jeśli posiadasz przeglądarkę Firefox proponuję zainstalować taki dodatek: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865 polecem, mam go od długiego czasu i miedzy innymi Lotto o którym piszecie kompletnie mnie nie dotyczy :) O wiele mniej reklam mnie bombarduje nie tylko na W Ż-cie
Właśnie dlatego po krótkim używaniu wywaliłam Firefox. Gdzie się nie ruszyłam to ciągle chciał jakąś wtyczkę. Tak nas to wnerwiło, ze wywaliłam ją i zainstalowałam operę bo chciałam coś innego niż IE.
A to ciekawe!!! Pierwsze słyszę żeby FF żadał co chwilę wtyczek - no chyba że jednorazowo do flasha...
A używam go lata całe...
Już nie pamiętam. Do flesza to chyba wszystkie potrzebują. Pamiętam co weszłam w jakąś stronę to ciągle kazał mi coś pobierać więc odinstalowałam.
Ja skreśliłem, bo nie widzę sensu wałkować poraz kolejny tego samego. Forum jest po to aby gromadzić pewną wiedzę i obowiązkiem każdego użytkownika jest wykazanie minimum incjatywy i zerknięcie czy ten temat nie był już poruszany.
Czy próbowałaś wpisać "totolotek" w wyszukiwarkę?
Pampas, inicjatrywa inicjatywą. Ale ile trzeba miec czasu żeby przejrzec wszystkie wątki forum. Jest tyle stron i tyle wpisów, a przecież nie siedze tu każdego dnia.Uważam, że nie powino się skreślać, tym bardziej że ludzie i tak piszą co zrobić.
Skoro mowa o braku czasu, to stosując takie podejście nie szanujesz czasu innych, którzy zmuszeni są w takiej sytuacji udzielić Ci tych samych odpowiedzi. Pomyśl o tym następnym razem.
Wybacz Pampas, nie chcę tu prowadzić bezsensownej potyczki słownej. Ale nie zgadzam się z Tobą. Gdy ktos nie ma czasu, nie odpowiada. Nie ma przymusu. Zadawanie pytań na forum nie oznacza braku szacunku dla innych forumowiczów.
Zadawanie pytań nie, ale zadawanie po raz kolejny tego samego pytania w sytuacji, kiedy bez problemu można znaleźć odpowiedź (mniej niż 5 minut) jest w moim mniemaniu brakiem szacunku do osób które poświęciły czas aby te odpowiedzi były dostępne dla każdego. Oczywiście możesz mieć swoje zdanie z którym się nie zgadzam, lecz pamiętaj o tym, że ustalanie zasad panujących na tym forum nie leży w Twoich kompetencjach.
eot
Użytkownik rak napisał w wiadomości:
> Wybacz Pampas, nie chcę tu prowadzić bezsensownej potyczki
> słownej. Ale nie zgadzam się z Tobą. Gdy ktos nie ma czasu, nie
> odpowiada. Nie ma przymusu. Zadawanie pytań na forum nie oznacza braku
> szacunku dla innych forumowiczów.
Pampas, jak większość administratorów, świętszy od papieża
Użytkownik Edi® napisał w wiadomości:
>Pampas, jak większość administratorów,
> świętszy od papieża
Więcej: nie tylko jest papieżem ale jest bogiem. Tak jest i być powinno na każdych forach moderowanych. Tak myślę.
Nie zapominaj że są 2 oczywiste choć nie pisane zasady:
1. Moderator ma zawsze rację.
2. Jeżeli nie ma racji patrz pkt 1
A, i jeszcze taka uwaga! Może warto byłoby pytac załozycieli wątków czy chcą aby skreślać ich posty? Z szacunku. Z normalnej życzliwości. Ostatecznie to my wszyscy wspólnie tworzymy te strony. Nie widzę więc powodu dla którego mozna nas lekcewazyć. Bo ja tak się właśnie czuję.
Użytkownik rak napisał w wiadomości:
> A, i jeszcze taka uwaga! Może warto byłoby pytac załozycieli wątków
> czy chcą aby skreślać ich posty? Z szacunku. Z normalnej życzliwości.
