Jesteś tutaj: / / / Ozdobny krzew do ogrodu

Forum

Ozdobny krzew do ogrodu

Autor: almad
Data: 2017-04-16 21:31:06
Autor: aggusia35
Data: 2017-04-16 21:36:40
Autor: almad
Data: 2017-04-17 17:09:48
Autor: ewka63
Data: 2017-04-20 19:55:36
Autor: Laugasel1
Data: 2017-04-17 19:08:10
Autor: almad
Data: 2017-04-17 21:42:44
Autor: Laugasel1
Data: 2017-04-18 02:27:22
Autor: pwyso
Data: 2017-04-18 07:07:49
Autor: Smosia
Data: 2017-04-18 08:57:44
Autor: ewka63
Data: 2017-04-20 20:04:13
Autor: Laugasel1
Data: 2017-04-21 06:26:25
Autor: Herbaciana
Data: 2017-04-24 09:50:39
Autor: Laugasel1
Data: 2017-04-24 10:00:55
Autor: Herbaciana
Data: 2017-04-24 10:06:59
Autor: iwett
Data: 2017-04-24 10:36:08
Autor: alman
Data: 2017-04-24 13:29:57

Wyjec

2017-05-24 12:49:11
jolka60
wiecie,jakmi sie super dzien zaczal..mie do wiary.dostalam wlasnie ..zaproszenie do programu Pna Profesora MIodka.Nagranie ma byc za kilka miesiecy.tErminu nie podm,bo jeszcze nie jest pgloszony oficjallnie.MOge wziac udzial przez Skypa lub osobiscie,w bibliotece Uniwersytety Wroclawskiego.jestem w niemalym szoku.pOskakalabym moze,ale czy podlogawytrzyma,to nie wiem
2017-05-24 12:50:45
jolka60
aj,tu pisze jak polanalfabetka,ale na codzien nie jest zle.NO i tak smiesznie..na wz moge pisac tylko ze starego kompa,bo na laptopie nadal nie moge sie zalogowac.Na fb wchodze z laptopa i wreszcie pisze nardziej po polsku
2017-05-24 12:51:56
jolka60
NO i znowu literowki..tu niemiecka klawiatyra,tam polska.Jak sie wreszcie zaloguje,stary komp pojdzie tam,gdzie jego miejsce,czyli na smietnik
2017-05-24 12:56:02
mggi63
Jola no super ! :D
2017-05-24 12:56:20
mggi63
lubie pana Miodka sluchać i ogladać :)
2017-05-24 12:58:24
jolka60
Mggi,ale moze uczestnictwo oddam walkowerem corce.ZAstanowie sie.oNa jest medialna,a mnie zezre trema.Zobaczymy.mam jeszcze kilka dni na zastanowienie.Jako jedna z pierwszych dostalam wiadomosc o terminie nagrania.Uwielniam ten program i Profesora.
2017-05-24 13:02:16
jolka60
ja tez.Jest oczywiscie inteligentnu,ma ogromna wiedze,ktora potrafi zainteresowac ,bo to nie zawsze idzie w parze.Poza tym jest to czlowiek o wysokiej kulturze i,cieplu i uroczy.Nie nudzi,nie poycza,nie wywyzsza sie.NIgdy nie twierdzi,z ejest nieomylny.Oby mial godnych nasladowcow
2017-05-24 13:03:41
jolka60
NO i inetligentne i kulturalne poczucie humoru.Jego ptogramy powinni zapisywac jako lek na depresje
2017-05-24 20:43:51
matani
hej :) jolka, jak zdobyć takie zaproszenie?
2017-05-25 06:33:21
mggi63
Dzien dobry :-)
2017-05-25 07:41:16
iwett
Cześć!
2017-05-25 07:42:07
iwett
Mggi matka już wyszła wczoraj ze szpitala ......ciachneli tego dużego palca u nogi i robili jej dialize nerek bo niby złe wyniki miała.
2017-05-25 07:43:08
iwett
A w pn. przyszedł lekarz i stwierdził, że wszystkie organy ok i nic sie nie dzieje......hehe specjaliści. Ciekawe ile w tym prawdy ?
