Dziękuję Wam kochane Zarłoki za ;
Szynkę pieczoną, polędwicę suszoną,
kiszoną kapustę z grochem,
kiszoną kapustę ze śliwkami suszonymi,
roladki wołowe, udka faszerowane,
barszcz czerwony, krokiety z grzybami i kapustą,
za pierogi, uszka i inne cuda,
za makowce, katarzynki, miodowniki,
korę brzoskwiniową, serniki,
ciasteczka,
ryby smażone w zalewie,
grzybki marynowane
i niezliczoną ilość sledzi
na słodko, słono,
za nalewki kawowe, piernikowe,
kokosowe..
Dziękuję za wszystkie inne przepisy , których nie wymieniłam ale nie jestem w stanie.
Za rady , porady, dowcipy ..
Dzięki Wam moje gotowanie jest pełne kolorów i smaków.
Dzieląc się opłatkiem, pomyślę o Was. To puste miejsce przy stole
nie będzie puste, bo Wy będziecie ze mną.
Zyczę Wszystkim aby nikt nie był głodny (nie tylko w Swięta)
Wesołych Swiąt:)
Łaał!!! Fajny Wątek!!! Chciałabym przyłączyć się do tych wspaniałych słów podziękowań. Wielkie Żarcie to naprawdę Wyjątkowe miejsce i również cieszę się możliwością przebywania we wspaniałym gronie ( choć daleko mi jeszcze do owego Grona ) i czerpanie z niego pełnymi garściami, Dziękuję i Ja!!!
A ja dziękuję, przede wszystkim, za bezę! :)
Żeby zawsze wszystkim wychodziła, nie tylko na Święta.
Cuuudowne podziękowania i życzenia zarazem :) To ja pozwole sobie tak cichutko stanąć obok autorki i przyłączyć sie do tych słów. Oj, jest za co Wam dziękować! Życzę wszystkim Świąt pięknych i udanych - i duchowo i towarzysko i kulinarnie
A ja dziękuję za piwo jakie otrzymałem od Was (w innym wątku) i za miłe Wasze towarzystwo przez cały rok.
Ja również się przyłączam do podziękowań . Dzięki Wam mam piernik staropolski , pijaną śliwkę , śledzie w occie, pieczoną kaczkę i codziennie uśmiech na twarzy.
Zdrowych i spokojnych świąt życzę wszystkim Żarłokom.
A ja Wam dziękuję że poprostu jesteście, życzę Wam wszystkim WESOŁYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT :-))
A ja dziękuję za to ,że dzieki Wam polubiłam szpinak,że moje gofry w końcu są chrupiące,.....Wesołych i smacznych Świąt!!!
Slicznie napisalas ! Zrobilo sie swiatecznie, pachnaco i milo......
Ja tez dziekuje Wam za porady i cudowne przepisy, nie tylko te zatrzymane w ulubionych.
Zycze Wam Kochani, by Swieta i wszystkie dni zblizajacego sie Nowego Roku - byly takie jak wieczor wigilijny - rodzinne, cieple, szczesliwe, spokojne i piekne. ![]()
Andzik super napisała
te życzenia,gdzie podziękowała
i ja się przyłączam do podziękowań
bez Was nie byłoby kuchennych przygotowań
polubiłam wiele smaków
choć nie jadłam jeszcze raków
Dzień zaczynam od Wielkiego Żarcia
bo Wy normalnie jak grupa wsparcia
od piernika do nocnika
tematów wiele
Wkn na czele
Cieszę się,że Was znam
choć mam w kuchni wielki kram...
Wesołych,zdrowych i Wielko-Żarciowych Świąt !![]()
Również i ja chcę przyłączyć się do podziękowań ,że jestem z Wami, że mogę korzystać z przepisów, pomysłów ,porad i innych ciekawych tematów.Dziękuję i życzę Wszystkim Zdrowych ,Spokojnych ,pełnych ciepła i miłości Świąt Bożego Narodzenia.Uzależniłam się od WŻ i chyba nie ja jedna, pozdrawiam cieplutko :),G.
