Właśnie zobaczyłam reklamę Lidla. Będą od poniedziałku automaty do chleba za niecałe 200 zł. Choruję na taki od jakiegoś czasu, zdarza mi się piec chlebek ale sporo to czasu mnie kosztuje i nie zawsze mi się chce. Dzieciaki lubią też drożdżówki więc byłby przydatny. Czy ktoś może ma taki model? jak się sprawdza. Już mam obietnicę od męża, że kupi mi za premię, tylko czy warto akurat ten model ?
Też mam zamiar kupić- może nie ten z Lidl'a (u mnie nie ma tego sklepu) ale w ogole jakiś u nas ceny ok 280 - 450 zł - nie wiem czy warto w ogole więc chętnie przeczytam opinie - pozdrawiam
Ja zastanawiam się nad mikserem z Lidla ( niedawno poruszałam wątek miksera ). Zaciekawiła mnie solidna budowa, dłuższe końcówki ze stali i 3letnia gwarancja( na automat do chleba rownież) .Ciekawa jestem jakiej jakości jest sprzęt z serii SILVER CREST i kto jest producentem.Od kilku lat mam wagę kuchenną z ich poprzedniej serii Bifinett i jestem zadowolona. Działa bez zarzutów. Nie wiem czy ogladałaś na stronie Lidla jest film prezentujacy działanie miksera i automatu . Właśnie to zwróciło moja uwagę,ponieważ mikser ma tylko 300 mocy ,a nieżle daje.
Zapomniałam dodać,że automat do chleba i mikser bedzie w sprzedaży nie od poniedziałku ,ale od czwartku 31 marca.
Ja bym zaryzykował w ten mikser z Lidla z kilku powodów:
- 3 lata gwarancji
- Mieszaki jak w mikserach Krups (czyli porządne)
- Wygląda solidnie
- Czas pracy 10 minut - czyli jak wszystkie markowe Zelmery , Bosche itp.
- Atrakcyjna cena.
Ja mam mikser SILVER CREST z Lidla. Były już kiedyś w sprzedaży. Jest rewelacyjny, nie narzekam, często go używam. Ma super widełki i przydatną funkcję TURBO (tego nie miałam w poprzednim). Polecam.
Mam maszyne do chleba firmy SIlver crest zakupiona w Lidlu ponad rok temu i caly czas ja uzywam. Posiada 12 programow i nie tylko pieke w niej chleb. Wyrabiam w niej takze ciasto drozdzowe na buleczki, rogaliki itp, ciasto na pierogi, na makaron, na pizze. Mozna w niej takze smazyc dzem. Naprawde polecam!
Też przymierzam się do zakupu automatu do chleba z Lidla. Mam wagę silver crest taką co przelicza kalorie i takie tam, sprawuje się super. Jest produkcji niemieckiej, no to chyba ten automat też będzie niemiecki. Czytałam kiedyś w internecie na różnych forach o tej firmie i generalnie ludzie piszą że jest to porządna jakość za rozsądną cenę. Ja jestem juz zdecydowana i czekam na czwartek. Mam nadzieję że spełni moje oczekiwania i nie będę chciała kupować już chleba w sklepie. Pozdrawiam
Często jestem w Lidlu i z tego co zauważyłam
to ten właśnie automat jest do kupienia i nie widziałam aby go sobie
z rąk wyrywali :) więc to tylko moim zdaniem reklama
Ja mam automat do pieczenia chleba z kauflandu,parametry i wygląd taki jak z lidla.Kupuj i nie namyślaj się będziesz zadowolona.
Kupiłam w Lidlu ten automat niecały rok temu, działa bez zarzutu. Jedyne co mnie wkurza to miękka skórka z góry, boki i spód są normalnie przypieczone.
Ogólnie jestem pewna co do produktów Lidlowych. Są dobrze wykonane i się nie psują. Do tego tanie. Produkują je na potrzeby Lidla renomowane firmy. Ja swój automat kupiłam w Tesco (bo się bałam, ze mało będe uzywać, a był bardzo tani) i też jestem zadowolona. Śmiga do teraz bez zarzutu!
W Tesco też widziałam ostatnio za podobną cenę więc jak nie trafię w Lidlu to może Tescowy ( trzeba wykorzystać okazję mężusiowej premii :) )
Polecam. Zajeżdżam go własciwie i jak na razie odpukać nie do zdarcia.