2017-05-25 07:43:48
iwett
Za to szwagier spadł ze schodów i jakoś tak paskudnie, że skręcił kolano i wyje z bólu......zawsze coś :(
2017-05-25 07:44:44
iwett
Wiesz uświadomiłam sobie, ze to juz rok jak ja gire złamałam :) Pamiętasz?.......Ty mówiłaś, że złamana a ja że przesadzasz haaa :)
2017-05-25 07:44:51
iwett
No i miałaś racje :)
2017-05-25 07:45:53
iwett
Jola gratuluje jak będziesz sie konkursować to daj znać bede wszystkie kciuki za Cie trzymać. Pozdrów Pana Miodka.
2017-05-25 07:46:45
iwett
Miałam kiedys zajęcia z jego uczennica dr Elwirą Kołodziej czy Kołodziejek.......oj juz nie pamiętam....tak dawno to było.
2017-05-25 08:10:41
jolka60
Nie bylo mnie po poludniu.Witam w nowym dniu
2017-05-25 08:14:51
jolka60
Matani,mnie spotkal ten zaszczyt,bo napisalam do |\Slownika"' z pewna kwestia odnosnie powszechnego bledu jezykowego.NIe jest tak,ze siedze i wymyslam cos na sile,bez przesadyTYle,ze tak juz stalo sie to powszechne i jak dla mnie dokuczliwe,ze pomyslalam,,,a, napisze,co mi tam.NO i sie zainteresowali i odpisali bardzo szybko.Moge,jak pisalam,wypowiedziec sie na Skypie,jak i pojechac do Wroclawia.Xhyba lepsze to drugie,daleko nie mam.mozna przyjsc z osoba towarzyszaca.
2017-05-25 08:19:14
jolka60
Jestem na FB,polubilam strone ||Slownik Polsko Polski \\ i czasami wlasnie do Nich pisze.Moze zacznij tak wlasnie.Nie musisz |\polubic\\,wystarczy wyslac wiadomosc,pytanie.spytaj,moze da sie wziac udzial bez zadawania zadnych pytan.Przeciez w czasie programu tylko kilka osob zadaje pytania,a reszta to widzowiee.Sprobuj i koniecznie napisz,czy sie udalo.nIe zwlekaj,bo juz zaczynaja nabor,jeszcze nieoficjalnie.TRzymam kciuki,
2017-05-25 08:25:15
jolka60
Iwett,to nie konkurs,tylko taki udzial.Ludzie dzwonia lub bezposrednio na wizji przedstawiaja jakas watpliwosc z naszeg0o ojczystego jezyka.Ja tak sie borykalamz tym,oczywiscie bez bezsennychnocy,he,he,alee juz dlugo yo trwa.Moze niektorzy nawet nie zwracaja uwagi na to,ze popelniaja blad.wielu jest to obojetne i ma prawo byc.MOze ja jestem nawiedzona,hmm,ale przeszkadza mi to.Co,tego nie powiem jeszcze,bo mi skradniecie ,he,he.W kazdym razie prawie codziennie to slysze i juz sie nawet nie odzyw
2017-05-25 08:26:17
jolka60
Iwett,jesli pojade,na pewno pozdrowie Profesora od Ciebiee.Slowo harcerki....
2017-05-25 08:37:56
mggi63
Iwett...no takich doktorow mamy....
2017-05-25 08:38:19
Dżanina Fonda
Heloł..... wszyscy żyją, ktoś nowy się urodził? :)
2017-05-25 08:39:08
mggi63
Jola, ja niestety tez jestem uczulona na tym samym punkcie :-D
2017-05-25 08:41:16
mggi63
A jak slysze slowa : poszlem,zara czy zrobilam torta to juz rece opadaja....
2017-05-25 08:42:33
mggi63
Mozna w zartach sobie mowic i owszem bo czemu nie....ale czasami wypowiedzi wyksztalconych to zwalaja z nog....
2017-05-25 09:42:49
Dżanina Fonda
uuuuuu... to powinnaś usłyszeć moją bardzo wykształconą szefową, "ligitymacja", "koliguje", "zaaspirowało mnie", "serek malcapone", "pani sie postawi w swojej sytuacji", "zmienic się o 360 stpni"
2017-05-25 10:17:31
Beata500
Dzień dobry.
2017-05-25 10:18:26
Beata500
Dżani litości , oszalałbym z taka szefową
2017-05-25 10:33:15
Dżanina Fonda
costy, założyłabyś zeszycik i zapisywała "perełki"...
2017-05-25 10:33:33
Dżanina Fonda
a jeszcze lepsze są jej niewiarygodne opowieści o rodzinie :D
2017-05-25 10:34:08
Dżanina Fonda
i trzeba udawać, że się wierzy.... a człowiek ma ochotę powiedzieć "Babo, co ty pier***?"
2017-05-25 10:53:32
Gluba666
Dzień dobry :)
2017-05-25 11:59:15
mggi63
No wiesz Dzani,niektorzy sztukuja jak moga :-D :-D :-D
2017-05-25 13:35:17
jolka60
Oj,Dzani,rozbawilas mnie/
2017-05-25 13:37:22
jolka60
Mggi,ja nie wariuje,mam nadzieje,ale jak od ilus tam lat slysze to samo i to samo,i to samo od roznych ludzi,to naprawde mam dosyc.TYm bardziej,ze slysze to przynajmniej co kilka dni.
2017-05-25 13:38:19
jolka60
W tym przypadku chodzi o nazewnictwo ulic,kinkretnie mojej.
2017-05-25 17:09:36
matani
Hej, znowu :) Dzięki Jola (albo dziękuję, Jolu :P )
2017-05-25 17:09:57
matani
Ja pisuję sobie do poradni językowej sjp, też ładnie odpowiadają
2017-05-25 17:10:54
matani
Dzani, "babo, co ty pier**" też się lęgnie na opowieści jednej takiej koleżanki w pracy ;)
2017-05-25 17:11:15
matani
Niektórzy to po prostu mają zacięcie
2017-05-25 17:58:36
olena
A to ci heca, jak wy juz macie znajomosci z profesorem Miodkiem to ja juz chyba nigdy niebede miala smialosci do was sie odzwac
2017-05-25 18:13:11
ekkore
Cześć
2017-05-25 18:14:02
ekkore
Na dworze 26 stopni a człowiek się zastanawia czy swetra nie założyć, hehehe
2017-05-25 18:15:01
ekkore
Olena do mnie możesz, nie mam takich znajomości
2017-05-25 18:26:36
mggi63
Olena, ja tez nie mam Miodka tylko z tv znam :-D
2017-05-25 18:27:21
mggi63
Kupilam dzisiaj szparagi....tanie jak nie wiem 5.50 zl
2017-05-25 18:28:53
mggi63
Pierwszy raz jadlam ale....szalu nie ma...dla mnie najsaczniejsze rozyczki czy jak to sie tam zwie :-) a reszta taki wiechec....
2017-05-25 18:29:16
mggi63
No ja to w ogole maruda....:-D
2017-05-25 18:30:25
mggi63
Wedlug mnie to zaden rarytas
2017-05-25 18:31:27
mggi63
Nie mam pojecia czy ludzie to zachwycaja sie bo cena czy smak ich powala ? :-D
2017-05-25 18:43:01
iwett
Mggi bo to kasa czyni reklame.........też sie wkurzałam ..........zapłaciłam dyche za wiechec z czego 3/4 odpadło.
2017-05-25 18:43:24
iwett
Wole marchewke i buraka i jabłko .......sok wycisne i tyla
2017-05-25 18:45:26
iwett
Wiecie mam problem chciałam namalowac obraz terrorystów islamskich ale taki co pokazują w TV........
2017-05-25 18:45:38
iwett
Myślicie, że mnie zamkną???
2017-05-25 18:49:28
ekkore
Szparagi muszą być zerwane zaraz jak tylko wyleza z ziemi
2017-05-25 18:50:31
ekkore
Ktoś z mojej rodziny kiedyś miał plantacje, pamiętam, że mówili, że trzeba zbierać nim słońce całkowicie wzejdzie
2017-05-25 18:51:04
ekkore
Ile prawdy nie wiem, tyle zostało we wspomnieniach z dzieciństwa
2017-05-25 18:51:48
ekkore
Nie lubiłam szparagów, do czasu
2017-05-25 18:53:09
ekkore
Najpierw przemowilo do mnie danie z obrazka, wiedziałam, że muszę spróbować. W połączeniu nie było źle, trochę trwało nim przekonałam się do jedzenia ich samodzielnie
2017-05-25 18:54:01
ekkore
Iwett, nie zdarzyło mi się wyrzucić z ponad polkilowego pęczka ani jednej gałązki
2017-05-25 18:54:51
ekkore
Lykowate kawałki może trafiły się w pojedynczych egzemplarzach, głównie zimą
2017-05-25 18:55:57
ekkore
Gdy trzeba więcej odcinać
2017-05-25 18:56:56
ekkore
Niby dlaczego mieliby Cię zamknąć?
2017-05-25 18:58:45
ekkore
Mggi, jeszcze o szparagach, myślę, że bardzo krótki sezon bycia na stołach, przynajmniej w Europie, czyni je tak popularnym
2017-05-25 18:59:22
mggi63
Iwett, umnie byly ladne, odpadly tylko koncowki a reszta spoko....
2017-05-25 18:59:23
iwett
O jeny ekkore ale chodzi o to ,że nawet w zielonych szparagach koncówki są do d...y twarde
2017-05-25 18:59:36
iwett
nie tylko w białych,,,,,,,
2017-05-25 19:00:22
ekkore
W Stanach, gdy można je kupić na okrągło, obiad ze szparagami wyjdzie cenowo podobnie jak mizeria z ogórków
2017-05-25 19:01:10
iwett
O jej zamknąć .......żartuję bo strasznie mi sie podoba ujęcie które pokazują w tv jak islamiści ida z karabinami .......jeden rząd czarny drugi biały z karabinami ...takim jednostajnym krokiem.
2017-05-25 19:01:33
ekkore
Moje ulubione to owinięte boczkiem, posmarowanym philadelphia. Albo same, w sosie serowym
2017-05-25 19:01:50
iwett
Mi sie to podoba bardzo jako rodzaj sztuki ale wiesz w tym porąbanym świecie to niewiadomo.................
2017-05-25 19:02:23
ekkore
Krok defiladowy?
2017-05-25 19:03:39
ekkore
Końcówki się odkraja, do miejsca, gdzie, jak naciśniesz, ugina się,
2017-05-25 19:04:01
iwett
No nie wiem..........jaki.....ale jestem mocno zakochana w tym ujęciu i chce se je uwiecznić
2017-05-25 19:04:19
ekkore
Im młodszy szparag, tym mniej obcinasz
2017-05-25 19:04:45
ekkore
Bo mniej zrogowacen w środku
2017-05-25 19:05:08
ekkore
Ja obcinam jakieś 3-4 centymetry
2017-05-25 19:05:12
iwett
Aaa tTy o szaragach....podobno jak ugniesz to sie złamie gdzie trzeba :)
2017-05-25 19:05:36
ekkore
Wystarcza. Cały pęczek jednym cięciem
2017-05-25 19:06:27
iwett
U nas nadal drożyzna......
2017-05-25 19:06:58
ekkore
Tutaj też nie najtaniej, tylko ogórki drogie
2017-05-25 19:08:05
ekkore
Szparag jest elastyczny. Tylko ja cały czas mówię o zielonych, białe to tylko z puszki albo sloika, rozgotowane okropienstwo
2017-05-25 19:09:24
iwett
Tak ekkore czytam u góry tzn. na forum.......ale ja normalnie mam wszystkie komentarze z 1 strony
2017-05-25 19:09:51
iwett
W tym ostatni Mój pierwszy dlatego wiem
2017-05-25 19:12:32
Bahati
Dobry wieczor. :)
2017-05-25 19:16:02
iwett
Cześć Bahati! Co tam ciekawego słychowac?
2017-05-25 19:21:52
ekkore
Bahati jak się robi majonez? Bo oczywiście nie zapisałam. I w czym to mieszasz i czym
2017-05-25 19:23:00
Bahati
W blenderze mozna, najlatwiej. Ja to lyzka najczesciej i zawsze szukam przepisu w google, bo nie pamietam. :D
2017-05-25 19:25:53
Bahati
Wysylam Mamie wlasnie filmy z występów Ryski w teatrze. Swietnie przygotowana impreza. :)
2017-05-25 19:26:02
ekkore
Ale Ty miałaś mniej olejowy
2017-05-25 19:26:27
ekkore
Bo to co czytałam to dla mnie sam olej był
2017-05-25 19:27:45
Bahati
Postaram sie znalezc przepis w historii...tylko musze sobie przypomniec czy on byl wloski, polski czy amerykanski z pochodzenia.
2017-05-25 19:30:37
iwett
No pewnie z gwiezdnych wojen!:)
2017-05-25 19:33:36
Bahati
1 jajko 1 łyżka soku z cytryny/octu pół łyżeczki cukru 1⁄3 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka musztardy 200 ml oleju rzepakowego
2017-05-25 19:34:33
Bahati
Zdaje sie, ze to ten. :)
2017-05-25 19:36:28
iwett
Bahati...to przecież sos na vinigret.......no co ty????
2017-05-25 19:37:59
ekkore
Chyba tak, zaraz sobie zapiszę
2017-05-25 19:38:45
Bahati
Nie prawda. Nikt ci nie kaze go robic. Mozesz zawsze podac lepszy, jesli znasz.
2017-05-25 19:39:25
Bahati
Jajko, przyprawy, olej, blender po kilka sekund, w minute gotowy.
2017-05-25 19:40:08
iwett
Ale t y jesteś durna..........we wszystko wierzysz
2017-05-25 19:40:42
Bahati
Nie pisz o mnie, do mnie, ok?
2017-05-25 19:44:49
ekkore
Teraz wyjeżdżamy, ale za tydzień zrobię. Wreszcie bez nadmiaru octu
2017-05-25 19:45:45
Bahati
Gdzie was znowu niesie?! :)
2017-05-25 19:45:53
ekkore
Mamy teraz musztardę kamisa, z Polski. Kolosalna różnica w smaku. Już wiem co będziemy przewozić, hehehe
2017-05-25 19:46:23
ekkore
W góry, u nas memorial day, dlugi weekend
2017-05-25 19:47:34
Bahati
U nas tez jakies wolne sie szykuje, zaplanowalam wycieczke do Rainbow Magiclandu
2017-05-25 19:47:39
ekkore
Bedziemy w zamku Biltmore, zobaczcie obrazki Biltmore estate
2017-05-25 19:48:45
Bahati
Woow. Super!
2017-05-25 19:50:38
ekkore
Taka amerykańska wersja neo coś tam
2017-05-25 19:51:27
ekkore
Ale miła dla oka
2017-05-25 19:54:52
iwciaG
Hej ;))
2017-05-25 19:55:08
iwciaG
tysz sobie zanotowałam Majoneza....hihi
2017-05-25 21:06:40
mggi63
Ja taki majonez robilam jak mialam tyle wiosen a moze i mniej co Bahati :-D
2017-05-25 21:07:15
mggi63
Mikserem robilam bo wtedy to byl jedyny sprzet :-)
2017-05-25 21:08:04
mggi63
Iwett....zrob i zobaczysz czy to vinegret :-D
2017-05-25 21:09:56
mggi63
Przede wszystkim do zrobienia vinegretu nie trzeba tyle oeju i jajek sie nie dodaje ani octu....
2017-05-25 21:22:20
olena
sekret szparagow lezy w ich gotowaniu i troche w obraniu. Nie zalowac wyzuconych obierek, to znaczy biale obrac jak rabarbar. A gotowac jesli w wodzie to na prawde bardzo krotko. Zielone na parze niewiecej jak 3 minuty a biale ok. 7 minut. Beda lekko al dente i ani troche likowate; ostatnio zamiast w wodzie gotowalam dusilam na patelni, troszke masla i 3 lyzki wody
2017-05-25 21:24:38
olena
Nauczylam sie robic szparagi we Wloszech, jak byl sezon to kucharka spozadzala je na sto sposobow i zawsze byli fantastyczne
2017-05-25 21:37:15
ekkore
Muszą być al dente, bo inaczej mamalyga w smaku. Ale starym to tylko rozgotowanie pomoże
2017-05-25 21:37:49
ekkore
Mój Ślubny mówi, że majonez to nic, tylko się kręci
2017-05-25 21:38:26
ekkore
Jak pytałam o szczegóły to rybkę zrobił. Za mikser służył
2017-05-26 06:15:13
Dżanina Fonda
Heloł dziewczyny.
