Zalezy co nazwiemy gotowcem.Takiej gotowej potrawy ktora wrzuca sie do mikrofalowki i do piekarnika nie polecam.Fakt sa rowniez firmy ktore maja gotowce drozsze lepszej jakosci,ale cena czasem powala,a ja i tak wole gotowac z swiezych produktow,po pierwsze mam na stanie dwoch alergikow i te wszystkie polepszacze ,przyspieszacze itd nie najlepiej na nich wplywaja,pozatym ograniczam sol w naszych potrawach,bo corka ma uczulenie na sol,dlatego redukujemy ile sie da,choc calkiem uniknac jej nie mozemy.
W tamtym tygodniu wlasnie zadzwonili do moich drzwi pracownicy firmy sprzedajacej mrozonki i gotowe dania,szukali nowych klientow,zostawili katalog,prosili o nr.tel wiec podalam ,bo bylam ciekawa cen i jakie rzeczywiscie maja produkty,obiecali dzwonic,ja obiecalam obejrzec katalog,ale tez upewnilam sie ,ze to nic wiazacego.Po obejrzeniu katalogu pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to ceny,dla mnie za wysokie,wole swiezy produkt.Maz rowniez przejrzal katalog i stwierdzil ,ze to to samo czym zajmuje sie nasz bardzo dobry znajomy,tylko nazwa firmy inna.
I dzisiaj pan dzwonil,odebral maz ,bo bylam w pracy jeszcze.Najpierw byl niezadowolony,ze mnie nie ma,maz mu mowi mial pan zaznaczone dzwonic w godzinach wieczornych to pan zastalby zone.I potem maz mu powiedzial,ze to nic co by nas zainteresowalo i w kazdym razie nie jest to oferta dla nas.Pan sie napuszyl,potem stwierdzil,ze wogole nie ogladalismy katalogui dlaczego krytykujemy jesli nie sprobowalismy,maz mu mowi,ale my znamy takie produkty bo znajomy pracuje i zdarzalo nam sie probowac ale to nic dla nas.No i gwozdziem do trumny bylo ze maz mu powiedzial,ze te produkty sa drogie i pewnie sa dobrym wyjsciem dla osob ,ktore nie potrafia gotowac i ktore na to stac wogole.Facet sie strasznie wkurzyl i byl niegrzeczny i maz odlozyl sluchawke,bo nie zamierzal sluchac go dluzej.Jesli zadzwoni jeszcze raz i zachowa sie w podobny sposob zadzwonimy ze skarga do centrali.
Przykladowe ceny z tego katalogu
Eis/Lody 2L-9,95€
Lody rozki od 960ml-1840 ml ceny od 7.95-14.95€
Penne-tomate mozzarella,makaron penne z sosem pomidorowo-mozzarela 1000gram-6.95€
pizza rozna okolo 2 sztuk w paczce-800gram od 4.95-6,95€
zupa pomidorowa czysta-1000gram-5.95€
zupa gulaszowa-1000gram-9.95€
kohlrouladen-cos podobnego do naszych golabkow-800gram-7.95€
mini-frikadelen-male klopsy z miesa mielonego-1000gram-10.95€
schweine-cordon bleu-cordon bleu z miesa wieprzowego-1000gram-14.95€
udka z kury mrozone nie przyprawione-1500gram-9.95€
hähnchenbrustfilet-piersi z kury mrozone nie przyprawione-1000gram-14.95€
rozne snacki z miesa kurzego w roznych panierkach od 750-1000 gram cena od 8.95-16.95€
lachsfilet-portion-losos 4 sztuki 600 gram-15.95€
schollenfilets-fladra mrozona 900gram-15.95€
kabeljaufilet-dorsz mrozony-1000gram-16.95€
lachsfilet -tomate-kräter -losos w marynacie pomidorowej 280 gram-7.95€
sushi-340 gram-12.45€
riesengarnelen alla toscana-krewetki alla toscana-400gram-13.95€
muscheln-muszle w sosie pomidorowo -czosnkowym 900gram-9.95€ wiadomo ile z tego odpada,bo skorupki muszli wyrzucamy
calamares-kalamary.500gram-5.95€
pommes-frytki od 1000gram do 2500gram ceny od 4.95-7.45€
broccoli-brokuly-1000gram-4.95€
erbsen-groszek mrozony-2000gram-9.90€
rahmspinat-szpinak z smietanka mielony-2000gram-6.50€
karotten-marchewka mrozona-2000gram-4.90€
himbeer tarte-tarta malinowa mrozona-430gram-9.95€
blaubeer tarte-tarta jagodowa-900gram-14.40€
to tylko tak dla przykladu,a pozycji jest duzo w katalogu .Czy tanio?Dla mnie nie za tanio,mrozone warzywa jedynie na to bym sie skusila,takie bez niczego,niczym, nie przyprawione,ale taka mrozonke moge kupic przy normalnych zakupach jakie robie.Ale przede wszystkim stawiam na swieze warzywa,jesli czegos nie moge kupic swiezego,a mam na to ochote wtedy dopiero szukam w mrozonkach,mowie wylacznie o warzywach,badz owocach sezonowych.W zimie zdarzalo mi sie kupowac mrozone maliny czy truskawki wlasnie.