Kupiłam i zamierzam wypróbować. Mam mąkę pszenną typ 650, wieloziarnistą z Lubelli, pszenną i żytnią razową. Mam świeże drożdże i trochę zakwasu. Podrzućcie jakieś sprawdzone przepisy.
Ja też właśnie kupiłam :)))))
W niedzielę będzie świeżutki chlebek na śniadanko :)))
Ja też już kupiłam, robiłam wczoraj chleb z połowy mieszanki na początek "Graham orkiszowy" . Jestem mile zaskoczona. Chlebek ma fajną strukturę, smak i wygląd. Troszkę wierzch się zapadł, ale to w niczym nie przeszkadza. Foremka po wyciągnięciu chleba jest prawie czysta, wystarczy ja tylko przetrzeć wilgotną ściereczką. Mieszaki wyciągnęłam po drugiej fazie wyrabiania więc w chlebku pozostały tylko dwa niewielkie otworki. Automat chodzi cichutko i ja mam wreszcie więcej czasu dla siebie ;o) Bardzo fajna sprawa, niedługo poeksperymentuję z innymi przepisami.Pozdrawiam
A kupił ktoś z Was ten mikser z Lidla ? Jak się sprawuje ? Fajny ?
ja mam mikser z lidla jak na razie nie narzekam
A skąd wiesz kiedy kończy się druga faza wyrabiania? Obserwacja? Pozdrawiam
No tak, metoda obrazkowa na pokrywie, wystarczyło się przyjrzeć;)
Automat wyrabia ciasto dwa razy. Pierwszy raz około 10 min i jakiś czas odpoczywa, potem kolejne minuty miesza, potem piszczy aby dosypać ewentualne dodatki (słonecznik, siemię sezam rodzynki itp) ale cały czas miesza i kiedy za około 5 minut kończy mieszanie, mieszadła zatrzymują się, wtedy je wyciągam i chleb piecze się bez nich i jak wczesniej pisałam po upieczeniu zostaja małe dziurki, które w niczym nie przeszkadzają, a i przy okazji łatwiej jest (przynajmniej dla mnie) wyciągnać chleb po upieczeniu. Wyciągam mieszadła po około godzinie od rozpoczęcia programu. ;o)
Dzięki za tak precyzyjny instruktaż;) Pozdrawiam
Mam ten piec do chleba...faktycznie skorka z gory nie dokonca jest chrupiaca..obsluga prosta,mozna ustwic Timer aby chleb byl cieply na sniadanie...jedna wada dlugo trwa pieczenie ok 2-3h..a co za tym idzie nie jest to energooszczedne...co do mikserow mam robot wieloczynnosciowy...nie polecam po kilku razach tarcia warzyw wyrobily sie nakladki..
Ja mam robot wieloczynnosciowy juz prawie dwa lata i nic sie z nim nie dzieje, jestem bardzo zadowolona w szczegolnosci ze z nim mniej czasu zajmuje mi zrobienie ciasta np drozdowego. Moze trafiły ci sie wadliwe. Ja robie duzo surówek wiec czesto chodzi i nic jeszcze sie z nim nie dzieja.
Witam,przepraszm ze podpinam sie pod watek .Mam takie pytanie,..czy mozna upiec chleb na zakwasie w wypiekaczu do chleba?Wiadom ze inna procedura ale.....Moze ktos probowal.?
Piekłam. Jeżeli ciasto wyrabiałam mikserem to pilnowałam rośnięcia i miałam maszynę ustawioną tylko na wypiek. Piekąc na cały program z wyrabianiem dodawałam troszkę świeżych drożdzy.
Oczywiście, że tak, zobacz mój "Chleb żurkowy wieloziarnisty". Można zamiast żurku dodać zakwas i nie dodawać ziaren - masz taki chleb jak z pieca.
W automacie do chleba NIGDY nie będzie takiej skórki jak z pieca. Można taki chleb wyciągnąć po upieczeniu z automatu i wstawić do piekarnika rozgrzanego na najwyższą temp na ok 10 min, a następnie po wyciągnięciu posmarować wodą. Efekt gwarantowany :)
Wypróbuj jeszcze moje sprawdzone:
CHLEB:
http://wielkiezarcie.com/recipe68550.html
CHAŁKA:
Dziekuje bardzo.Chlbek juz sie piecze,jesli codzi o przypieczona skorke to ustawiam program "przyrumienienie"na 20 min jest ok.Mam wypiekacz zelmera jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam .