach - melisa niemal przy wszystkim słodkim. W ogóle jestem zdania, że przystrój powinien być jadalny i komponujący się z potrawą. 

Data: 2010-10-18 09:31:07

Lepsze do deloracji deserów, są listki mięty, melisy też  nie lubię w deserach.

Autor: TrendCenter
Data: 2012-12-07 19:48:06

Schabowy z ćwikłą. Okropny zestaw, wytworzył się jakiś dodatkowy
smaczek, blee...

Z ćwikłą może niekoniecznie, ale z zasmażanymi buraczkami jest super. Ale jeszcze większą porażką jest smażenie schabowych (i w ogóle wieprzowiny) na oleju. Według zasad sztuki kulinarnej wieprzowinę smaży się wyłącznie na smalcu, pozostałe mięsa na klarowanym maśle. Nigdy na tłuszczu roślinnym, bo zmienia smak mięsa. Olej jest dobry tylko do smażenia ryb i warzyw.

Autor: majolika
Data: 2013-03-07 06:31:53

Podobno tak jest, ale ja , jak wielu wyeliminowałam smalec z kuchni ze wzgledów zdrowotnych.Tylko raz na kilka lat bierze mnie "oskoma" i robie smalczyk domowy ze skwarkami.Potem go pożeramy i na kilka lat spokój.))

Autor: Isis-Sothis
Data: 2011-11-12 22:42:00

W życiu bym nie zjadła owoców morza, pomidorów, ogórków, chrzanu.

Autor: daga26
Data: 2011-11-13 00:34:37

ja nie zjem nigdy szpinaku i sera z plesnia :P...................a katastrofe to mialam wczoraj wieczorem rolada pekla i troche masa serowa sie wylala ale co tam i tak wszystko idzie do brzucha:D

Autor: beata66
Data: 2011-11-13 16:40:46

Jako dziecko na widok szpinaku dostawałam torsji. Dziś przyrządzam mnóstwo potraw ze szpinakiem i serem pleśniowym. Ale jak wiemy, o gustach (tym bardziej kulinarnych) nie dyskutujemy :) Pewnie masz jakieś ulubione potrawy i szpinaku czy tego specyficznego sera jeść nie musisz. Pozdrawiam!

Autor: alicja_bt
Data: 2011-11-13 09:05:38

Nie zjem zupy mlecznej z cukrem.Na cieście nie cierpie cukru pudru.

Autor: Laugasel
Data: 2011-11-13 11:40:08

Islandzkie rolnictwo jest nastawione głównie na hodowle owiec. Ich lambarairi naprawdę jest pyszne zarówno z grylla jak i tradycyjnie z piekarnika. Co rocznie zamykany jest sezon związany z owcami zakończony balem. A na balu głównym daniem były głowy baranie przedzielone na połowe i uwędzone i do tego różne sosy. Ponoć pychota, ale ja nie lubię jak jedzenie patrzy na mnie.

Autor: alicja_bt
Data: 2011-11-13 15:08:51

Ja nie jem jak się rusza ,a zwłaszcza galaretek czy to wytrawne , czy słodkie.

Data: 2011-11-13 16:31:13

A to moje niejadalne dania:

- czernina,

- gęsina,

- kaczki,

- królik,

- nutria,

- głowizna,

- konina,

- podroby ,ozory,ogony, móżdżek

- ciepłe mleko od krowy,

- baranina, jagnięcina,nerki, wątróbka,ogony, ratki wieprzowe 

Autor: beata66
Data: 2011-11-13 16:38:42

Nutirii i głowizny nie jadłam- reszta jest do przełknięcia- nawet to ciepłe mleko od krowy ( fuuuj)...To są potrawy z mojego dzieciństwa i nikt wtedy nie pytał, czy mi to smakuje. Kazano jeść i koniec. A miałam babcię na wsi, i bywałam u niej całe wakacje...

Autor: as
Data: 2011-11-13 19:25:40

Mmm. Melko prosto odm krowy. Z pianką. Super ale dla mnie nie do osiągnięcia.

