17 marca minie mi 6 lat aktywnego pobytu na Wielkim Żarciu. Przeżyłem tu wiele burz, huraganów i zamieci. Było też dużo miłych i radosnych chwil. Poznałem wielu bardzo fajnych ludzi. Z niektórymi znajomość wirtualna przerodziła się w realną. Obserwując dzisiejszą modę na "odchodzenie" (patrz post CZOSA w innym wątku) tak sobie myślę...; "Bahus czy nie pora pakować walizki i szukać nowego szczęścia gdzie indziej?". Dołączyć do Janka, Lajana i innych ze starej gwardii. Ciekawi mnie kto by się ucieszył, a kto uroniłby łzę za nieodżałowanym (myślę) Bahusem. ![]()
Bahus
Nawiązując do Twoich słów..Czy naprawdę trzeba odchodzić ? Czy nie wystarczy po prostu zrobić sobie wakacje ? Jeśli ktokolwiek jest zmęczony, to niech porzuci chwilowo kody do WŻ i wyżywa się gdzie indziej. Po co palić za sobą mosty, zwłaszcza spektakularnymi i niemiłymi dla innych użytkowników odejściami? Ja nie bardzo to rozumiem.
Napiszę Ci jeszcze jedno bahusie, gdybyś się jednak zdecydował na odejście -forma pożegnania, jaką wybrałeś do tego celu mi osobiście się bardzo podoba.Podajesz powód /?/i robisz to w pojednawczy sposób, bez ranienia innych WuŻetowiczów.
A tak serio, to mam nadzieję, że to tylko taki kijek w mrowisko !
Płaczliwa jestem baaardzo...
Jaja sobie robisz??? To taki prezent walentynkowy? My też Cię kochamy bahusie.
Petro ! Wejdź jeszcze raz na watek "Tragedia". Plisssss
Ja tam wierze w Ciebie Bahusie ze tylko zartujesz :) jakbys mial odejsc poszedlbys sobie i koniec ,a ze jestes zartownis to chcesz nas troche zdenerwowac .Prawde mowiac , smutno by bylo bez Ciebie ,ale musze Ci powiedziec ze moglbys czesciej wypowiadac sie na forum ,bo cos malo Bahusa w dyskusjach .
Wpadaj, rozmawiaj :) nie tylko wtedy , jak chcesz kogos pouczyc o zlym zachowaniu .Pozdawiam
Bahus, ty mi się nie wygłupiaj!! Ja Ci odejdę zaraz!!! Ryczeć nie będę ale jak pojade do tego Poznania to się z Tobą policzę!!
Bahusie figlarzu nie do końca znam Twoje żarty ale mam nadzieje, że to.....TO JEST ŻART
Szczesliwej drogi juz czas ....)))) !
Chyba tak, bo Bahus ile ma lat,,,100 + ,,,i tak dobrze sie trzymal:))))))))))), a ja glupia na poczatku mojej "kariery" na WZ wyslalam powazania ze wzgledu na jego wiek, hihihi
A właśnie, kiedy to bahus będzie obchodził setkę?...Tyle zdolnych piekareczek, może jakiś torcik, winko, jakiś jubelek ? Bahusie, co Ty na to ?
On kazdego roku 1-go stycznia ma 100 lat spowrotem,,,,hehe
Bahus, nie możesz odejść. Ty z Poznania, ja z Poznania (choć ludność napływowa...). Wprawdzie się nie znamy, ale to prawie jak bratnie dusze. Wiem, wiem, PRAWIE robi duuużą różnicę. Mam nadzieję, że moje argumenty cie przekonały!
Bahusie, moja rada jest taka, abyś poczekał do 17 marca i wtedy będziesz miał okrągłą rocznicę . Będziesz mógł wnukom opowiadać , że byłeś na WŻ przez okrągłe sześć lat a tak to co? Tak na poważnie, to nie wiem czy jakaś zaraza padła na facetów z WŻ cy cóś? Jeśli jednak podjąłeś tą decyzję to .... szczęśliwej drogi....a komu w drogę temu aviomarin. Ot tak prosto z mostu, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
ot co. Tylko jak by miala byc prawda z tym ze nie szkoda jak ktos odchodzi bo przyjdzie na jego miejsce 10-ciu nowych to sie nie zgadzam bo...taki dorobek przepisow ;-) ! Toz to by stu musialo przyjsc!
Przetłumaczę Wam z Bahusowego na nasze:
"Ludzie! 17 marca mija szósty rok jak jestem na WŻ. Oczekuję kwiatów, szampana, tortu z wyskakującą WŻ-tką, poematu oraz kilku wierszy miłosnych. Facetów na WŻ coraz mniej, więc się lepiej postarajcie...
Jeśli któraś z Was jest na tyle nierozsądna, żeby nie włączyć się czynnie w przygotowania, no to już sama będzie sobie winna.
