Mam pytanko do zorientowanych albo mieszkających w USA, a chodzi o ceny wysyłki paczek do Europy. Jak się kształtują? Domyślam się, że w zależności od wagi ale czy wielkość też ma wpływ na cenę? Czy przez pocztę jest najtaniej?
A druga przy okazji sprawa - jak długo "idą" paczki?
Będę wdzięczna za odpowiedź ;)
Wysyłać nie wysyłałam.
Ale sprawdziłam na stronie poczty - i tak:
mała paczka do 4 lb - czyli niecałe 2 kg - to prawie 25 dolarów
średnia paczka - do 20 lb - prawie 62 dolary
duża - ta sama waga, tylko większy rozmiar - 80,5
Tu masz linka do kalkulatora http://ircalc.usps.com/?country=10357
możesz sobie wybrać kraj.
Przesyłka listem poleconym szła długo, koło 2 tygodni - wydawało mi się, że wysyłaliśmy priorytetem, bo zależało nam na czasie, dokumenty syna na studia. Wysłane kartki nie doszły wcale.
Wysyłaliśmy też w biurze UPS-u - Ślubny twierdził, że to normalne okienko pocztowe (poza przesyłkami kurierskimi). Ale opłata za kartkę była wyższa (nie wiem czy poprzednie wysłaliśmy zwykłą pocztą, nie priorytetem, a te jednak były kurierskie) - i te kartki dotarły do adresatów. Wydaje mi się, że w tydzień.
Najlepiej wysylac przez agencje, jesli sie ma taka w poblizu.
Cena w najblizszej agencji obok mnie to za paczke lotnicza 2.5$ za funt, plus oplata serwisowa 10$. Ostatnio za wyslanie 13 funtow zaplacilam 42.5$. Za 5 dni paczka byla juz dostarczona.
A za paczke morska 0.85$ za funt, plus oplata serwisowa 8$. Za wyslanie 47 funtow zaplacilam 47.95. Paczka taka idzie okolo miesiaca.
A znasz nazwę agencji? Może jakiegoś linka.
Jako, że do tej pory nie wysyłałam niczego większego - to się nie interesowałam. A może mam za rogiem gdzieś.
A znasz nazwę agencji? Może jakiegoś linka. Jako, że do tej pory nie
wysyłałam niczego większego - to się nie interesowałam. A może mam za
rogiem gdzieś.
Dziękuję Dziewczyny za informację.
Ceny dość wysokie jak na moją kieszeń zwłaszcza, że wysyłka będzie przewyższać koszt zabawki, którą chciałam zamówić w Usa na gwiazdkę moim dzieciom
.
Tak się składa, że u nas jest nie do zdobycia figurka do zabawki Psi Patrol, o którą poprosiły Mikołaja moje dzieciaki. Znalazłam ją za oceanem i w ... Niemczech. W USA znalazłby się ktoś, kto by mi wysłał ale w Niemczech nie mam nikogo, a niemiecki sklep internetowy nie realizuje zamówień poza własnym krajem.
Oglądałam jeszcze na ebay-u ale ceny figurki wartej około 8-10euro w sklepie - tam kosztują 99 euro! Masakra jakaś!
No nic, będę musiała wytłumaczyć dzieciakom, że Mikołaj niestety nie jest aż tak wszechmocny jak sobie to wyobrażają ;)
Zobacz na amazonie, ja upatrzylam mojej fance taki zestaw, przesylka darmowa... Moze do Polski tez? Zobacz... http://www.amazon.it/Paw-Patrol-Head-Quarter-Playset/dp/B00JLDGLB4
Kochana, zestaw nie problem - u nas (we Francji) jest do kupienia w sklepach za tę samą cenę. Sęk w tym, że w zestawie jest tylko jeden psiak i samochód, resztę trzeba dokupić. Reszta psiaków jest też do zdobycia w sklepach ale nie ma możliwości kupić Ridera we Francji, a przynajmniej nie w normalnej cenie.
Tu cena we francuskim Amazon: http://www.amazon.fr/Paw-Patrol-Figurine-Animation-V%C3%A9hicule/dp/B00ITOAYOQ/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1414165386&sr=8-9&keywords=pat+patrouille
a tu cena w Niemczech bez kosztów wysyłki:http://www.intertoys.de/baby-kleinkind/sozialekompetenz/paw_patrol
Ale nizej sa pojedyncze zabawki, przynajmniej u mnie. :)
Są zabawki ale ta, którą potrzebuję nie ma czyli Ridera - chłopaka od piesków. Piszę o Amazon włoskim, bo na francuskim, jak już wcześniej pisałam jest w cenie 99 euro.
No to nie wiem... pewnie po namysle i tak nic nie kupie, bo sie tylko o zabawki potykam i pozytku z nich nie ma. :)
Nie wiem jakie sa ceny wysylki z Niemiec do Francji.Jutro ide do szpitala to nie dam rady sie dowiedziec,ale w przyszlym tygodniu moge sie popytac-chyba ze juz temat nieaktualny?za wysylke z intertoys na terenie Niemiec placi sie ryczaltowo 2,95 euro (poniewaz wart.zamowienia jest nizsza niz 20euro).pozdrawiam
Wczytalam sie teraz glebiej w podanego przez Ciebie linka i jak sie okazuje oferowanych jest 6 roznych wzorow tych pojazdow,a co za tym idzie szesciu roznych kierowcow i podczas skladania zamowienia nie mozna wybrac postaci,ktora sie chce otrzymac.na amazonie Ryder kosztuje 28,42 +3wysylka na ter.Niemiec(wart.zamowienia nizsza niz 30e) i jet ostatnia sztuka.
Zobacz strone KimmyShop.pokazuje mi,ze wysylka do Francji 4,99.cena figurki 29,99.tez nie najtansza niestety.to firma kanadyjska,czas wysylki od 7 do 21 dni.
Dziękuję Asia, popatrzę na tę stronę ;)
Już na KimmyShop nie pokazuje Ridera więc chyba zapasy się wyczerpały :(
Mi pokazuje poprzez amazon.de,ze jest dostepne na Kimmy Shop.jesli chcesz mimo wszystko zamowic przeslij mi swoje dane imie,nazwisko,adres,kod pocztowy na priv.to sprobuje to zamowic z przesylka do Francji.
Dziękuję Asiu za pomoc :)
Przez Amazon mogę sama bezpośrednio zamówić, chyba, że nie poradzę z językiem :P , to poproszę o pomoc, natomiast jestem już w kontakcie z inną osobą, która też zaoferowała mi pomoc, także na razie będę ją "męczyć" ale w razie czego będę pamiętać, że są na forum dobre duszyczki :)
Amazon teraz w Polsce buduje swoja siedzibe wiec może jak poszukasz to do Polski sie zalapiesz na darmowa wysylke dodatkowo np czesto sie oplaca jak juz nie ma w wersji .pl zamowic z wersji .de i wtedy wysylka juz wychodzi naprawde grosze.
Aniu, nie mieszkam w Polsce jak już wcześniej pisałam, a poza tym nie chodzi mi wcale o darmową przesyłkę tylko o koszt samej zabawki, który wynosi 99 euro (w sklepie 8-10 euro).