ja osobiście nie posiadam, ale znajoma ma i bardzo sobie chwali :) szybko prasuje, nawet pościel po
zmianie czy świeżo zawieszone firanki/zasłonki para traktuje i wszystko super wyglada :)
Może zerknij tu
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=624994&post=624994
Dopiero co kupiłam.Wypróbuję dziś lub jutro.Z tego,co słyszę i czytam,każdy,kto kupił,chwali sobie.Ja kupiłam teką ze "średniej półki",ale za rozsądną cenę.Moja ma 2400W,niektóre mają i 3000,ale sądzę,że wystarczy.No i 3 lata gwarancji,też ważne.
Są i "wypasy",ponad 1000 złotych,ale nie wiem,czy jest jakaś istotna różnica.
Jolu zerkałam na ten post ale tam bardziej jest o tym, że niektórzy lubią a niektórzy nie...prasować
ja przy 2 dzieci, codziennych koszulach dla mnie i dla męża do pracy muszę prasować, zresztą dla mnie wyprasowana rzecz jest dopiero czysta i świeża , jakoś samo pranie nie ma takiego efektu :)
a jakie żelazko kupiłaś ?? właśnie konkrety mnie interesują :)
ja też nie mam zamiaru wydawać 1000 zł...
Kupuj , kupuj .. nawet nie zastanawiaj się . Tak jak Jolka sugerowała , wybierz średnią półkę : Bosch , Braun, AEG ...Niech służy Tobie , Wam na lata .. ))
Aaaa i fajnie mieć tą szeroka dechę do prasowania ... Relax na max ..
.
Polecam!!!! Ja mam mniej więcej coś takiego http://allegro.pl/tefal-pro-express-autoclean-gv-8431-gw-fv-raty-i3894740183.html, tylko starszy model. Stację posiadam ok 4 lata i już nie wyobrażam sobie prasowania żelazkiem tradycyjnym, efekt jest zupełnie inny. Jednak przy stacji faktycznie dobrze mieć do kompletu stabilną, szeroką deskę no i miejsce na to wszystko, bo składać i rozkładać jest to trochę kłopotliwe. No i trochę długo się nagrzewa, więc musiałam nauczyć się prasowania hurtowo, bo do jednej czy kilku rzeczy nie opłaca się tego włączać. Ale ogólnie bardzo polecam!!!
Ja mam od 5 lat i bardzo chwalę .Mam mało popularnej marki Calor z parametrami 90g/min i 4,5 bara ,więc średniej jakości ,kosztowało ok 600zł. Używam często,bo przy dwójce małych dzieciaków jest co prasować ;) Oczywiście trzeba od razu kupic sobie szeroką deskę do prasowania ,bo ono jest ciężkie i mała deska go nie utrzyma.Jeśli miałabym coś doradzić ,to dobrze jak ma system odkamieniania i lepszy jest zbiorniczek na wodę taki otwierany z przodu niż ze zbiornikiem zamykanym szczelnie na "pokrętło" .Z tym pierwszym w każdej chwili możesz dolać wody a w tym baniaku szczelnie zamkniętym wytwarza się ogromne ciśnienie i dolewanie wody ,gdy się skończy, jest trochę niebezpieczne ;)
Ja swoje kupiłam 4 lata temu w sklepie Tchibo w Koln. Kosztowało tyle, że w jednej chwili się zdecydowałam,chyba ok 150zł na nasze.Targałam je w samolocie nie bacząc na groźbę nadbagażu)))Czekajcie...sprawdze firmę...hahah.. jakaś TCM. Nie wiem jaka to firma, ale słuzy mi doskonale już prawie 5 lat.Za ta cenę chyba było warto)))
Kupuj i się nie zastanawiaj.W pracy posiadam stację tefala 2000W i w zupełności mi starcza.W ostatnim czasie zakupiłam również tefala do domu za 300 zl na allegro i super się sprawuje.Jedyne co bym zwróciła ci uwagę przy zakupie to żeby wyłącznik żelazka był na samym żelazku a nie ciągle musisz wyciągać kabelek z gniazda.Tak więc wcale nie trzeba wydać dużych pieniędzy ,aby polubić prasowanie.Pozdrawiam i zyczę udanego zakupu.