Oczywiście wszystko zależy od wieku dziecka. Zazwyczaj poszukujemy prezentów edukacyjnych ale pamiętajmy o tym, że dziecko liczy po prostu na fajną zabawkę. Chłopiec, którego roznosi energia nie usiedzi długo przy książce, puzzlach czy grze planszowej. Dobrym pomysłem jest piłka "uwiązana" na sznurku czy grubej gumie z możliwością założenia jej jak paska do spodni. Trudno jest mi wytłumaczyć jak to wygląda. Chłopiec mógłby uczyć się podbijać piłkę kolanami nie wyrządzając szkód bo piłka jest specjalnie umocowana na odpowiedniej długości sznurku. Sznurek z kolei mocuje się w pasie.
Ja mam córeczkę, która marzy o książkach Harry Potter. :) No więc dostanie dwie pierwsze części. Oprócz tego kupiliśmy jej też laleczkę Pinypon. Na mikołaja była zachwycona lalką syreną z ogromnym ogonem.
Może podpytaj swoje dzieci co by chciały dostać.
Pozdrawiam!
Starszaki dostały na Mikołajki wszystkie części Harrego P. no cóż... ja już pięć przeczytałam :D Młode czytają pierwszą i drugą część. Na Gwiazdkę dostana aparaty, grę Just dance 2014, zestaw do przeprowadzania eksperymentów z mikroskopem. W tym roku żadnych zabawek. Chcą być traktowane jak "dorosłe"- proszę bardzo. Mała dostanie książkę, płytę z bajkami do słuchania, i taką owcę z bajki o doktor Dosi, która gra i trąbi, świeci jej brzuszek i trzeba ją leczyć. Miały dostać Furby ale i tak leżałyby w kącie razem z Toffee z zeszłego roku...
A ile maja lat?Mojej córce kupuje zawsze książki,uwielbia czytać,ma prawie 6 lat,do tego puzzle,torebkę z monster,kredki w takim dużym pudełku i furbiego.Bratanica dostanie łyżworolki-ale ma 11 lat,natomiast chłopcy lubią klocki lego.
Polecam grę jishaku.
http://www.youtube.com/watch?v=w4SJCjtyJWE
Tu jaśniej i bez przegadania:
http://www.youtube.com/watch?v=RqzqweQ9jFM
Nie wiem dlaczego gra jest zalecana od 14 roku. Mój Młody ma 10 z hakiem i bardzo mu się podoba.
Najlepiej podpytać dzieci co chciałyby dostać i samemu coś wybrać wg swoich możliwości finansowych. Mój młody nie chce czytać książek ale jak dostanie coś o sławnych ludziach rocka to zaraz siedzi i czyta.Córcia dostanie szlafrok bo tak wybrała .Ale to już duże dzieci, a Twoje pewnie małe:)
Moja dostanie Furby'ego. My pisałyśmy list do Mikołaja - ona dyktowała ja pisałam. I teraz mamy i dla siebie i dla rodziny "listę prezentów" jakie by najbardziej chciała dostać :)
U nas każdy przed świętami siada z kartką i długopisem, i pisze list do świętego mikolaja.Super zabawa,hi hi.Później kładziemy napisany list na parapecie aby mikołaj sobie go wziął :) I wyobraźcie sobie,że go zabiera ;)
Dla dziewczynki :) (14) i chłopca (17) :) Kupiłam : Kurs rysowania potworów i kurs rysowania Mangi ( ale oni się tym interesują i chyba tym razem trafię w ich potrzeby ) W ogóle przepięknie rysują .Trochę tylko martwi mnie ,że nie rysują klasycznie ,ale wszystko przed nimi :) Zainteresowania przede wszystkim :)