> Ostatecznie to my wszyscy wspólnie tworzymy te strony. Nie widzę więc
> powodu dla którego mozna nas lekcewazyć. Bo ja tak się właśnie
> czuję.
Też tak uważam
A ja uważam , że jest bardzo dużo wątkow, które nic nie wnoszą i powinny być skreślane - dla porządku. Jesteś niegrzeczny - jak zwykle.
Użytkownik Rzymianka napisał w wiadomości:
Jesteś niegrzeczny - jak zwykle.
Do kogo był ten tekst ??? jeśli wolno spytać
Jeżeli uważacie, że jakieś wątki sa niepotrzebne to załóżcie temat do skreślenia i podajcie linki. Moderator popatrzy i uzna czy skreślić, usunąć czy zostawić.
He he !!
A co jest niegrzecznego w stwierdzeniu : " Też tak uważam ? "
To ja też będę niegrzeczna ( pewnie jak zwykle ) , bo też tak uważam ... :))
Wypada powiadomić o skreśleniu czyjejś wypowiedzi ...
A wnosić można do czegoś , albo w coś ...
Więc jakie to wątki nic nie wnoszą , do czego i w co ??
Np.: Pomocy !!!!!!!!!! - nie otwiera się strona , nie widzę ..... itp.
A niegrzeczne stwierdzenie /wg mnie/ - że Pampas jest bardziej święty od papieża .
Mój tekst:
>>> Pampas, jak większość administratorów, świętszy od papieża <<<
dotyczył "Pampas,a" jako administratora.
Moje słowa inerpretujesz jak typowa blondynka, a jeszcze chcąc zrobić trochę dymu, przekręciłaś moje zdanie na:
"" że Pampas jest bardziej święty od papieża""
Przeczytaj to jeszcze kilka razy, może uda Ci zrozumieć moją intencję.
Skoro uznałaś że pisząc te słowa, jestem niegrzeczny, to Twój problem.
Bez względu na zdanie forumowych lizusów, będę pisał to co chcę, czyli dla Ciebie, pozostanę na zawsze niegrzeczny.
Nie jestem lizusem, blondynką też nie jestem. "Świętszy , czy bardziej święty " to niewielka różnica - czepiasz się szczegółów. Jesteś niegrzeczny, a czy będziesz pisał " to co chcesz" to się jeszcze okaże.
Przestań mnie rozśmieszać, siebie ośmieszając
Użytkownik Rzymianka napisał w wiadomości:
> Żal mi takich ludzi jak Ty.
...Nie załuj mnie proszę
nie żałuj mnie, bo mnie tu dobrze
i nieba mogę tutaj dotknąć ręką
i piekła mogę dotknąć tu
tak wszędzie tu blisko...
/ Tadeusz Nalepa /
> .. dla Ciebie, pozostanę na zawsze niegrzeczny
Przyjmując taką strategię załapiesz się po raz drugi na bana i to szybciej niż Ci się zdaje. I tym razem nie będzie taryfy ulgowej i ban będzie nieodwołalny.
Użytkownik Pampas napisał w wiadomości:
Przyjmując taką strategię załapiesz się po raz drugi na bana i to szybciej niż Ci się
zdaje. I tym razem nie będzie taryfy ulgowej i ban będzie nieodwołalny.
Lata kiedy się bałem już dawno mam za sobą, tak więc proszę mnie nie straszyć, jeśli to co piszę, kwalifikuje się na BANA, to śmiało.
Po prostu przypominam, że jesteś tutaj warunkowo i proszę żebyś trzymał się norm przyjętych na naszej stronie.
To ja się wetnę w dyskusję mimo to, że jestem nowy.
Nie masz racji. Tę stronę założyli ludzie z pewną wizją jak ona ma wyglądać. I wszystkie wypowiedzi nie pasujące do tej idei
są wycinane. Jeśli ktoś usilnie nie podporządkowuje się panującym zasadom dostaje bana.
Jeśli chcesz pisać to co sam chcesz to zrób swoją stonę www .................. i pisz. W tedy Ty jesteś adminem i rządzisz.
