Kochane żarłoczki :)
Na pewno nie jeden, jedna z Was zastanawiała się, lub już to zrobiła...chodzi o wybielanie zębów. Ciekawa jestem Waszych doświadczeń z tym związanych...
A może używacie jakiś specjalnych wybielającyh past do zębów, i możecie polecić...?
Teraz wszyscy w TV mają piękne białe ząbki (nieważne czy ktoś się z takimi urodził czy nie)....
Pozdrawiam !
Ja kupiłam ostatnio pastę DENIVIT i jak na razie po kilku myciach widać efekty .Jeszcze zobaczę jak to będzie po 12 dniach stosowania (tak zaleca prodcent)
Cieszę się że poruszyłaś ten temat bo sama jestem ciekawa opini innych. Jeśli chodzi o mnie to
w sumie zawsze miałam dość białe zęby ale chciałam mieć usmiech telewizyjny :) Wybielałam metoda BTC to jest takie naświetlanie lampą. Po pierwszym razie żadnej różnicy nie zauważyłam. Byłam zdziwiona i bardzo rozczarowana. Po tyg. miałam drugi raz i nic. Lekarz wciskał mi kit, że przeciez widać. Ja złozyłam reklamację i tylko dlatego że jesteśmy stałymi klientami od wielu lat przyjęto reklamację. Po 3 razie ta metoda też nie spełniła moich pczekiwań. Po 2 latach spróbowałam jeszczze raz 2 razy, poprawa lekka, ale bez rewelacji. Nie polecę tej metody światło lampy nie wszędzie dociera i z tyłu żeby się np wogóle nie wybielają. Znajome miały wybielane metoda domową i różnica piorunująca. Być może też się na nią zdecyduję. Na bodzień z ewzględu na wrażliwośc szyjek uzywam pasty wybielającej kolgeit Prolerief.
ale trafilas Asiunia!;)ja wlasnie zaczelam przygode z dentysta..brrrr...robie generalny remont w gębie, będą licówki bądź koronki.I myślę ze wlasnie tak jest z tymi zebami z TV...
caluski:**
Widziałam efekt piaskowania. Różnica dosyć znaczna. Cena 1500 pln. Wystarcza na 2-3 lata. Ale - wszystkie metody nie są obojętne (szkliwo też dostaje), efekty zależą od stopnia "zabrudzenia", metoda światłoczuła nie zmienia barwy starych wypełnień (więc trzeba je wymienić).; licówki - efekt ładny, ale ząb już ulekł degradacji na trwałe (trzeba go podszlifować przed nałożeniem). Tak więc - lepiej dbać na co dzień, pogodzić się z kolorkiem naturalnym lub lekko go zmieniać pastami typu "hollywood".
mamomirekli wskoczyło ci jedno zero za dużo w tym piaskowaniu :) Mnie starcza na rok piaskowanie słuzy usunięcia kamienia i złogów nazębnych usuwa lekki osad po kawie i herbacie
Żartujesz z tą ceną... Ja zapłaciłam za piaskowanie 200 (w 2012) i miałam wrażenie, że drogo ;) Efekt owszem był, ale to dlatego, że usuwałam pozostałości po stałym aparacie, swoje zęby mam w miarę białe.
Chodząc na rehabilitację widuję dziewczynę z zębami wybielonymi na "hollywood", masakra :( wygląda to mega nienaturalnie, chyba przesadziła w drugą stronę ;)
no to ja wiem z autopsji ze.... Piaskowanie nie wybiela, tylko usuwa przebarwienia np. z herbaty. Zab jest bielszy ale tylko dlatego, ze zostal wyczyszczony i wypolerowany, kosc pozostala w swoim naturalnym kolorze.Efekt krotkotrwaly
Nie wierze w pasty wybielajace, wydatek pieniedzy i niszczy szkliwo, zreszta tak jak pozostale metody wybieloania
no to ja wiem z autopsji ze.... Piaskowanie nie wybiela, tylko usuwa
przebarwienia np. z herbaty. Zab jest bielszy ale tylko dlatego, ze zostal
wyczyszczony i wypolerowany, kosc pozostala w swoim naturalnym kolorze.Efekt
krotkotrwaly
Bardzo polecam żel Biała Perła, warto poczytać opinie w internecie, ja używam cały czas i zęby są bielutkie, a mam porównanie bo używam tylko na góre, niestety dolne coś mnie bolą kiedy zakładam nakładkę z żelem.
Mam nawet zdjęcie, co prawda jest trochę rozjaśnione przez flesz ale na prawdę zęby są widocznie bielsze, zużyłam już chyba 6 czy 8 tubek i zęby nie są zniszczone.
Bardzo polecam żel Biała Perła, warto poczytać opinie w internecie, ja
używam cały czas i zęby są bielutkie, a mam porównanie bo używam
tylko na góre, niestety dolne coś mnie bolą kiedy zakładam
nakładkę z żelem. Mam nawet zdjęcie, co prawda jest trochę rozjaśnione
przez flesz ale na prawdę zęby są widocznie bielsze, zużyłam już chyba 6
czy 8 tubek i zęby nie są zniszczone.
Biała Perła....... miałam to...jesli to sa takie silikonowe nakładki, w które daje się żel i umieszcza na zębach... kupiłąm to w aptece
Niestety nie mogę tego stosować...smak żelu i wogóle te wkładki w buzi to od razu odruch wymiotny u mnie, a co dopiero z tym siedziec jakiś czas :(
A no właśnie to :-( ja na początku miałam straszny ślinotok ale później przeszło i się przyzwyczaiłam.
Czytałam kiedyś opinie o białej perle, opinie są rezczywiscie pochlebne. Pisało jednak również że smak jest rzeczywiście straszny wiec juz wiem że nie nigdy nie spróbuję tej metody, gdyz w tym temacie jestem bardzo wrażliwa:):):)
Czy ja wiem czy taki straszny, :-) Mi jak wypływa z nakładki to go wypluwam i później już nie czuję tego posmaku.
Czytałam kiedyś opinie o białej perle, opinie są rezczywiscie pochlebne.
Nie wszystkie opinie są pochlebne.
Sporo osób pisze,że ten żel bardzo osłabia zęby i niszczy szkliwo
ile kosztuje taki żel?
ok- 40 zł 2 tubki w zestawie plus te nakładki na zęby itd.
Ja kupiłam i żałowałam bo nie mogłam stosowac mimo kilkakrotnych prób :(
Poszło do kosza.
ja trochę boje się tych specyfików mam nadwrazliwośc szyjek zębowych dośc mocną
Ja mam wrażenie, że biała perła trochę uwrażliwia. Stosowałam raz, efekt rzeczywiście był, ale też i wrażliwość przez pewien czas większa.
Bo te śliczne ząbki w tv to nic innego jak licówki:) Ja mam naturalnie żólte ząbki. Przed ślubem skorzystałam z pasków wybielających, to byly blend-a-med 3d white, efekt rzeczywiście był, nie jakiś piorunujący ale jak teraz ogladam zdjęcia ślubne to to to są jedyne fotki na których mam ładne jasne zęby:) Kuracja trwała 10 lub 14 dni. Efektem ubocznym była nadwrażliowść na zimno i wiatr zwłaszcza ale skusiłabym się chyba drugi raz na tę metodę.
Ja mam naturalnie żólte ząbki.
I takie ząbki sobie zostaw w spokoju. Im bielsze zęby tym cieńsze szkliwo, a im cieńsze szkliwo, tym szybciej się psują.
Nie jestem pewna czy ta prawda o żółtych=zdrowych zębach dotyczy równiez mnie. Odkad pamiętam zawsze moje zęby były w kiepskim stanie. Dentysta radził żebym do kontroli chodziła nie co pół roku ale co dwa miesiace:):):)
Ewcia .. Wyjęłąś słowa mojej szacownej pani dr ... Nie ma potrzeby wybielać naturalnego koloru kości , za estetyką idą ubytki w szkliwie .. Moja uroda zęba .. szybko osadzający się kamień , dlatego regularnie odkamnieniam . Wybielaniu i ząbkom jak w ...'' Modzie na sukces '' mówię stanowczo NIE !
