Dziękuję za info, więc jutro czekam za kurierem :-D Pozdrawiam!
Bardzo dziękuję za informację...Co prawda nie wiem za badrzo o co chodzi ale jestem POINFORMOWANY !!! (za co jeszcze raz dziękuję)
Doszły do Was paczki ? Bo u mnie na razie ani widu ani słychu.
Nie dostałam jeszcze... może to jakaś morska przesyłka :)))))
Jeśli magazyn Gellwe nadał paczki pocztą polską 9, to może się zdarzyć, że dopiero 15 dotrą na miejsce - przynajmniej takie mam doświadczenia z pocztą.
Jeśli pocztą to potwierdzam - ja tez mam takie doświadczenia z poczta :D :D :D
Już się doczekac nie mogę,a paczki niestety wciąż nie ma :( ahhh ta Poczta Polska
Chyba Poczta Polska - niestety nie ja wysyłam paczki, więc nie mam pewności, jak zostały nadane.
Bardzo proszę o poczekanie do poniedziałku/wtorku wieczorem i jeśli wciąż nie będzie paczek do tego momentu, napisanie na forum w tym wątku.
Będę też wdzięczna za informację, gdy przesyłki zostaną odebrane.
Chyba na rowerze wiozą te paczki. Z moich doświadczeń, gdy idzie o nadanie paczek - to tydzień czasu idą do Anglii, a w kraju na drugi/ trzeci dzień...
Albo mają pracowników w magazynie tak zwanych "odkładalskich" - co to, jak dostaną dyspozycje, to odkładają je na święte nigdy. Jeśli w najbliższy poniedziałek paczki nie zaczną docierać na miejsce, ponownie skontaktuję się ze sponsorem. Wiem na pewno, że nie zamierza wycofywać się ze zobowiązania.
Dziękuję za informację - kontaktuję się z panią reprezentującą markę Gellwe.
Chyba na rowerze wiozą te paczki. Z moich doświadczeń, gdy idzie o nadanie
paczek - to tydzień czasu idą do Anglii, a w kraju na drugi/ trzeci
dzień...
Sklepy przez allegro także wysyłają paczki pocztą i to więcej niż 15 dziennie - towar mam najpóźniej za trzy dni. Moim zdaniem paczki nie zostały nadane 9 października - zresztą sprawdzimy to po pieczątce z datą nadania na paczce :)
Chodziło mi o to, że czasem poczta potrafi znacznie opóźnić paczkę/list (nie bez powodu daje sobie w regulaminie, nawet na wysyłke przesyłki priorytetowej, 2 tygodnie).No ale 15 na raz raczej się nie zapodzieje :) Więc to pewnie kwestia tego, że sponsor nie wysłał ich 9 października, co zasugerowała z resztą Wkn :)
Sama miałam niedawno konkurs na blogu i musiałam kilkakrotnie upominać się u sponsora o wysyłkę nagród dla moich Czytelników. Na szczęście wszystko koniec końców udało się sfinalizować. Miejmy nadzieję, że i tutaj tak będzie :)
Do mnie paczka też jeszcze nie doszła
Dzisiaj też niestety przesyłki brak .
Z najnowszych informacji - marka Gellwe skontaktowała się z nami w dniu dzisiejszym, jeszcze raz przepraszając za niezamierzoną pomyłkę, jaka zaszła w magazynie. Sprawdzono wszystko dokładnie i rzeczywiście paczki nie opuściły magazynu 9 października - zawinił jak to często bywa czynnik ludzki.
Fundatorowi jest bardzo przykro, że nastąpiło takie niefortunne zamieszanie. W piątek (pojutrze) lub w na początku przyszłego tygodnia wszystkie zaległe produkty powinnny zostać wysłane. Dodatkowo w ramach przeposin zostaną do wszystkich wyróżnionych wysłane nowości produktowe Gellwe (najprawdopodobniej w osobnych przesyłkach).
Będę zatem ślledzić wątek i czekać na pierwsze dobre wiadomości od Was.
Z aktualnych informacji - otrzymałam potwierdzenie, że wszystkie paczki wyjeżdżają dziś z Zabierzowa kurierem UPS.
Bardzo proszę o nadsyłanie potwierdzeń odebrania na forum :) Przesyłki w ramach przeprosin z nowościami będą chyba wysyłane w późniejszym terminie.
Mam!!! Dostałam paczkę!!! Zgadza się Wkn, chyba ta "przeprosinowa" będzie dosłana, o ile sponsor o nas nie zapomni ;-) Dziękuję, że trzymałaś rękę na pulsie! Pozdrawiam nagrodzonych i życzę smacznego :-D
a ja wciąż czekam,szybko Cie ten kurier odwiedził:) tak z samego rana hi hi
Do mnie dzisiaj też doszła paczka:) Dziekuję:)
Droga Wkn i wszyscy nagrodzeni, chyba domyślam się, skąd takie opóźnienie - może nam do paczek wsadzili świeże produkty, a ktoś się zorientował i kazał przepakować na te, co zalegają w magazynach...? Niestety, ale babka cytrynowa i babeczki czekoladowe mają ważność dwa tygodnie
- do listopada tego roku - w sklepach takie towary są na specjalnych półkach z przeceną. Z kolei proszek do pieczenia i cukier waniliowy ważne są jeszcze dwa miesiące
- czyli też już swoje przeleżały. To mnie bardzo zaskoczyło - w sensie pejoratywnym.
No, ta wiadomość mnie rozłożyła na łopatki. Bardzo poproszę o przesłanie na mój adres mailowy fotki produktów z widocznym krótkim terminem ważności (oraz fotki zawartości całej paczki). Będę interweniować. Muszę przyznać, że takiego ciągu dalszego się nie spodziewałam :/
Bardzo proszę pozostałe osoby, które otrzymają paczki o sprawdzenie, czy data ważności nie jest podobnie krótka.
u mie to samo z terminami,czy tez mam wysłać fotke do Ciebie Wkn?czy od jednej osoby Ci wystraczy,bo jeżeli tak to dopiero jutro,bo dzis strasznie zabiegany dzien mam
Moje babeczki ( a dostałam dwa opakowania-jedno zamiast Kremówek Wadowickich chyba, bo tych w paczce nie ma) mają jeszcze krótszy termin ważności bo do 20 pażdziernika tego roku....) Pozostałe produkty są ok.
Dopisano 12-10-18 16:04:40:
A nie - jeszcze babka cytrynowa - do listopada tego roku - ale ją juz wyjęłam z piekarnika :P
Sprawdziłam i u mnie niestety podobnie ![]()
Babeczki, babka cytrynowa i kremówki z datą ważnosci 11.2012r......
Zaraz zrobie zdjęcia i wyslę na pw.
Na bieżąco:
otrzymaliśmy już odpowiedź od pani, która reprezentuje fundatora - zlecenie zostało wystawione na produkty pełnowartościowe. Zupełnie niezrozumiałe jest zatem, dlaczego magazyn spakował produkty, którym niedługo kończy się data ważności. Jest mi bardzo przykro, że tak się stało, ponieważ jako organizatorzy nie zdawaliśmy sobie sprawy z problemów, jakie może wygenerować konkurs, który miał być dla Was miłą niespodzianką. W każdym razie Gellwe przeprasza i obiecuje, że jak najszybciej postara się wysłać do wszystkich paczki nie tylko z nowościami, ale z dodatkowymi produktami, aby nikt nie czuł się pokrzywdzony.
Domyślam się, że problem z kończącą się datą ważności dotyczył wszystkich wyróżnionych - zostały pewnie spakowane produkty z tych samych partii. Ponieważ nasz fundator już ustosunkował się do wysłanego zapytania, myślę że nie trzeba już słać dodatkowych zdjęć z wytłoczoną datą na produktach.
w mojej paczce cukier waniliowy i proszek mają datę do 09/2013 czyli pewnie brali z różnych opakowań zbiorczych
Z aktualnych informacji - otrzymałam potwierdzenie, że wszystkie paczki
wyjeżdżają dziś z Zabierzowa kurierem UPS. Bardzo proszę o nadsyłanie
potwierdzeń odebrania na forum :) Przesyłki w ramach przeprosin z
nowościami będą chyba wysyłane w późniejszym terminie.
Niesety zgłaszam ten sam problem. Przesyłka dotarła cała i zdrowa, ale daty ważności produktów są bardzo krótkie: Babka, babeczki i kremówki ważne do 11. 2012, soda i cukier waniliowy do 01.2013, proszki do pieczenia do 2.2013, reszta również z krótką datą ważności.
Dodam, że podczas poprzedniego konkursu z Gellwe - gdzie również dostałam taką samą paczkę produktów, przesyłka była naprawdę ekspresowa i produkty z przynajmniej półroczną datą ważności, więc sądzę, że rzeczywiście jest to niedopatrzenie podczas pakowania.
