Jesteś tutaj: Strona główna/ Forum / Kuchenne porady / Jak zrobić szynkę na święta?

Forum

Jak zrobić szynkę na święta?

Autor: lanntana
Data: 2011-12-07 09:02:26

Ponieważ sprzedawane w sklepach wędliny mają smak tektury w tym roku na święta wszystko piekę sama - będzie pasztet,boczek faszerowany,schab pieczony w mleku,kakówka. Chciałabym też zrobić taką szynkę,peklowaną wcześniej w soli i przyprawach,jak to się robi??

Autor: kasnik
Data: 2011-12-07 09:14:06

Ja szynkę szpikuje czosnkiem,nacieram przyprawami(moje chłopaki lubia z delikatem do mięs-ja wolę sama dobrac mieszankę), nie zapominam o majeranku w obydwu przypadkach i wkładam do miski lub naczynia, oczywiście pod przykryciem do lodówki na całą noc. Następnego dnia przekładam mięsko do rękawa foliowego i piekę w piekarniku(nakłuwając rękaw w kilku  miejscach).

Ciekawa jestem jak robia inni-chętnie skorzystam:)

Zdradź proszę przepis na schab w mleku(słyszałm o tym sposobie ale nie wiem jak zrobic).

Pozdrawiam-Ewa:)

Autor: mw1111
Data: 2011-12-07 10:19:03

Bardzo proszę o informacje jak długo piec w zalezności od wagi szymki, w jakiej temperaturze, piekarnik góra dół?? Pozdrawiam Gosia :))

Autor: kasnik
Data: 2011-12-07 10:57:59

Kupuje szynkę w kulce, jak ma 1,5kg to pieke przez jakies 2 godziny, piekarnik góra i dół mam właczony, pozdrawiam:)

Autor: kasnik
Data: 2011-12-07 10:59:37

nastawiam na jakieś 200 stopni

 

Autor: rybcia125
Data: 2011-12-07 12:02:38

polecam tą szynkę, jest poprostu rewelacyjna http://www.wielkiezarcie.com/recipe27433.html

Autor: crisen
Data: 2011-12-07 12:56:57
Autor: ulla*
Data: 2011-12-07 18:57:52

Robię często dwoma sposobami -właśnie z tego przepisu co wyżej,mięso jest w zalewie "na mokro" lub nacieram "na sucho"  wg mojego przepisu,również polecam-http://www.wielkiezarcie.com/recipe40425.html

Autor: kasia146
Data: 2011-12-07 17:20:29

ja tez robie z tego przepisu jest poprostu rewelacyjna

Autor: lazania1
Data: 2011-12-07 13:06:32

Też robię szynkę według przepisu Kuleczki,jest wspaniała.

Autor: stokrotka390
Data: 2011-12-07 13:55:01

U mnie pierwszy raz w zyciu (wczesniej pamietam z domu rodzinnego i tym razem pod dykando mamy) bedzie szynka peklowana na sucho wedzona i pieczona. Od soboty pekluja sie juz 9 kawalkow szynki (3 kulki rozcielam na 3 kawalki), na kazdy kg. miesa dawalam 3 dag soli, pieprz i czosnek. Jutro lub w piatek bedzie wielkie wedzenie ( dodam, ze mieszkam w duzym miescie, ale kolo garazu jest takie zaciszne miejsce). przed wedzeniem ( pieczeniem) nalezy szynke umyc i zapakowac w siatke. Zamierzam 2 kawalki upiec (bo sie nie zmieszcza), posypie jeszcze dodatkowo ziolami (rozmaryn, szalwia, jakowiec...) wrzuce do rekawa i upieke.Chyba sie raczej pochwalilam, jak Ci doradzilam, pozdrawiam i dam znac, jak wyszla...

Autor: edii
Data: 2011-12-07 14:19:57

Witajcie ja nie pieke szynki na święta tylko sama marynuję no i oczywiście wędzę ,ja zawsze robię tą sama marynate tzn.10litrów wody 50dkg peklosoli ,50dkg zwykłej soli.2łyżki cukru.4 ząbki czosnku,liście laurowe i ziele angielskie (liscie i ziele zagotuje w 1litrze wody)potem zimne wlewam do reszty ,ale ja nie gotuję wody na marynate poprostu nalewam z kranu żeby sobie oddstała rozpuszczam w niej sól i peklosól oraz cukier dam czosnek i gotowe ,stoi sobie 5 do 7 dni potem ociekanie i wędzenie.Żeby szyneczka była soczysta to teraz jest taka specjalna folia do wedzenia szynek dla mnie ok jest naprawde lepsza.

