Witam !
Proszono mnie, żebym dała znać, gdzie mogę. Myślę, że mogę tutaj :) Spełniam wiec prośbę i informuję zainteresowanych, że na wzór Węgier, została zorganizowana Krucjata Różańcowa za naszą Ojczyznę pod hasłem "Z Mayją Królową Polski módlmy się o Polske wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu".
Szczegóły i zgłoszenia chętnych pod tym linkiem www.krucjatarozancowazaojczyzne.pl
Właśnie 10 minut wystarczy, alby odmówć jedną dziesiątkę.
Dziękuję za uwagę :)
Nie wiem czy portal kulinarny jest odpowiednim miejscem na agitację religijną. Ja to bardzo niemile widzę.
Przecież nie jest w dziale gawędy o jedzeniu czy porady kuchenne. Ludzie tu piszą nie tylko o sprawach kulinarnych ale o różnych sferach swojego życia.
Przecież nie jest w dziale gawędy o jedzeniu czy porady kuchenne. Ludzie tu
piszą nie tylko o sprawach kulinarnych ale o różnych sferach swojego
życia.
Ciekawe co byś napisała gdybym zaczął namawiać do wstąpienia do sekty np. satanistycznej? Na pewno była byś tym oburzona (i słusznie zresztą). Ja uważam, że takie wątki należy zakładać na specjalnych stronach. Powyższe działanie jest swoistą reklamą działań jakiejś tam grupy religijnej. A reklama bez zezwolenia właścicieli portalu jest niedozwolona.
PS.Oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać.
PS 2.Patrz regulamin WŻ (p.VII)
Bahusie, jeśli porównujesz informację o tym, żeby odmawaiać różaniec w kraju, gdzie ponad 90% obywateli mianuje się katolikami do nawoływania do wstąpienia do sekty satanistycznej, to mogę tylko powiedzieć tyle, że jestem w stanie poświęcić nie 10 minut a całą godzinę.
Nie miałam zamiaru reklamować czegokolwiek i nawet mi na myśl nie przyszło, że tak to może zostać odebrane. Kliknięcie w ten link nie nabija nikomu kasy. Nie jest to tez akcja wyborcza, jak twierdzi Spajdermen.
Napisałam do Wkn, żeby w razie nauszenia przeze mnie regulaminu usunęła lub zamknęła ten wątek.
Nie będę przepraszać, bo nie działałam w złej wierze.
Nie przypuszczałam, że na stronie, gdzie rozmawia się o wszystkim od tego, co kto je, ile waży,przez problemy osobiste, rozwody, zdrady, wróżby i inne, hasło "różaniec" wzbudzi protest.
Decyzję co do tego wątku pozostawiam Wkn.
Osobiście nie widzę naruszenia regulaminu tym postem, jednak link podesłałam Pampasowi, i on zdecyduje o jego losie :)
Pozdrawiam wszystkich i proszę o spokój :)
Obejrzyj sobie jak zachowują się katolicy na Jasnej Górze, brak słów! W tramwaju 5 min nie ustoi bo siły nie ma.I to są katolicy którzy się modlą i odmawiają różaniec.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9925927,Dziennikarka_Polsat_News_zaatakowana_na_pielgrzymce.html
W każdym środowisku są "ludzie i ludziska" niestety..........:((
Sama jestem katoliczką, i wstyd mi za "pseudo katolików" ....:(((
Jak to obejrzałam to się za głowę złapałam! żeby kobieta nie odeszła to ten tłum rozjuszonych starszych ludzi by ją chyba zlinczował.O matko do czego to doszło:(
Obejrzyj sobie jak zachowują się katolicy na Jasnej Górze, brak
słów! W tramwaju 5 min nie ustoi bo siły nie ma.I to są
katolicy którzy się modlą i odmawiają
różaniec. http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9925927,Dziennikarka_Polsat_News_zaatakowana_na_pielgrzymce.html
A tutaj opowieść z drugiej strony:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110712&typ=po&id=po03.txt
Bahusie, jeśli porównujesz informację o tym, żeby odmawaiać
różaniec w kraju, gdzie ponad 90% obywateli mianuje się katolikami do
nawoływania do wstąpienia do sekty satanistycznej, to mogę tylko
powiedzieć tyle, że jestem w stanie poświęcić nie 10 minut a całą
godzinę. Nie miałam zamiaru reklamować czegokolwiek i nawet mi na myśl
nie przyszło, że tak to może zostać odebrane. Kliknięcie w ten link nie
nabija nikomu kasy. Nie jest to tez akcja wyborcza, jak twierdzi
Spajdermen. Napisałam do Wkn, żeby w razie nauszenia przeze mnie regulaminu
usunęła lub zamknęła ten wątek. Nie będę przepraszać, bo nie
działałam w złej wierze. Nie przypuszczałam, że na stronie, gdzie
rozmawia się o wszystkim od tego, co kto je, ile waży,przez problemy
osobiste, rozwody, zdrady, wróżby i inne, hasło
"różaniec" wzbudzi protest. Decyzję co do tego wątku pozostawiam
Wkn.
Ciekawe co byś napisała gdybym zaczął namawiać do
wstąpienia do sekty np. satanistycznej?
Pozwolę sobie za MSWiA "Za sektę można uznać każdą grupę, która posiadając silnie rozwiniętą strukturę władzy, jednocześnie charakteryzuje się znaczną rozbieżnością celów deklarowanych i realizowanych oraz ukrywaniem norm w sposób istotny regulujących życie członków; która narusza podstawowe prawa człowieka i zasady współżycia społecznego, a jej wpływ na członków, sympatyków, rodziny i społeczeństwo ma charakter destrukcyjny."
Aloalo przekaza informację o krucjacie, która odbywa się w ramach (jeśli tak to mogę nazwać) Kościoła Katolickiego, a ten sektą nie jest.
Dziękuję za informację, zapoznam się z nią i zdecyduję.
Ps. Zadziwiające, że w przepisach zdarza się, że autorzy wypisują, kto jest producentem danego produktu - może tym również zajmij się, bahusie?
Proszę Cię nie rób "z igieł wideł". Fakt, mi nie jest po drodze do Kościoła i jego niekiedy "niestrawnych" działań. Ja nie potrzebuję pośredników do Pana Boga. Nie mam z Jezusem połączenia komórkowego, jak pewien ksiądz, który to niedawno ogłosił. Ale w skuteczność klepania paciorków nie wierzę i stąd moja wypowiedź. Ja nikogo nie namawiam do swojego światopoglądu więc dlaczego mam milczeć jak inni to robią (absolutnie nie jest to przytyk do aloalo)? Ja uszanuję Wasze wierzenia i poglądy, ale i Wy uszanujcie moje. Ot co....
Może,to właśnie pora,by się określić?Jestem katolikiem,ale nie wierzącym?........
Może,to właśnie pora,by się określić?Jestem katolikiem,ale nie
wierzącym?........
w skuteczność klepania paciorków nie wierzę
Tu się z Tobą zgadzam w tysiacu procentach! "Klepanie paciorków" nic nie daje. Ale odmawianie różańca takie z serca to już inna sprawa :)
Bardzo ciekawie to brzmi Krucjata, akurat niezbyt dobrze mi się kojarzy. często tu ludzie proszą o głosy w jakiś konkursach. Myślałem że WŻ ochroni się przed kampanią wyborczą
NIe wymyślaj! Prośby,opinie,wywody,autoreklamy itp.są częścią forum.Natomiast "WZ" cieśnie komercją jak mało kto.......
Krucjata w sensie współczesnym, czyli działalność społeczna podjęta z entuzjazmem i zapałem.
Do linku nie zaglądałam ( mam taki zwyczaj), ale "Polska wierna Bogu, Krzyżowi i Ewangelii" mnie panicznie przeraziła :(
Ola, z całym szacunkiem, ale nie życzę sobie TAKIEJ Polski :( Też jestem jej obywatelem. I mam prawo NIE ODMAWIAĆ różańca. Nie życzę sobie, żeby mnie tylko z takiego powodu "wyrzucano" z również MOJEGO kraju- Ola, a tym to pachnie :(
Piszę to, POMIMO tego, ze wierzę w Twoje dobre intencje.Nie przeszkadza mi, ze ktoś odmawia różaniec, ale Polski proszę w to nie mieszać! :( To zwyczajnie nie fair.
Właśnie o to mi chodziło; Krucjata' ale widzę że nie wszyscy zajarzyli
Agik, popieram Cię.
Bahus, Ciebie też.
Agnieszko, czy ja - podając to, można powiedzieć, ogłoszenie - zmuszam kogokolwiek do modlitwy? Nie wrzeszczę tutaj "różańce w dłoń i wszyscy się modlić, ale już!" Podałam, bo może ktoś nie słyszał a chciałby usłyszeć. Mi też ktoś o tym powiedział i tyle.
Masz prawo nie chcieć TAKIEJ Polski. Oczywiście. Nikt Cię za to z kraju nie wyrzuci. Gdzie doszukałaś się takich informacji? Ktoś inny może takiej Polski chcieć i też ma do tego prawo. Na szczęście, póki co, modlitwa w Polsce nie jest karalna ani zakazana.
Przeczytałam , ale mnie osobiście zdziwiło do czego są potrzebne deklaracje, adresy itp . dane osobowe. Jak ktoś chce sie pomodlić na różańcu nie musi wypełniać deklaracji - takie jest moje zdanie. Wątek odebrałam jako informacyjny, a nie nawołujący. Pozdrawiam Wszystkich !
Adresy są potrzebne po to żeby kancelaria Radia Maryja później prosiła o wspomożenie dla O. Tadeusza, bo biedny z niego chłopina.:)
Bardzo mi przykro, że Cię zawiodłam. Reszta na PW.
Nawet zajrzałam na tę stronkę, zastanawia mnie jedno a mianowicie dlaczego w adresie jest skrytka pocztowa. Nie mają stałego adresu? Nie chcę go podać? A może ja się na tym nie znam? A nazwa stronki też brzmi jakoś nietegoś.
Aloa ja oczywiście wierzę w Twoje dobre intencje i na pewno modlitwa jest dobra.