Jejku, cały ten wątek nie ma sensu. Czemu się kłócicie? Czemu takie fajne WIELKIE ŻARCIE zamieniacie w WIELKĄ PYSKÓWKĘ ?
Już mi się nie chce nawet komentować tego, mam tylko pytanie do Pampasa, za co tym razem grozisz mi BANEM ? bo dlaczego to wiem.
Proszę o podanie konkretnego powodu, proszę nie uogólniać że jestem niegrzeczy, że to, że tamto, proszę o konkretny powód.
Myślę że przydałoby Ci trochę więcej obiektywizmu i własnego zdania w podejmowaniu podobnych decyzji.
1. Nie groże.
2. Wystarczy abyś przeczytał swoje wypowiedzi w tym wątku.
3. Jeżeli nadal się nie domyślasz przeczytak moje wypowiedzi.
4. Jeżeli nadal się nie domyślasz, to napiszę wprost: złozyłeś deklarację, że będziesz niegrzeczny wobec konkretnej osoby.
5. Jeżeli nadal nie rozumiesz, to proszę sam zrezygnuj z udzielania się na tej stronie.
Użytkownik Pampas napisał w wiadomości:
4. Jeżeli nadal się nie domyślasz, to napiszę wprost: złozyłeś deklarację, że
> będziesz niegrzeczny wobec konkretnej osoby.
Oczywiście że się domyślam, ale chciałem żebyś to jasno powiedział, czyli grozi mi BAN nie za złe zachowanie, lecz za deklarację takiego zachowania, hm... ciekawe podejście.
To tak wygląda jakby sąd skazał faceta za gwałt, tylko dlatego że narzędzie gwałtu nosi w spodniach.
5. Jeżeli nadal nie rozumiesz,
> to proszę sam zrezygnuj z udzielania się na tej stronie.
Wiem że chcesz się pozbyć niewygodnych dyskutantów, tak najwygodniej a tym bardziej kogoś kto śmie krytykować samego jaśnie panującego.
OK, zrobię tak, zapytam forumowiczów czy mam odejść, czy zostać, jeśli większość będzie za, odejdę.
Edi opanuj swój język - bo nie bardzo Cię słucha.
Nie rozumiem czemu tak sie stawisz - rozmawiasz z właścicielem (no chyba, ze nie zdajesz sobie z tego sprawy)- w tym wypadku mamy do czynienia z monarchią. I Pampas jest jaśnie nam panującym. Ma prawo zrobić z gośćmi, którzy nie stosują sie do Jego reguł co tylko chce (oczywiście nie dosłownie, ale w ramach wszelkich uprawnień administratora). Zdanie większości czy mniejszości nie ma komplenie nic do rzeczy.
o to wlasnie chodzi. Jak jestem u kogos w gosciach to sie zachowuje tak jak jest tam przyjete. A jak mi sie nie podoba to nie musze przyjsc po raz drugi ba ...moge wrecz opuscic dom Gospodarzy. Ja w ogole nie wiem o co ta wojna jest.
Nie chodzi o to, że deklarujesz tylko to czynisz. Jesteś nieuprzejmy i to świadomie bo napisałeś, że taki będziesz.
Nie to wojna podjazdowa albo branie na to kto silniejszy.
Kawał mi sie przypomniał :
Lew, jako król zwierząt, postanowił, ze będzie zjadał codziennie jednego uczestnika życia lesnego. Zrobił sobie listę i codziennie powiadamiał kloejnego zwierzaka, ze przyszła jego kolej.
Nadszedł czas na zająca. Lew mówi do niego" "dzisiaj przyszła kolej na mojej liście, ze to ciebie zjem.
A zajac na to" "a ja cię pie...lę"
Na co król- lew: "to ja cię skreślam" !!!
Sorry wielkie, ale nie mogłam powstrzymać głupawki...
Rany, ale wywołałam burzę. Nie miałam takiego zamiaru. A chciałam tylko, żeby nikt nie skreslał moich wpisów bez powiadamiania i podania przyczyny. Bo dalej uważam, że elementarne zasady grzecznościowe i czysta, zwykła życzliwośc i szacunek tego wynagają.