Autor: beata66
Data: 2011-11-13 19:37:11

Ja Ci zazdroszczę tej tęsknoty za mlekiem. Picie tego mleka...co ja piszę...jakiegokolwiek mleka było katorgą. Byłam francuskim pieskiem jeśli chodzi o jedzenie. Moja mama miała ze mną trzy światy...

Autor: Laugasel
Data: 2011-11-15 13:46:14

Ja nie mogłam nigdy przełknąć pomodorowej z makaronem i kwaśnego mleka domowego. Sam ich widok był już odrażający. Chociaż pomidorowa z makaronem była  pyszna, a ryż na ciepło ze śmietanką i cukrem był pyszny i jest nadal. Placuszki z jabłkami na kwaśnym mleku też są moim miłym wspomnieniem.

Autor: hanah30
Data: 2011-11-26 22:44:29

Ja marzę o takiej gęstej smietanie w słoiku jaką  przywoziła mama ze wsi smarowałam chlebek i sypalam cukrem

Autor: lolopopa
Data: 2011-11-13 16:43:32

Postanowiłam przyprawić karkówkę tym co mam pod ręką, wyszłam z założenia, że karkówka zawsze wychodzi dobra, bez względu co się doda.

Była pasta wasabi i brandy między innymi. Nigdy nie trzymałam niczego gorszego w ustach, do karkówki się nie zbliżam.

Sałatka z marchwi i kalarepy, lodówka była mocno oczyszczona, został tylko jogurt truskawkowy ... nie praktykować :) całość smakuje jak spleśniałe coś :)

Autor: crizz
Data: 2011-11-13 18:12:42

oj dużo miałem wpadek.. naśmieli byście się na całego.. dawno temu próbowałem zrobić majonez z oliwy i maślanki i jak się już porządnie nakręciłem, to doszło do mnie, że przecież pomysł jest absurdalny.. lubię zapach listków laurowych choć stanie pod drzewem pełnym tych liści nieco oszałamia.. postanowiłem kiedyś zrobić sos laurowy na bazie wywaru mięsnego i sporej ilości sproszkowanych liści laurowych.. nie róbcie tego, taki sos można zrobić tylko dla wroga.. kiedyś dosypałem do żurku cukru zamiast soli (pozdrowienia dla Czesława) i pod adresem autora przepisu poszły niewybredne epitety, które odszczekałem jak zrozumiałem że to mój błąd..

Autor: agulinia
Data: 2011-11-13 18:58:47

Dzisiaj- ciasto zakalec :(((((((((((

Autor: panda25
Data: 2011-11-13 19:37:15

A u mnie miała być dzisiaj pyszna pizza, zawsze ciasto wychodziło pyszne i puszyste !!! Po prostu rewelacja !

A dzisiaj?

Cienkie jak kartka papieru! Nic nie urosło i średnio się upiekło :(

Wszystko robiłam jak zawsze i zonk, widocznie było coś nie tak z drożdżami, ciekawostka co bo termin do 27.11, a w środku super świeże.

Cóż zjedliśmy jaka była.

 

 

Autor: emilka155
Data: 2011-11-13 22:35:21

Nie zjem czerniny ,poprostu się jej boje;) A jeżeli chodzi o katastrofy to nie jako pierwsza i nie ostatnia dodałam sól zamiast cukru do sernika, strasznie się dziwiłam ze tak się słabo zarumienł;)

Autor: crizz
Data: 2011-11-26 13:49:26

moje kolejne dwie wpadki..

1. chlebowy zakalec - zapomniałem że ciasto na chleb musi wyrosnąć a dopiero potem się piecze..

2. mętny krupnik na kurczaku - właściwie zupa mleczna, zawsze to jakiś sukces..

Autor: punca
Data: 2011-11-27 08:30:21

Ja ostatnio tak przesoliłam zupe pomidorową,że nadawała się tylko do wylania.

Nigdy juz nie zjem oliwek i awokado

Autor: ella173
Data: 2011-11-27 10:33:37

Moja wczorajsza wpadka: piekłam ciasto i zapomniałam dodać do niego cukru. 

