Witam wszystkich!
Proszę doradźcie mi jaki mogę zrobić prezent pod choinkę dla teści. Nie byłoby w tym większego problemu tylko, że niestety teściu jest teraz poważnie chory, więc raczej z żadnej nalewki,perfum itp. się nie ucieszy! Wpadłam na pomysł, że do torebki wrzucę połączone na sznureczku życzenia np.zdrowie, szczęście, uśmiechu itp. Doradźcie mi czy to dobry pomysł ewentualnie jak to dopracowac żeby miało ręce i nogi lub jakieś inne pomysły? Z góry dziękuje
Mnie zawsze ucieszy książka. Jeżeli dobrze dobierzesz tematykę, to może ucieszy i teścia.
To chyba zależy od tego , jak do choroby podchodzi Twój teść ... Są ludzie , którzy mimo wszystko - chcą żyć normalnie ( i wtedy przypominanie w jakikolwiek sposób o chorobie , będzie klapą ) , są też tacy , którzy chcą czuć troskę najbliższych ( wtedy ucieszą się z każdego dodatkowego wsparcia ) .
Książka na pewno odpada, bo nie czytał ich nawet jak był zdrowy! Najgorsze jest to, że właśnie jest po drugiej chemii i w tej chwili ma kryzys z samopoczuciem.
Witaj!
Dziś będę miała 4 chemię i bardzo bym nie chciała żeby mi przypominano o kruchości życia. Ja już dostałam prezent duży robot kuchenny, który może służyć lata. Nieważne ile czasu zostało. Ja kupiłabym coś nawet niepotrzebnego ale długoletniego. Trzeba nastawić się pozytywnie.
Jesli Tesc nie czyta - to moze slucha ? Nic o Nim nie wiemy - moze lubi muzyke ? Dobre CD ?
Nelciu Droga Ty moja - a dlaczego o to pytasz 5 minut przed Wigilia ? Dziewczyny maja niesamowite pomysly - na pewno cos by doradzily, ale w takim goracym okresie coraz mniej nas tu zaglada.
Ja w podobnych sytuacjach do Twojej ide np. do Domu Towarowego ( lub innego sklepu sieciowego ) i kupuje ozdobny bon - w okolicznosciowej kopercie, - i obdarowany po Swietach sam sobie cos wybierze - nie wiem czy jest cos takiego w Polsce ?
Pozdrawiam i zycze spokojnych, milych Swiat !!!
Masz racje, że pytam chwilę przed, miałam pomysł żeby zrobić teściom kalendarz ścienny z ze zdjęciami wnucząt, ale mąż stwierdził, że to nieciekawy pomysł wiec powiedziłam mu żeby on wymyślił i jak na razie z jego strony cisza:)
Mam nadzieje, że wpadnie mi do głowy fajny pomysł. A Wam wszystkim dziękuje za podpowiedzi i życzę WESOŁYCH i SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT.
Rozumiem i to bardzo przykre ze masz tak chorego tescia - piszesz ze perfumy odpadaja - moze tak ....... a chory mezczyzna sie nie goli ? Dzisiaj to raczej pozostaje Ci tylko wyskoczyc do drogerii po dobra pianke z balsamem ( z tej samej serii ) i pieknie - swiatecznie zapakowac. Chyba ze wpadnie do glowy ciekawszy pomysl - czego Ci zycze !
Taki kalendarz ze zdjęciami dzieci, wnucząt prawnucząt dziadkom mojego męża podobał się bardzo, a teściowej na tyle, że z zeszłym roku na jej prośbę, też taki dostała...
A może coś z drobnych codziennych przyjemności, na które jemu zawsze było szkoda czasu i pieniędzy... dobra kawa, ulubione słodycze, coś z jego hobby...
Nie wiem skąd jesteś, ale np. w Łodzi można kupić zaproszenie do groty solnej, za 25zł jest 45 minut dla dwóch osób lub 2 razy wejście dla jednej...
A teść lubi słodkości? ja kiedyś dla brata męża zrobiłam taki kupon na 12 domowych ciast do wykorzystania jedno miesięcznie, przychodził z odciętym kuponikiem i wymieniał na ciasto, był prze szczęśliwy, a teściu do tej pory co gwiazdka zaznacza, że on tez taki chce...
A jeszcze, a masz jakieś fajne zdjęcie całej rodziny?, może wywołaj w dużym formacie i opraw, dziadkom się podobało...