Bezmięsne (8562) Ciasta (17661) Ciasteczka (4396) Desery (3853) Diety (1292) Dla dzieci (3974) Domowe słodycze (677) Jajka w roli głównej (585) Kuchnie narodów (10661) Makarony w roli głównej (2346) Mięso (10628) Na parze i z parowaru (125) Napoje (1934) Owoce morza (362) Pieczywo (847) Potrawy mączne (2825) Potrawy z grzybów (1169) Przekąski (7222) Przepisy dla leniwych (8266) Przetwory (2538) Ryby (2853) Ryże i kasze (584) Sałatki i surówki (7824) Sosy, dipy i pasty (2814) Święta Bożego Narodzenia (4674) Warzywa (4270) Wielkanoc (2991) Z grilla (832) Z szybkowaru (113) Zapiekanki (2657) Zupy (3266)
Forum
Frezarka do pięt
Witam.
Od zawsze pamiętam mam problem z piętami (jest to u nas rodzinne). Stwierdziłam, że jeśli nie pomógł mi dermatolog, to w końcu trzeba iść do kosmetyczki i niech ona zrobi z tym porządek. Używała różnych kremów,ale wcześnij wypolerowała mi stopy czymś na podobę tego :)
http://allegro.pl/profesjonalna-frezarka-ct-1203-do-zele-uv-tipsy-i4452937242.html
Powiem Wam, fajna rzecz,ale czy ten model sprawdza się do stóp, czy może macie inny sprzęt sprawdzony i godny polecenia?
Pozdrawiam cieplutko!
Teraz coś takiego reklamują w TV ale patrzyłam jednym okiem, więc nie wiem dokładnie. Chętnie posłucham wypowiedzi koleżanek.
Kolejny gadżet taka frezarka jak dla mnie zupełnie niepotrzebny
Ja mam zwykłą tarkę
i nie zamienię jej na nic innego,odkąd kosmetyczka poleciła mi żeby pięty ścierać na sucho przed kąpielą a potem nakremować problem z piętami zniknął bezpowrotnie.
Też mam problem z nadmiernym rogowaceniem skóry pięt. Zastanawiałam się czy nie kupić tego nowego wynalazku marki Sch..., ale trafiłam na pilnik do stóp w Rossmanie pod nazwą Fuss Wohl. Naskórek ściera się na sucho, najlepiej nad miską bo tego jest naprawdę dużo, później należy umyć stopy i nakremować , dermatolog poleciła mi taki krem CERKODERM 15 z mocznikiem z AHA. Myślę, że następnym razem kupię krem z mocznikiem w Ross...Pilnik kosztuje ok 5 zł a krem kosztował ok 20 w aptece. Jestem naprawdę z tego pilnika bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
To ja wam zacytuję moją kosmetyczkę:
1) nie ścierać zbyt często agresywnymi ścieraczkami - skóra się broni i tym mocniej odbudowuje -> rogowacenie
2) w codziennej pielęgnacji ścieramy takim papierem ściernym to pięt i oczywiście kremujemy.
3) raz na jakiś czas (na 2 tygodnie, na miesiąc) lecimy pumeksem
4) max. raz na pół roku robimy profesjonalny pedicure u kosmetyczki i NIE POZWALAMY sobie ścinać skóry nożykami (niektóre panie kosmetyczki to lubią!!)
Aby mieć miękkie stópki stosujemy kremy z mocznikiem.
To ja wam zacytuję moją kosmetyczkę: 1) nie ścierać zbyt często
agresywnymi ścieraczkami - skóra się broni i tym mocniej odbudowuje
-> rogowacenie 2) w codziennej pielęgnacji ścieramy takim papierem
ściernym to pięt i oczywiście kremujemy. 3) raz na jakiś czas (na 2
tygodnie, na miesiąc) lecimy pumeksem 4) max. raz na pół roku robimy
profesjonalny pedicure u kosmetyczki i NIE POZWALAMY sobie ścinać
skóry nożykami (niektóre panie kosmetyczki to lubią!!) Aby
mieć miękkie stópki stosujemy kremy z mocznikiem.
Ja również miała problem z piętami. Bodajże w maju kupiłam sobie Biedronie taką tarkę, która z jednej strony miała delikatny pumeks, a z drugiej drobny papier ścierny. Papier zdziałał cuda. Tarłam na sucho, sporo tego było. Kończy się sierpień i problem jak na razie nie wrócił. Czasem lekko poprawiłam i... trochę więcej czasu poświęciłam na codzienna pielęgnację stóp.
Warto kupić frezarkę, wygląda przyzwoicie i co najważniejsze jest na prąd. Rozejrzyj się jeszcze w temacie i poszukaj takiej z regulacją obrotów. Frezy co jakiś czas trzeba wymienić, koszt kompletu to ok 25zł a same nakładki to groszowa sprawa. Frezy które są w komplecie starczą jednej osobie na długo, każda z nich służy do innej obróbki tj spłaszczenia odciska, modzela, usunięcia nadmiernej skóry wokół i z paznokci i zrogowaciałej skóry stopy.Koszt zwróci się bardzo szybko bo jak policzyć pedicure w gabinecie to minimum 70zł. Obsługa urządzenia prosta. Z pewnością nawet najtańsze urządzenie profesjonalne będzie lepsze od tych na bateryjki, te na prąd mają większą moc a co za ty idzie więcej obrotów.
Frezarka JD 700 35W
Ten model mogę polecić. Wytrzymała i bezawaryjna. Troszkę różnią się parametrami, przy ewentualnym zakupie zwracaj uwagę na moc. Przycisk nożny jest zbyteczny, niepotrzebny.
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Wielka buźka
Ja polecam jednak wizyty u podologa. profesjonalnie i dokładnie. Raz na 1-1,5 miesiąca. U mnie to koszt 80zł. Miałam też podobne problemy i po pierwszej wizycie (czas 1,5 godz) stopki jak u noworodka! Zero suchości, paznokcie idealnie równe, pomalowane, zniknął modzel. W domu używałam już wszystkiego, kremy kosztowały majątek. Najfajniejszą rzeczą są skarpetki z chyba fizeliny z mazidłem w środku(zakłada się na noc. Kupiłam też frezarkę zbliżoną do prezentowanej, ale jest za słaba. Natomiast ta z cytowanego sklepu markowego po 170 plus potem wymienna rolka frezująca - nieco podwyższają koszt. Co do wszelakich "drapaczek" - istotnie, im częściej zdrapujemy, tym twardsze robią się stopy. A w domu raczej nie bardzo mamy czas biegać w wypastowanych nóżkach. Spanie w skarpetkach nie każda lubi. jestem za relaksem u pedicurzystki po fachowym szkoleniu, same nigdy nie wykonamy pedikiuru tak dokładnie (moja pani ma "maszynę" wielkości szafki; a frezarka powoduje lekkie drgania co działa jak łaskotający masaż - cudo).
Kazdemu trochę pięty rogowacieją. Mnie może nie aż tak strasznie, ale troche tak. Kupiłam taką tarke pedikiur ped, i PARAFINIARKĘ!!! Po oczyszczeniu skóry nakładam dobry krem do stóp, nawilżający i do kosmetycznej podgrzanej w parafiniarce kosmetycznej parafiny. Potem w folie, specjalne skarpetki i tak trzymam ok pół godziny..Po zdjęciu tego- stopy są, jak u noworodka. Ten zabieg wykonuję również na dłonie. Efekt-rewelacja!
Ja kupiłam już ze dwa lata temu, sprzęcicho do manicure i pedicure w Lidlu..... Jestem pozytywnie zaskoczona mocą i solidnością takiego małego cacka....:) Co jakiś czas pojawia się w przyzwoitej cenie 69-79 zł.
http://allegro.pl/profesjonalna-tarka-do-stop-gehwol-i4385241221.html Zawsze miałam problemy z piętami :(
Ta tarka pomogła i te maści tej firmy .....są super .( nie reklamuję sprzedawcy ani firmy po prostu produkt pomaga ) Używam od lat i oprócz zapachu ( ostry ) nie ma wad .Działa :)
w sumie super sprawa. Stopy potem się myje i zapachu już nie ma:)