Autor: Laugasel
Data: 2011-11-27 10:36:57

To posyp je teraz cukrem pudrem.

Data: 2012-12-08 08:50:55

Lub zrób lukier, można też polać jakąś słodką polewą np. karmelową

Autor: Czeslaw
Data: 2013-03-07 01:14:55

Nastawiłem mleko na maleńkim gazie aby się podgrzało i wyjechałem na tydzień w góry. Garnek staram się doprowadzić do użytku już trzeci tydzień. Szkoda wyrzucić bo to Zepter.

Autor: renataz36
Data: 2013-03-07 07:25:50

Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu że zniszczył sie tylko garnek....... mam nadzieje że nie wysadziłeś w powietrze kuchni:)

ale rachunku za gaz nie zazdroszcze:)

Autor: Gluba666
Data: 2013-03-07 13:30:21

Łooo, gruba sprawa :) Jak wróciłeś to gaz się palił?

Autor: Czeslaw
Data: 2013-03-07 16:04:23

Nooo ... Woda wyparowała, a reszta zamieniła w grubą warstwę węgla :-(

Autor: Gluba666
Data: 2013-03-07 17:55:02

No to faktycznie dobrze, że tak się skończyło.

Autor: ulcia76
Data: 2013-03-07 16:24:39

nie zjem flaków, ich smród mnie powala....ogólnie zjem wszystko ale nie wiem czy ze mną cuś nie tak...? bedąc w niektórych domach "w gosciach" po przekroczeniu progu zapala mi się jakaś lampka i wiem że w tym domu nic mi przez gardło nie przejdzie.....nie wiem czemu. Nie żeby było brudno czy cos w tym stylu, po prostu tak mam. Raz pojechalismy do rodziny męża, byłam tam po raz pierwszy a tu cyk! moja lampka...było mi tak głupio bo nawet herbata mi nie przechodziła....mieliście kiedyś cos takiego czy ja jakaś stuknieta jestem 

Autor: mahika
Data: 2013-03-07 18:24:34

nie zjem flaków, ich smród mnie powala....

Mnie też.