Wiem, że firma jest solidna, bo miałam z nią styczność poprzednim razem i wszystko było ok. Tak więc, nie martwcie się. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że współczuję Wkn, bo domyślam się, że wyjaśnianie tak mało przyjemnej sprawy, z pewnością kosztowało ją wiele nerwów i stresu...
ehhh ale zamieszanie,ja ze swojej strony ciesze sie ze dostałam(wygralam)cos w końcu za darmo,a wiadomo darowanemu koniowi... :)
miłego wieczorku
Dostałyśmy stare produkty - ktoś zawinił, a wszystko zgonione jest na "przypadek", "niedopatrzenie", "czynnik ludzki". To nieprofesjonalne. No, ja tego nie kupuję. Poczułam ogromną radość, gdy otworzyłam paczkę, a za chwilę niedowierzanie i w końcu - rozczarowanie i emocje podobne, jakby ktoś mnie oszukał. Przeprosiny, dodatkowa paczka - w porządku. Mam jednak nadzieję, że z tej całej sytuacji fundator/ osoby odpowiedzialne za organizację paczek, wyciągną właściwe wnioski na przyszłość i nie dopuszczą, by takie coś się powtórzyło. Dzięki Wkn za troskę - moim zdaniem Ty też powinnaś dostać paczkę od Gellwe, by wynagrodzić Ci czas za interwencje w naszej sprawie, których nie powinno być ;-)
Paczka z produktami dotarła wczoraj wieczorem - brakuje w niej dwóch opakowań cukru pudru - drobiazg, ale jednak ...
Terminy ważności przynajmniej do marca przyszłego roku z dwoma wyjątkami - babeczki czekoladowe i babka cytrynowa mają termin 11/2012
Żadnych nowości czy nadprogramowych produktów "w ramach przeprosin" nie ma.
Ponieważ nowości w ramach przeprosin jak pisala Wkn mają dojść w osobnej paczce
Paczka dotarła w piątek, tj. 19 października. Niestety terminów ważności produktów nie mogłam sprawdzić, gdyż odebrał ja mój tata, ja jestem z mamą za granicą. Mama będzie w domu jutro, więc sprawdzi.
Tak jak u olusi, poprzednia paczka od Gellwe była ok.
Dam znać, jak dojdzie ta "przeprosinowa";).
Pozdrawiam!
Coś mi się wydaje że Gellwe zapomniało o przeprosinach....
Dziś wysłałam zapytanie do Gellwe i zaraz potem otrzymałam odpowiedź, że zlecenie musi przejść drogę formalną - akceptacja nowego zlecenia do magazynu już jest, żadnego podpisu nie brakuje i najpóźniej w poniedziałek 5 listopada dodatkowe paczki powinny zostać wysłane do wszystkich uczestników.
Czekam więc koło środy-czwartku na wiadomości od Was.
Informuję z radością, że paczka z nieprzeterminowanymi ;-) produktami dotarła do mnie dziś. Wszystko jest więc w porządku. Dziękuję Wkn! :-)
Do mie dzisiaj też dotarła paczka: cztery, różnego rodzaju babeczki i galaretka. Dziękuję
I u mnie dokładnie taka sama paczka :)
do mnie też doszedł zestaw jak widać na zdjęciu wyżej - szkoda, że nie to czego brakowało w paczce poprzedniej tylko gotowce.... - chyba wolałabym brakujący cukier puder niż te babeczki... no i jednak niesmak pozostał a firma nawet nie wydrukowała i nie załączyła kilku zwykłych słów przeproszenia ....
witam
także odebrałam dziś paczkę,wolałabym dostać galaretki,budyń czy chocby cukier puder zamiast tych gotowcow,ale i tak sie bardzo ciesze.
dziękuję WKN za dopilnowanie sprawy.
pozdrawaim
no właśnie.... tymi gotowcami to się nie popisali.... ale trudno, oddam komuś i już ...
Witam, własnie odebrałam paczkę;)
Dziekuje;)
Melduję, że i do mnie dotarła dodatkowa paczka z babeczkami.
Pozdrawiam :)
A ja melduję, że do mnie nie dotarło nic...![]()
Co prawda nie brałem w niczym udziału ale to co napisałem jest szczerą prawdą
Do mnie też dotarła dziś paczka z 4 pudełkami babeczek i 1 galaretką. Listu przeprosinowego brak...a szkoda... Mimo wszystko dziekuję!