apaszki, he he ale tak serio, trzeba umieć starzeć sie z godnością, nie masz kobieto innych problemów?jestem jaka jestem, nie przejmuj się szyja , tez mam taką, co nie oznacza,że jestem gorsza
apaszki, he he ale tak serio, trzeba umieć starzeć sie z godnością, nie
masz kobieto innych problemów?jestem jaka jestem, nie przejmuj się
szyja , tez mam taką, co nie oznacza,że jestem gorsza
apaszki, he he ale tak serio, trzeba umieć starzeć sie z godnością,
niemasz kobieto innych problemów?jestem jaka jestem, nie przejmuj
sięszyja , tez mam taką, co nie oznacza,że jestem gorsza Gabi,
kochana, starzeć się z godnością , nie znaczy nie dbać o siebie :)
Makusiu, oczywiście,że dbać o siebie , może zle się wyraziłam , przepraszam.
A dlaczego podawać się procesowi starzenia jest teraz dużo możliwości, dzięki którym kobieta może opóźnić proces starzenia. I nie oszukujmy się każda kobieta, chciałaby najdłużej piękna i młoda.
No niestety nie oszukasz peselu owszem mozesz zastosowac jakieś specyfiki,które podziałają raczej na psychikę.Ja osobiscie mam poważniejsze problemy i na takie rzeczy nie zwracam uwagi. Ale jeżeli Tobie to bardzo przeszkadza to proponuję zabieg plastyczny i będzie git bo żadne mazidła cudów nie zdziałają.
zabieg - nie , nie chodzi o taką ingerencję , tylko coś na bieżąco
Iza to się nazywa zabieg masz cała gamę teraz możliwości, które pobudzają proces odbudowy kolagenu w skórze dzięki temu jest wygładzona i ładna. Czasem jak porównasz ceny jakiegoś dobrego kremu i zabiegu,ceny są podobne. A jednak krem działa, na wierzchnie warstwy skóry, a zabiegi na głębsze.
Otwierając Twój wątek myślałam , że masz problem z " ruchomością " szyi. Wierz mi moja droga , że chciałabym mieć tylko taki problem jak Ty . Też mam 50 + i owszem smaruję szyję , ale używam tylko maści , żeby móc ruszać szyją.
biedna TY ;( smaruj, smaruj -będzie dobrze
Szyję tak jak każdy inną część ciała należy pokremować . Robię to nieregularnie co prawda ale kiedy jestem już w domu albo , nakładam maseczkę na twarz to przy okazji pamiętam o szyji.
Krem ? ten sam co do buźki raz nawilżający, raz półtłusty , raz naoliwię olejkiem arganowym. Daleka jestem o kremów przeciwzmarszczkowych, gdyż takowe nie istnieją ... tylko etykiety .
Izo ... dojrzały wiek z nie tylko szyja pomarszczona i łapki kurze czy kacze pod oczyma ale i nasze doświadczenie życiowe z której czerpiemy mądrość życiową a wtedy takie ''obroże na szyjce'' robią się mało istotne .
Są specjalne kremy do skóry szyi i dekoltu. Na pewno pomagają, przynajmniej mi pomagają. Albo mam wrażenie, ze pomagają . Stosuję najczęściej z Avonu podobno ujędrniające. Tyko trzeba systematycznie stosować. Unikaj gwałtownego schudnięcia. Niestety w wieku 50 + każda zbyt silna kuracja wyszczuplająca równa się kilka nowych zmarszczek
Zastosuj masaż pielęgnacyjny : codziennie rano po umyciu szyi wklep krem nawilżający a następnie zewnętrznymi stronami dłoni "podciągaj" naprzemiennie skórę szyi od dołu do góry. Musisz to robić w miarę szybko.
Wierz mi - jestem prawie w Twoim wieku i ani 1 zmarszczki ( no chyba,że to kwestia genów:)) ale spróbowac nie zaszkodzi. Niestety "chomiki" zostają:)
Niestety, najbardziej szyja zdradza nasz wiek:) Ale też dużo zależy od genów.
Kemy i maseczki ujędrniające, jak najbardziej wskazane, jest spory wybór , musisz dobrać do swojego typu cery.
Przykro to pisać, ale na starzenie się , już nic nie pomoże, z każdym rokiem będzie coraz gorzej, no chyba , że interwencja chirurgiczna .Ja postanowiłam starzeć się z godnością, bez skalpela, za żadne skarby świata, nie chciałabym wyglądać jak Bogusia Wander, kiedyś piękna kobieta, moja ulubiona spikerka tv..
Przykro to pisać, ale na starzenie się , już nic nie pomoże, z każdym
rokiem będzie coraz gorzej, no chyba , że interwencja chirurgiczna .Ja
postanowiłam starzeć się z godnością, bez skalpela, za żadne skarby
świata, nie chciałabym wyglądać jak Bogusia Wander, kiedyś piękna
kobieta, moja ulubiona spikerka tv..
...a za jakie to ciężkie pieniądze ...
Za to fryz jest, makijaż też. Jak zwykle aligancka:)) Ale chyba setka stukneła?
Za to fryz jest, makijaż też. Jak zwykle aligancka:)) Ale chyba setka
stukneła?
No nie wiadomo jak będziesz wyglądać w jej wieku:)
Mnie też się marszczy mam 40. Najlepiej iść, jak Ci to przeszkadza do jakiegoś lekarza medycyny estetycznej. Oni mają swoje sposoby :) Ja smaruję sobie masłem do ciała ma tłustą konsystencję i ma wrażenie, że wygładza.
Dobrze byłoby abyś dobrała sobie taki kosmetyk,który będzie Ci odpowiadał - u mnie jest to masło kakaowe firmy Ziaja ( to nie reklama ),według mnie i dla mnie jest świetne i za naprawdę niewielkie pieniądze.Jak będziesz smarować szyję to dekolt też no i chwila masażu codziennie też byłaby wskazana.Ważne jest abyś zadbała o postawę,nie pochylać sylwetki,nie garbić się,unosić głowę wyżej.
Iza1, coz moge Ci polecic, oczywiscie diete oczyszczajaca Ewy Dabrowskiej, odmladza o 10 lat, poza tym poczytaj o kolagenie, krzemie. Od siebie dodam maseczke z twarozku z miodem i sokiem z pomaranczy. U mnie najbardziej sprawdzaja sie kremy z mocznikiem bez konserwantow i ulepszaczy, mozna dodac kropelke jakiegos oleju np. avokado, dzikiej rozy czy oliwek i nie zapominac o usmiechu, pozdrawiam.
Iza1, coz moge Ci polecic, oczywiscie diete oczyszczajaca Ewy Dabrowskiej,
odmladza o 10 lat, poza tym poczytaj o kolagenie, krzemie. Od siebie dodam
maseczke z twarozku z miodem i sokiem z pomaranczy. U mnie najbardziej
sprawdzaja sie kremy z mocznikiem bez konserwantow i ulepszaczy, mozna dodac
kropelke jakiegos oleju np. avokado, dzikiej rozy czy oliwek i nie zapominac o
usmiechu, pozdrawiam.
Iza1, nie wiem co Cie dokladnie zaciekawilo?. Aby metody naturalne byly skuteczniejsze dobrze jest wczesniej oczyscic organizm, np. postem Daniela lub robiac kolejno oczyszczanie jelit-nerek-watroby (kolejnosc w zaleznosci od tego ktory organ sprawia nam najwiecej problemow)- poczytaj np. 1) na moim watku lub tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat/f12/dieta-warzywno-owocowa-p_3170829 , a o tym 2) np. tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat/f2/kuracja-oczyszczenia-watroby-metoda-huldy-clark-p_3277187 ( ja tam sie nie udzielam). Pozniej mozna pic dodatkowo ziola np krzem: http://luskiewnik.strefa.pl/biochemia/silicium.htm ,jak napisalam kolagen tez jest warty zainteresowania, tutaj masz troche wiadomosci: http://www.pfm.pl/baza_chorob/dermatologia-praktyczna/kolagen-buduje-urode-skory/52 .
Pewnie nie chcialas, aby tak duzo rozwinac, ale w ten sposob rozwiaze sie przy okazji wiele innych problemow, wiem z doswiadczenia, pozdrawiam.
zaciekawiła mnie ta dieta ... i ten krzem, chętnie poczytam, wielkie dzięki,buziaki
Iza - olej z pestek winogron, albo olej z pestek winogron, ewentualnie olej z pestek winogron - wiem co piszę. Zrób proszę test na dłoniach - nie poznasz swojej skory.
Na marginesie - Koleżanka załączyła wyżej zdjęcie naszej ( byłej ) najpiękniejszej spikerki. Bogumiła Wander ma dziś 73 lata. Starość nie jest dla nas łaskawa, - ale mam w rodzinie 2 kobiety - rocznik 1943 i ....... bez komentarza. Co się jej stało ? Dlaczego aż tak ?
Niektórzy nie potrafią się pogodzić z przemijaniem. Z drugiej strony - jeśli sama sobie się podoba - to git! W końcu co mi do tego.