Wyjec

2015-06-30 21:15:46
megi65
a ja przygotowuje się do spanka .. :))
2015-06-30 21:16:38
megi65
od jakiegoś czasu nie mogłam otworzyć zapięcia od roweru ....
2015-06-30 21:17:10
megi65
coś się chaczyło ... no i stało się .. rower zaparkowałam ale juz nie mogłam odpiąć ..
2015-06-30 21:17:33
megi65
szamotałam sie nieżle pod sklepem ... i skapitulowałam ...
2015-06-30 21:18:12
megi65
wzięłam kosz i pognałam na tagowisko autobusem ....
2015-06-30 21:18:42
megi65
konieczna była interwencja meża z .... nożycami do metalu ...
2015-06-30 21:19:03
dorotaibasia
Megus, jednoślad odzyskany?
2015-06-30 21:19:22
dorotaibasia
dobry wieczór-bom sie jak prostka nie przywitała....
2015-06-30 21:19:31
dorotaibasia
prostak-mialo być....
2015-06-30 21:19:47
megi65
znieczulica na max ... nikt nie zainatersowła sie gościem w biały dzień jak przecina zapięcie ...
2015-06-30 21:20:15
Bahati
Dobry wieczor :)
2015-06-30 21:20:42
Bahati
Ja jeszcze ide na polowanie na turystow, pozniej film "Chef" na mnie czeka
2015-06-30 21:21:03
megi65
M. stwierdził ... ''już ktoś ... majstrował śrubokretem przy zapięciu i ...zniszczył zamek .. ''
2015-06-30 21:21:13
Bahati
Dzieciaki juz spia, Ryska juz lepiej sie czuje, moja sypialnia za to wyglada jak po tornado
2015-06-30 21:21:19
dorotaibasia
a ja głupia i naiwna myślałam ze jednak kogos to obejdzie...ze facet majstruje przy zapietym rowerze....ręce opadają
2015-06-30 21:22:05
Bahati
Megi teraz za spojrzenie moga glowe odrabac, po co ryzykowac cudzym rowerem
2015-06-30 21:22:07
megi65
jednym słowem ... dziadostwo ..
2015-06-30 21:23:12
megi65
Dorcia ... zaraz po 16 godz .. wysałam chłopa rowerek pod Netto ..a tam sama wiesz ....
2015-06-30 21:23:14
Bahati
Jakby komus dziala sie krzywda to moge bronic ale zycia za rzecz nie oddam. :)
2015-06-30 21:23:58
megi65
sa ludzie ... i NIKT !!!!!!!!! gościa w koszuli w kratce szczopił za frak ...
2015-06-30 21:24:21
megi65
ale wiecie co ... ja zastanawiam sie gdzie .. ???
2015-06-30 21:24:37
megi65
jeżdzę tylko po zakupy .. sklep i wioo do domu ..
2015-06-30 21:25:00
megi65
na targu parkuje przy pani z firanami i zerka na mój mobilek ...
2015-06-30 21:25:23
dorotaibasia
widocznie juz kiedys pod netto komus sie rowerek spodobał
2015-06-30 21:26:17
megi65
po nocach i wieczorach nie szlajam się ..
2015-06-30 21:27:09
megi65
widocznie ...
2015-06-30 21:27:39
megi65
ale płakałabym w głos .... bo to rower moich marzeń ...lekki , pakowny , wysoki ..
2015-06-30 21:32:49
megi65
a teraz sobie przypomniałam ... pierwszy razproblem miałam z odpieciem kiedy rowerek w samo płd zaprkowałam przed naszą pocztą ..
2015-06-30 21:33:23
megi65
Dorocia z boku ale przpięłam do barierki ..
2015-06-30 22:17:17
megi65
dobrej nocy ....
2015-07-01 00:51:12
makusia
dobrej :)
2015-07-01 06:05:35
agusia040675
dzień dobry wszystkim
2015-07-01 06:21:33
Dżanina Fonda
Dzień dobry!
2015-07-01 07:13:21
mggi63
dzień dobry :)
2015-07-01 07:13:36
mggi63
nie krzycz Dzani słyszę :)
2015-07-01 07:16:29
mggi63
Wz fiksuje też mam w tej chwili pogrubioną czcionkę....
2015-07-01 08:13:34
megi65
witam .....a ja jako gruba baba nie mam pogrubionej czccionki .. :DDD
2015-07-01 08:13:50
megi65
czy to jest fer ..... wszyscy mają a ja nie.... :DDD
2015-07-01 08:14:31
megi65