Ostrzegałem,
Bahus"
I tak sobie myślę, że teraz to problem mam ja- till, po której Bahus płakać nie będzie ;))))))
Till, serce, wielkie dzięki. Ta gwara poznańska jest mi obca. Jak kiedyś bahus wyskoczył w wątku o obiadach ze śnietymi rybami, to 0,5 godz. tłumaczyłam te wszystkie myrdyrdy , czy jak im tam...Ja tam z tortu nie będę wyskakiwać, ale mogę zrobić kompozycje kwiatowe.A...i mam czerwony dywan, mogę użyczyć.
no zostalam wygryziona z kompozycji kwiatowych...pieknie kurna pieknie
czyli z tortu mam wyskakiwac ?
Miauka, zrobimy na spółę, Ty stojące a ja stroiki poziome.Wieńców nie podejmuje się, bo brak podkładów i kołeczków
Oj no to wreszcie sie wyklarowalo z poznanskiego na nasze!
cos tu nie kumam!!!!!!!
mnie minie 4 lata 18 marca i co ?????
bahus sie upomina o kwatuszki .. bleee... wroc!!! upomina sie o piwo a ja to co???
jest nas jeszcze tu paru facetow!!!!
jak chce to moze odejsc !!!!
tylko ma porzadek mi zrobic w datach urodzin!!!!!
no i przyjechac do mnie i flaszke ze mna wypic !!!!
jak chce rocznicy to moze kupi kazdej wiedzmie na walentego po kwiatuszku co???? :P:P:P:P:P:P
no a teraz juz sie tak smieje ze nie moge pisac:)
hahahahahahhaha
bahus!!! jak cie dorwe to zobaczysz!!!!
Tak, ja - wiedźma - żądam kwiatka !
A złotousty Bodek na prezydenta !
8 marca mija 4 lata jak zagldam na wz :)) pozdrawiam zarlokow!!
ja tez sie smieje,,,Bahus odejdzie,,,hahaha,,,no to prosze o przesylki z dochodow reklamowych na moje konto:)))))))
Till - jesteś WIELKA !!!
Super
to Twoje tłumaczenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mogę dostarczyć szampana / hahaaaa, szampan...wino musowane za 13 złp / i ewentualnie korkociąg.Mogę też zrobić budyń, jak komuś smutno.
No i krzyz Ci na droge Dobry Czlowieku:))))))))))))))))))))))
Jak się dowiaduję, że ktoś jest z Poznania lub okolic, to mi się przypomona w tej gwarze opis takiego zdarzenia: jedzie pociąg przez las i gwiżdże. Tak samo mówią Ślązacy(górno)
Ciekaw jestem, które z kolei odejście przestanie robić wrażenie na Forumowiczach.
Pozdrawiam
Czegos tu nie rozumiem! Czy odchodząc z WZ trzeba zakładac nowy wątek zeby wszystkich informowac?Odeszło z WZ juz wiele fajnych osób ale zadne z nich nie zakładało nowego wątku. Jezeli chcę odejsc , odchodzę i juz.Na co liczysz informując zarłoczków?
No no Bahus to pojechałeś teraz po bandzie
Dobry kawał na Walentynki.....................hahahahah
Mam nadzieję,że to żarcik, który ma nieco rozruszać towarzystwo ?
Bahusie, Ty wacle nie chcesz odejsc...Ty tylko chcesz zeby Ci dupsko przetrzepac :D i znowu bedziesz wiedzial kim jestes... i ze tu jest Twoje miejsce.. tez!
Prima Aprilis jest 01 kwietnia , a nie 14 lutego
...... Dowcipnisiu
2003 01 01 ,moje wejscie na WZ,,pod inna postacia:)))), ale fajnie bylo:)
Potem mala przerwa i znowu leca lata hmmm,,,
Zanim odejdziesz, zlituj sie nade mna i bana odwolaj,,,ja stara gwardia,,,hihi
Nie tak latwo Bahusie pakuje sie walizki i piaskownice opuszcza,,,
Ja uronie lzy za Toba, bo z kim bede sie klocic?????
Jak napisała Kojonkowski - "nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma."
Jak widać, są tu osoby, lubiące robić zamieszanie wokół własnej osoby, zastanawiam się, czy to przerost ego czy kompleksy.
Sory za złośliwość, ale to się robi śmieszne.
Czy jeśli nam gdzieś dobrze - odchodzimy?
Hipokryzja!
Użytkownik piegusowa napisał w wiadomości:
Jak widać, są tu osoby, lubiące robić zamieszanie wokół własnej
> osoby
Najwięcej zamieszania to Ty tu robisz moherku
Któras z kolei wypowiedź i złośliwa?!!
Na jakiej podstawie nazywasz kogoś "moherkiem" , nie znając osoby, bo przecież jesteś tutaj krótko? Czyżby kolejne "wcielenie"...czyjeś?
Strasznie znajome to slowo ! czyzby powrot syna marnotrawnago ? mnie tez czesto tak nazywano .
Zastanawiające jest że na forum typowo babskim najwięcej dymu wokół siebie robią samce.. Nie tylko tutaj to ma miejsce.
Takie zachowanie zostało już zdefiniowane:
Oto cytat z innego forum:
"Są faceci, którzy chcą brylować i być w centrum uwagi. Nie mogą tego robić na "męskich" forach, bo nie mają za wiele do zaoferowania uczestnikom tychże. Nie wyróżniają się ponad poziom wśród- jak uważają- równych sobie, albo nawet tego poziomu nie trzymają. Biegną zatem na "babskie" forum, gdzie niewątpliwie będą się wyróżniali. Kobiety, według ich mniemania, stoją niżej od mężczyzn, więc łatwiej im będzie czuć się najlepszymi. Takimi się czują. Według swojego mniemania przewodzą forum, są "naj" w każdej niemal dziedzinie a już na pewno są najmądrzejsi. I z tego poczucia bycia przed wszystkimi innymi są te pouczenia i połajanki. Wszak trzeba te głupiątka sprowadzić na drogę właściwego myślenia.
Ot, taki sposób niwelowania kompleksu małego."
Po prawie 4 latach mojej obecności na tym forum mogę sie pod tymi słowami podpisać obiema "ręcyma".
Aguś , u mnie w pracy jest "filozof",który ciagle cytuje Biblę i powtarza że ,"Bóg stworzył człowieka a potem kobietę"dając tym do zrozumienia,że kobieta to nie człowiek
.Mały, zakompleksiony facecik, który niewiela ma do zaoferowania,lubi za to wszystkich poniżać.
Brrr.. mam alergię na takich "niepociumanych" ;>
Piszesz "czy nie pora pakować walizki i szukać nowego szczęścia gdzie indziej ? ".Przecież ty bahusie już od dawna jesteś na nowym portalu kulinarnym.Twój pierwszy wpis na tamtej stronie to 21 list. 2008r. Szkoda że tak kręcisz i wprowadzasz w błąd wielu bardzo życzliwych ci ludzi.Osobiście ani mnie to cieszy, ani martwi.
Użytkownik kasia40 napisał w wiadomości:
> Piszesz "czy nie pora pakować walizki i szukać nowego szczęścia gdzie
> indziej ? ".Przecież ty bahusie już od dawna jesteś na nowym portalu
> kulinarnym.Twój pierwszy wpis na tamtej stronie to 21 list. 2008r. Szkoda że
> tak kręcisz i wprowadzasz w błąd wielu bardzo życzliwych ci ludzi.Osobiście
> ani mnie to cieszy, ani martwi.
Kasiu,,, jestem jeszcze na dwóch innych portalach....Te osoby jak to piszesz "życzliwi" dobrze o tym wiedzą Tobie też mogę wskazać adresy....W moim prywatnym rankingu plasuję Cię jako osobę mi nie życzliwą ![]()
Bahus
Widzę że masz zapędy "prezydenckie"- prywatny ranking-a może krótka lista?
.Bądź sobie na ilu chcesz, mnie to ani ziębi ani grzeje, tylko po co ta hipokryzja? Życzę Ci powodzenia na każdym portalu na którym jesteś. Na WŻ również
.
Kasiu myślę, że źle odczytujesz wypowiedzi Bahusa, nie ma tu żadnej hipokryzji, Bahus jest jajcarzem, lubi w ten sposób ożywiać forum, kto go zna to traktuje jego posty z przymrużeniem oka, jesteś na wż od roku więc pewnie już zdążyłaś poznać Bahusa.
Bahus, Ty sobie jaja robisz z nas
.
No to sobie znow napytalam biedy....Watek sie rozwija, kobitki zaczynaja kompozycje kwiatowe plesc, placki wypiekac, inne wyszynk odpowiedni szykuja... A ja Ci bahusie "krzyz na droge" proponuje :))))) To moze pomoge Ci poniesc ten krzyz przez kawalek drogi ;))) albo moze odniesc go do kata spowrotem????
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Użytkownik luckystar napisał w wiadomości: > No to sobie znow napytalam
> biedy....Watek sie rozwija, kobitki zaczynaja > kompozycje kwiatowe plesc,
> placki wypiekac, inne wyszynk odpowiedni szykuja... > A ja Ci bahusie
> "krzyz na droge" proponuje :))))) To moze pomoge Ci > poniesc ten
> krzyz przez kawalek drogi ;))) albo moze odniesc go do kata > spowrotem????
....
Wiedziałam!! Ale z ciebie ziółko!! Eh Ty Bahusie!!
Potępiam wszelkie próby igrania z emocjami i manipulowania . Tę też .
Czy sześć lat temu w ten sam sposób próbowałeś werbować osoby z innego portalu na WŻ ?
A te niedopowiedzenia czemu służą ?
Jak nie wyjdzie , to uznasz , że to żart był ?
Na pytanie czy " nie pora szukać nowego szczęścia gdzie indziej " chyba sam powinieneś znaleźć odpowiedź ...