Witam, ostatnio nasiliły się oszustwa polegające na wykonywaniu połączeń tzw. nieodebranych na telefony komórkowe różnych sieci. Miałam 7 połączeń z numeru zaczynające się od kierunkowego 22 493 sugerującego Warszawę. Numer nieznany, ale ponieważ mam rodzinę i znajomych w Warszawie (a może ktoś zmienił sobie numer? Teraz dzwoni, żeby o tym powiedzieć?) zdecydowałam się raz oddzwonić.
Numer z charakterystycznym sygnałem dźwiękowym, że nie ma takiego numeru, ale bez polskiego komunikatu głosowego, więc się po kilku sekundach rozłączyłam. Sprawdziłam swoje konto abonenckie-operator nie skasował nic za połączenie. A numer kierunkowy zaczynający się 224 należy do Gwinei.
Do mnie wydzwaniał przez cały tydzień 224449225, niestety moje numery i stacjonarny i komórkowy są ogólnie dostępne ze względu na prowadzoną działalność. Nie oddzwaniałam, może i dobrze. Z Warszawy klientów nie mam ;)
Jeśli patrzeć na to jak na nr kierunkowy to 224 to też Gwinea...
Ludzie mają problemy z tym numerem
U mnie rownież w tym tyg przez kilka dni dzownił ten nr tel ,który u Matani dzwonił, oczywiscie nie odebrałam bo nie mam nikogo w Warszawie,dobrze zrobiłam,ale dobrze, że są takie osoby i nas tu ostrzegają,dziekuję
też miałam takie tel.zaczxynajace się jak warszawski 22....po kilka razy deziennie aż wprowadziłam w telefonie automatyczne odrzucanie tego numeru i dopiero jest spokój.dzwonił może z miesiąc a może dłużej bo najpierw czasami a ostatnio non stop ale widzę że nie jestem sama
Podpinam się pod swój post, oprócz Gwinei uaktywniło się ostatnio znowu Kongo i Wybrzeże Kości Słoniowej. Może, kiedy skończą się wakacje, i ta plaga wreszcie się skończy? Przeszła już jedna zimowa "fala" warszawy afrykańskiej, płockich nabrzeży gdzieś w Kongo itp. Co widać w Internecie. Operator nie gra roli-może być Orange, T-mobile, Plus, czy Play. Pewnie ważne, żeby zapłacił...Z kieszeni...
224449225 tez dziś do mnie z tego podejrzanego numeru dzwoniono, co oznacza, ze nadal oszuści działają i są bezkarni.
Do nas raz zadzwonił nr 222098700 . Po sprawdzeniu go, został oceniony przez innych jako terror telefoniczny.
Witam
Interesuje mnie, czy ktoś odebrał telefon z Gwinejskich numerów. Jeśli tak to kto zgłasza się po drugiej stronie itd. Ja mam klientów z całej Polski i nie zawsze zdążę odebrać - więc oddzwaniam. Widzę, że maiłam sporo szczęścia.
Ja odebrałam nawet chyba kilka razy. Zawsze słychać było w słuchawce " proszę czekać na połączenie" nigdy nie czekałam tylko się rozłączyłam.
Ja odebrałam nawet chyba kilka razy. Zawsze słychać było w słuchawce "
proszę czekać na połączenie" nigdy nie czekałam tylko się
rozłączyłam.
Ja nie miałam pobrane ale tak jak pisałam rozłączyłam się bardzo szybko. Teraz wogóle nie odbieram a dzwoniono do mnie z dwóch numerów 224... i 225...
Sprawdzałaś ilość cyfr czy to nie warszawski? do mnie dzwonią takie dziwne ale to krajowe.