Zostaliśmy zaproszeni na działkę do znajomych na weekend. Będzie gril. Oni robią szaszłyki drobiowe,karczek i jakieś dodatki. Z racji tego, że pan domu jest nie byle jakim smakoszem (130 kg żywej wagi, wielkie chłopisko i do tego dobrze gotujące),tak trochę rywalizujemy w kuchni. Na ostatniej imprezie powaliłam go golonkami z puree z grochu, więc sądzę,że będzie chciał się zemścić
. Na razie wymyśliłam ciasto z rabarbarem,sałatkę i pstrągi na grila. Potrzebuję jeszcze jednego lub dwóch dań na grila- ale konkretów, co by chłop pojadł- muszę wygrać
. W przepisy ,,paczę i paczę " i mam już totalny mentlik..
http://wielkiezarcie.com/recipe60753.html :) lekkie, dość zaskakujące smakowo... taka rozgrzewka przed cięższym grillowaniem
http://wielkiezarcie.com/recipe35620.html a tutaj sos śliwkowy... sprawdzałam go z różnymi mięsami :) może Ci się do czegoś przyda :)
Sos śliwkowy,,kupuję"od razu, szczególnie, że posiadam wszystkie składniki (powidła własnej roboty). I tak wiesz. że Cię luubię.. Pstrąga zrobię na sposób Ave( te działkowe)- tata do tej pory wspomina i się oblizuje.
A może garnek, jak macie...mięcho z warzywami.
Bagietki faszerowane pieczarkami, pietuszką i serami gouda plus lazur...pychota, na wż jest gdzieś przepis.
I jeszcze ta karkóweczka <mniam mniam>http://wielkiezarcie.com/recipe25519.html
Garnkiem i prażonkami szpanuje chłopisko od roku. Karkówka odpada- on robi. Ale te bagietki na niedzielne śniadanie (ja wcześniej wstaję i potrafię odpalić grila), to mogą być wisienki na torcie. Pognębię gościa, a co...
Polecam coś ode mnie :)
http://wielkiezarcie.com/recipe81110.html
http://wielkiezarcie.com/recipe80500.html
Pozdrawiam :)
Mienta bardzo Cię przpraszam, ale mogłabyś się nauczyc wstawiac aktywne linki, to bardzo łatwe, tutaj masz link jak to się robi:)
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=295259&post=295259
dzięki już ogarnęłam jak to zrobić ;)
A gdyby tak przygotować faszerowane pieczarki na grilla? Zrobić tuż przed wyjazdem, żeby później upiec? Część z warzywami, część z mięsem. Chłop się tym nie naje, ale skoro szykuje "zemstę"
, mięsa i tak będzie dosyć. Więc liczy się oryginalność. Na proszonego grilla zabierałam ostatnio coś takiego. Przepis nie mój, więc źródło i autorka pod linkiem.
Nieoklepane. Pomidorki truskawkowe, dojrzałe, z marketu w kropki
(pozbawiłam je zgodnie z przepisem skórki, trochę było roboty. Ale warto było!), Zamiast cebuli lub szalotek wkroiłam białe cebulki dymki. Trzymam kciuki za kolejne zwycięstwo.
Masz tu coś pysznego z moich grillowanych propozycji:
http://wielkiezarcie.com/recipe80828.html
http://wielkiezarcie.com/recipe81818.html
http://wielkiezarcie.com/recipe80396.html
http://wielkiezarcie.com/recipe82488.html