Ja też chciałam Wam podziękować. Za to, że jesteście i zawsze można tu znaleźć wspaniałe przepisy. Ale jeszcze chyba bardziej za to, że sa tu tacy wspaniali ludzie- pomysłowi, pomocni, ciekawi. Ludzie, którzy zawsze poradzą, podpowiedzą, wesprą. Ten portal i ludzie, którzy go współtworzą to wspaniałe miejsce. DZIĘKUJE WAM ZA NIE. Niech więc w obliczu zbliżających sie Świąt Bożego Narodzenia wszelka pomyslność i nadzieja będzie z Wami. Uwielbiam Was- " Wielkie Żarłoczki"!!))
Ja też w podzięce ...wpadam...i życzenia wszystkim składam..!
Święta Bożego Narodzenia to czas,
wybaczania i miłości, jednoczenia i bliskości.
To czas, kiedy przy jednym stole zbierają się wszyscy Ci,
którzy się kochają nawet, jeżeli dzielą ich setki kilometrów,
to ich serca podróżują do siebie.
Z najlepszymi życzeniami ...))
I tak to ze świąt Bożego Narodzenia, zrobiło się Święto Dziękczynienia
Ale ja też cieszę się, że tu trafiłam, i dzięki bogom za wszystkich fajnych, mądrych i utalentowanych użytkowników Wż!
Też przyłączam się do fali podziękowań i życzeń.Od tego roku jestem tu z Wami częściej,korzystam z Waszych porad i przepisów i jest mi miło i fajnie z Wami tutaj.Dla wszystkich cudownych,wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia i smacznego pałaszowania świątecznych specjałów-oczywiście z WŻ.Cieszę się,że tu jestem:)
Jak dziękujemy to dziękujemy :)
Dziękuję za przepis na pierniczki
i na babkę orzechową
za sałatkę z cukinii
za przepis na roladę ze schabu
za żeberka w sosie krótkim
i pierogi ze szpinakiem i ziemniakami
( i wiele innych przepisów które wykorzystam)
za instrukcję jak zrobić choinkę z gazety
i z pasków papieru
Za to , ze mogę napisać od czasu do czasu coś na forum :)
Wesołych Świąt :)
Ja również chciałabym się przyłączyć do podziękowań.
Dziękuję, za to że po prostu jesteście, że chcecie się dzielić swoją wiedzą i umiejętnościami. Dziękuję za wszystkie porady, podpowiedzi i uwagi. Życzę wszystkim WŻ- owiczom radosnych, rodzinnych, spokojnych Świąt.
I ja dziękuję. Świątecznie za śledzia w zalewie, Gwiazdę Betlejemską, miodownik, barszcz kiszony, ciasto na pierogi i.... rozdziawione paszcze domowników nerwowo przełykających ślinę "dlaczeeeeeegooooo dopiero jutro????" :)
Spokojnych, rodzinnych, pełnych radości, ciepła, miłości i wspaniałych smaków Świąt!!!
A ja dziękuje, że jesteście, że wspomagacie w każdej chwili, że można na Was liczyć w radościach i smutkach, że zawsze macie dobre rady i te kulinarne i te życiowe.
Życzę Wszystkim w pierwszej kolejności zdrowia bo "szlachetne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz aż się zepsujesz", życzę też radosnych Świąt i zadowolenia z życia oraz spełnienia marzeń.
Wesołych Świąt.
Niech Wam się wszystko spełni.........................................
Ja też dziękuję Wam Wszystkim, że: jesteśmy razem, w miarę zdrowi, w miarę szczęśliwi,kreatywni, kochani....Irena z rodziną dla Wszystkich Kochanych Żarłoczków. Pozdrawiamy świątecznie