fala ciepeła dociera ... to i fala wypadaków nad wodą ....
2015-07-01 08:15:15
megi65
niestety ..... ale ja nie wodniczka ... ryzyko utonięcia mam znikome ...
2015-07-01 08:17:07
megi65
w każdym bądz razie uważajcie nad wodą i na drogach ...
2015-07-01 08:17:48
megi65
dzisiaj nie ale jutro wyruszam w stronę morza .....
2015-07-01 08:28:00
Dżanina Fonda
hmmmm.... to nie ja krzyczałam
2015-07-01 08:39:21
mggi63
no jak nie Ty? a wykrzyknik kto postawił ? :)
2015-07-01 08:39:38
mggi63
Madziu gdzie pomykasz nad morze?
2015-07-01 08:40:19
mggi63
niestety ludzie musza rozumki właczyc nad wodą....
2015-07-01 08:45:26
Dżanina Fonda
hmmm... pewnie makusia dopisała :>>
2015-07-01 09:08:49
iwciaG
doberek...
2015-07-01 09:40:26
mggi63
doberek...doberek :)
2015-07-01 09:49:16
iwciaG
zmykam trawiszcze kosić... wczoraj większość, a dziś już niedobitki tylko zostały do dokończenia roboty :)
2015-07-01 10:16:38
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-07-01 11:50:46
mggi63
po ile u Was bób?
2015-07-01 12:28:57
Dżanina Fonda
a u nas? poważnie, nie wiem... Słońce Moje kupowało
2015-07-01 12:30:45
mggi63
u nas 7-8 zł a zdechły to po 6 zeta
2015-07-01 13:17:53
Dżanina Fonda
aha
2015-07-01 13:18:02
Dżanina Fonda
ja to w ogóle nie w temacie
2015-07-01 13:18:13
Dżanina Fonda
nie mam czasu powędrować po targu :(
2015-07-01 13:24:43
mggi63
ja na to muszę miec czas...zwykle przed pracą :)
2015-07-01 13:33:11
Dżanina Fonda
ja po 6.00 wyjeżdżam z domu... trudno by było jeszcze dołożyć do tego dojazd i zakupy na targu
2015-07-01 13:33:27
Dżanina Fonda
zazwyczaj jestem skazana na Lidla, bo mam koło siebie
2015-07-01 13:33:41
Dżanina Fonda
ale bobu to chyba nie mają
2015-07-01 13:37:21
Bahati
U mnie po 0,99 euro za kg nieluskanego :)
2015-07-01 13:39:32
Dżanina Fonda
w strączkach czyli?
2015-07-01 13:39:58
Bahati
Upieklam ciasto ze sliwkami, w piekarniku najlepsza z najlepszych lazania, milion stopni za oknem w domu podobnie...a ja siedze przy rozgrzanym piekarniku. Ale mi dobrze :)
2015-07-01 13:40:40
Gluba666
:)
2015-07-01 13:43:05
Bahati
Zrezygnowalam z wloskiej szkoly przekladania lazanii beszamelem na rzecz amerykanskiej metody ricotta z parmezanem i jajkiem.
2015-07-01 13:43:44
mggi63
ja mam po drodze do pracy targówek...w lidlu w ogóle nie kupuje bo mam daleko...blisko mam Biedronke ale tez tylko ulubiony asortyment...
2015-07-01 13:43:56
mggi63
Bahati czyli sauna :D
2015-07-01 13:44:23
Bahati
W miedzyczasie gram w WORD WITH FRIENDS z mezowskim. :)
2015-07-01 13:44:58
mggi63
:)) Wooow męzowski w domku??
2015-07-01 13:53:26
Bahati
Tak i pisze do mnie z sypialni :) niczym mlode ze swojego pokoju...juz zamiast ruszyc tylek pisza na Whatsappie za ile obiad. ;) lenie wstretne, teraz pojechaly do przyjaciol, wroca wieczorem. Juz mi przyslaly zdjecia obiadu :)
2015-07-01 13:54:12
Bahati
Jutro musze kulic sobie jeszcze jedna dluga sukienke bo wszystkie krotkie dzieki Stefanowi powisza w szafie tego lata
2015-07-01 13:54:48
Bahati
Mam zyliard siniakow od jego lap...tak mnie kocha, ze skacze i sie przytula, a ze silny i ciezki to wygladam jak ofiara przemocy
2015-07-01 14:00:08
Dżanina Fonda
zmienia już zęby?
2015-07-01 14:08:01
Dżanina Fonda
to dopiero będzie radosny fakt w twoim życiu!
2015-07-01 14:12:37
Gluba666