2017-05-26 06:15:35
Dżanina Fonda
Mnie szparagi nie smakowały tylko za pierwszym razem (u kogoś na stole).
2017-05-26 06:15:59
Dżanina Fonda
Teraz robię sama. Śmierdzą, jakbym kot nasikał w saunie ale mi smakują. :)
2017-05-26 06:16:58
Dżanina Fonda
Patrzę na majonez Bahati - w końcu ktoś, jak ja, robi z całym jajkiem a nie tylko z żółtkiem. Ja też śmigam blenderem, Ale rzadko robię, bo prawie nie używam.
2017-05-26 07:42:50
iwciaG
doberek:))
2017-05-26 07:43:36
iwciaG
słoneczko dziś pół na pół z chmurkami ma być......
2017-05-26 07:44:14
iwciaG
może uda mi się wreszcie te grządki z palet zrobić hihi
2017-05-26 07:46:32
mggi63
dzień dobry :)
2017-05-26 07:47:21
mggi63
ja ogólnie lubieę wszystko al dante...nie lubię jesć wymemlanych warzyw :D
2017-05-26 08:09:40
Bahati
Czesc :) zaspalysmy dzis lekko. Rys od rana opowiada o wczorajszym występie, wszystkie nagrania obejrzala juz 100 razy. :D Bardzo z siebie dumny Rys.
2017-05-26 08:10:37
Bahati
Jeszcze dwie imprezy przed nami do konca roku: sport i szkola na stadionie i koncert Io canto na placu w centrum.
2017-05-26 08:10:49
Bahati
Za to 8 czerwca juz wakacje!
2017-05-26 08:32:49
iwciaG
super zaplanowany koniec roku, a że już 8 koniec, to zazdraszczam.....
2017-05-26 11:09:21
Gluba666
Dzień dobry :)
2017-05-26 12:07:30
ekkore
cześć
2017-05-26 12:08:16
ekkore
Duma mnie rozpiera - wczoraj było rozdanie nagród, córka dostała sznurki, szarfy i medale w większości nagradzanych dziedziń
2017-05-26 12:10:14
ekkore
Serce rosło - jak w prawie każdej wyczytywanej grupie pojawiało się zniekształcone polskie nazwisko, nie do przeczytania tutaj poprawnie. I tak za każdym razem wyczytywali inną osobę - nie ma jednej techniki wymawiania, heheee
2017-05-26 12:13:31
ekkore
To Ślubny opowiadał - byli na jakimś spotkaniu w Niemczech. Na drugi dzień siedzą w autokarze, przed wycieczką do elektrowni i czekają na jakiegoś gościa. Nie ma go i nie ma. Po pół godzinie Ślubny zajarzył, że w sumie to jego nie wyczytywali. Podszedł sie zapytać - okazało się, że tym nieobecnym był on sam - takiego zniekształcenia nazwiska sie nie spodziewał. Może, gdyby nie byli po wieczornej imprezie integracyjnej, umysł pracowałby bystrzej...
2017-05-26 12:13:59
ekkore
Wszystkim mamom wszystkiego najlepszego
2017-05-26 12:15:27
ekkore
mggi ja kalafiora muszę mieć na bardzo miękko - inaczej mi nie przjdzie. Brokuły zjem na surowo już - a kalafior nie przejdzie
2017-05-26 12:16:35
ekkore
Dżani - ja też używam bardzo mało majonezu - dlatego nie odważyłam się nigdy robić - bo co z resztą, któej nie zużyję? To nie przemysłowa konserwacja, zeby mogło stać i stać
2017-05-26 12:17:03
ekkore
ale tak mi przeszkadza ilość octu, że nie mam wyjścia, jak chcę jeść majonez
2017-05-26 16:19:30
Dżanina Fonda
Ja dlatego robilam wtedy, miedy np. Planowalam salatke jarzynowa
2017-05-26 16:21:32
Dżanina Fonda
Kurde, patrze na ceny mrozonego miesa dla psow w necie i zastanawiam sie, czy mi sie oplaca....
2017-05-26 16:22:05
Dżanina Fonda
Musialabym zwolnic z jedna zamrazarke
2017-05-26 20:36:09
iwciaG
dobrego wieczoru i weekendu wszystkim ;)))
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij