Zamówiłam sobie taki właśnie telefinik. Mają mi dostarczyc w piątek.Czy ktoś może sie wypowiedxzieć na temat tego sprzęciku? Mam czas w razie czego wycofania się. Ewentualnie.
bo coraz bardziej dopada mnie rezygnacja, czy dobrze wybrałam. Chodzi mi o wytrzymałóść, funkcjonalność i takie tam bajery. Pozdrawiam
Z czystym sumieniem odradzam Ci każdy dotykowy telefon. Miałem Avillę i była do niczego. Ekran nie zawsze reagował ,klawiatura dotykowa to dla mnie pomyłka ,zupełnie nie wygodna.
Nigdy więcej bym nie kupił dotykowego - tylko klawiatura!
Niee.
Samsung ma beznadziejny serwis - CCS Serwis - lepiej omijać szerokim łukiem tych d.....
Zresztą - Avilla tak ma ,że powoli chodzi.
Popieram,tez pewnie nie kupie wiecej dotykowego.Mam taki od roku i podzielam Twoje zdanie odnosnie wygody.
Na podstawie jednego telefonu który nie ma androida i byl pierwszym telefonem z dotykiem nie należy się sugerować. Mąż miał równiez komórkę z symbianem 5800 tez była fatalna ale jak widać samsung zrobił potężny krok jakościowy. Ja sama przez pierwszy telefon męza byłam przeciwniczką. Teraz mam dotyk z klawiatura i jestem bardzo zadowolona gdybym zaufała męzowi, że technlogia poszla bardzo do przodu to miała bym tylko dotyk :(
Jak nie sopróbujesz to nigdy się nie przekonasz. Mój maz tez mi doradza więc czasem dobrze i warto piosłuchać dobrych rad meża. Ja będę miała sam dotyk. Jak mi się nie spodoba.......będe żałować a potem się przyzwyczaję. Nie jestem wybredna, aczkolwiek lubię od czasu do czasu spełnic jakieś malutkie marzenie
przeczytaj sobie ta dwuczesciowa recenzje
http://komorkomania.pl/2010/08/07/samsung-galaxy-s-i9000-test-cz-1
http://komorkomania.pl/2010/08/07/samsung-galaxy-s-i9000-test-cz-2
natomiast jesli nie masz czasu na wnikliwe czytanie oto plusy i minusy tego telefonu ale mimo wszystko zachecam do zapoznania sie z testem bo moze sie okazac ze wady ktore posiada( np brak jakiejkolwiek lampki błyskowej przy aparacie a co za tym idzie zdjecia po zmroku nie wyjda ) uniemozliwia ci dobre korzystanie z telefonu a moze nie beda dla ciebie wiazace
Plusy:
Minusy:
Ja posiadam Samsung Galaxy Mini i jestem bardzo zadowolona.
Eee tam, to wszystko jest robione w chinach na jedno kopyto!
na jednych tasmach nie znaczy ze z tych samych czesci
21 wiek ..Wiek bubli i badziewia chińskiego powszechnie dostępnego ;););)
mój mąz ma ten telefon. Jest bardzo zadowolony z tego telefonu. Lampa błyskowa jest, telefon robi rewelacyjne zdjęcia. Obsługa telefonu bez zarzutów, ekran ponad przeciętny i rewelacyjnej jakości. Bateria w zalezności od uzytkowania od 1 do 3 dn. Zero minusów powiedział mąz.
nie wiem jaki telefon ma twoj maz ale na pewno nie jest to samsung galaxy s
prawdopodopodobnie jest to juz S II ktory flesza posiada
tu masz agus porownanie tych 2 telefonow
tak ma samsung galaxsy s 2. W oficjalnej sprzedazy u operatorów galaxsy samsung I 9000 nie istnieje.
istnieje tyle ze jest to zwykly samsung galaxy s
telefon ktory posiada twoj maz jest obecnie high endowym telefonem
w testach pobil i phona wiec jesli tylko kogos stac jest to jeden z najlepszych modeli na rynku wiec tylko pozazdroscic ;]
Tylko ta bateria. 1-3 dni to stanowczo za krótko. Z tego powodu bym nie kupowała.
Właśnie. Moja Nokia - topowy model - trzymie ponad tydzień ;)
Widzę ,że masz dzisiaj zespół napięcia na mnie ..Nie tylko w tym wątku . .No cóż. .Jak śmiem mieć inne zdanie niż Ty!
kuchnik takie szczęnięce teksty sobie wypraszam.:):):) Piszesz bzdury a tego nie lubie. Porównujesz swój stary telefon do telefonów nowej generacji. Pisze stary bo wyżej podałeś nazwę a obecny myślę że też stary dlatego gdyż mało który z nowszej generacji trzyma tak długo baterie. Zamiast poczytac o wlaściwościach nowych telefonów próbujesz zniechęcić ludzi do inwestowania w nową technologię. Nie lubie takiego postępowania poczytaj trchoche na dany temat a póżniej definiuj opinie
Nie przesadzasz ?A ja sobie wypraszam wypominanie mi wieku ;)
No cóż. Nie mam ochoty więcej z Tobą dyskutować. Dodam ,że wiele znajomych MIAŁO dotykowego ,nie tylko Samsunga, ale także LG - niższe i wyższe modele i wszyscy zrezygnowali na rzecz zwykłego telefonu z klawiaturą ,powód taki jak mój- jest nieporęczniejszy.
A to co obiecuje producent ,jak będzie działał itp. to czysty marketing , lepiej kup sobie testy niezależnych instytutów badawczych ;) to wtedy pogadamy.
To na tyle z mojej strony.
Pozdrawiam.
Dodam ,że wiele znajomych MIAŁO
dotykowego ,nie tylko Samsunga, ale także LG - niższe i wyższe modele i
wszyscy zrezygnowali na rzecz zwykłego telefonu z klawiaturą ,powód
taki jak mój- jest nieporęczniejszy.
to nie jest krótko to jest długo jak na telefon dotykowy i taki duży ekran. Czy nam sie to podoba czy nie nowa technologia wyprze stare telefony a te którymi się poslugujemy bedziemy mogli oglądać w muzeum
Moją Nokię kupiłem w 2010 roku i jest to model N78 - jesden z wyższych modeli Nokii, do tanich nie należał.
Kuchcik to teraz sobie poczytaj jakie paramenry ma Twoj telefon a jakie ma Samsung galaxsy wtedy dowiesz sie np dlaczego bateria nie trzma tyle co w Twoim. Nie możesz zniechęcać nikogo do kupna telefonu z tego powodu że Tobie on nie odpowiada. Wszystko jak w zyciu ma swoje plusy i minusy.
to nie jest krótko to jest długo jak na telefon dotykowy i taki duży
ekran. Czy nam sie to podoba czy nie nowa technologia wyprze stare telefony a
te którymi się poslugujemy bedziemy mogli oglądać w muzeum
Witam.Czytałam wypowiedzi kolezanek i sa one podzielone odnośnie telefonu dotykowego.Ja osobiście mam telefon Samsung Avile i jestem z niego bardzo zadowolona.Ostatnio zmieniłam na LG swifta z androidem i tu dla mnie porazka,poniewaz jak chce napisac esa lub wybrac numer telefonu z ksiązki to telefon bardzo wolno jarzy tak sie wszystko wolno załancza że hej i tego fona nie polecam.Z samsunga napewno bedziesz zadowolona,nie sugeruj sie tak bardzo tutaj opiniami forumowiczów,bo każdy ma swój typ telefonu z którego jest zadowolony.Innym ten Samsung nie przypadł do gustu a ty możesz byc z niego bardzo zadowolona.Pozdrawiam i jak sie juz z nim zaznajomisz itd to prosze napisz na forum jak Ci działa i czy jestes z niego zadowolona.
lg produkuje obecnie najgorsze smartfony na rynku
ale znowu tak jak z kazdym produktem ktory chcemy nabyc warto przysiasc i poczytac opinie uzytkownikow recenzje testy zeby potem milo i bez stresu korzystac z urzadzenia
O ile recencje nie są pisane na zamówienie producenta ,tak jak jest to z pralkami Electroluxa na ceneo.pl - kto mi nie wierzy to niech tam poczyta ,od razu się domyśli o co mi chodzi ;)
bo trzeba byc mocno naiwnym zeby testu urzadzenia szukac na ceneo
portalu ktory zajmuje sie wszystkim i niczym tak naprawde
Świeta racja.Każdy sklep który chce sprzedac swój produkt to nie wystawi złych opini.
O tego niewiedziałam.Mąż przed zakupem telefonu śledzi opinie na forum ale nic ze złych opini nie wygrzebał.Dobrze wiedzieć,dziękuję.Pozdrawiam serdecznie.
uff nareszcie pozytywna wypoowiedż. Rozpętałam burzę w szklance wody, zupełnie jej nie przewidując.Dziękuję że zrozumienie. w piątek maja mi go przywieżć. Zapoznam się z nim i dam znac co i jak. Kolega mojego męża ma taki sam i jest z niego bardzo zadowolony, prawdę mówiąc zasugerowałam się jego opinią. Chciałam też poznać ocene formułowiczów. Pozdrawiam
Już ochłonełam... telefon mam od kilkunastu dni i mogę powiedzieć, że jest tym co szukałam. Trochę, a właściwie bardzo mnie przeraził na początku swoim bogactwem najróżniejszych opcji. Jest bardzo czuły na dotyk. Wystarczy dosłownie muśnięcie po ekranie i już reaguje.Jest zajefajny. Polecam każdemu.
Hej,
Pisze z konta mojej narzeczonej, ale jak widze porownanie samsuna galaxy z samsungiem avilla to nie wytrzymuje :) Pierwsza zasadnicza rzecz, porownujemy dwa odrebne ekrany. Samsung avila to staroc sprzed ery kamienia lupanego, SGS nowa zabawka. Ekran w Galaxy to cudo, wiem bo uzywam poprzednika czyli i5700 ale w firmie gdzie pracuje jest przypuszczam okolo 10 osob, ktore posiadaja SGS i chwala sobie go bardzo.
Druga rzecz, Avila nie ma android marketu, wiodacej aplikacji do sciagania/kupowania rzeczy na telefon.
Trzecia rzecz to przedzialy cenowe. Avila nigdy nie byla telefonem z wyzszej czy nawet sredniej polki, a mysle ze jakby sie mocno uprzec, mozna polozyc SGS obok takich slaw jak HTC czy Motorolla.
Co do samych funkcji, SGS ma wgranego androida 2.2, z mozliwoscia upgrade'u (na razie poki co nieoficjalnego) do wersji 2.3 , czyli najnowszej na dzien dzisiejszy. Jesli chcesz dowiedziec sie jakie rzeczy moze robic Twoj nowy Samsung to zapraszam na: https://market.android.com/ gdzie znajdziesz wszelkie możliwe aplikacje/gry .
Jesli chodzi o wytrzymalosc, to kolega rzucal nim o sciane i dziala do tej pory :)
pozdrawiam,
Bartek
Hej!
Dzięki za stronkę marketu i za budującą wypowiedź. Właśnie o to mi chodziło!
Android market to coś co mnie interesuje.
Zastanawiam się czy kolega chciał sprawdzic wytrzymałość telefonu rzucając nim o scianę, czy był czymś zdenerwowany?.......ja takiego sposobu nie preferuje w żadnym z tych przypadków.
hhmm........kto by pomyslał, że wytrzyma ![]()
Moj iphone nie wytrzymal... tak ze nie polecam smartphonow do rzucania :)
Przecież to bzdura ,że wytrzymał rzucenie ..ale nie chciałem się odzywać..
Mi samsung unieważnił gwarancję (telefon tracił zasięg) a w serwisie stwierdzili uszkodzenie mechaniczne płyty głównej w okolicach procesora ..A co lepsze - telefon nigdy nie spadł ani nie był zniszczony - wyglądał jak nowy ... miał parę rys. .Samsungowi mówię NIE. Za podejście serwisu do klienta. . Bo sprzęt się ma prawo zepsuć ..ale takiego chamskiego serwisu to ja nigdy nie widziałem ..CCS SERWIS is dno.
Ogólnie Samsung galaxy s II jest bardzo fajny i gdybym nie była wielbicielem HTC to też bym się na niego zdecydowała.