a czemu radosny? pytam bo się nie znam :)
2015-07-01 15:15:48
Dżanina Fonda
bo jak zmienia zęby, to go swędzi dziąsła i radośnie gryzie wszystko - najczęściej ręce właścicieli
2015-07-01 15:33:38
Gluba666
:)
2015-07-01 16:27:15
Bahati
zmienia :) radośnie zeżarło krzesło i rower Klary. :D
2015-07-01 16:28:34
Bahati
kurcze...na mojej liście 100 deserów najlepszych na świecie czas na "baked Alaska" chyba z powodu zalegającego biszkoptu i koszmarnych lodów Algidy zaraz zrobię.
2015-07-01 16:29:23
Bahati
no i mam jeszcze słoik marshmallow fluff, zrobię pojedyncze desry , dla każdego po jednym
2015-07-01 18:04:57
megi65
jestem za .... :))
2015-07-01 18:12:09
Bahati
Lody sie juz chlodzacw miseczkach wylozonych folia :)
2015-07-01 20:45:59
as
znowu tekst mam pogrubiony
2015-07-01 20:48:09
as
i już nie jest
2015-07-01 21:37:12
megi65
witam wieczornie ...
2015-07-01 21:37:32
megi65
mnie tam nic nie pogrubiało ... bo i tak już jestem gruba.. :DD
2015-07-01 21:38:32
megi65
coraz oporniej idzie mi pakowanie .
2015-07-01 21:39:19
megi65
ale przynajmniej wiem czego mam nie zabiearć .: kaloszy , przeciwdeszczówek ..
2015-07-01 21:40:14
megi65
miłej nocy .... do jutra ..
2015-07-01 21:48:15
mggi63
dobranoc ...
2015-07-01 21:54:24
as
znowu grubo. Dzieje się tak jak wchodzę w wątek gejowski
2015-07-01 22:55:07
makusia
:D
2015-07-01 22:59:14
Basialis
as, u mnie Ci homoseksualni tez sa na grubo............ale to dobrze, lepiej widze.
2015-07-02 07:33:44
mggi63
dzień dobry :)
2015-07-02 07:34:00
mggi63
znaczy,że temat bardzo wazny :D
2015-07-02 07:38:09
Beata500
Dzień dobry.
2015-07-02 07:40:22
Beata500
Od wczoraj szukam kotków. Chyba kotka oburzyła sie takim zainteresowaniem i gdzies je przeniosła. \jest to normalne. Mam nadzieję,że są gdzieś u mnie, a nie w opuszczonych szklarniach sąsiadów.
2015-07-02 07:45:45
mggi63
tak,mamy - kotki takie są....przenoszą się ze swoimi dziećmi w swoje miejsce:)
2015-07-02 07:46:33
mggi63
ale wiesz co zostawiaj jej jedzenie tam dgzie u Ciebie była bo ona może po nie przychodzić
2015-07-02 07:48:15
Dżanina Fonda
Witam, piękna pogoda dzisiaj w Lublinie :)
2015-07-02 07:49:01
Beata500
mggi, tak robię
2015-07-02 07:50:08
Beata500
to nie są moje pierwsze koty . W domu coprawda miałam jednego przez 10 lat, ale podwórkowych przez 33 lata przewineło się sporo.
2015-07-02 07:50:33
Beata500
miało byc co prawda
2015-07-02 07:51:50
megi65
dzień dobry ...
2015-07-02 07:52:19
megi65
zmykam do wieczora ...
2015-07-02 08:10:27
mggi63
tak,piekna pogoda Dżani :)
2015-07-02 09:38:35
Dżanina Fonda
Beatko, mamuśka przyjdzie na papu!
2015-07-02 09:39:02
Dżanina Fonda
mggi - nie możesz być miła dla mnie, weźże mnie obrzuć błotem!
2015-07-02 09:48:33
mggi63
a może ja jestem homo i nawt nie wiem???!!! :D
2015-07-02 09:48:52
Dżanina Fonda
a widzisz!
2015-07-02 09:49:27
Dżanina Fonda
ale może to być tez przeziębiony pęcherz... podobno takie same objawy :>>
2015-07-02 09:49:41
mggi63
jak widac co niektórym przeszkadza i normalna sytuacja na forum....ja nie ogarniam już....:((
2015-07-02 09:58:01
Beata500
dziewczyny , ale poprawiacie mi humor, taki zdrowy smiech .
2015-07-02 09:58:47
Beata500
Dżani ja mam cztery nerki, tzn . dwie podwójne , czysta patalogia. Może coś tez ze mna nie tak .
2015-07-02 09:59:23