...i taka właśnie prawda :( Mój mąż ma bardziej żółte zęby, ale, kurczę, plomb to ma w całej buzi pewnie tyle co ja w jednym zębie :(
To chyba z tym jest jednak roznie.Ja rowniez nie mam snieznobialych zebow,ale plomb mam sporo,wiec nie wiem jak to jest z ta teoria,ze bardziej zolte sa mocniejsze.
Mąż kiedyś słyszał, że naturalnie żółte zęby są mocniejsze od tych śnieżnobiałych.
Zapytałam koleżankę czy wybielała zęby, okazało się że używa tej pasty http://www.aloelife.pl/aloesowa-pasta-do-zebow-forever-bright-p-38.html (efekt fenomenalny)
Ja bym zabardzo nie wierzyła TV,w reklamie wszystkko wygląda ładnie a w rzeczywistości bywa różnie.Ja kupując pastę czy coś innego nie kieruje się reklamą.Chyba znasz to powiedzenie,że Reklama dźwignią handlu.Żeby coś sprzedać to najpierw trzeba zareklamować,ale czy dany produkt spełni nasze oczekiwania to różnie to bywa.
Moja przyjaciółka wybielała zęby u dentysty. Nie jest to najtańszy zabieg, ale to chyba jednak najbardziej skuteczna metoda. Można nawet wybrać sobie odcień, żeby nie świecić bielą jak żarówka.
Tez tak myślę. W dzisiejszych czasach wszystko jest komputerowo ulepszane, co za problem zrobić z zębów perełki.
Moje zęby mają odcień żółtawy i zazdroszczę, jak zobaczę kogoś ze ślicznymi białymi ząbkami. Ale cóż zrobić. Past wybielających nie mogę stosować, bo dziąsła mi wychodzą (nie wiem jak to inaczej nazwać). Zęby mam słabe i dentyści odradzają wybielanie.
dostałam takie info na @ ...może komuś się przyda:-)
ja jeszcze nie praktykowałam .
Domowe sposoby na wybielenie zębów
A oto dwa babcine sposoby na bezpieczne i skuteczne wybielenie zębów w warunkach domowych:
– pocieranie zębów wewnętrzną stroną skórki z pomarańczy, czyli białą częścią znajdującą się pomiędzy skórką a miąższem. Te białe części fachowo nazywa się mezokarpem i zawierają substancje chemiczne odpowiedzialne za wybielanie zębów. Zęby należy pocierać przez 45 sekund, a pół godziny później umyć;
– pasta z truskawek i proszku do pieczenia (wodorowęglan sodu). Truskawki zawierają składnik, który działa jak naturalny środek wybielający. Mają one wprawdzie odczyn kwaśny, ale soda go neutralizuje. Świeżą, dojrzałą truskawkę należy rozgnieść i ucierać z wodorowęglanem sodu, aż do otrzymania konsystencji pasty. Tak powstałą pastę należy nałożyć na zęby i pozostawić na 20 minut, a następnie spłukać. Po odczekaniu 30 minut należy umyć zęby, żeby usunąć nadmiar cukru naturalnie występującego w truskawkach
Ja, córka i mąż myjemy zęby tylko blenda med 3d white, wszyscy mamy białe zęby, nawet mąż który podpala sobie.:) dzieciaki myją blenda med dla dzieci.
kupiłam. Nic nie pomogło po zużyciu całej tubki do spółki z mężem.
Nakladka zrobiona u dentysty (ok. 150ZL ), zel wybielajacy o najnizszym stezeniu (50ZL minitubka) po tygodniu nocnego stosowania sliczne biale zabki. nie mozna w trakcie kuracji pic barwiacych sokow, np.porzeczkowych. Raz na rok-dwa powtorka z zelem na noc. Probowalam silniejszego zelu ale podraznial mi dziasla. Oczywiscie piaskowanie co jakis czas. Mam wrazliwe zeby i stosuje odpowiednie do nich pasty.
Moja przyjaciółka wybielała sobie zęby u dentysty, zapłaciła około 1000zł, ale jest bardzo zadowolona z efektów. Można sobie wybrać odcień zębów, żeby potem nie świecić w ciemnościach i to ogólnie chyba fajna opcja.