Autor: tutunia
Data: 2011-12-07 17:59:54

Witajcie ja nie pieke szynki na święta tylko sama marynuję no i oczywiście
wędzę ,ja zawsze robię tą sama marynate tzn.10litrów wody 50dkg
peklosoli ,50dkg zwykłej soli.2łyżki cukru.4 ząbki czosnku,liście laurowe
i ziele angielskie (liscie i ziele zagotuje w 1litrze wody)potem zimne wlewam
do reszty ,ale ja nie gotuję wody na marynate poprostu nalewam z kranu żeby
sobie oddstała rozpuszczam w niej sól i peklosól oraz cukier
dam czosnek i gotowe ,stoi sobie 5 do 7 dni potem ociekanie i wędzenie.Żeby
szyneczka była soczysta to teraz jest taka specjalna folia do wedzenia szynek
dla mnie ok jest naprawde lepsza.

Edii a gdzie można kupić taką folię do wędzenia,

Autor: edii
Data: 2011-12-07 19:03:36

TUTUNIA taką folię można kupić w sklepie z dodatkami wedliniarskimi ona jest na metry ,a tak jak u nas to można ją kupić nawet w sklepie mięsnym .ja szynkę obwijam w tą folię i wkładam do siatki jest bardziej soczysta nie traci tak dużo tego soku swojego.i oczywiście ją tak w tej siatce i foli gotuje jak dla mnie jest super.Aco do tego czy szynka ma być świeża czy mrożona to niema żadnej różnicy ja już robiłam i taką i taką tylko przed marynowanie oczywiście rozmrożic .

Autor: PATI :)
Data: 2011-12-07 16:57:29

Podepnę się pod twój wątek , jesli mogem :)

Mam przepis na szyneczke wg. jednego z moich idoli M.Kuronia i szynke trzeba peklowac

2 tyg. czy nada się szynka która była zamrożona ( oczywiście już rozmrożona )czy musi być "świeża"

Autor: anrubi
Data: 2011-12-07 17:49:13

http://www.wielkiezarcie.com/recipe52313.html 

Zerkam w stronę tej szynki :) Mam nadzieję, że mięso może być rozmrożone?

Data: 2011-12-07 17:57:58

Polecam szynke  z mojego przepisu,peklowana jest na sucho,po upieczeniu bardzo aromatyczna,mozna ja spozywac po przygotowaniu na cieplo z chrzanem,lub pozniej na zimno krojac w cienkie plasterki  http://www.wielkiezarcie.com/recipe16041.html

Autor: bela
Data: 2011-12-07 19:04:32

A ja robię szynki,boczki i karczek tak jak nauczył mnie masarz kiedy przychodził do teściów bić świnikaka.Wyroby jego były pyszne, od trzech lat sami już robimy.Właśnie zamarynowałam 10 szynek 15 boczków i 5 karczków ( dla całej rodzinki)

Marynata na 10 litrów wody:  80dkg pektosoli, 1/2 op. lubczyku, 1op kolędry ziarnistej, 1op majeranku, po 15 ziaren pieprzu,ziela angielskiego,liści laurowych, 2 pałki czosnku, 1 łyżeczka cukru.Szynki natrzeć dobrze pektosolą i zostawić do następnego dnia,w małej ilości wody zagotować przyprawy i wlać do reszty przegotowanej i ostudzonej wody dodać posiekany czosnek i resztę pektosoli która zostałą z nacierania do zimnej zalewy włożyć szynki obracać codziennie peklować 10 dni. Szyneczki wyjąć z marynaty włożyć do siatki i wędzić,zaraz po uwędzeniu parzę tyle ile szynka waży,po wyjęciu szynkę hartuję w zimnej wodzie przez pół godziny. Szyneczka wtedy jest soczysta, jeżeli mam dużą szynkę to wystudzoną kroję na pół i zamrażam.W lecie marynuję szynkę w lodówce i zmniejszam ilość wody i przypraw wkładam w siatkę i rękaw i piekę w piekarniku.Może wydać się że dużo jest pektosoli i będzie bardzo słona ale tak nie jest,natomiast fajnie się kroi i jest  super kruchutka.Też nauczyłam się i robię kiełbaskę wiejską. 

                                                                                                                                    

Autor: taara
Data: 2011-12-07 19:47:22

Ja chciałam polecić przepis, wprawdzie nie na szynkę peklowaną, ale też pyszna rzecz: http://www.wielkiezarcie.com/recipe22845.html

Przyrządziłam w ten sposób świeże mięso z szynki i było super. Łopatka już taka nie była, ale kawałek był mniejszy i trochę eksperymentowałam z proporcjami.

Autor: lanntana
Data: 2011-12-08 09:04:38

Kasnik,będę robić schab w mleku z tego przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe50728.html jeszcze nie próbowałam,mam nadzieję,że wyjdzie.

Wyjec

2016-02-11 13:44:41
as
Witam. dzieci jeszcze jutro do szkoły i dwa tygodnie ferii będą mieć. dla moich dzieci ten tydzień mocno pracujący bo jeden syn był już w tym tygodniu na dwóch różnych konkursach gminnych i powiatowych. Jutro ma jeszcze konkurs klasowy
2016-02-11 13:45:05
as
Na gminnym konkursie z matematyki zdobył III miejsce
2016-02-11 13:46:10
as
wczoraj dowiedział się, że w kwietniu będzie miał jeszcze inny konkurs czyli w kwietniu będzie miał aż dwa
2016-02-11 13:46:23
as
córka w marcu tez jedzie na powiatowy konkurs
2016-02-11 14:26:58
mggi63
dorcia zdrowiej kobietko !
2016-02-11 14:27:36
mggi63
as gratuluję sukcesów dzieci :-)
2016-02-11 14:28:26
mggi63
oby dobrnęły do finału :-)
2016-02-11 14:30:35
mggi63
Bahati a Twoje dziewczynki tez zdolniutkie :-)
2016-02-11 14:55:17
Bahati
Zdolniutkie? 10 punktow stracic w dwoch testach?! Rozumiem, ze srednia byla ok 70/110 ale...nieuki i tyle. U nas konkursow, olimpiad itp rzeczy nie ma.
2016-02-11 14:57:50
Bahati
Jakbyscie mieli ochote na puszysty sernik z ricotty na cieniutkim spodzie brownie, to zostawiam wam pol blaszki, druga czesc juz zaatakowaly dzieciory. :)
2016-02-11 15:40:02
ekkore
hejka. Za oceanem też jelitowka szaleje. U mnie się zastanawia trzeci dzień, zagwarantować czas na desce czy odpuścić. Na razie odeszła mi chęć jedzenia. no i przegonilo mnie jednorazowo. Ale na tym koniec. zobaczymy gdzie spędzę walentynki, miejmy nadzieję, że nie w toalecie. już lepiej w łóżku, nawet jak to nie będzie miało charakteru świątecznego. A mieliśmy iść na steki...
2016-02-11 15:53:31
mggi63
Bahati niemozliwa jestes ! :/
2016-02-11 15:53:57
mggi63
ekkore to Ty masz mini jelitówkę :)
2016-02-11 15:54:24
mggi63
nigdy nie było u mnie w rodzinie jelitówki....
2016-02-11 15:59:12
ekkore
Młody jak miał koło 3 lat wylądował w szpitalu. podejrzewali salmonelle. tydzień czasu na dwa końce. cały czas pod kroplowka. ja pomiędzy szpitalem a domem i karmieniem Młodej, miała 3 miesiące. też zaczynało mnie brać, ale tak jak teraz postraszylo. Oczywiście okazało się, że nie salmonella. Z perspektywy czasu myślę, że to były początki rotha wirusa
2016-02-11 16:00:49
ekkore
w sumie potem, nawet jak dzieciaki chorowały, mnie nie dopadło nigdy na poważnie
2016-02-11 16:03:33
Bahati
Mggi, niby zdaje sobie sprawe, ze jesli w klasie dzieci jest 20 to nie wszystkie moga byc najlepsze. Na szczescie nie znam uczucia, ze moje nie sa. Zobaczymy jak bedzie z najmlodsza, bo o ile cholernie zdolna, to tez bardzo nie lubi robic kilka razy tego samego, jesli juz sie nauczyla, nie ma szans jej zmusic.
2016-02-11 16:13:50
iwett
Bahati powinnaś być wyrozumiała.......Twoje dzieci nie ucza się w polskiej szkole.........Ja bym była szczęśliwa za takie wyniki.......
2016-02-11 16:14:37
ekkore
Ale przecież nie oceny są najważniejsze. Najlepsze jest przekonanie własne, że chce być najlepsza. Mój Młody nigdy nie chciał. Owszem, miał szczęście i trafiał do klasy z wysokim poziomem. Co by było, gdyby rownal w dół? na szczęście nie musiał a i tak świadectwo z paskiem miał, bez grama pracy. Gdyby chciał i miał motywację, mógł być najlepszy. ale nic z tego.
2016-02-11 16:15:46
ekkore
jak Młoda przynosiła 4, było hurra. Jak Mlody- oj opuścił się, taka zła ocena
2016-02-11 16:18:44
ekkore
ale tutaj w Stanach rozwinęła skrzydła. zabrakło zdolniejszego brata, który miał wszystko bez wysiłku. Jeszcze do końca w siebie nie wierzy, ale dużo pracuje. Najlepsza ocena z matmy nadal jest dla niej zaskoczeniem. Ona nie wierzy, że potrafi sama obliczyć, ciągle wisi nad nią widmo nauczycielki od matmy
2016-02-11 16:20:59
Bahati
Wyrozumiala bylam w pierwszej klasie. Skoro w drugiej potrafily byc najlepsze i nadal sa to niec sie ucza. Jedna chce byc najlepsza, druga po prostu jest. :) w domu z wlasnej woli prowadza dodatkowe zeszyty i bez przerwy robia notatki z historii, biologii, wiersze pisza albo czytaja ksiazki. Ale zeby to sie ruszylo od nauki, pobiegalo, potanczylo, cokolwiek to juz niekoniecznie.
2016-02-11 16:21:49
Bahati
Mloda2 za to jak wyruszy z psem na spacer to czasem trzeba dzonic i szukac, bo moze juz sa pod Rzymem... :D
2016-02-11 16:24:46
ekkore
to nie naciskaj za mocno. niech same chcą. żeby nie poszły w drugą stronę, w ramach protestu. Ślubny tak protestował. Zawsze był dobry, ale dla mamy to było mało. Musiał udawać, że się uczy, choć czytał. ale przez to zdarzało mu się to i tamto zawalić
2016-02-11 16:25:39
ekkore
to samo było na studiach
2016-02-11 16:26:07
ekkore
on musiał się uczyć, nie miał prawa chcieć
2016-02-11 16:28:43
mggi63
Bahato...żeby to nie poszło w druga stronę....
2016-02-11 16:28:51
ekkore
ja byłam dobra uczennica. Bo wstydzilam się mamy koleżanki, gdyby mnie pytała dlaczego mam gorszą ocenę. Aska była z gatunku ludzi lubiących się uczyć. Plus do tego musiała, ale w jej przypadku to wspolgralo ze sobą
2016-02-11 16:37:28
Bahati
Lepsze nie beda, wymagam tylko tyle, ile moga z siebie dac. Jesli zamiast sie uczyc beda sie opierdzielac i zawalac to sie policzymy. Gdyby przynisily np7-8, mimo staran to po prostu pogodzilabym sie z tym i tyle. Kazdy ma swoje obowiazki, one maja obowiazek sie przykladac w miare swoich mozliwosci. Nic im nie mowie przeciez :)
2016-02-11 16:38:55
Bahati
Nie zadaje tez pytan typu: ile osob tez dostalo 10? Komus poszlo lepiej?
2016-02-11 16:40:44
Bahati
Co dastala X czy Y. Pytam, czy sa z siebie zadowolone, przypominam, ze ucza sie dla siebie i
2016-02-11 16:41:18
Bahati
ze widze,mze sie przygotowaly i jestem dumna. A pozniej zaganiam do zamiatania. :D
2016-02-11 16:41:52
Bahati
W tej chwili wszystkie 3 bawia sie w masie piaskowej, nawet nie mam odwagi wejsc do kuchni :)
2016-02-11 16:46:51
mggi63
Bahati no Ty w końcu znasz swoje dzieciaki i wiesz na ile je stac a to wymagaj :D
2016-02-11 16:48:05
mggi63
oby tak trzymały ! :)
2016-02-11 16:48:30
mggi63
malutka moze byc inna tzn.zdolniacha tylko roszczeniowa .....:)
2016-02-11 16:48:54
mggi63
ale Ty mama rozsadna to sobie poradzisz :D
2016-02-11 16:50:41
mggi63
Bahato i jak po porannej powodzi ? :)
2016-02-11 16:52:08
mggi63
upiekłabym sobie jakis chlebek razowy ale taki coby sie nie narobic bo rece nie te :)
2016-02-11 16:52:26
mggi63
moze macie kobietki któras jakis przepisik.....
2016-02-11 17:11:45
mggi63
Bahati oczywiście a nie Bahato :-) jak smigam na klawiaturze kompa to tak się robi ... szybko
2016-02-11 17:11:45
dorotaibasia
mggi, a taki chlebek wyłacznie z ziaren robiłas?/jadłaś? bez mąki....
2016-02-11 17:18:43
dorotaibasia
moja przyjaciółka mnie uraczyła takowym...wielkosc piąstki a kosztował 9,99
2016-02-11 17:19:08
dorotaibasia
był bardzo dobry-to musze przyznac-ale nie za takie pieniadze...
2016-02-11 17:19:36
dorotaibasia
wyniuchałam juz w necie kilka przepisów i weekend-a ile sie nie rozłoze-upiekę
2016-02-11 17:50:50
mggi63
nie robiłam dorcia ... nie słyszałam nawet
2016-02-11 17:52:37
mggi63
ja to w ogóle wielbicielka ciemnego chłlebka :-) uwielbiam żytni odpowiada mi smak
2016-02-11 17:52:57
dorotaibasia
no to zaraz podeślę link...
2016-02-11 17:53:40
mggi63
prawdziwe chlebki i smaczne są drogie
2016-02-11 17:54:50
dorotaibasia
http://pyrynagaz.blogspot.com/2015/08/chleb-samo-ziarno-bez-maki.html
2016-02-11 17:55:50
mggi63
ja to w ogóle dziwna się zrobiłam bo wybredna :-) bułek nie jadam drozdzówek tym bardziej,ciast tez nie
2016-02-11 17:56:07
dorotaibasia
http://www.mirabelkowy.pl/2013/05/chleb-zmieniajacy-zycie-bez-maki.html
2016-02-11 17:56:29
dorotaibasia
http://www.olgasmile.com/chleb-bez-maki.html
2016-02-11 17:56:57
dorotaibasia
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/08/bezglutenowy-chleb-z-samych-ziaren-bez.html
2016-02-11 17:57:04
mggi63
ale byly czasy,ze jadałam :-)
2016-02-11 17:58:36
mggi63
dzięki dorcia :-) jutro lukne bo z telefonu pisze
2016-02-11 17:59:26
mggi63
woow to takie zdrowe :-)
2016-02-11 17:59:40
iwciaG
Hejka...:))
2016-02-11 18:00:21
mggi63
hej iwciu :-) nie bylo Cie
2016-02-11 18:01:01
iwciaG
Mggi, jak chcesz tak na skróty chlebkowe, to polecam to od czego ja zaczynałam;))
2016-02-11 18:02:08
iwciaG
a mianowicie kup super pyszną mieszankę gotową z lidla....miesza się ciacho łyżką drewnianą i po wyrośnięciu piecze w keksówce:)
2016-02-11 18:02:53
iwciaG
aaaa nie było....bom na wybyciu feriowym była, a od dwóch dni nie wiem gdzie łapki wsadzić.....
2016-02-11 18:10:16
dorotaibasia
iwcia...do kieszeni łapki włóż :D
2016-02-11 18:10:48
dorotaibasia
lidlowski tez czasem kupuję i piekę ;)
2016-02-11 18:20:20
dorotaibasia
zmykam do wyrka...jakos kicham coraz bardziej, zapodam sobie coś na rozgrzewkę i bede sie lenic cały wieczór...
2016-02-11 18:42:49
Dżanina Fonda
Jak z lidla, to polecam mieszanke na slonecznikowy. Mnie inne nie zachwycily. Ale rzeczywiscie - nie moze nie wyjsc
2016-02-11 18:45:15
ekkore
nie zaglądałam do przepisu, bo na telefonie ciężko. powiedzcie mi czym skleja się chleb z ziaren? przecież ziarna to późniejsza mąka. Jak są ziarna pszenicy to i tak jest gluten.
2016-02-11 18:47:37
ekkore
ale mi skrót wyszedł. pierwsza część była odnośnie sklejania, druga glutenu. jedna nie wynika z drugiej, jakby się mogło wydawać
2016-02-11 18:54:46
dorotaibasia
ziarna skleja-w zależnosci od przepisu-albo masa jajeczna, albo babka płesznik/jajowata, albo woda z odrobiną miodu
2016-02-11 18:55:27
dorotaibasia
chyba nie trafię do tego wyrka dziś i wczesnej porze :D
2016-02-11 19:23:44
ekkore
ale to nie będzie chleb. tylko jajecznica z ziarnami. nijak to nie przemawia do mnie. chleb się składa z mąki, ziarna mogą być dodatkiem.
2016-02-11 19:25:15
ekkore
gdzieś ostatnio czytałam o serniczkach jajecznych, robiących za bułki. podobno furorę robią.
2016-02-11 19:55:41
alicja_bt
Ten chleb z ziaren jest pyszny
2016-02-11 19:57:38
Bahati
Do mnie ten chleb " odmieniajacy zycie" tez nie przemawia, no ale ja i tak zadnego pieczywa nie jem.
2016-02-11 19:58:01
alicja_bt
ale trzeba go zrobic zgodnie z przepisem, ja nie dodaje żadnych jajek
2016-02-11 19:58:32
Bahati
Reszta i owszem, ale pieke tylko bulki,bo mam fantastyczna piekarnie kolo domu i takiego chleba chocbym sie wsiekla nie upieke. :)
2016-02-11 20:02:21
Bahati
Zrobilam to slynne 15 minutowe ciasto francuskie, chlodzi sie do jutra, ciekawe, czy bedzie takie, jak trzeba :)
2016-02-11 20:20:41
iwett
Dorotko....zdrowiej tam bo chcę jutro pogadać o jajach.....:)) Teraz idę na film.......Dobranoc Wszystkim!
2016-02-12 06:38:25
agusia040675
Dzień dobry
2016-02-12 07:10:10
Bahati
Czesc :)
2016-02-12 07:10:36
Dżanina Fonda
Witam cieplutko :)
2016-02-12 07:11:05
Dżanina Fonda
Dorota - dzieki wielkie na namiary na chlebki, skorzystam ja przy okazji :)
2016-02-12 09:20:02
iwett
Witam słonecznie....:)
2016-02-12 09:27:55
iwciaG
doberek:))
2016-02-12 09:35:56
mggi63
dzień dobry :)
2016-02-12 09:36:06
mggi63
piekna wiosna nastała :)
2016-02-12 09:36:38
mggi63
ja sie lenie jeszcze w domku....
2016-02-12 10:05:18
dorotaibasia
dzień dobry:)
2016-02-12 10:06:05
dorotaibasia
słonko nieśmiało wychodzi....
2016-02-12 10:44:42
megi65
doberek ....
2016-02-12 10:44:48
megi65
Dorcia .. zdrówka ....
2016-02-12 10:45:13
megi65
u mnie słonko szaleje od rana +8 C na słupie retęci ...
2016-02-12 10:45:26
megi65
zmykam kuchnia ... sos bolonese /...
2016-02-12 11:10:30
Bahati
No to megi do zobaczenia za jakies 4 h :)
2016-02-12 11:21:07
Gluba666
Dzień dobry :)
2016-02-12 11:26:52
iwciaG
O jak śmiesznie się odpala główna strona wż....pewnikiem znowu jakieś zmiany się tworzą.....
2016-02-12 12:15:40
Dżanina Fonda
niom... zastanawia mnie tylko paląca potrzeba tych dziwnych zmian, zamiast naprawy rzeczy, które przeszkadzają w korzystaniu uzytkownikom :///
2016-02-12 12:17:20
makusia
witam
2016-02-12 12:17:32
makusia
też mnie te zmiany dziwią....
2016-02-12 12:40:23
mggi63
strasznie rozwleczona główna strona :-( wizualnie bleee
2016-02-12 12:53:19
Bahati
Omg...dobrze, ze nigdy nie wchodze przez strone glowna. :D
2016-02-12 12:54:37
Bahati
Powaznie, bylam przekonana, ze to jakies bledy a okazalo sie, ze tak ma byc. Ok, nie musi mi sie podobac, na pewno jest to jakos sensownie uzasadniona zmiana. :D
2016-02-12 13:06:34
dorotaibasia
Meguś, dziękuję ;)
2016-02-12 13:26:05
mggi63
dorcia jak tam zipiesz ? Lepiej ?
2016-02-12 13:39:44
dorotaibasia
no kurcze mam wrazenie ze gorzej a nie lepiej....
2016-02-12 13:40:15
dorotaibasia
nie mam goraczki ale taka wypluta chodzę....
2016-02-12 13:42:07
iwciaG
Dorcia zdrowiej!!! No już!!! :DD
2016-02-12 13:43:41
iwciaG
Bleeee, to chyba mało powiedziane co tu się wyprawia z wizjami naszych.....wizjonerów wż-towych :((
2016-02-12 13:49:38
Dżanina Fonda
jedyny plus tej zmiany jest taki, że w tej chwili piękne "ażurówki" Doroty są na pierwszej stronie :DD Przepiękne!
2016-02-12 14:04:31
dorotaibasia
Dżani, no weź, bo sie zarumienię :)
2016-02-12 14:07:59
ekkore
dzień dobry. zasmarkany.
2016-02-12 14:10:22
iwciaG
ja chyba zacznę omijać stronę główną szerokim łukiem.....aż wprowadzą zmiany we wszystkim co lubię i będę wż omijać szerokim łukiem :((
2016-02-12 14:10:27
ekkore
jak weszłam na stronę, to myślałam, że to jakiś błąd i kilka razy odswiezalam. na telefonie mogę wejść tylko przez stronę główną, po przejściu najpierw przez wersję mobilną. Nawet jak odswieze, to i tak wraca do mobilnej
2016-02-12 14:43:41
iwett
jeny
2016-02-12 14:44:53
iwett
no piszze nareszcie.........no jaja jestem na Google Chrome i mam cały czas starą główna stronkę nawet po odświeżeniu. Jestem teraz na Operze i mam nową.......??????????
2016-02-12 14:45:12
iwett
no idzie zgłupieć.........a jak u Was ????
2016-02-12 14:51:46
as
Witam ja w google chrome mam nową a nie starą
2016-02-12 14:52:38
as
tylko przed chwilą nie mogłam napisac na forum bo występował błąd. chyba Pampas coś robił i teraz wysłało mi dwa razy
2016-02-12 15:09:55
iwett
zalogowałam się
2016-02-12 15:10:51
iwett
no pisze.....ciągle mam problem z pisaniem na Wyjcu.........Więc gdy się zalogowałam na G Chrome to mi wyskoczyła już nowa stronka.......
2016-02-12 15:11:32
iwett
ciekawe jakie jeszcze zmiany nam szykują?
2016-02-12 15:28:12
iwciaG
przeganiające nas z kąta w kąt :((
2016-02-12 15:36:13
iwett
dla mnie kicha totalessss......
2016-02-12 15:40:53
iwett
ale jajca .........jak się wylogowałam na G.Chrome to mi stara strona znowu wyskoczyła z pączkami na górze..........hi, hi ale ubaw........
2016-02-12 15:57:55
ekkore
ale zobaczcie, od razu poprzednia wersja nam się podoba...hehehe. czemu po każdej zmianie musi iść w gorszym kierunku
2016-02-12 16:15:57
megi65
Wkn .. to już tak zostanie czy to wersja przejściowo - awaryjna ..
2016-02-12 16:16:08
megi65
np bo lipa strasza ......
2016-02-12 16:37:35
jolka60
Cześć,bo sie dzisiaj nie witałam/
2016-02-12 16:38:41
jolka60
Ja też odnosnie strony.Wiem,że jeszcze sie taki nie urodził,coby kazdemu dogodził,ale teraz jest chyba ''przegięcie''.
2016-02-12 17:21:03
mggi63
czesc Jola :-) dawno Cię nie było
2016-02-12 17:54:53
jolka60
Mggi,jestem,jestem.Tak sobie zerkam,bo nie zawsze dam rade pisać.Ale Was nie opuszczam...
2016-02-12 18:33:37
mggi63
:-)
2016-02-12 18:34:01
jolka60
http://magicznykociolek.blox.pl/2013/01/Tego-nie-wzialbys-do-ust-czyli-10.html
2016-02-12 18:34:24
mggi63
znaczy partyzantkę uprawiasz :-D
2016-02-12 18:35:03
jolka60
Hej,zmiana tematu.Nie doczytałam do końca.Do salcesonu ni emam zastrzeżeń,chociaż znam inny przepis.
2016-02-12 18:51:21
jolka60
A,Mggi,czasdem tak trzeba,moja droga.
2016-02-12 19:54:07
iwciaG
Jola coś Ty tu za link podała......
2016-02-12 19:54:14
iwciaG
:DD
2016-02-12 19:55:23
iwciaG
niektóre blee, ale z tym czarnym salcesonem to przesadzili.....przecie to pyszniaste i pachnące jedzonko:))
2016-02-12 19:56:18
jolka60
Iwcia,tak mnie to zschokowało conieco,a chciałam zmienić temat...
2016-02-12 19:56:43
iwciaG
dobrze Ci poszło :D
2016-02-12 19:57:16
jolka60
No,niby w temacie kulinarnym.....hmmm.
2016-02-12 19:58:38
iwciaG
kiedyś oglądałam taki program, że gość jeździł i zjadał najokropniejsze dania świata.....
2016-02-12 20:19:33
jolka60
No właśnie,jeszcze znalazłam kilka potraw zjdliwych u nas.
2016-02-12 20:23:15
jolka60
To,co tam podają,niekoniecznie jest dla nas obrzydliwe.Często jemy to,a nie wiemy.
2016-02-12 20:26:20
jolka60
Na przykład opuncja..nie mam pojęcia,dlaczego się znalazła w tym zestawie.
2016-02-12 20:29:05
jolka60
NOo,następne..wymiona krowie.Czy ktos myśli,że wylatują w kosmos///Nie,jemy je,choćby w parówkach.Chociaż w tym przypaqdku nie widzę w tym nic obrzydliwego.Taka sama część,ja inna.
2016-02-12 20:32:06
jolka60
No i następnie..ogon.Nieważne,z jakiego zwieręzcia,ale to ogon,tak,jak i uszy.Uszy dodaje się np do salcesonu,ogon..czort wie gdzie,chyba,że sami gottujemy.
2016-02-12 20:35:05
jolka60
Moż epowinni do tej listy dodać to chińskie śmierdzące jajko,zakopane na długo w ziemi.....Dla mnie byłoby na pewno niezjadliwe..
2016-02-12 20:49:11
jolka60
Widzę,że uprawiam monolog.Zobaczymy jutro.Hmm,może ktos z 'adminów'' sie odeziwe///
    jolka60: To,co tam podają,niekoniecznie jest dla nas obrzydliwe.Często jemy to,a nie wiemy.
    jolka60: Na przykład opuncja..nie mam pojęcia,dlaczego się znalazła w tym zestawie.
    jolka60: NOo,następne..wymiona krowie.Czy ktos myśli,że wylatują w kosmos///Nie,jemy je,choćby w parówkach.Chociaż w tym przypaqdku nie widzę w tym nic obrzydliwego.Taka sama część,ja inna.
    jolka60: No i następnie..ogon.Nieważne,z jakiego zwieręzcia,ale to ogon,tak,jak i uszy.Uszy dodaje się np do salcesonu,ogon..czort wie gdzie,chyba,że sami gottujemy.
    jolka60: Moż epowinni do tej listy dodać to chińskie śmierdzące jajko,zakopane na długo w ziemi.....Dla mnie byłoby na pewno niezjadliwe..
    jolka60: Widzę,że uprawiam monolog.Zobaczymy jutro.Hmm,może ktos z 'adminów'' sie odeziwe///

Statystyki

Na naszej stronie znajdziesz:

64192 przepisów
1243 artykułów
265277 opinii
545533 wypowiedzi na forum
149501 zdjęć
71478 zarejestrowanych użytkowników
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.
Zamknij