mggi63
cooo masz 4 nerki??
2015-07-02 10:00:24
Dżanina Fonda
no tak, równie pazerna jak Bahati
2015-07-02 10:00:34
Dżanina Fonda
mggi - ano przeszkadza
2015-07-02 10:00:59
Dżanina Fonda
ja wyraziłam swoje zdanie o gejach, wiecej się staram nie odzywać, bo po co?
2015-07-02 10:01:11
Dżanina Fonda
ja ostatnio taaaaaka spokojna jestem i nie zaczepna
2015-07-02 10:01:17
Dżanina Fonda
normalnie, jak nie ja :))
2015-07-02 10:01:20
Beata500
no mam , patologiczne
2015-07-02 10:01:41
Dżanina Fonda
ale to dlatego, że postawowiłam byc lepszą żoną, matką i ogólnie lepszym człowiekiem
2015-07-02 10:01:46
Dżanina Fonda
ale nie wiem, jak bedzie
2015-07-02 10:01:51
Beata500
dawcą nie mogę być , one są podwójne i wieksze od normalnych
2015-07-02 10:01:58
Dżanina Fonda
podobno dobrymi chęciami piekło wybrukowane :))
2015-07-02 10:02:36
Dżanina Fonda
a może z tych dwóch cynaderki w sosie? Cooo?
2015-07-02 10:02:58
Dżanina Fonda
podobno zasmaczniste ale nie albo nie wyszły, albo zupełnie nie mój smak
2015-07-02 10:03:00
Beata500
zdarza się najcześciej, że ktos ma trzy , mnie obdarzyło czterema
2015-07-02 10:03:21
Dżanina Fonda
pomijam zapach w całym domu, syn przyjechał i aż go cofnęło z drzwi
2015-07-02 10:03:32
Dżanina Fonda
spytał, czy to koty cały dom zasikały?
2015-07-02 10:04:11
Dżanina Fonda
to ja już bym wolała trzecią rękę, np. na plecach
2015-07-02 10:04:29
Dżanina Fonda
mogłabym się sama drapać zamiast prosić... przechodniów
2015-07-02 10:04:37
mggi63
kurcze ale Ci sie trafiło Beatko :)
2015-07-02 10:04:51
mggi63
Dżani jakaś przemiane przechodzisz:)
2015-07-02 10:05:05
Beata500
e tam, ja bardzo lubię cynaderki
2015-07-02 10:06:57
Beata500
Dżani , mnie tam maz powiedział , że ostatnio sie niedobra zrobiłam
2015-07-02 10:52:56
Dżanina Fonda
o widzisz! to musisz coś postanowić!
2015-07-02 10:54:15
mggi63
oj tam od razu postanowić,chłop raz zajęczał i juz sie będzie zmieniała....:))
2015-07-02 10:55:09
mggi63
a co Ty tak wszystkich nawracasz Dżani tak w ogóle???
2015-07-02 10:55:19
mggi63
cooo????
2015-07-02 10:55:27
mggi63
tłumacz sie tu....:)
2015-07-02 10:55:30
Dżanina Fonda
no nie wiem.... mówię, że jakas dziwnie dobra się robię
2015-07-02 10:55:39
Dżanina Fonda
może to wizja urlopu????
2015-07-02 10:55:45
Gluba666
Dzień dobry :)
2015-07-02 10:56:28
Dżanina Fonda
jutro ostatni dzień ... lalala..... a jak wyjadę, to mnie nie zobaczycie, bo tak netu nie ma... uwolnię was na trochę od siebie
2015-07-02 11:04:47
Dżanina Fonda
heloł, Gluba :)
2015-07-02 11:36:56
mggi63
ale Ci superrrr Dżani :)
2015-07-02 11:37:28
mggi63
wspaniałego i zdrowego wypoczynku Ci życzę :)
2015-07-02 11:38:00
mggi63
szkoda,że nie bedziesz na łaczach
    Gluba666: Dzień dobry :)
    Dżanina Fonda: jutro ostatni dzień ... lalala..... a jak wyjadę, to mnie nie zobaczycie, bo tak netu nie ma... uwolnię was na trochę od siebie
    Dżanina Fonda: heloł, Gluba :)
    mggi63: ale Ci superrrr Dżani :)
    mggi63: wspaniałego i zdrowego wypoczynku Ci życzę :)
    mggi63: szkoda,że nie bedziesz na łaczach

Statystyki

Na naszej stronie znajdziesz:

63872 przepisów
1213 artykułów
261822 opinii
537485 wypowiedzi na forum
144114 zdjęć
70478 zarejestrowanych użytkowników
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.
Zamknij